Keresés

Részletes keresés

Szunya Creative Commons License 2001.10.04 0 0 48
Eltértünk az eredeti kérdéstől...

Tiszteld a kakukkot, akkor is, ha beleüvölt sörmézgás álmodba, ő a természet tréfája, és üres lenne az erdő, szava nélkül...

offkovics Creative Commons License 2001.10.04 0 0 47
ja. szerda reggel, jön a kakukk. erre nem is gondoltam. - dong -
Előzmény: szöveges feladat (46)
szöveges feladat Creative Commons License 2001.10.03 0 0 46
Bocs nem vagyok idevalósi, de nem a kakukk van most kormányon?
Előzmény: offkovics (45)
offkovics Creative Commons License 2001.10.03 0 0 45
valahogy így játszódhatott le a találkozás: kinyílt egy kis ajtó, megjelent a madár, csörögni kezdtek a láncok, a madár meg aszonta, hogy (dong) kakukk!!! (dong) kakukk! (dong) kakukk! ajtó be. ekkor volt három óra.

ez nekem azért elég kakukk-gyanús.

Előzmény: állati emlék (44)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.03 0 0 44
Egyet mondj meg, Huszár!
honnan veszed, hogy amit láttál, az tényleg kakukk volt?
Tán bemutatkozott?
Előzmény: KicsiHuszár (43)
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.03 0 0 43
Én igenis már láttam kakukkot! Ne tagadd "csob"!! Rájöttem! Te valójában véded e madarat, hogy meg ne találják. Vigyázz, mert a sorsára jutsz!
Előzmény: állati emlék (38)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.03 0 0 42
Félek, neked véged!
Előzmény: panka (41)
panka Creative Commons License 2001.10.03 0 0 41
Úristen, akkor én most hova megyek? Segítség!
állati emlék Creative Commons License 2001.10.03 0 0 40
Kicsoda, a kakukk?
vagy Amerika?
Előzmény: offkovics (39)
offkovics Creative Commons License 2001.10.03 0 0 39
láttam. szőke volt, és sört ivott.
állati emlék Creative Commons License 2001.10.03 0 0 38
Ti engem nem vesztek komolyan.
Megmondtam, hogy kakukkok pedig nem léteznek. Mint ahogy Amerika sem létezik.
Vagy látta valaki?
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.03 0 0 37
O.K.! Fagyasztott kakukk. De elébb málenkíj robot! Szóljak a pingvineknek?
Előzmény: offkovics (36)
offkovics Creative Commons License 2001.10.03 0 0 36
megvan. adjunk nekik logikai feladatokat, s ha nem tudják, melyik a kakukktojás, mehetnek a szibériai jégmezőkre kakukkolni. orosz gyártmányú kakukkosórákba költöztetjük őket a falra.

KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.03 0 0 35
Hát?
Csak az újszülött gyermekeikhez hűtlen anyukák találták ki, hogy legalizálják ocsmány tettüket?
Előzmény: állati emlék (34)
állati emlék Creative Commons License 2001.10.03 0 0 34
Szerintem a kakukk, mint olyan, valójában nem is létezik.
KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.03 0 0 33
Én, mint Minden Pingvinek Ura átveszem a parancsnokságot a Kakukkok felett. A jégmezőkre terelem őket, ha úgy kívánjátok!
Egyébként egyszer egy csodás tavaszi napon, kellemes erdei környezetben kortyolgattuk még kellemesebb söreinket és egy idő után elálmosodván a sok folyadéktól, a haverokkal elszenderedtünk a szabadban. Az idillt egy Kakukk üvöltözése zavarta meg, elrontván a frankó bódulatot. Ezt a rémtettet feltétlenül fel kell venni a bűnlajstromába. Ergo, itassuk sörrel addig amíg fel nem fordul!
4RESK Creative Commons License 2001.10.03 0 0 32
Hogyne, még belepottyantana a fészkembe egy ótvaros tojást...
Előzmény: vapiti (31)
vapiti Creative Commons License 2001.10.03 0 0 31
Ahelyett, hogy átengednéd neki a dunsztosüvegedet!
Előzmény: 4RESK (30)
4RESK Creative Commons License 2001.10.03 0 0 30
óralánccal megfojtani.
Előzmény: offkovics (-)
offkovics Creative Commons License 2001.10.03 0 0 29
a kakukk én vagyok.
megkérnék mindenkit, ne lebbentsétek fel a fátylat a kakukkról.

ui: a kakukk mégsem én vagyok.

vapiti Creative Commons License 2001.10.03 0 0 28
Megkérném a kedves kakukkot, hogy fedje fel magát!
Előzmény: panka (27)
panka Creative Commons License 2001.10.03 0 0 27
Drága topic-gazdi, most már igazán fellebbenthetnéd a fátylat a titokról...
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.03 0 0 26
aha, h minél többet kakukkoljon, azaz, h minél több ideig éljünk

valéptech

Előzmény: vapiti (25)
vapiti Creative Commons License 2001.10.03 0 0 25
Akkor javaslom, tömjük ki, és imádkozzunk hozzá!
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.03 0 0 24
egy ilyen madárral szemétkedni:
szemétség!

valéptech

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.03 0 0 23
- A kakukk a védikus hagyományban a megtestesülés előtti vagy utáni állapotban lévő emberi lelket szimbolizálja, hisz a lélek számára a test ugyanúgy "idegen fészek", mint a kakukk számára más madár fészke, melybe tojásait csempészi.

- Tibetben a keleti égtájhoz kapcsolódó kapuőrző Gyémántembernek kakukk feje van

-A szibériai népek a tavasszal éneklő lélekmadár-kakukkban az újjászületés szimbólumát látják, amely a sámán égbe emelkedésében is segíthet. A szölkupok világfájánaktetején is szent kakukkok, a születés pártfogói ülnek, ezenkívül a manysik kakukkkisasszonykáról szóló elbeszélő énekében valószínűleg hasonló mitikus szerepet játszik a főszereplő.

-A Kalevalában egy hatalmas nyírfát hagy meg Veinemöinen a kakukkok pihenőhelyéül, még jegyesének, Ainónak halálára három halmon emelkedő három nyírfán ülő három aranykakukk emlékeztet, mint az égbe szálló lélek szimbóluma.

A Rámájánában Indra kakukk képében udvarol egy nimfának, éppúgy mint a görög zeusz, aki megtépázott kakukk képében bújt Héra keblére, hogy aztán igazi alakját felöltve erőszakkal tegye magáévá. Héra kormánypálcáját éppúgy kakukk díszíti, mint azt a krétai szarkofágon látható kétélű baltát, mely a Hagia Triadában található.

-A kakukk a magyar néphitben jósmadár, mely kakukkolásával megjövendöli, hogy még hány évig él az ember.

(Hoppál, Jankovics, Nagy, Szemadám: Jelképtár)

offkovics Creative Commons License 2001.10.03 0 0 22
üdvözlöm a kakukktársadalom díszes tagját.
Előzmény: Szunya (21)
Szunya Creative Commons License 2001.10.03 0 0 21
Kakukk-kakukk...
állati emlék Creative Commons License 2001.10.02 0 0 20
Nos, mint látom, e topic lakói kellôen elmélyedtek a madárgyalázás nemes művészetében, offkovics topikmester szíves invitálására idemásolom egy kitűnô módszertani kézikönyv vonatkozó passzusát:

"Hogyan VÉGEZZÜK KI az ellenszenves MADARAT úgy, hogy FÁJJON neki és még meg is DÖGÖLJÖN
(ez volt a cím)

Ehhez elôször el kell kapni a madarat, amihez bármelyik közepesen fejlett kutya megfelelô segítséget nyújt, a madarak ugyanis nem csak ellenszenvesek, hanem igen együgyűek is, mert folyton csak jár a csôrük. Mindez fôleg az énekesmadár-alkatúakra vonatkozik, azok közt is inkább a nagyobbakra.

Ha az ellenszenves tollas a markunkban vergôdik, méltán rettegve a gyötrelmes elmúlástól, akkor kezünkkel ügyesen a szárnya alá nyúlunk a háti oldal felôl és kitapintjuk a madár tüdejét.

Ezt aztán szakszerűen összepréselve mintegy megfullasztjuk a madarat, közben természetesen kéjes, szadista arcot vágunk egészen addig, míg az ellenszenves szárnyas csôrébôl el nem kezd folyni a vér.

A tüdôpréselés technikájától függôen a kiirtási procedúra idôtartamát ízlés szerint variálhatjuk. Közben természetesen ne feledkezzünk meg a művészi hatásról sem.

Az imígyen kivitelezett irtás nyomán pedig szinte bizonyosan egy valódi döglött madár boldog tulajdonosainak mondhatjuk magunkat."

KicsiHuszár Creative Commons License 2001.10.02 0 0 19
Én bevállalom, hogy elgázolom! Tegnap úgyis elütöttem egy galambot. De ő volt a hibás! Nem repült fel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!