Ja, ha te ilyen nagy fej, vagy akkor neked már nem lehet újat mutatni, mi? Ha nem vetted volna észre, elötted olyasmiröl vitatkoztunk, hogy ami a másiknak nem tetszik, attól még lehet jó zene. A többiek már kezdtek ebben egyetérteni velem, de úgy látom ezt neked is el kell magyarázni, mert magadtól erre nem vagy képes rájönni.
Egyébként pedig nagyon úgy tünik, falrahány borsó, amit ebbe a topicba hármótokon kívül bárki is beír. Úgyhogy nem is zavarom tovább a díszes kompániát (a "nagy" triót, hol vagy fönök vazze, már nekem is hiányzol ), magatokra hagylak benneteket, szopjátok tovább egymás f@szát nyugodtan (de föleg a fönökét, alattvalók!).
flower kingsnek két albumát hallottam eddig, és adtam nekik három hallgatást, elhiheted. elsőnél még OK, jó kis dallamok, ritmusok, de nem fogott meg, kicsit untam is. második hallgatásra elment, harmadszorra meg már tömény unalom volt az egész.
transatlantic első lemezt (van második, ugye?) is hallgattam párszor, az még gyengébb volt.
süt belőlük a szakmai tudás, rutin, de ha ezeket elvesszük, nem sok minden marad...
ami neked zseniális, az nekem foskarika, és fordítva. valszeg Te is leszólnál jó pár olyan zenét, amit én szeretek, és zseniálisnak tartok.
szal ha megsértődsz ilyen hülyeségeken, hát sértődj. de inkább ne.
nem progresszívek:)
Egy olyan lemezt nem veszek szívesen a kezembe,amin Drímszatyoros közreműködés van,vagy köthető hozzájuk.Ismerem mind az ő,mind a projectjeik munkásságát és a hideg ráz...
...másrészt nem attól lesz prog valami,hogy tele van hangvariával,hanem attól,ahogy hozzányúlnak!Egy Abstract Monarchy quartetről elvonultak egy csomóan,pedig baromi érdekes volt!Teljesen szétszedték az ismert harmóniákat és fülidegen cuccokat csaptak hozzá...lehet,ez másnak zaj volt,nekem egy roppant érdekes kisérlet és az ilyenektől tud igazán fejlődni a zene sztem!
a jazz/fusiont meg ne emlegesd légyszíves!A jazzrock is arról szól,hogyan heréljük ki mindkét műfajt egyszerre!Jazzista aggyal elég ritkán megy a rock,arról nem is beszélve,hogy mindkét műfajból a sablonokat használták fel főként!Egy halvaszületett műfaj,ami nem érdemel több szót...aa.
Arról nem is beszélve hogy nem csak az számít zenének, amiben egy hang csak egyszer fordul elö!
A Transatlantic-et súlyos hiba volt idevenni! Vagy teszerinted a Flower Kings és a Spock's Beard is fantáziátlan, invenciótlan virgagyár (elöbbinek pont a napokban voltam egy zseniális koncertjén)? Mert akkor qurvára semmi közünk egymáshoz a továbbiakban!
Mért? Hát nem van igaza? Helyb?l leugatni persze könnyebb... Belehallgatni igazából valamibe annál nehezebb. Méghogy virgagyár! Hallottál már egy Planet X-et vagy CAB-et egyáltalán? Ezek mind zseniális zenészek és pl. a jazz/fusion éppen a hosszú hangszeres szólókról szól! Méghogy virgagyár!
Á, nem csipem én ezeket a virgagyár szuperzenészeket (Sherinian, Macalpine stb.).
A Planet X, Explorer's Club, Transatlantic stb. allstar antifantáziáktól meg kiráz a hideg. Volt szerencsém párhoz, de eléggé broáfak voltak. Sztem semmi invenció nincs bennük, csak a kezük jár,meg tudják hogyan kell jó kis szabályos darabokat írni. És vhogy olyan hiteltelenek ezek a zenészek is... Na mindegy, ez csak SZTEM!
Úristen! Mi lesz velem mostanság? Nem hallom az úr igéit! Adjatok valami támpontot, mert zenét sem merek már hallgatni! Nem tudom mi az illendő, mi nem. HELP!!
Egyébként ha ebben a témában igazi "szabad improvizációt" akarsz hallgatni, szerezd meg Virgil Donati ausztrál dobos (a Planet X-ben együtt nyomul a már említett MacAlpine-nal és Derek [derék] Sheriniannal) Just Add Water c. lemezét.
Ez egy jam session, amit egy az egyben vettek fel egy stúdióban mindenféle utólagos mahinálás nélkül. A társai sem kismiskák: az egyik legjobb jazz/fusion gityós Scott Henderson mellett a remek Ricc Fierabracci (pl. F. Gambale - Coming to your Senses) bögözik.
Érdemes meghallgatni!
A CAB lemezeken igen dögös jazz/fusion-t nyomnak a gitármágus MacAlpine-nal, a bögöfenomén Brunel-lel és a minden lemezen kanál isteni Chambers-szel, de egyébként is, mostanában ilyesmi lemezeken nyomul (pl. Colaiuta/Ford/Haslip - Jing Chi, F. Gambale - Thinkin' Out Loud, stb.) Bevallom, a saját mostani dolgaiból nem igazán hallottam semmit, ezt pótolnom kellene.
Hú emberek! De jó, hogy erre a rovatra rátaláltam! Minden vallásos dolgot el kell hogy felejtsen az ember, ha titeket olvas! Ti vagytok az ISTENEK! Azoknak kell lennetek, hiszen ily meggyőződéses csak az lehet, aki senkire nem hallgat, senkiben nem bízik, csak annak a vélaménye a fontos számára, aki azt mondja, mint ő. De hát jól is van ez így. Csak a topic neve rossz. Át kellene változtatni erre: ÉN. Az ilyen ZSENI embereket arra kérem,, (ha ez számít valamit, mert nem ezt vettem észre), mentse el a mostani topic anyagát, olvassa vissza, mondjuk 5-10 év múlva. AMEN
Itt nézhetsz utána jazz/fusion dolgoknak. Sajna, ami a vásárlást illeti, szinte csak külföldi netes rendelés jöhet szóba, mert itthon ezeket alig lehet kapni (eléggé rétegzene).
pont rossz időpontban jött az egész, ca. 1 hete dolgoztam itt akkor, azt se tudtam, mi pontosan a munkám, névről akkor még nem ismert senki :o/ bezzeg ha most jönnél, felkísérnének az irodámba! :o)
allmusic.comot ismerem, használom. ott a bibi, hogy nem tudom a zenekarneveket, zenészeket sem, hacsak ti el nem hintitek itt előttem (pearls for swine:).
igazából vmi műfaj-gyűjtőoldal kéne, olyan mint mondjuk a ground and sky vagy a progweed, csak direkt ezekre az új fúziós zenékre konkretizálva.
aa: fájlcserélőzni nem tudok, mer kirúgnak. otthon nincs net, mer Kőbányát nem tartja fejlesztésre érdemes területnek a *atávkábelnet, másra meg egyelőre nincs zsé :o/ na de elég az offból
Csak egy órát álltam a kapu előtt, ahol senki sem tudott rólad, te Móka Miki! Mellesleg még mindig ott lapul a kocsi csomagtartójában, lehet, hogy megkapod karácsonyra. :))
Itt van egy oldal, ahol utánanézhetsz, hogy mi micsoda, és még leírás is van hozzá.
gondban vagyok. a 70es évek zenéit még csakcsak megtalálom a neten, elég jó kis oldalak vannak, ahonnan tájékozódni lehet, DE honnan lehet tudni ezekről az általatok említett újabb/mai jazz-fúziós-tökös-izgalmas kis muzsikákról?
mindenképpen távol akarok maradni a mai progrokktól/metáltól (kiábrándító), annyira a rokk nélküli "sima" jazz se érdekel... szóval?
gondolok pl. a Deus ex Machinától egészen a Medeski Martin Woodig mindenre (lehet hogy sz*rokat mondtam, de az előbbi - 1 hallgatott szám után - f*sza kis jazz/progrock, a másik meg, hát.. ugyis tudjátok) + még azon is túl :o)
Izlések ugyebár...:)
Frisell műsorát én élveztem,bár a dózis kicsit nagy volt,főleg szűz füllel...:)
Én is örülök,hogy taliztunk itt!
Élőben megoldható,persze,csak újabb cédéket nem nagyon vettem sajnos,főként a letöltögetés megy ezerrel...nem szeretnék kiadni6 rongy körüli összegeket egy lemezért...:( aa.
Szia aa,
itt is összefutottunk, jó megint látni/hallani.
Az 5 főért pedig bocsánat (már amikor entereztem, akkor is éreztem, h nagy hibát követtem el), 205-öt kellett volna írnom.
;o)
Mellesleg Frisell progresszivitásán (úgy két éve a debreceni jazz-napokon) majd elaludtam. Úgy kíváncsiságból beszereztem tőle egy lemezt (még kérted is, ha jól emlékszem), de az sem jött be. Tudtok tőle valamit ajánlani?
Igen. Múltkor hallottam egy koncertet tőlük, éppen Vandermarkkal játszottak. Előbb külön-külön, majd együtt. A Chadbourne-nel készült lemezük becsapós, mert azon nem jönnek ki igazán. Paci már nem játszik velük, de ez csak jót tett nekik. Ha bele akarsz hallgatni, a honlapjukon van egy pár mp3.