Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Hatását tekintve valóban nincs nagy különbség, de a gázpisztolyról nem mindenki mondja meg első blikkre, hogy nem lőfegyver. Éppen ezért nagyobb "elrettentő" hatása lehet, míg el nem sütöd. Ugyanakkor ez a hátránya is, mert nem tudhatod, hogy ha valaki lőfegyvernek nézi, nem vesz-e elő ő is egyet:)
Üdv Mindenkinek. Kisember vagyk. Íjászkodom egy pár éve és most kipróbálnám a nyílpuskát. Az egyik versenyen próbáltam egy ex-et, rendben volt nagyon, csak nekem sajna drága. A Jaguár és a Megaline /olasz/ árkategória jöhetne szóba, és reflexet kesesnék. Először csak ismerkedés, örömszámszer és egy-két verseny.
És egy szakmai kérdés: refi számszernél számít-e a húzáshossz, vagy csak megüti a vessző végét? pl:150font gyári, és ugyanaz a kar, házi gyártott precíz fatus, hosszabb ideg/húr,hogy a felhúzásnál meglegyen a gyári 150font/ és hosszabb húzáshossz kb.1-2 coll-al???????? Gyorsabb, pontosabb vagy nem számít?
Olyan kérdésem lenne hogy a Bartal Úr álltal készített "flóbert" pisztolyokhoz kell-e valamiféle engedély a vásárlásához vagy tartási illetve csak sportlövő klubb tagsággal lehet ilyent vásárolni vagy parlagi polgár is vehet!?
Azért gondoltam hogy itt teszem fel mert számomra nem egyértelműek ezek a jogszabályok és belefáradtam már az értelmezésükbe, gondoltam valaki érthetően eltudja mondani!
Ez kivitelezhető lenne végülis, bár eléggé bürokratikus a menete. Azért jobb mint a semmi, bár,,, Szóval a gázpisztolynak van egy NC lőportöltete és nem golyót, hanem gázt lő ki, olyat szvsz., ami a gázspray-ben is van. Miben ér többet vajjon egy gázpisztoly, mint egy gázspray? Nem dettó ugyanaz? A gázspray-nek ismerem a hatását. mikor gyerekek voltunk próbálgattuk, egyszer pici a szemembe ment, és csípte, könnyeztem tőle, de ennyi. Ha valakire ilyet ráfújnak az szerintem még idegesebb, mérgesebb lesz. Másabb a gázpisztoly?
:((( Hát ez nagyon szomorú. :((( Anno nagyon régen, talán 10-12 éve pályakezdőként, katonaság után, munkát keresve, lett volna egy lehetőségem erre. Biztonsági őr tanfolyamra kellett volna igent mondanom, az fegyvertartási engedélyt is adott volna, de más szakmát választottam, mert alá kellett volna írni 1 éves szerződést, miszerint utána oda vezényelnek 1 évig, ahová csak akarnak. Ez nem tetszett benne, mert úgy éreztem volna magamat, mint egy rab. Kicsit utólag bánom azért, mert jó lenne az a papiros. Gázpisztolyhoz kell viselési engedély amúgy?
"Ma szimpla halandó képtelen fegyvertartási, -viselési engedélyt szerezni. Aki kételkednék ennek az állításnak az igazában, fusson neki maga a rendőrség engedélyezési eljárásának. Ha nincs nyomós indoka (értsd felső kapcsolata, néhány milliárdja a bankban, nem politikus vagy államtitkár), hiába fárad. Elutasítják – esetleg ha jobb érzésű az ügyintéző, azt javasolják neki, szerezzen be gázpisztolyt. "
Röviden ennyi, keress rá a neten, ha bővebb információkra vagy kíváncsi!
Üdv Urak! Tegnap este beleolvasgattam a fórumba és arra jutottam, hogy otthonra engedély nélkül a 10 mm-es gumilövedékes fegyver a legcélszerűbb. Előtte én is flóbertben gondolkoztam, de letettem róla. Viszont,,,egy-két helyen a gugliban keresgélve eljutottam odáig, azt olvastam, hogy fegyver vizsgát is le lehetne tenni a rendőrségen,?, ami 8000 ft, + tankönyvek 2-3000 ft, és 2 nap alatt megszerezhető. Nos,, szeretném letenni, ha 2 hónapba telik és mondjuk 20-30 ezerből kivitelezhető lenne, rászánnám magam, mert hasznos dolognak tartom. Éles pisztolyt szeretnék később tartani, önvédelmi célra. (meg talán egy sörétes duplacsövűt fegyverszekrényben, mert az olyan szép.:-) ) A lakásban és ha lehetséges volna, az utcán is hordanám, vinném magammal mindenhová. Mi a jelenlegi feltétele ennek, hogyan kivitelezhető, mennyi időbe telik elvileg, hány papír, vizsga kell ehhez, meg tudná mondani valaki nekem, aki ért ezekhez a dolgokhoz? Köszönöm előre is!
A 9mm flóbert pisztoly nem jó semmire! Mivel a 7.5J csőtorkolati energiát nem haladhatja meg a flóbert. A 9mm-es lövedék „nehéz”, ezért lövedék sebessége olyan alacsony, hogy lehet látni a levegőben.