Hát igen, azért annak, amit itt látok, elég nagy része nettó kötözködés.
Amúgy szerintem nem olyan rossz eddig. Van azért egy pár apró problémám.
Az egyik, hogy dacára a rövid epizódoknak, az epilógus kissé hosszúra és vontatottra sikeredett. Alig vártam már, hogy végre megtalálják az űrhajót, és ha az ember ezen a ponton unni kezdi a sorozatot, az nem annyira jó. Szerencsére azért annyira nem volt vészes a rétestészta.
A másik a stíluskeveredés. A gyerekek tényleg inkább egy óvodásoknak szóló sorozatba passzolnak. A nyitó csata, meg a nyüzsi a kalózbázison azonban nem. Egy gyengébb idegzetű óvodás sikítva menekül az ilyen látványtól. Habár a fene tudja... talán a mai gyerekek edzettebbek, mint az én generációm annak idején. Azért én úgy érzem, mintha nem egészen tudták volna eldönteni, hogy kinek is szól ez az egész.
A legrosszabb eddig az, hogy a csata az elején más környezetben és más szereplőkkel ugyan, de teljesen lemásolta az ANH nyitójelenetét. Ez nem kicsit szánalmas. De mindegy, ezen már túl vagyunk.
"nem szételemezni és ízeire szedni kell egy sorozatot, csak szórakozni rajta, engedni, hogy vigyen magával. "
ezt ne nekünk mondd, hanem az alkotóknak
igen, nagyon várunk már mi is egy olyat, ami valóban visz magával és szórakoztam és nem LEDOB minket az alkotói hányavetiség, átgondolatlanság, bornírtság, kontárság és hozzá nem értés okozta állatságai miatt
eljött a pillanat (mondjuk előre mondtuk is, hogy így lesz), amikor a rengeteg disney féle ócska sw után jószerével BÁRMI jónak tűnik majd, ami egy kicsit is kevésbé rossz, mint a többi
Találtam egy nagyon komoly tech-humbung leírást rá :)
Integrated Power-Grid and Life-Support Matrix (IPG-LSM): The "OII" design on the back plate of Stormtrooper armor is actually a sophisticated Integrated Power-Grid and Life-Support Matrix. This system is crucial for the survival and operational efficiency of the troopers in diverse and often hostile environments. The upper part of the "O" structure houses the primary power core, which supplies energy to the suit's various systems, including communications, climate control and targeting HUD microprocessor.
The two "I" elements flanking the central "O" serve as advanced life-support conduits. They contain vital systems for air filtration, temperature regulation, and emergency medical aids, such as auto-injectors for treating injuries and combating toxins. This design ensures that the troopers can operate in environments ranging from the vacuum of space to the poisonous atmospheres of certain planets, maintaining peak performance levels.
Additionally, the centralized design of the IPG-LSM allows for quick access and maintenance, vital for situations requiring rapid deployment or emergency repairs in the field. This design exemplifies the Empire's focus on utility, survivability, and the intimidating symmetry that is a hallmark of Imperial aesthetics.
OK. ne szapuljuk ezt a fost. beszéljünk értelmes dolgokról:) a minap jött velem szembe egy poszt a Fészen és azt taglalta, hogy a Stormtrooperek hátán mi az OII jelzés. Sajnos mobilon néztem, és egy pillanatra nem figyeltem oda, ami alatt az oldal lefrissült és ez a poszt elveszetett a feed-ben így nem tudtam elolvasni. A chatgpt a követklezőket írja, de hivatalosan soha nem készült magyarázat rá.
Esztétikai dizájn: A "OII" forma valószínűleg egy egyszerű geometriai elem, amely a páncél futurisztikus és uniformizált megjelenését hangsúlyozza. George Lucas és csapata valószínűleg a vizuális hatást tartotta szem előtt a tervezés során.
Ventiláció vagy energiaelosztó rendszer: Egyes rajongók szerint a hátoldalon található "OII" alakzat a páncél belső rendszereinek, például ventilációs nyílásoknak, energiaelosztó vagy kommunikációs csatlakozásoknak a szimbóluma lehet.
Besorolási vagy azonosító jelzés: Alternatív elmélet szerint a "OII" egyszerűen a Stormtrooper páncélzatának standardizált modelljére vagy sorozatszámára utal, amit az egész Birodalomban használtak.
haha erről eszembe jut egy ötlet, van az a kreatúra amelyik tulajdonában volt a gyerek anakin. az ormányos, szárnyával csapkodó. akire "nem hat az elmetrükk". a kereskedő ügyeskedő. nyilvánvalóan a zsidókról sokakban élő negatív képre utalt lucas :) vagy csak én képzelem bele? :) biztos nem, mert a kereső a "jew caricature star wars" szavakra ezt a lényt dobja ki :D
na most - közben nézem, watto a neve - lehetne róla egy sorozat :D
Egyelőre keveset tudunk a képességeiről, lehet, hogy kimerül tárgyak mozgatásában (és nem tudja az elmetrükköt), és arról se tudunk még semmit, hogy/miért került oda.
De én nem szeretnék megint sorikon veszekedni, szerintem rábízhatjuk mindenkire, hogy azt nézze, ami tetszik neki.
Két rész után én sem tudok egyébként határozott véleményt mondani, egyelőre a közelmúlt SW sorijainál jobbnak tűnik (ami valljuk be, nem nehéz). Ezen már sokat vitáztunk, valakinek a logikai konzisztencia fontos, valakinek meg hogy legyen "szíve/lelke" (Jó lenne, ha mindkettő meglenne, de sajnos ritka, mint a fehér sith).
"ki akar jutni egy cellából, és mint láttuk könnyen ki is juthat, de inkább ott marad és siránkozik, majd amikor jön 4 gyerek akkor inkább kijut?"
Az újkori Star Warsban lefektetett szabály, hogy a börtönben levő faszi csak akkor jut ki onnan könnyedén, ha megérkeznek oda a főhősök. Ezt a szabályt Benicio del Toro karaktere fektette le Az utolsó Jedikben, a Kóbor alakulat írói nyilván alkalmazkodtak a szabályhoz. :P
belenéztem, mert érdekelt, hogy a trailer alapján kialakult kép mennyire valós. nagyon is az. továbbra is folytatódik a frencsájz agyatlan kizsigerelése. holott sokkal jobban járna a Disney, ha elengedné egy kis időre ezt az egész katyvaszt, amit kavart.
És csatlakoznék a véleményekhez, ez valóban nem felnőtteknek van, inkább a 8-12 éves korosztálynak. Nekik ez teljesen jó.
Egyébként ennek egyenlőre semmi köze a Star Wars-hoz. Ha nem lenne benne a címében, senki nem kapcsolná hozzá. Még Jude Law "dzsediskedését" a kulccsal lehetne varázslásnak mondani.
ui:
Mekkora hülye az a "Jedi" aki ki akar jutni egy cellából, és mint láttuk könnyen ki is juthat, de inkább ott marad és siránkozik, majd amikor jön 4 gyerek akkor inkább kijut?
Letöltöttem az első részt. Nem csalódtam. Ennek semmi köze a SW-hez, gyakorlatilag egy Star Wars logóval ellátott, branded termék by Disney. Kábé 10 perc után ezzel a szemmel kezdtem el nézni. -100% SW. És azt kell mondjam, hogy a Disney így csinálhatott volna végre valami érdemlegeset. Nem újat, mert így csak egy felnövés történettel átitatott, scifi- kalandsori ez, amiből azért volt, van, lesz még bőven, de legalább lehetne szeretni. Így meg nem lehet, mert beleerőszakolták egy keretbe azt a képet, amit nem lehet, mert annyira nagy az a keret ehhez az icipici képhez képest, ami így annyira lóg csak a semmiben, semmihez sem csatlakozva, árván, értelmetlenül, hogy csak szánalmat kelt a nézőben. Ez is csak egy kényszeredett próbálkozás, aminek nem sok értelme van...
Nem ártana elfogadni a tényt, hogy az SW rajongótábora életkori szempontból nagyon összetett, és szinte lehetetlen olyan produkciót összehozni, ami a hatvan felé közeledő veterán rajongóknak és a Yoda Babyn felnőtt kissrácoknak is megfelel.
A Lucasfilm nyugodtan kommunikálhatná végre nyíltan, hogy melyik alkotást melyik célcsoportnak szánja. Az évtizedekkel ezelőtti klasszikus trilógia kemény magjának ott lesz majd az Andor-sorozat, a gyerkőcök meg hadd nézzék a Skeleton Crew-t, és ne kelljen már eközben hallgatniuk apucinak vagy esetleg a viszonylag fiatal nagypapának a dühöngését.
Sőt, továbbmegyek. Nyugodtan mondhatnák, hogy Az akolitus a szivárványos-woke-os rajongóknak van fenntartva, és ebben az esetben a "túloldal" messzire elkerülné.