Keresés

Részletes keresés

Bard Creative Commons License 2001.12.17 0 0 29
Márminthogy Na azért!
Előzmény: Bard (28)
Bard Creative Commons License 2001.12.17 0 0 28
Na azért? Habár lettek volna elég gonosz tippjeim, hogy miért tetszik neki... (Most temtudom, milyen smiley illik ide)
Előzmény: rozsoma1 (25)
Bard Creative Commons License 2001.12.17 0 0 27
Hiába beszélsz a szerepjátékról, meg a fantasy regényekről, én arra próbáltam rávilágítani, hogy azért a GYU ennél egy kicsit több... A legtöbb Tolkien-kutató pl. elég zavartan nézne rád, ha ilyenekkel jönnél, és udvariasan megkérdezné, hogy mi az a dobókocka és mi a köze a fantáziához? :-))) (Apropó HP kutatók is vannak, vagy csak piackutatók?) De mindez nem erény, felőlem lehetett volna csak szerepjátékos rajongótábora is a GYU-nak, mert nem az a lényeg, hogy mennyien ismernek egy művet...

A HP nem ciki, ugyanis nekik készült.Viszont pár huszontúli (én is), harmincontúli (gyakorló szülők) és negyvenentúli (Michael Jackson) is talált benne valamit, ami megragadta a képzeletüket.Ha ezt nem látod be akkor TE vagy a ciki.

Nem, én mondtam neked, hogy ciki, mert te vagy a ciki! :-))))))
Harry Potter, Michael Jackson... Apám... Mondom, hogy rossz társaságba keveredtetek... :-)))))

Egyébként ne öljük egymást, tök sok ismerősom olvassa a HP-t, akik többnyire normálisak, csak valahogy én ki nem állhatom...

Csodagyerek?

Itt irta valaki, hogy egy ismerőse ötéves korában olvasta a GYU-t, ennek kapcsán irtam.

Előzmény: rozsoma1 (23)
Louie Creative Commons License 2001.12.17 0 0 26
Hohy mi fáj? Hogy Herit még a GYU fölé akarják emelni, hogy ilyen aztán nincs több... Na, én kivárom a 19-ét és meglátjuk mennyiben sikerült a marketingeseknek megingatni az embereket. Uis a Herit úgy állították be, hogy ezasztánmánalegejegessirály! Hát... Szóval én meg fogom nézni a Herit, de csak a GYU után! És akkor lesz összehasonlítási alapom.
Ha már erre járok: olvasgatja valaki az Intercom honlapját? Megpróbálnak azért valamit ellensúlyozni, kárpótolni az időeltolódás helyett: alig van olyan nap, amikor ne foglalkoznának valamilyen GYU-ás hírrel. Ez egy kicsit azért melengeti a szívemet, másrészt meg (szerintem) ezzel mellénk állnak, mert végtére is nem ők tehetnek az egészről, hanem a WB. Gondolom ők is várták a GYU-át és most rajtuk csattan... De mint mondtam: mindig olvashattok valami újat a GYU-ról...
:-) Miről is szól a GYU? A szeretetről. És Jackson is azt mondta: nem tekinti ellenfelének a Herit: aki akarja, úgyis megnézi mindkettőt. Ezután mindenkinek szerintem meg lesz a maga kritikája - mindkettőről.
Az egészben az a szomorú, hogy a WB ezzel a húzással több millió rajongót hergelt Heri ellen. Nekem sem lett volna bajom vele, nem is érdekelt...addig. És ha már kasza: a WB rosszabbul jár ezzel (Lucasék már belátták), mert ha egy szuperfilmnek nincs világpremierje, akkor a kalózCD-k már másnaptól terjesztésre kerülnek. És ez a film - szerintem - megérdemelte volna, hogy a világon mindenhol egyszerre mutassák be. Erre egy hülye marketing miatt... Ezért haragszom Herire, mert ő miatt tolódott el egy nagy esemény (ilyen kis hazánkban eddig nem volt/lett volna szerintem). :-( Mert az fontosabb, mert az gyerekfilm és karácsony, meg blabla... És a tisztelet Tolkien előtt? Az semmi... :-(
Előzmény: Bard (22)
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 25
Ja a Michael Jackson csak vicc
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 24
Ja a Végtelen Történet tetszett.Nagyon.A film nem.
Még a LotR film is lehet szar, ha túlzásba viszik az amerikai szerelem szálat.
Előzmény: rozsoma1 (23)
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 23
Nekem az egész szerepjáték dolog underground, amit fiatalok, és gyereklelkű huszonévesek játszanak kártyákkal, dobókockákkal, és fantáziával.Na nekem ez sohase ment.Nem is szerettem.Szerepjátékból nem jutottam tovább a Heroes of MM 2-3-on és a Diablo1-en, bár azok tetszettek.A saját példámból indultam ki, mert a főiskolás éveimig nem is hallottam a LotR-ról, középiskolás koromban (92-96) hallottam először a szerepjátékról.Most biztos megvetsz, de igy alakult, vidékről jöttem:-)).Azóta olvastam pár fantasy-regényt, de a LotR-on kivül egyik sem tetszett.
Bocsáss meg, az előző hozzászólásomból kifelejtettem az underground mellől a "számomra" szót.
A HP nem ciki, ugyanis nekik készült.Viszont pár huszontúli (én is), harmincontúli (gyakorló szülők) és negyvenentúli (Michael Jackson) is talált benne valamit, ami megragadta a képzeletüket.Ha ezt nem látod be akkor TE vagy a ciki.
Már bocs.
Csodagyerek?
üdv
Előzmény: Bard (22)
Bard Creative Commons License 2001.12.17 0 0 22
Most nem értelek, te mondtad, hogy nincs értelme parttalan vitáknak, nem? :-) Akkor mit mondjak azontúl, hogy a HP ciki, mert gyerekes?

Ez van, a HP gyerekkönyv, amit infantilis felnőttek is olvasnak (igaz sokan vannak, tehát lehet, hogy én vagyok az infantilis és ők a normálisak, de most ezen nem filózok el inkább), a GYU felnőttkönyv, amit csodagyerekek is olvasnak. Gondolj bele a különbségbe!

A GYU megmaradt szerepjátékos underground szinten... Hánemtudom... Nem sokat tudsz akkor te a GYU-ról... De végülis nem baj, az se lett volna baj, ha megmarad "underground" szinten... És legkevésbé sem fáj, hogy a GYU nem lett annyira felkapva...

Munin nem a haverom, azt se tudom ki az...

Előzmény: rozsoma1 (21)
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 21
A bölcs előrelátás nagy erény.Lottó?
Az a süllyesztő már vagy 5 éve üzemen kivül van és még legalább 5 évig üzemen kivül lesz.
Vagy az fáj ,hogy a GYU sose volt igy felkapva?
Végig hires volt, csak megmaradt szerepjátékos úgymond "underground" szinten.Azt mondom, hogy maradjon is ott, mert igy soha nem fog elévülni és 10-20-50-100 év múlva is elkerüli ezt a HP-s "süllyesztőt".
Azért jó volna többet irni a topicba annál ,hogy ez "szar és kész", az meg "istencsászár".Haverod a Munin(ő nem olvasott egy regényt se)?Ő is ilyen szinten irogat.
Előzmény: Bard (18)
Bard Creative Commons License 2001.12.17 0 0 20
Azért hat, csak nem olyan látványosan...
Előzmény: Louie (19)
Louie Creative Commons License 2001.12.17 0 0 19
És tudod mi az elszomorító? Hogy hiába szól felnőtteknek a GYU, ha nem tanulnak belőle. Sajnos. :-(
Előzmény: Bard (18)
Bard Creative Commons License 2001.12.17 0 0 18
A HP szar és vérciki, hogy felnőttek is rá vannak gerjedve. Ezzel szemben a GYU egy komoly, felnőtteknek szóló regény. A HP el fog tűnni a sűllyesztőben, a GYU meg klasszikus mű. Ennyi a különbség... A forgalmazók célja meg, hogy megszedjék magukat. De mi köze a pénznek a művészethez? Semmi...
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 17
"Az irodalmi összehasonlításról meg az a véleményem, hogy sok szépirodalmi szerző örülne, ha olyan stílusban tudna alkotni, mint Tolkien mester. A HP és a bölcsek kövének az első néhány oldalába beleolvasva azt szűrtem le, hogy Rowling stílusa inkább az ifjusági irodalomhoz áll közel.
A kettőt egymással mérlegne tenni csak meddő vitához vezetne"

Kedves Supernovablaster én is ugyanezt mondtam, csak más szavakkal.Főleg a meddő vitás résszel értek egyet.Imádom mindkettőt.Azért végigolvastad?

Kedves Louie: a mágneses sakk hasonlóság a képzelet szüleménye.Érzékeltetni szerettem volna a "meddő vita effektus" jelenlétét.Az irodalmi értékről vitatkozni szintén meddő.Szerintem nincs.Megfogalmazni nem tudnám, hogy miért csak igy érzem.Fogadd el ezt, mert én elfogadtam, hogy számodra van irodalmi értéke.

Mindenkinek : erre az egész cécóra nem lett volna szükség, ha ez a Munin (aki nem olvasta a fennt emlitett regényeket) nem jön és dumál bele minden HP és LotR (sajnos nem csak a fikázós)topicba, hogy a HP sucks és a Lotr a király.

Előzmény: Supernovablaster (15)
Louie Creative Commons License 2001.12.17 0 0 16
Na figyu! :-)
Mióta nincs irodalmi értéke a GYU-nak? Hm? Tudtommal szépirodalmi remekmű és nem ponyva... Ja: a mágneses sakk elfér a polcon is! :-))
A Herikémet meg azért utálom, mert ugyan nem láttam, de a marketing (WB) megutáltatta. "Hogy ne üsse a két film egymást" - marketing fogás... Szóval a kasza jó legyen. És azért is vagyok mérges, mert karácsonykor mindenki kiköltekezik, ráadásul a téli szünet is itt volt (hamár kasza) és a Gyűrűk Urát januárban mutatják be, amikor már mindenkinek lapos a tárcája, a szünetnek vége, kezdődik a meló, stb. Szóval ezért... Ja, még valami: miről szól a karácsony? Szeretetről. És a GYU? Szeretetről, hűségről, tisztességről, becsületről. Jobb filmet nem is lehetett volna kitalálni karácsonyra. Erre a WB beteszi a Herikémet, amiről nem nagyon lehet olvasni jó kritikát, és mágia, varázslat, stbről szól. Hát... Szerintem emelkedettebb lett volna a karácsony, ha Herikémet mutatják be januárban, a GYU meg karácsony előtt... Csak a marketingesek is tudták szerintem, hogy ha beül valaki a GYU-ra, az megnézi esetleg 2-3-szor is, és januárra tényleg nem lesz pénze Herire, ráadásul a GYU a nagyobb dobás, tehát a kasza elmaradt volna. Na ja, védeklezhettek, hogy ebben a sorrendben volt külföldön is bemutatva, de ha egyszer világpremier, akkor mi a világ végén vagyunk?
Na én szóltam, uff... :-)
Ehhez már hozzá tudtok szólni ugye?:-)
Előzmény: rozsoma1 (7)
Supernovablaster Creative Commons License 2001.12.17 0 0 15
A HP vs. GYU összetűzés egyik alapvető okának azt látom, hogy nálunk az előbbi miatt tolták az utóbbit, ezért azok a GYU fanok, akik Mo.-on fogják megnézni, késnek 3 hetet. Az emiatt kialakult "trauma" tárgyiasult okának - mivel az Intercom döntéshozóit nem igazán ismeri senki - nyilvánvalóan minden GYU fan Harry Pottert fogja tartani.
Ráadásul jónéhány GYU rajongó (köztük én is) már látta a HP-t, és nem tartja nagy durranásnak a filmet. Ezzel szemben a GYU trailerek meglehetősen ígéretesek.

Az irodalmi összehasonlításról meg az a véleményem, hogy sok szépirodalmi szerző örülne, ha olyan stílusban tudna alkotni, mint Tolkien mester. A HP és a bölcsek kövének az első néhány oldalába beleolvasva azt szűrtem le, hogy Rowling stílusa inkább az ifjusági irodalomhoz áll közel.
A kettőt egymással mérlegne tenni csak meddő vitához vezetne.

Ferci Creative Commons License 2001.12.17 0 0 14
5 éves ovodás elolvasta a gyürük urát??

:)

a háború és béke és a bün és bünhödés között?

imádom a csodagyerekeket...

Előzmény: Mandros (12)
CsTom Creative Commons License 2001.12.17 0 0 13
Kosz!
Csak a "gyuru"-re meg ilyesmikre kerestem ra, oszt igy jol nem talaltam meg.... :-/
Előzmény: Mandros (10)
Mandros Creative Commons License 2001.12.17 0 0 12

Kedves rozsoma1!

Nekem még nincs gyermekem, de az unokaöcsémet láttam magam mellett felnőni (mostanság töltötte a 10. évét). Korán, már 4 évesen megtanult olvasni (írni csak iskolában). Mikor óvodás volt (5 évesen) elolvasta A Gyűrűk Urát. Senki nem kényszerítette sem az olvasás megtanulására, sem a konkrét könyv elolvasására. A nővéremék főiskolások voltak, sokat tanultak, a kicsi meg összeszedte, ma már nem ritkaság. Szerették az ominózus könyvet, el is olvasódott. Akkor még nem létezett magyarul a HP. Manapság meglepő(???) HP-t olvas, amint megjelenik, jól olvas 1-2 nap alatt befalja aztán ohne. Ha könyvekről beszélünk mit olvasott, mit nem, hogy tetszett stb. akkor AGYU-ra terelődik a szó, az ottani eseményeket idézgeti (11 évesen másodszor olvassa a könyvet!).
Amikor kitudódott a filmes adaptációk híre izgatott lett AGYÚ kelltette fel érdeklődését. Azokat az infókat falja stb....

A fentebbi történet nem bizonyít az ég-világon semmit. Sokat befolyásol a környezet ahonnan jövünk, mit kapunk.
Angol nyelvterületen már a harmadik generáció olvassa AGYÚ-t MO-on a második. A HP mindenhol első generációs.
Ha kiállja az idő próbáját...
Szó sincs irodalmi értékekről, amelyek számomra homályos, megfoghatatlan nem definiálható izlésbeli dolgok. Vagy az az irodalom, amit valaki, valakik azzá nyílvánítanak?
Vagy társadalmi konszenzus eredménye???
Egy biztos nem az én dolgom ezt meghatározni!!!
Én nem tudom és nem is akarom eldönteni.
Olvasd el őket értékeld magadnak. Igenis legyen egyéni mércéd. Tudd eldönteni tetszik-e vagy sem. Ha neked ez nem elég menj bele "hitvitákba" melyeknek közük sincs az adott könyvek valódi értékéhez, több közük van az adott olvasó habitusához, saját értékrendjéhez.

Nagyon remélem hogy nem sokan fogják követni használati utasításaid a könyvekhez, mert lehetsz jó fogyasztó de balga nem. Ugyanezt ajánlom annak, aki AGYÚ-val kel és fekszik.

Szerintem vitázni a fentebbi érvek jogosságán lehet IRODALOM-PONYVA

Előzmény: rozsoma1 (7)
munin Creative Commons License 2001.12.17 0 0 11
ha csak ez kell
amúgy sokmindent meg lehet tudni a középföldéből is
annyit biztos hogy jó az egész
Előzmény: rozsoma1 (8)
Mandros Creative Commons License 2001.12.17 0 0 10
Előzmény: CsTom (9)
CsTom Creative Commons License 2001.12.17 0 0 9
Erdekes, hogy a Gyuruknek nincs olyan topicja, mint a HP fanoknak: ahol szinte percrol percre szamoltak vissza az idot a bemutatoig. :-)
Talalgatni, vagyakozni a Gyuru fanok nem szeretnek? :)
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 8
Munin: legalább az egyik regényt olvasd el, mielőtt vagdalkozol.(HP vagy LotR).Mert igy nem vagyunk egy szinten a vitákban,kösz.
rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 7
Könyvben tényleg jobb a GY.U. de értelmetlen ismétlem ÉRTELMETLEN hasonlitgatni.Bár próbálkozni lehet.
GY.U. :- irodalmi értéke nincs
- 16 éves kortól ajánlott
- nehéz olvasmány, kurva sok név, történés, helyszin mégis nehéz letenni
- gyereklelkű felnőtteknek irődott
- kötelező jó-rossz oldal
- BAROMIRA JÓ
- a mágneses sakk elfér a tetején

HP :- irodalmi értéke nincs
- 8 éves kortól ajánlott
- könnyű olvasmány (gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek irődott), nehéz letenni
- kötelező jó-rossz oldal
- BAROMIRA JÓ
- a mágneses sakk elfér a tetején

rozsoma1 Creative Commons License 2001.12.17 0 0 6
Demagóg pöcsök.
Most, hogy leirtátok a véleményeteket, egy olyan filmről amit még nem is láttatok, lejáratjátok magatokat.
Csak mert a csap is hirtelen tele lett a Potter-hullámmal.Gyerekeknek!!!! A Gyűrűk Urának is van reklámja, csak lassabb,szimpatikusabb, megfontoltabb. Kindertojás, számitógépjáték (mert lesz), és be fog indulni a gépezet.
A filmről: baromira várom, talán jobban,mint a HP-t, de kérdem én: volt a könyvben kiemelt szerelmi szál? Ugye nem. Na a filmben lesz.Amerikában nem lehet eladni e nélkül, ahogy a HP-t néger nélkül. Remélem itt nem lesz kötelező néger.
Üdv.
Harvey Porter Creative Commons License 2001.12.17 0 0 5
Igen, igen, igen, Harry Potter SUCKS!!!!!!
Előzmény: munin (4)
munin Creative Commons License 2001.12.16 0 0 4
én eddig is a Gyűrűk urát tartottam jobbnak
de most méginkább mivel láttam nemrég a bemutatóját
öregem az mekkora film lehet
fantasztikus elbújhat mellette az a kis vakarék varázslótanonc
remélem sohasem tanul meg varázsolni..
Gyűrűk Ura
Gyűrűk Ura
Gyűrűk Ura
Gyűrűk Ura
Gyűrűk Ura
Gyűrűk Ura
Király a film Király a film Király a film Király a film irály a film Király a film
tepoe Creative Commons License 2001.12.16 0 0 3
Azért egy témanyitó hozzászólástól nem álltak volna görcsbe a kezeid. Témamegjelölés nélkül nem tudok hozzászólni.
Előzmény: HK Mp5 (-)
dr_strange Creative Commons License 2001.12.16 0 0 2
na mindegy, szerencsére nem olvastam a HP-t
Előzmény: HK Mp5 (1)
HK Mp5 Creative Commons License 2001.12.16 0 0 1
hát nem kizárt
dr_strange Creative Commons License 2001.12.16 0 0 0
minek???? összehasonlítani a kettőt? csak flamewar lesz belőle
Előzmény: HK Mp5 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!