Keresés

Részletes keresés

s3girl Creative Commons License 2008.01.29 0 0 3400
Akkor ez valami jellegzetes halál lehet a gekkóknál..:( Elég rossz végignézni:(
Előzmény: Nemozoli (3399)
Nemozoli Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3399
Igazán sajnálom a kis gekit... :-((((

Nálam az egyetlen életképtelen kis újszülött gekkó ugyanígy halt meg... először elkezdett lemerevedni, aztán a hátsó lábait már nem is tudta mozgatni, végül teljesen megmerevedett, összeszáradt, a szeme ugyanígy beesett és meghalt... :-(
Előzmény: s3girl (3395)
s3girl Creative Commons License 2008.01.24 0 0 3398
Teszek fel pár képet..itt még élt és tudott mozogni is. Azért fotóztam h meglegyen h ebből az állapotból indulunk és ha felépül akkor is csináltam volna képet h mennyit javult..:(

- Már kezdett beesni a szeme:(
- Itt még jobban látszódik..
Előzmény: s3girl (3397)
s3girl Creative Commons License 2008.01.24 0 0 3397
Én is sajnálom:( De talán ennyi idő lakásban mászkálás után jobb is így Neki:( Lehettek sérülései is ha a 18lépcsön lement.
Fura volt a bénulása..úgy tűnt h először a végtagjai merevedtek meg majd a farka felől végül az egész állat:( Biztos sokat szenvedett:(
Előzmény: Gear79 (3396)
Gear79 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 3396

Hát, nagyon sajnálom :(

Szegényke.

Előzmény: s3girl (3395)
s3girl Creative Commons License 2008.01.23 0 0 3395
Nem élte túl!:( Reggel u.ott volt mint este, de még nemcisnáltma vele semmit, mert menni kellett dolgozni. hazaértem, u.ott volt, így újra lapát..rácsúsztattam alufóliára, néztem egy darabig de már nem is nyelt.:( Becsomagoltam, dobozba is tettem s eltemettem. Sajnálom nagyon:( Szegénykém ezért jött már elő.

Viszont érdekes h a beteg gekkóim is így haltak meg. Mármint azok sem ettek(de ők napokon/heteken keresztül nem, max ha ledugtam a torkukon a kaját) majd ledermedtek, de még lélegeztek, közben a szemük beesett a szemüregbe s végül meghaltak.:(
Előzmény: Gear79 (3394)
Gear79 Creative Commons License 2008.01.23 0 0 3394

Ha meg lehet állapítani, túlélte az éjszakát?

Előzmény: s3girl (3393)
s3girl Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3393
Basszus, így még nem jártam!:(( Ezt gyenge idegzetűek NE olvassák, mert elég durva, legalábbis nekem:(
Úgyláttam h meghalt a gekkó. Nem mozdult semmire, megmerevedett s úgyláttam h nem lélegzik. Levittem egy lapáton, rá csúsztattam egy fóliára h majd becsomagolom s utána egy dobozba teszem, de előtte még néztem hátha csak nemvettem észre h lélegzik. S végig gondoltam magamba h ne adja fel..stb. Erre egyszercsak a teljesen megmerevedett gekkó nyelt egyet s közben picit mozdult a feje. Ugrottam egyet..mondom biztos halucinálok, de tökre lesápadtam sztem. Nagyon durva érzés:(Néztem tovább..nyelt mégegyet. Most visszahoztam a terráriumába, fűtök rá meg minden. Azóta nemláttam h mozdulna:( S szegény tényleg levan merevedve, a szemei beestek:( Gondolom nemsok esély van rá h életben maradjon:(( Nemtudom h mit kellene csinálnom:( Nagyon rosszul néz ki.
Bocsi h ezt leírtam:((
s3girl Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3392
Állatira lefogyott szegénykém:( Szinte minden csontja kivehető:( S nagyon nemtetszik h az eddig állandóan kajás gekkó most nemeszik egy falatot sem. Persze adok Neki időt, mert valahogy le ment 18 lépcsőn, a taposó kövön találtuk meg, sz'al elég hidegen lehetett eddig és mégiscsak kb másfél hónap:( Ők nem is raktároznak a farkukba, mint a Leók..ehez képest csoda h él. Nemcsoda h nem eszik:( De a Leó anno a szökés után azonnal kajás volt.
Lehet h van valami sérülése is, mert elég furán megy:( Most a terkó hűvösebb, nedvesebb részén fekszik.
s3girl Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3391
Nah, feltettem. Nemvolt egyszerű. Így viszont a tekikre van sötétség és nincs is más fűtésük..
Előzmény: Gear79 (3390)
Gear79 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3390

Én erősen javasolnám, hogy azt a spotlámpát azonnal helyezd át. Drukkolunk neki!

Szerintem ezen kívül ne is zaklasd mára.

Előzmény: s3girl (3389)
s3girl Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3389
Párát csináltam Neki, ezt elfelejtettem írni, de spricceltem Neki, noha nemtúl sokat, mert szárazföldi gekkó. De úgy csináltam h a terrárium fele nedves legyen a másik fele száraz. Meg tettem egy üveglapot a terkó tetejére.
Infralámpa nincsen:(( S lövésem sincs h mivel tudnám még emelni nála a hőmérsékletet:( Max. később lecsórom a teknősök spot lámpáját és átteszem a gekkónak.
A félreértés elkerülése végett Ő egy Paroedura Pictus, csak itthon Kispictusnak hívjuk s ezért csak ennyit írtam..Magyarul Madagaszkári gekkó, Tarka gekkó, Madagaszkári nagyfejű gekkó, Madagaszkári tarka gekkó stb..(ezeknek láttam már kiírva Őket..)
Előzmény: Gear79 (3388)
Gear79 Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3388

Neki megfelelő pára és főleg hő minden mennyiségben. Ilyenkor lehet alkalmazni az általunk emberek által használt infralámpát is - igaz, nem órákra, de a magas koncentrált hő segít a beteg állatokon.

Meg reménykedni, hogy nem fázott meg annyira... Mert ha igen, akkor sajnos mindegy.

Előzmény: s3girl (3387)
s3girl Creative Commons License 2008.01.22 0 0 3387
Sziasztok!!

Nemfogjátok elhinni!!!!(Én sem hittem a szememnek:)! )
Ma ebéd után apu ment a nappaliban a sz.gépéhez. Egyszercsak rémülten kiabál anyunak h ""Mi ez a földön?? Állat v játék vagy valami dísz v mi a fene ez??".. Anyu beazonosította h állat és azonnal kiabáltak nekem, h menjek azonnal. Mentem is és a kis Pictus volt az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))) Több mint egy hónap után lett meg! Azonnal megfogtam s betettem idieglenesen egy kis műanyag dobozba.
Azért a jókedvem nagyon gyorsan csökkent:( Alíg mozog szegénykém, adtam Neki tücsköt de azt sem kérte és inni sem iszik:( Gyorsan berendeztem Neki egy terráriumot, ragasztottam be Neki alulra talajfűtőt meg rá a homok, a terkó felébe apró kavics meg egy kerámia gyökér alakú bújóhely. Meg egy kupakban víz. Hosszú fél órán keresztül megsem mozdult!:(( Meg is böktem picit h él-e még, mert a terrárium oldalán hiába kopogtam. Nemrég viszont már bemászott a kerámiába meg azóta ki is mászott egy sarokba. Nagyon kivolt hűlve szegénykém, most melegíti a hasát. Spot lámpát sajnos nemtudtam Neki feltenni egyenlőre, mert az az új lakásban van, ráadásul nincs több konnektorom sem:( Pedig 4(!!) elosztó van a szobámban..ebből 2db 5lukú, 1db 3lukú és 1db 4lukú..

Van esetleg valakinek tanácsa, h még mit tehetnék szegénykémért? Dokihoz azért nem viszem, mert sz'tem még egy sokk(az utazás miatt) biztos nem tenne jót Neki!:(
Greylupus Creative Commons License 2008.01.21 0 0 3386

Nem tudom. Sokat gondolkoztam anno rajta, de nekem ez rossz ómen, hogy ez lett a végük:(

Ráadásul csak ugyanígy tudnám megoldani az elhelyezésüket, tehát sanszos, hogy megint meglépnének..

Egyenlőre maradok a három leopárdlánynál:) Ők nem akarnak meglépni és nappal is látom őket:)

Előzmény: s3girl (3380)
s3girl Creative Commons License 2008.01.20 0 0 3385
Hát még kb két hétig bírom Korviminnel. Nincs olcsóbban senkinél?
Akkor egyenlőre még nemkell, megpróbálok utánakérdezni a hüllős haveromnál.
Előzmény: alpha111 (3384)
alpha111 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 3384
Elvileg Szegeden szokott az is lenni de egy kis tasak 850 Ft. Szerintem drága, de ha kell hozok Neked azt is.
Előzmény: s3girl (3382)
zsviktor03 Creative Commons License 2008.01.20 0 0 3383
Ma volt nálunk a 2. vedlés, de otthagyta a "felét". Nálatok mindig megeszik a levedlett bőrt?
s3girl Creative Commons License 2008.01.20 0 0 3382
Szia!

Igen, kell! Pár napja nagyon kajás lett a Nagy hím. Állandóan előrejön h Neki bizony etetés jár. Eddig elég volt 2naponta, most minden nap előjön. Persze, viszem a dobozokat!
Korvimin ZVT-t tudsz szerezni valahol? Ha igen, mennyiért?
Előzmény: alpha111 (3381)
alpha111 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 3381

s3girl!

Kedden hozok tücsit Szegedről. Ha neked is kell, kérlek hozd vissza a dobozokat!

alpha111

s3girl Creative Commons License 2008.01.16 0 0 3380
Ez a lisztes megoldás szimpatikus! Bár nemtudom h már lassan egy hónap távlatában megérné-e tücsköket kiraknom stb. Mondjuk ígyis a földön vannak csak nincs körülöttük liszt:)

Újakat nem akarsz venni?
Előzmény: Greylupus (3379)
Greylupus Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3379

Hát nálam még talán annyi sem volt.. ráadásul amig a fiú egyedül volt, sose kommandózott ilyeneket. A lány mászott ki először, a fiú csak utána..

Én se láttam sűrűn, max, ha kaját tettem be, akkor jöttek elő néha.

Én az csináltam, hogy tücsköket tettem bele dobozba (átlátszóba), letettem a szoba közepére és körbeszórtam liszttel - reggelre mindig voltak lábnyomok a doboz körül, (meg a faroknyom is), de magát a gekkót sosem láttam. Nekem is nagyon tetszettek, és mondom ráadásul a lányra nagyon sokat vártam:(.

Előzmény: s3girl (3377)
s3girl Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3378
Jajjdejó!:) Örülök h ilyen gyorsan meglett!:)
Nálunk első szökésénél a Pictust anyu találta meg és beletette egy dobozba. Ha apu talál rá, tuti h frászt kap. Először el sem mertem mondnai Neki h megléptek a gekkók, a hideg is kirázza tőlük.:)

www.galery.site.hu/u/s3girl itt van pár képem az eddigi gekkókról is.;)
Előzmény: DonGal (3375)
s3girl Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3377
Nálam is..a fűtőszálnál mászhatott ki, mert máshol nincsen lyuk. Az a lyuk is sztem nincs meg 2centi átmérőjű.

Én ennyit nem kerestem ,mert tudom h veszett ügy:( Első szökésénél megtaláltuk lent a nappaliban, most benéztünk mindenhova de sehol sincs. Mégcsak kakiját sem találok, mert az legalább valamiféle irányt adna.

Én pont párt szerettem volna Neki vásárolni h nelegyen egyedül, de addigra eltünt. Pedig a kis cserepéből szinte ki sem jött soha még estére is ritkán, max néha lement, de még a helyén kellett etetni is. Nagyon sajnálom, mert sztem nagyon szép volt és nagyon okos állat.
Előzmény: Greylupus (3376)
Greylupus Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3376

A Pictussal nagyon nehéz dolgod lesz.. Nekem is megléptek - de sajnos nem élték túl a szökést..

Nálam egy el nem hinnétek mekkora résen másztak ki úgy, hogy a fűtőszálat használták "létrának"..

Napokig kerestem, csapdát állítottam nekik, ültem éjszakákon át ébren, mozdulatlanul, hátha meglesznek.. A nyomaikat mindig láttam, de elkapni sose tudtam őket.

Sajnos az egyiket a vadászgörényeim hamarabb találták meg, mint én, a másik sosem került elő..

Nagyon picik, nagyon fürgék és ráadásul nekem csak éjszaka mozogtak (még a terráriumban is).

Nagyon sokáig lelkiismeret furdalásom volt miattuk, hogy én öltem meg őket - ráadásul a kis nőstényre jó pár hónapot vártam, kerestem, majd amikor meglett, akkor hetente látogattam, ameddig megfelelő méretűre nőtt, hogy megfelelő párja legyen a hímnek:(.

Előzmény: s3girl (3374)
DonGal Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3375
Nah, ez gyors volt, meg is lett :) A terráriumom a monitor mellett van és a monitor alá fészkelte be magát :) Most néztem, ahogy a te üzid olvastam :) Anyám hülyét is kapott volna, ha egy hónapig nincs meg.. :D
Előzmény: s3girl (3374)
s3girl Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3374
Szia!

Nekem anno vagy 4 gekkóm mászott ki egyszerre. Mást szerintem nemtudsz tenni, megkell nézni minden kis zugot. Mi ágyat húzogattunk ide-oda, meg polcos szekrényt meg mindent. Egy terráriumba tettem homokot meg vizet, h ha szomjas tudjon inni a homokban meg láttam volna ha ott járt. A nagyját megtaláluk szétszórva a lakás mindne pontján. Én szobám az emeleten van, de még lent a nappaliban is találtunk gekkót. Az egyik meg egy hónap után került elő a fürdőszobában.
Most a kis Pictusom mászott ki..vagy 3hete, Ő azóta sincs meg:( Sajnos elhúzódott a nagy terrárium tetején a lamináltpadló és a kábelnek való lyuk nagyobb lett:((
Előzmény: DonGal (3373)
DonGal Creative Commons License 2008.01.15 0 0 3373
Halihó! Sikeresen nyitva hagytam a gekkóm terráriumának az ajtaját, és elmentem dolgozni. Ő meg szépen kimászott.. Természetesen nem találom. Van valakinek ötlete, hogy lehetne előcsalni? Akkut a gond, mert ha Anyám előbb találja meg, mint én, akkor asszem költözöm a gekkómmal együtt... :)
s3girl Creative Commons License 2008.01.07 0 0 3372
Jah, és gyönyörűen szép az új nőci!:) Gratu hozzá!:)
Előzmény: Nemozoli (3370)
s3girl Creative Commons License 2008.01.07 0 0 3371
Huhu, már passz. De én anno gekkót terráriummal együtt úgy h utaztam is több mint 100km-t olcsóbban adtam el, mint Ő egy gekkót utazással és terkó nélkül.

Mondjuk nekem mussz. volt eladni, mert kitört a cirkusz a két hím közt és helyem meg nemvolt. A terkó a földön volt, úgy keleltt átugrálni.
Nem mintha most jobb lenne a helyzet..éjeliszekrényemen hörcsög terkó, balra ajtón kívül Szegélyes tekik, jobbra mellettem az íróasztalt befoglalta a papagáj, a szék helyén meg egy kb 50-60x180-as terkó áll..ágy és szekrény közt a falnál meg a nagy Leó terkó. Jól esz már tavasszal költözni..:)Mondjuk én nagyon élvezem!:) Néha kiskutyám meg a macsek is fellógnak a szobámba..akkor télleg kész állatkert van:P
Apropó..Standard Hullámos papagájomat elkell adnom ha költözünk:( Igaz nagyon harcolok ellene, jólenne páromat meggyőzni de nemnagyon megy. Van h meggyőzöm aztán másnap azzal jön h adjam el a papagájt:( Ha valakit érdekel, van kép a weboldalamon, a nevem alatt. De még nem 100%-os a dolog..majd eldől tavasszal: Ha lenne rá vevő, akkor tuti mennije kell.
Előzmény: Nemozoli (3370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!