Ja, a fitnessexpressnél asszem mindig minden 5%kal olcsóbb, más helyeken is szoktak lenni különféle akciók, szal ha nem sürgős, érdemesebb neten rendelni szvsz.
Attól függ. Én a Fitnessexpresstől 17566 krajcárért rendeltem 5 kg Scitec Whey Proteint. Postaköltség nincs 10000 Ft felett. 1000 forinttal olcsóbb volt így, mint a legolcsóbb boltban.
Kardióval nekem is megvan a heti 5 alkalom. Kipróbáltam a VitaLIFE Super Fat Burners zsírégetőjét. Nagyon jó, napi 4 tablettát kell beszedni belőle és nem is drága. Egy dobozban 200 szem van. Mellette szedem a Nitro-X-et, a 100% Whey proteint. Vitaminok közül a Mega 100-at, a Vitamin C-t, és az AFP Magnézium & Calcium keverékét. Így szálkásítva most 95 kiló vagyok, tegnap ujjatlan polóban léptem fel a buszra, rendesen megbámultak. :-)))
Természetesen a kajára is odafigyelek, este semmi szénhidrát, kivéve a "csalónapot"! :-)
Én megyek a terembe majd' minden nap, amikor csak tehetem, így lesz belőle heti 3-4-5 alkalom. Tegnap olyat bicepszeztünk a haverommal, hogy beállt az alkarom, és fogni se tudtam vagy öt percig.
A kreatint abbahagytam két hete egy nyolchetes periódus után, a víz kiment belőlem, a tömegem 0,5 kilóval csökkent 75,5-76 kiló vagyok (furcsa, de igaz), és az erőm is csak minimálisan csökkent.
Kitaláltam egy jó kis dolgot. Hiperexpanziót végzek felváltva a hasgyakorlattal. Így egyenletesen "húzza" a törzsem mindkét gyakrolat. Most egész jól van a derekam.
Rájöttem, hogy akkor fájdul meg könnyen a derekam, ha egyéb területeken idegeskedem. Most vannak a vizsgák, és össze-vissza áll a fejem, de egy kis mozgás mindig megnyugtat.
Merevlábassal nincs különösebb gond, ha nem vagy túl merev, de tényleg kevésbé hat az alsó hátra.
Szerintem is először hiperextenzió saját súllyal, azután nagyon óvatosan súlyzóval.
Ha már jól megy, javasolnám a "good morning" gyakorlatot, ami törzshajlítás előre úgy, hogy közben kétkezes súlyzó van a válladon. Ezt végig nagy kontrollal kell végrehajtani és nagyon lassan emelni a súlyt, mert különben sérülésveszélyes.
Végül, ha már eléggé megerősödött a derekad, jöhet a felhúzás.
jo amit vau irt, a hiperextenzio segit megerositeni vmennyire azt a zonat, ettol fuggetlenul, ha nincs semmi problemad akkor ha szabalyosan csinalod akkor nem lehet belole gond, plane nem dontott torzsu evezesnel. (felhuzasnal erezheted, de ott az also hatadat kell hogy erezd nem a derekadat, nem keverendo ossze.)
a merev labas felhuzas meg elsosorban inkabb a combhajlitokat, a combbicepszet dolgoztatja meg alaposan.
A merev lábas felhúzás nem hinném, hogy jó ötlet. Az alsó pozícióban nagyon erősen nyújt, esetleg inkább ronthat. (én csak a normál felhúzást csinálom, a merev lábastól félek) A törzsemelés padon (hyperextension) jó lehet.
Szerintem bármilyen gyakorlatnál a gyenge ponthoz kell méretezni a súlyt, mivel hosszú távon kiegyensúlyozza az erőt, és megóv a sérülésektől.
Egészségileg rendben vagyok. A problémám az, hogy a láncszem gyenge pontja a derék. A karom/hátam tudna emelni 55-60 kilót is, a lábammal is tudnám tartani, de a derekam egyszerűen belefájdul, akárhogy is egyenesítem ki. Hogyan erősítsem meg, ez a kérdés? Merev lábas felhúzás, törzsemelés padon?
Hogyan lehetne elkerülni/kiküszöbölni azt, hogy a derekam meghúzódjon. Tényleg komolyan be szoktam melegíteni, törzskörzés, hajlítások, minden. Ennek ellenére nagyon fájós ez a részem. Tegnap hátaztam, ma megint fáj a derekam, pedig döntött törzsű emelést sem végeztem, amit amúgy is utálok. Tippek?
Ehh, hányszor mondjam, hogy nem Debrecenben lakom?:) Nem tudom, hogy milyen víz megy Debrecenben, még nem ittam. De az tuti, hogy Szoboszlón nem gyógyvíz jön a csapokból, ám kib*szott kemény a csapvizünk.
Más. Több cikk, más vélemények: a váll növelésére most mi a hatékonyabb? Égetni, kis szünetekkel, vagy nagy súlyokkal terhelni? Ezt is, azt is hallottam, olvastam. Én akkor érzem, hogy dolgozik a vállízmom (az a kicsi, ami van), ha 8-10, de inkább 12 ismétlést csinálok, relatíve kisebb súlyokkal. Másnak meg a nagy sóly jön be. Most akkor van általános szabály?