Bocs, már meg is találtam a választ a tegnapi Okorn interjúban.
A Río Breogán amúgy sem játszott sok meccset eddig az idényben, ebből kétszer nem került pályára, a maradék 3 mérkőzésen pedig összesen 20 percet töltött a parketten.
Nekem az volt a kedvencem mikor az egyik Paksi jàtèkos szabàlytalankodott, elesett a Zalaegerszegi jàtèkos akiben elesett Benke ès màr zùgott is a buzi Benke mikor nem is ő volt szabàlytalan. De ha ő is lett volna, akkor is teljesen felesleges ès paraszt megnyìlvànulàs volt. Nem vagyok Paksi szimpatizàns, de a közvetìtèsen keresztül abszolùt unszimpatikus közönsègetek van ès lehet azzal takaròzni, hogy legalàbb van hangulat meg hogy règen is ìgy csinàltàk a lènyegen nem vàltoztat.
De közben meg ez az egész 14 mp szabályrendszer mennyire ellentmondásos...
Maradjunk a szóban forgó példánál: támadó térfélen labdát szerez egy csapat, 24 mp támadó ideje lesz, de hogyha azt bírói síp miatt kapja meg, csak 14 mp-e lesz, akárcsak akkor hogyha támadó lepattanót szed. De ugyanez, hogyha a védő csapat szedi a pattanót, majd rögtön eladja, vagy a támadó csapat vissza szerzi, újra 24 mp-re ugrik...
Másrészt, miért 14, miért nem mondjuk 16? Ha a különbség az egész pálya vs fél pálya, akkor ott 8 mp kéne legyen az difi
Nem láttam a tegnapi meccset a helyszínen csak online. A hunbasketen nézve, semmit nem érzékeltem abból amit Fofó állított. Azért egy ilyen nyilatkozatnak, bőven szoktak lenni utózöngéi, de ez ideáig sem a bb1, sem más kosaras médium, sem a Körmend hivatalos fb oldala még csak meg sem említette az esetet. Érdekes...
Szerintem meg 2024-ben akkor sem kellene egy afro-amerikai játékosnak huhogni, ha ez kihozza a sodrából. Különben semmelyik tábornak. Egyúttal sántít az a megközelítés is, hogy az elfogadható,ha csak azért csináljuk, hogy kihozzuk az adott játékost a sodrából.
Azért 14 a támadóidő, mert az új labdabirtoklás a támadótérfélen történt sípszó hatására (értsd nem a pályán szerezte meg a paks a labdát).
Legjellemzőbb ilyen szituációk, ami után a(z új) támadótérfélen kapja meg a támadást a csapat.: 8 másodperces szabálysértés (most is ez történt, hogy nem ért át a támadótérfélre a csapat időben), visszajátszás, lépéshiba, támadófault.
Segítsen nekem itt egy jv, please. Amikor Egerszegen , 42 másodperccel a vége előtt, Brown elvesztette a labdát, ott a Paks miért csak 14 másodperc támadóidőt kapott ? Mindenképpen középről jöttek volna, nem ilyen időkérés utáni választási lehetőség volt. Azért nem mindegy, hogy akkor ott a Paksnak van még 10 másodperce vagy nincs. Persze egész jól kijöttek belőle, mert bement az utolsó másodperces tripla , ki tudja mi lett volna, ha még játszhatnak 10 másodpercig?
Sotet zalaikent jobb ha nem beszelsz a viselkedesrol legundoritobb csurhe vagytok tegnap is megmutattatok ahogy hallottam a Paksiaktol…Viccek vagytok sotetek
Nagy kreténség huhogni, az biztos! És Fofó részéről is sportszerűtlen volt rálegyezni Pallaira tripladobás közben 3:08-nál a vége előtt az utolsó negyedben.
Érdemben nem reagálsz a dolgokra, ebből is lehet tudni, hogy a böszme játékosotok felvette a vasi viselkedési mintákat, így ez számotokra teljesen normális. :)
Ne csináljunk már ebből Vinicius-jelenséget, hogy a játékosra mutogatunk. Érdekes, engem nézőként nem tud kizökkenteni egy játékos esetlegesen visszatetsző viselkedése, én sokkal inkább úgy fogom fel, hogy a játék része, így nagyobb show-t, nagyobb hangulatot kapok a pénzemért és csak mosolygok rajta.
Még régebben volt egy Nick Williams nevű kiváló hátvéd a Paksban és annak idején eléggé pikáns Falco-ASE mérkőzések voltak. Szombathelyen egy ilyen meccsen Nick Williams - arra már nem emlékszem, hogy a meccs végén vagy félbeszakadt a meccs és azért, de semmiképpen nem huhogás miatt - az öltözőbe rohant (a többi csapattársával együtt) és közben egy ásványvizes palackot pont oda hajított a lelátóra, ahol én is ülök (akkor az Arénában még középen mentek be a játékosok az öltözőbe), de az sem váltott ki belőlem semmilyen idegességet, ellenérzést, amiatt meg főleg nem, mert színes bőrű játékos tette ezt.
Ha egy játékos nem tud viselkedni, akkor azt majd a játékvezetők "díjazzák", a klubja meg nyilván elbeszélget erről vele. Mi szurkolók meg lereagálhatjuk ki-ki vérmérséklete szerint, de egy határt ne lépjünk át.
Egyértelmű, hogy nem kell huhogni. Szerintem először a kiváltó okot kellene megvizsgálni, főleg úgy, hogy ez már nem az első és nem is a második, hogy ezzel a játékossal probléma van.
Egy szurkoló lereagálhatja az ellenfél játékosának viselkedését, de huhogással soha! Mert, ha egy fehér bőrű játékos viselkedése ellenszenves őt sem huhogod, hanem bekiabálsz ezt-azt. Na ugyanezt lehet egy színes bőrű játékos esetében is. Semmilyen kiváltó ok nem lehet alapja a huhogásnak, nem hinném, hogy ezt olyan nehéz megérteni.
A körmendi szurkolókat kérdezném, köztük téged is, szerinted az rendben van, ahogy Rudy viselkedik, kimutogat a lelátóra? Ez már harmadik eset amiről tudok, mégsem foglalkoz senki ezzel.