"amelyben márcsak a piac helyzetét kellene rendezni...."
Mondjuk fellőhetnék a Holdra és akkor már teljesen megközelíthetetlen lenne... :(
Látszik, hogy nem jársz oda vásárolni.
Most már ott tartunk, hogy lassan az áruszállítást is ellehetetlenítik, megközelíthetetlenné teszik a vásárlók számára is, akkor meg mi a fenének a piac?
Bulldózert neki és legyen abból is főtér... mert az olyan európai.
a Főtér szempontjából az ideális megoldás az lehetne, ha az említett útszakaszra kitennék a behajtani tilos (kivéve engedéllyel és BKV) táblát, a IX. ker-i Ráday utcához hasonló helyzetet teremtve. Így a piacosok a reggeli áőrufeltöltést meg tudnák oldani, a közcélú járművek is be tudnának hajtani (Főkefe, _BKV, stb.), míg az átmenő forgalom mehetne az amúgy kétszer ilyen széles ám fele ekkora forgalmú Deák Ferenc utca felé kerülve is.
Ezzel a megoldással az egész tér komoly, Európai színvonalú lehetne, amelyben márcsak a piac helyzetét kellene rendezni....
az este láttam, elkezdték túrni a járdát a piac melletti úton, ami az István úttól egyirányú a Templom utca felé.
Jó hír, hiszen így rendezett lesz az utca és a tér a templomtól egy kicsit távolabb is, s összességében az egész Fptér megjelenését és hangulatát is emeli.
Felmerültek az alábbi kérdéseim:
- jó ötlet volt megvárni a felújítással az iskolakezdést?
- a járda felújítás során megoldják azt is, hogy a piacosok és más áruszállítók ne állhassanak fel a(z új) díszköves járdára, megelőzendő annak igen gyors tönkremenetelét?
- a járdán kívül az úttestet is "megcsinálják"? (ráférne ugyanis..)
egyébként a hétvégén voltunk Apósomékkal, megtekinteni a hajómúzeumot, megglepődtem nagyon, hogy ilyen kiállítás elérehtő egyáltalán Budapesten..
Nagyon érdekes volt, a legmélyeb benyomást a kiállítást vezető srác keltette, lelkesedésével, felkészültségével nagyon sokat emelt a bemutató színvonalán! Vele lett igazán élmény a kiállítás..
18 év alatt ingyenes a belépés, felette újpestieknek 50% kedvezmény (lakcímkártya felmutatására)
Nem tudok róla, de nem tartom valószínűnek, hiszen életében a jog a meghatározó.
Régen elvesztettük a kapcsolatot, így aztán nem is tudok róla semmit, a kitüntetéséről is a helyi lapból értesültem, pedig itt lakik, nem is messze tőlünk, és ezért is választottam a gratuláció ezen formáját, noha kicsi az esélye, hogy itt olvas. :-)
Nem. Az egyik 147-es buszon találtak egy gyanús csomagot. De a hír ilyen formában kicsit túlzás, 9:45 körül zárták le az Árpád út-István út környékét és már 10:45-kor központban lehetett közlekedni mind a 4 irányba.
Nagyot csalódtam a Dercében, bár eddig sem rajongtam érte. A Trippon nyakába akarta varrni a tüzijáték botrányt. Eladta magát a Fidesznek... Pedig korábban a szolgálati kocsijai körüli botrányt a fideszesek "robantották ki", legalább is ezt hallottam...
Hagyó Miklós köpönyegéből bújt ki, a párt újpesti polgármesterjelölti címét is még bőven mentora bukása és letartóztatása előtt nyerte el, ezért az úgynevezett „Hagyó-árvák" közé szokás sorolni; Újpesten ügyesen partvonalon kívülre helyezte pártbeli riválisait, így ő maradt az MSZP erős embere a kerületben.
Ez talán még szimpatikus is lehet (legalábbis nekem). Valahol el kell kezdeni a békés egymás mellett való élést.
Jelenleg sok-sok roma származású munkavállaló mellett és segítségére (remélem) dolgozom, és minden nap meglepetéssel szolgálnak, méghozzá pozitívakkal. Asszem ideje nekünk is változni.
bár, jobban meggondolva, így legalább lesz kire szavazni majd (Tarlós ugyanaz a kategória, mint Demszky: bárki lehet, de őrá nem voksolunk!!), nem kell a kétfarkú kuyta párt jelöltjét keresni... :-)))
szvsz hibát követ el ezzel a főpolgármesteri jelöléssel...
itt Újpesten még alkothatott volna valamit, de a főpolgármestreri választást biztosan bukja, de a jelöltség miatt vélhetően nem fog tudni Újpesten indulni..