Nálam az egyetlen életképtelen kis újszülött gekkó ugyanígy halt meg... először elkezdett lemerevedni, aztán a hátsó lábait már nem is tudta mozgatni, végül teljesen megmerevedett, összeszáradt, a szeme ugyanígy beesett és meghalt... :-(
Teszek fel pár képet..itt még élt és tudott mozogni is. Azért fotóztam h meglegyen h ebből az állapotból indulunk és ha felépül akkor is csináltam volna képet h mennyit javult..:(
- Már kezdett beesni a szeme:( - Itt még jobban látszódik..
Én is sajnálom:( De talán ennyi idő lakásban mászkálás után jobb is így Neki:( Lehettek sérülései is ha a 18lépcsön lement. Fura volt a bénulása..úgy tűnt h először a végtagjai merevedtek meg majd a farka felől végül az egész állat:( Biztos sokat szenvedett:(
Nem élte túl!:( Reggel u.ott volt mint este, de még nemcisnáltma vele semmit, mert menni kellett dolgozni. hazaértem, u.ott volt, így újra lapát..rácsúsztattam alufóliára, néztem egy darabig de már nem is nyelt.:( Becsomagoltam, dobozba is tettem s eltemettem. Sajnálom nagyon:( Szegénykém ezért jött már elő.
Viszont érdekes h a beteg gekkóim is így haltak meg. Mármint azok sem ettek(de ők napokon/heteken keresztül nem, max ha ledugtam a torkukon a kaját) majd ledermedtek, de még lélegeztek, közben a szemük beesett a szemüregbe s végül meghaltak.:(
Basszus, így még nem jártam!:(( Ezt gyenge idegzetűek NE olvassák, mert elég durva, legalábbis nekem:( Úgyláttam h meghalt a gekkó. Nem mozdult semmire, megmerevedett s úgyláttam h nem lélegzik. Levittem egy lapáton, rá csúsztattam egy fóliára h majd becsomagolom s utána egy dobozba teszem, de előtte még néztem hátha csak nemvettem észre h lélegzik. S végig gondoltam magamba h ne adja fel..stb. Erre egyszercsak a teljesen megmerevedett gekkó nyelt egyet s közben picit mozdult a feje. Ugrottam egyet..mondom biztos halucinálok, de tökre lesápadtam sztem. Nagyon durva érzés:(Néztem tovább..nyelt mégegyet. Most visszahoztam a terráriumába, fűtök rá meg minden. Azóta nemláttam h mozdulna:( S szegény tényleg levan merevedve, a szemei beestek:( Gondolom nemsok esély van rá h életben maradjon:(( Nemtudom h mit kellene csinálnom:( Nagyon rosszul néz ki. Bocsi h ezt leírtam:((
Állatira lefogyott szegénykém:( Szinte minden csontja kivehető:( S nagyon nemtetszik h az eddig állandóan kajás gekkó most nemeszik egy falatot sem. Persze adok Neki időt, mert valahogy le ment 18 lépcsőn, a taposó kövön találtuk meg, sz'al elég hidegen lehetett eddig és mégiscsak kb másfél hónap:( Ők nem is raktároznak a farkukba, mint a Leók..ehez képest csoda h él. Nemcsoda h nem eszik:( De a Leó anno a szökés után azonnal kajás volt. Lehet h van valami sérülése is, mert elég furán megy:( Most a terkó hűvösebb, nedvesebb részén fekszik.
Párát csináltam Neki, ezt elfelejtettem írni, de spricceltem Neki, noha nemtúl sokat, mert szárazföldi gekkó. De úgy csináltam h a terrárium fele nedves legyen a másik fele száraz. Meg tettem egy üveglapot a terkó tetejére. Infralámpa nincsen:(( S lövésem sincs h mivel tudnám még emelni nála a hőmérsékletet:( Max. később lecsórom a teknősök spot lámpáját és átteszem a gekkónak. A félreértés elkerülése végett Ő egy Paroedura Pictus, csak itthon Kispictusnak hívjuk s ezért csak ennyit írtam..Magyarul Madagaszkári gekkó, Tarka gekkó, Madagaszkári nagyfejű gekkó, Madagaszkári tarka gekkó stb..(ezeknek láttam már kiírva Őket..)
Neki megfelelő pára és főleg hő minden mennyiségben. Ilyenkor lehet alkalmazni az általunk emberek által használt infralámpát is - igaz, nem órákra, de a magas koncentrált hő segít a beteg állatokon.
Meg reménykedni, hogy nem fázott meg annyira... Mert ha igen, akkor sajnos mindegy.
Nemfogjátok elhinni!!!!(Én sem hittem a szememnek:)! ) Ma ebéd után apu ment a nappaliban a sz.gépéhez. Egyszercsak rémülten kiabál anyunak h ""Mi ez a földön?? Állat v játék vagy valami dísz v mi a fene ez??".. Anyu beazonosította h állat és azonnal kiabáltak nekem, h menjek azonnal. Mentem is és a kis Pictus volt az!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))) Több mint egy hónap után lett meg! Azonnal megfogtam s betettem idieglenesen egy kis műanyag dobozba. Azért a jókedvem nagyon gyorsan csökkent:( Alíg mozog szegénykém, adtam Neki tücsköt de azt sem kérte és inni sem iszik:( Gyorsan berendeztem Neki egy terráriumot, ragasztottam be Neki alulra talajfűtőt meg rá a homok, a terkó felébe apró kavics meg egy kerámia gyökér alakú bújóhely. Meg egy kupakban víz. Hosszú fél órán keresztül megsem mozdult!:(( Meg is böktem picit h él-e még, mert a terrárium oldalán hiába kopogtam. Nemrég viszont már bemászott a kerámiába meg azóta ki is mászott egy sarokba. Nagyon kivolt hűlve szegénykém, most melegíti a hasát. Spot lámpát sajnos nemtudtam Neki feltenni egyenlőre, mert az az új lakásban van, ráadásul nincs több konnektorom sem:( Pedig 4(!!) elosztó van a szobámban..ebből 2db 5lukú, 1db 3lukú és 1db 4lukú..
Van esetleg valakinek tanácsa, h még mit tehetnék szegénykémért? Dokihoz azért nem viszem, mert sz'tem még egy sokk(az utazás miatt) biztos nem tenne jót Neki!:(
Igen, kell! Pár napja nagyon kajás lett a Nagy hím. Állandóan előrejön h Neki bizony etetés jár. Eddig elég volt 2naponta, most minden nap előjön. Persze, viszem a dobozokat! Korvimin ZVT-t tudsz szerezni valahol? Ha igen, mennyiért?
Ez a lisztes megoldás szimpatikus! Bár nemtudom h már lassan egy hónap távlatában megérné-e tücsköket kiraknom stb. Mondjuk ígyis a földön vannak csak nincs körülöttük liszt:)
Hát nálam még talán annyi sem volt.. ráadásul amig a fiú egyedül volt, sose kommandózott ilyeneket. A lány mászott ki először, a fiú csak utána..
Én se láttam sűrűn, max, ha kaját tettem be, akkor jöttek elő néha.
Én az csináltam, hogy tücsköket tettem bele dobozba (átlátszóba), letettem a szoba közepére és körbeszórtam liszttel - reggelre mindig voltak lábnyomok a doboz körül, (meg a faroknyom is), de magát a gekkót sosem láttam. Nekem is nagyon tetszettek, és mondom ráadásul a lányra nagyon sokat vártam:(.
Jajjdejó!:) Örülök h ilyen gyorsan meglett!:) Nálunk első szökésénél a Pictust anyu találta meg és beletette egy dobozba. Ha apu talál rá, tuti h frászt kap. Először el sem mertem mondnai Neki h megléptek a gekkók, a hideg is kirázza tőlük.:)
www.galery.site.hu/u/s3girl itt van pár képem az eddigi gekkókról is.;)
Nálam is..a fűtőszálnál mászhatott ki, mert máshol nincsen lyuk. Az a lyuk is sztem nincs meg 2centi átmérőjű.
Én ennyit nem kerestem ,mert tudom h veszett ügy:( Első szökésénél megtaláltuk lent a nappaliban, most benéztünk mindenhova de sehol sincs. Mégcsak kakiját sem találok, mert az legalább valamiféle irányt adna.
Én pont párt szerettem volna Neki vásárolni h nelegyen egyedül, de addigra eltünt. Pedig a kis cserepéből szinte ki sem jött soha még estére is ritkán, max néha lement, de még a helyén kellett etetni is. Nagyon sajnálom, mert sztem nagyon szép volt és nagyon okos állat.
A Pictussal nagyon nehéz dolgod lesz.. Nekem is megléptek - de sajnos nem élték túl a szökést..
Nálam egy el nem hinnétek mekkora résen másztak ki úgy, hogy a fűtőszálat használták "létrának"..
Napokig kerestem, csapdát állítottam nekik, ültem éjszakákon át ébren, mozdulatlanul, hátha meglesznek.. A nyomaikat mindig láttam, de elkapni sose tudtam őket.
Sajnos az egyiket a vadászgörényeim hamarabb találták meg, mint én, a másik sosem került elő..
Nagyon picik, nagyon fürgék és ráadásul nekem csak éjszaka mozogtak (még a terráriumban is).
Nagyon sokáig lelkiismeret furdalásom volt miattuk, hogy én öltem meg őket - ráadásul a kis nőstényre jó pár hónapot vártam, kerestem, majd amikor meglett, akkor hetente látogattam, ameddig megfelelő méretűre nőtt, hogy megfelelő párja legyen a hímnek:(.
Nah, ez gyors volt, meg is lett :) A terráriumom a monitor mellett van és a monitor alá fészkelte be magát :) Most néztem, ahogy a te üzid olvastam :) Anyám hülyét is kapott volna, ha egy hónapig nincs meg.. :D
Nekem anno vagy 4 gekkóm mászott ki egyszerre. Mást szerintem nemtudsz tenni, megkell nézni minden kis zugot. Mi ágyat húzogattunk ide-oda, meg polcos szekrényt meg mindent. Egy terráriumba tettem homokot meg vizet, h ha szomjas tudjon inni a homokban meg láttam volna ha ott járt. A nagyját megtaláluk szétszórva a lakás mindne pontján. Én szobám az emeleten van, de még lent a nappaliban is találtunk gekkót. Az egyik meg egy hónap után került elő a fürdőszobában. Most a kis Pictusom mászott ki..vagy 3hete, Ő azóta sincs meg:( Sajnos elhúzódott a nagy terrárium tetején a lamináltpadló és a kábelnek való lyuk nagyobb lett:((
Halihó! Sikeresen nyitva hagytam a gekkóm terráriumának az ajtaját, és elmentem dolgozni. Ő meg szépen kimászott.. Természetesen nem találom. Van valakinek ötlete, hogy lehetne előcsalni? Akkut a gond, mert ha Anyám előbb találja meg, mint én, akkor asszem költözöm a gekkómmal együtt... :)
Huhu, már passz. De én anno gekkót terráriummal együtt úgy h utaztam is több mint 100km-t olcsóbban adtam el, mint Ő egy gekkót utazással és terkó nélkül.
Mondjuk nekem mussz. volt eladni, mert kitört a cirkusz a két hím közt és helyem meg nemvolt. A terkó a földön volt, úgy keleltt átugrálni. Nem mintha most jobb lenne a helyzet..éjeliszekrényemen hörcsög terkó, balra ajtón kívül Szegélyes tekik, jobbra mellettem az íróasztalt befoglalta a papagáj, a szék helyén meg egy kb 50-60x180-as terkó áll..ágy és szekrény közt a falnál meg a nagy Leó terkó. Jól esz már tavasszal költözni..:)Mondjuk én nagyon élvezem!:) Néha kiskutyám meg a macsek is fellógnak a szobámba..akkor télleg kész állatkert van:P Apropó..Standard Hullámos papagájomat elkell adnom ha költözünk:( Igaz nagyon harcolok ellene, jólenne páromat meggyőzni de nemnagyon megy. Van h meggyőzöm aztán másnap azzal jön h adjam el a papagájt:( Ha valakit érdekel, van kép a weboldalamon, a nevem alatt. De még nem 100%-os a dolog..majd eldől tavasszal: Ha lenne rá vevő, akkor tuti mennije kell.