Én úgy gondoltam, hogy számomra nem igaziak, mint ahogy Neked sem az enyémek, hiszen csak képen látod őket. Nem tudod sem megfogni, sem megszagolni. Fel sem tételezném Rólad, hogy nem a sajátodat mutogatod. Bár tavaly......hát ha jól meggondolom....egyszer talán mégis előfordult, de biztos vagyok benne, hogy a sok ugratás után azt nem mered megismételni:))))))
Az enyémek az igaziak, mert érzem az illatuk is:))
A harmadik kép a kertünk végében lévő, elvadult, szomszédkertben van. A kerítés mellett végig orgonák vannak. 4-5 m magasak. Fehér, lila, rózsaszín váltakozva. Szépek amikor nyílnak. És hogy illatoznak!
A most vett orgonám ami mint írtam vulgaris (közönséges) nem tudom még azt sem, hogy milyen színű, de biztosan a enyhe lila. Kb. a növésén saccolom, 2 éves lehet, tehát akkor még várhatok a virággal.
A magyar árudák kezdik felvenni azt a szokásukat, hogy csak annyit közölnek: "örökzőld, stb". nem írják rá rendesen milyen növény, sem latinul, sem magyarul.
Vagy ami még rosszabb, csak latinul, pedig úgy tudom köteles lenne, még ismertetőt is mellé adni.
A rózsaszínű virágai egyenként vannak 1 centisek, a bugák meg kétágúak, legalább 30 cm hosszúak, és nagyon illatos! Próbálok belőle dugványt csinálni majd augusztusban. Ennek a cetlijére az volt írva eredetileg, hogy "Mme. Bouchard". Azóta már több helyen láttam ezt(?) a fajtanevet különböző írásmóddal. De sajnos, Gurigának van igaza, az a tuti, ha virágzó orgonát vesz az ember.
Tegyél az alá kevés rózsatápot, és locsold a földjét, lehet hogy hoz tősarjat.
Sajnos nem biztos.
Volt nekem egy kertészeti orgonám, aminek 15 évig nem keletkezett tősarja, a virágja sem volt valami különös, de olyan gyönyörű formájú fa lett belőle, hogy ma is sajnálom. És borítva volt mindíg virággal.
Szép a fehéred!
Szedd le idejében az egy szem virágját, és locsold, hogy fejlődjenek a jövő évi bimbók.
Szerintem szegyene a kertnek az ilyen orgona. . . Guriga, dobd ki! Csak arra vigyazz, jo nagyot dobjal, kicsit delfele, Nj iranyaban - majd en meg elkapom - nekem jo lesz :))
Stiglinc - ezek mezei bokros punkosdirozsak. A baratnomnek par eve vettem egy fat - azota sem lattam a kerteszetekben - es hatalmas viragokat hoztak! Talan iden csinalok rola kepet - had irigykedjek, akarhanyszor ranezek a kepre :))
Tedd fel a tavalyi képét is, mert így nem tudjuk eldönteni, hogy tényleg ronda-e, vagy csak te vagy túl igényes :-)))
ZsuR, mit gondolsz, dobja ki a szemétbe ezt az elviselhetelenül kevéssé kékes orgonát? :-)))
ZsuR, ez gyönyörű! Máris! Kívánom neked, hogy illatos legyen! Ma kinyílt az egyik gyönyörű, sötét bíborlila orgonám, és annyi szaga nincs, mint a konyhasónak! Nagy csalódás ez nekem!