persze, azzal kezdtem, egyszerűbb, amíg még az autó mellett van, mint beépítve.
feltűnt egy apró furcsa dolog. egész máshogy áll, mint a régi ülésem, valahogy olyan érzésem van vele, mintha hanyatt lenne billenve az egész. az ülőlap is, meg a háttámla. erre az érzésre erősít rá az is, hogy hátra nagyon hátra lehet dönteni a támlát, előre viszont eléggé korlátozottan. nem gond, mert ezeken a határokon belül simán megtaláltam a nekem jó pozíciót, de ez ilyen? vagy a bovdenekkel lehet rajta állítani? csak érdeklődök.
Azt még nem is meséltem, hogy a veterán vizsgán azt mondja az egyik vizsgáztató: Miért van az autó oldalán, az E12 felirat? Mert ez autó típuskódja- válaszoltam kissé csodálkozva. Érdekes- mondja Ő, - mivel ez E28as. (Egy szívdobbanás kimaradt)
Nem, ez biztos, hogy E12es feleltem. - Akkor hogy-hogy 2.8as motor van benne...?
(megint kimaradt egy szívdobbanás)
Azért, mert ezzel gyártották.Még 3.5ös is volt benne, -mondtam.
Erős kétellyel az arcán távozott le a szerelőaknába...
Bocs ha zavarok! De lenne nekem cápához müanyag rácsozat a lámpák elé mind a két oldalra.Nem a gyáriak,hanem utángyártott darabok viszont újak!!!! Ha esetleg érdekel valakit az kérem jelezze az alábbi telefonszámon:06voda/335-2832
Odamentem reggel 8ra, kezdésre.Az autó édesapám nevén van(Régebben még Ő olcsóbban kapott biztosítást.Most már a két gyerek miatt Nekem lenne olcsóbb...), ott volt Ő is. Elkezdték nézni a kocsit, kellett zöldkártya is, szépen ütögetnek be mindent a gépbe, az utolsó entert nem akarja elfogadni.Mindig kiírta, hogy vmi nem jó, ellenőrizze az adatokat.Azt hogy mi nem jó, természetesen nem írja a program...!!!.Telefon egy másik bázisra, ott megy a dolog, elfogadja? Ott sem. Telefon fel pestre, a nkh-hoz, mi a helyzet,teendő ilyenkor.Válasz, ők sem tudják, le van fagyva a rendszer-szerveranyja picsája...
Azt mondják,Itt kell maradni az autónak. Mondom miért, minden rendben volt! De ha kapnak egy ellenőrzést akkor bezárják őket stb, hisztériáztak, mint a kiskurvák. Márpedig, én nem hagyom itt az autót. mondtam. Megegyeztünk, hogy akkor vigyem akocsit, pairok maradnak.Másnap hívták fatert(aznap már nem is volt kapcsolat a szerverrel) fater visszament,akkor persze az elejétől be kellett mindent ütni a gépbe, még várt vagy 2órát, aztán aznapra nem is tudták fogadni az okmányirodában, csak harmadnap.Cirka 4.5órás várakozás után megkapta a forgalmit, törzskönyvet postázzák.45 rugó, igy cakli pakli.(a kocsi ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból, most kapott uj forgalmit törzskönyvet)
Sikerült! 2 napig tartott, mert a túlbonyolított rendszer, amihez nincs meg a nkh-nak semmilyen eszköze, olyan gáz, hogy még az sem tudja kezelni a szervert, akinek érteni kellene hozzá. Most legalább2 évre elfelejthetem az egész bagázst...
sikerült. 2 napot vett igénybe. Nem értem ezt az országot. Nemhogy egyszerűsödnének adolgok, állami szinten bonyolítják, úgy, hoyg még az sem érti, és készül fel belőle, akinek kéne.Szerttett nemzeti közlekedési hatóság...
sikerült. 2 napot vett igénybe. Nem értem ezt az országot. Nemhogy egyszerűsödnének adolgok, állami szinten bonyolítják, úgy, hoyg még az sem érti, és készül fel belőle, akinek kéne.Szerttett nemzeti közlekedési hatóság...
szombaton néztem egy 9000 üvegtetőt. e28ba egészen biztosan be lehet tenni, méretre jó, sarkok íve is jó. de. kompletten elég nagy faragásnak tűnik, mert szemmel láthatóan más az egész szerkezet, plusz nincs rajta nyílós szélterelő se. viszont az üveglap felfogatási pontjai egészen biztosan egyeznek, azt néztem, tehát a saab üvegtetőt fel lehet csavarozni a bmw szerkezetre. nem volt nálam szerszám, ezért nem tettem át az enyémbe, de nagyon kíváncsi lennék rá, hogy keresztben mennyire domború az üveg, mert gyanús, hogy laposabb az eredeti darabnál, beépítve lépcső marad a tető és az üveglap közt középen. elöl talán jó, de hátul szemre lesz némi eltérés. kérdés, hogy mennyi. ha valakinek lesz annyi ideje, hogy egyszál torx csavarhúzóval támadja meg a saab bontót, érdemes lenne beépíteni vétel előtt, hogy lássa az ember, mi a helyzet aztán csak azután fizetni. a bontós azért annyit csak ki tud várni, mert nem nagy műtét, lehet vagy tíz perc...