Keresés

Részletes keresés

ZedIzDead Creative Commons License 2002.03.04 0 0 122
2. Clive Kent

Már ha így meg lettem szólítva. A többi fejből nem megy, illetve már lelőtted.

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (120)
LeifEriksson Creative Commons License 2002.03.03 0 0 121
így fejből azért ez is jóóóó! :-)))

1. Matlock
3. Mr. Q.Z. Diablo (ugye, nomen est omen... :-))
5,6: yesssss!!!
:-))

a többire még várok megfejtéseket!

sziasztok

Leif

Előzmény: bookworm (120)
bookworm Creative Commons License 2002.03.03 0 0 120
1, pontosan a helyet nem tudom, de az biztos, hogy valami hősugárzós kongresszusra

3, megint nem jut eszembe pontos név, csak az, hogy talán narancssárga zubbonya volt (de lehet, hogy csak Niegel miatt jut az eszembe..) és hogy talán szombat esténként kéne neki a padlásszoba fele, mert olyankor van szeánsz)

5, Neil Armstrong

6, Viktória királynő és Albert herceg

többit valaki? Zed?

Előzmény: LeifEriksson (118)
Szigi101 Creative Commons License 2002.03.03 0 0 119
A harmadik kötet címe: Adrian Mole és a kis kétéltűek. Ha jól tudom, ez az angol címe is. Ez a legvékonyabb kötet.
Előzmény: LeifEriksson (118)
LeifEriksson Creative Commons License 2002.03.02 0 0 118
Kicsit összezavarodtam most, hogy melyik kötet melyik, segítene valaki?

Egészen pontosan a harmadikra vagyok kíváncsi. Ezt én egy olyan könyvben olvastam, aminek az a címe: "Adrian Mole & Co." (magyarul!) (és ami tartalmazza még Margaret Hilda Roberts, azaz Mrs.Thatcher naplóját is)
Ez az "igazi 3.-ik", vagy van valami teljesebb??
Mármint magyarul?
Utána olvastam a 23 és 3/4 évest (Bianca, Leonora stb..), és ha jól értem, ezután van az utolsó, amit már láttam valahol magyarul is. Ugye?

Mert el nem viselném, ha egyet is kihagytam volna.

Szóval, ha jól fogtam fel, akkor van:

1. A 13 és 3/4 éves,
2. A.M. újabb kínszenvedései
3. az általam "Adrian Mole & Co."-ként ismert,
4. a 23 és 3/4 éves,
5. és ez az utolsó, a cappucinós (eddig ezt az egyet nem olvastam)

ugye, így jönnek sorba?

Ja, és ha már a kvízkérdéseknél tartunk, nekem is eszembe jutott egypár, de aztán nem puskázni!

1. Hová utazott George, amikor a bojler elromlott, és Lucas-kukaccal "szerelte" Anya?
2. Hogy hívják Barry Kent bátyját? (aki részt vett a falklandi hadjáratban)
3. Kinél akart szobát kivenni Adrian Oxfordban, akiről kiderült, hogy állatáldozatokkal foglalkozik, és emiatt Aidy letett a szándékáról?
4. Hogy hívják a norvég rádióst, aki válaszolt norvégul? (ide csak félig-off megjegyzésként: a levél norvégsága helyenként khm...szóval hibás, de nem is ez a lényeg, hanem az ötlet:-))
5. Mi a neve a középiskolának, ahová Aidy és Pandora jártak?
6. Minek öltöztek Adrian szülei Pandoráék jelmezbálján, ahol Pandora hastáncosnő volt?

na, így egyelőre ennyit, a topik RULEZ!!

Leif

Szigi101 Creative Commons License 2002.02.13 0 0 117
Igen, a negyedik vegen kicsit tulzasba viszi Sue a dolgot szerintem is.
Előzmény: Filburt (116)
Filburt Creative Commons License 2002.02.13 0 0 116
Sosem volt kis luzer, na de ekkora sem... B-)))) Gardrobban lakni, orosz viziturara befizetni...... B-DDD

Filburt

Előzmény: bookworm (115)
bookworm Creative Commons License 2002.02.12 0 0 115
hogyhogy mi lett Aidy-ből? Felnőtt. mindenkivel megesik. Elég komoly tragédia, de attól még.. úgy értem, akár konyhafőnök, akár befuccsolt író, biológiaérettségi nélküli természetvédelmi nemtommicsoda.. úgy értem, szerintem nem kérdéses, hogy ilyennek kellett lennie. na, most hülyeséget beszélek, de remélem, még kibogozzátok..

bw

Előzmény: Filburt (114)
Filburt Creative Commons License 2002.02.12 0 0 114
A The capuccion years?
Az meg nincs meg, de ha latom megveszem.
Iszonyu durva, hogy mi lett Adrianbol.
Szerintetek ez torvenyszeru volt?

Filburt

Előzmény: bookworm (113)
bookworm Creative Commons License 2002.02.11 0 0 113
és az ötödik?
Előzmény: Filburt (112)
Filburt Creative Commons License 2002.02.11 0 0 112
Tizensok ev utan megvettem a 3. es 4. reszt. Vinnyogva rohogok az olvasasa kozben.
Meg mindig brutalis. B-)

Sue-t pedig sajnalom. B-(

Filburt

Bolondokháza Creative Commons License 2002.01.12 0 0 111
Reszemrol nagyon orulnek annak, ha lennenek ujabb, tovabbi Mole-konyvek. Szar lenne, ha vege lenne a Mole-mitologianak.
bookworm Creative Commons License 2002.01.10 0 0 110
vajon szegény Sue néni nagyon el van kenődve? és számíthatunk vajon alkalmasint újabb kötetre? talán? Mert lezártnak tűnik ugyan a mostani, de én nagyon nem szeretném, ha vége lenne, nemtom, Ti hogy vagytok ezzel..
David22 Creative Commons License 2002.01.01 0 0 109
A napi 6 cappuccinot vegigolvasva:

A konyv szerintem illik a sorba, de az utolso 3 lapert erdemes igazan elolvasni. Nagyon jooooo. Pandoras jelenet a vegen nagyon romantikus.

D.

Bolondokháza Creative Commons License 2001.12.29 0 0 108
Hello.

Sue Townsendet sajnálom, szegény, jobbat érdemel.

Mi ősszel raktuk rendbe a polcot, de nem került elő mindegyik Mole-kötet (sajnos).

Bookworm: irigyellek, szinte csorog a nyálam a könyvek után :-))).

Boldog új évet mindenkinek!

David22 Creative Commons License 2001.12.27 0 0 107
Szegény...

Sue Townsend
Sunday, September 9, 2001
Author of the Adrian Mole books Sue Townsend has recently been registered as blind. The 55 year old is said to only be able to make out shapes and the colours red and green. Townsend's sight failed gradually over the last two years due to diabetes and diabetic retinopathy, a leaking of the tiny blood vessels across the retina, The Observer reports.

She said: "I went to the doctor and said 'Am I utterly blind now?' and he said to me 'yes, you're quite blind,' and that was it. All very English. There are no ceremonies for these things."

Townsend has also recently begun a campaign for more Talking Books.

bookworm Creative Commons License 2001.12.27 0 0 106
másfél nap, angolul :) magyarul anno kicsit több volt, merthogy ki kellett várni a megjelenéseket :)))
Előzmény: David22 (103)
szméagol Creative Commons License 2001.12.27 0 0 105
off

csá.

on

Előzmény: tepoe (104)
tepoe Creative Commons License 2001.12.27 0 0 104
a full-mouthed 16-year-old vamp :)
Előzmény: ZedIzDead (83)
David22 Creative Commons License 2001.12.27 0 0 103
En meg a 3 nap alatt kiolvastam az egesz Aidyt, persze magyarul. A 6 capuccino meg nincs meg, ma MEGVESZEM, ha a fene fenet eszik is...

Imadom Pandora cicajat
A bundaja oly meleg
De ha megsimogatnam
A rendorseget hivnad
Es azonositalan.
Kimeletlenul.

(something or other...)

D.

Előzmény: bookworm (102)
bookworm Creative Commons License 2001.12.26 0 0 102
nyenyenyeeeee.. meg bibibibiiiii :) a karácsonyi rendrakás közepette megtaláltam magyarul mind az öt kötetet.. (az első a legsárgább, a cappuccino years még fehér..) és karácsonyra megkaptam az egészet angolul :)))) és különben is tökjó könyvtermés volt, úgyhogy tessék mindenki nagyon intenzíven irigykedni :)
David22 Creative Commons License 2001.12.26 0 0 101
Mole is coming back at ya':

Adrian Mole: a Comic Novel
Sue Townsend 2001

Not yet published.

Ez napló vagy sem ?

D.

iron lion zion Creative Commons License 2001.12.06 0 0 100
hű de rég jártam erre... szóval azt mondjátok, h megvan magyarul a cappucino? meg kell venni!!

jut eszembe, aug végén hárman felpakoltunk sátor meg minden, és amúgy kispénzesen kizúztunk pár napra prágába (kalandos volt), miskolctól pestig a krakoviával mentünk, a fülkében meg volt egy ázsiai srác meg lány, krakkóból jöttek, de a jelek alapján fél európát (pl a keleti felét :-) végigutazták így, akkor is a vonaton aludtak, és a kis asztalkán ott virított a capucino years... szt hittem megőrülök :-) le kellett volna nyúlni :-) úgyis kómásak voltak még, mert miskolcon keltették fel őket... tőlünk kérdezték meg, h már melyik országban járnak, mert ugye addig aludtak :-))

Bolondokháza Creative Commons License 2001.12.06 0 0 99
Most jövök angolvizsgáról, és arról kellett beszélnem, hogy Margaret Thatcher milyen háborús konfliktusról emlékezetes, és eszembe jutott azonnal AM, és az, hogy a Falkland-szigetek a morzsa alatt lapult az atlaszban :-))))))))))))).
Majdnem felröhögtem hangosan felelés közben.
bookworm Creative Commons License 2001.12.03 0 0 98
ezt észre se vettem. nem, sztem se pesszimista. nem vidám, de attól még nem lesz pesszmista.. és valahogy passzol a megszokott bájához Adirannek :)
Előzmény: ZedIzDead (97)
ZedIzDead Creative Commons License 2001.12.03 0 0 97
Pesszimista? Az oké, hogy, izé, történik, ami történik, nem akarom lelőni a poént, de mégis ráébred valamire közben, nem? És az inkább optimista. Vagyis én is nagyon meglepődnék magamon, ha olyanokat kezdenék el gondolni, mint ő akkor.

[ZedIzDead]

Előzmény: Pimpla (95)
bookworm Creative Commons License 2001.12.03 0 0 96
nemtom.. nekem nagyon-nagyon tetszett. valahogy, a harmadik-negyedik kötetre nagyon elidegenedett tőlem.. talán azért, mert túlöregedett rajtam.. nemtom. de a napi6-ban megint közel állt a lelkemhez.. szeretem ezt az új Aidy-t.. és azért igenis, hogy hasonlít az ifjúkori önmagára. de hogy nézne ki, ha harminc évesen a pattanást bámulná az állán, és minden nap beszámolna az aktuális állapotáról? Adrian Mole-nak nem szabad felnőnie, mert az olvasók a dilis kamaszhoz ragaszkodnak? én speciel most olvastam újra az egészet. első kötettől az utolsóig, (bár nem tagadom, a 23 és 3/4 évest olvasás közben elkavartam valahova, de előkerítem, és akkor annak az elejétől mégegyszer..) akinek a kamasz Aidy kell, olvassa az elsőket, aki meg nem bánja, ha öregszik, az olvassa bármelyiket.

bw

Pimpla Creative Commons License 2001.12.03 0 0 95
Nekem az nem tetszett a Cappuccino Years-ben, hogy nagyon pesszimista a befejezese. Valahogy az osszes eddig konyv ugy vegzodott, hogy volt valami remenykednivalo - most meg semmi. En sajnaltam szegeny Adriant...
ZedIzDead Creative Commons License 2001.12.03 0 0 94
Nem tudom, nekem nagyon tetszett...és szerintem nem baj, hogy kicsit érettebben gondolkozik Aidy 31 évesen. Így is maradt épp elég hülyesége, amin nevetni lehet. No meg jöttek újabbak, így legalább nem uncsi, hogy mindig ugyanaz a jellemzője van kifigurázva. De ezen nem fogunk összeveszni...sajnálom, ha nem tetszett.

[ZedIzDead]

Előzmény: Szigi101 (93)
Szigi101 Creative Commons License 2001.12.03 0 0 93
Megvettem a "Napi 6 capuccino-t". Sajnos a leggyengébb. Az első fele különösen gáz, a második felére beindul a dolog.

Hiányzik az önteltség, az önmarcangolás, a hatalmas beszólások, az elejtett béna megjegyzések. Azért nem rossz, de pl. a sokatok által nem kedvelt harmadik szarrá veri SZVSZ.

Előzmény: ZedIzDead (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!