Na, ezt látod én sem tudom, mert akkor pár részt kihagytam... valamilyen site-on olyasmit olvastam, hogy valami heveny szexuális viszony tört ki közte meg Harm között, ami miatt elment - de ez csak halovány emlék.
A T.J. Hookerrel, és a Harmadik műszakkal nem értek egyet, igaz az előbbire csak nagyon halványan emlékszem, ugyanis még elég kicsi voltam. Viszont idáig a Harmadik műszak egyetlen részét sem sikerült végignéznem, ebben a műfajban a Vészhelyzet az egyetlen, amit néztem/néznék.
A JAG-et viszont az elejétől nézem, bár néhány részt azért kihagytam.
Egyébként észrevette valaki rajtam kívül, hogy mennyi hasonlóság van a JAG és az X-akták között?
- a két főszereplő vonzódik egymáshoz (igaz, annyira nem hangsúlyozzák ki, de így sokkal jobb)
- Mulder/Harm az eltűnt húgát/apját keresi
- a kopasz főnök: Skinner/Chegwidden aki a végén mindig kihúzza a két főszereplőt az épp aktuális szarból
és még sorolhatnám, mert még van jópár közös vonás
Egyébként ha már kérdezted, leírom, hogy milyen sorozatokat nézek/néztem:
X-akták, JAG, Jóbarátok, Star Trek: mind a négy sorozat, Ally McBeal, Twin Peaks, Vészhelyzet, Miért éppen Alaszka, Magnum (miért nem ismétlik?), és persze még van egy csomó.
Egy jópárat pedig le szoktam tagadni (Szívtipró gimi, BH90210, Dawson's Creek, Melrose Place - szóval a nyálasabbakat, de ezek közül csak az elsőt és az utolsót láttam szinte végig)
Tamás:
Meg tudnád nekem mondani, hogy az első 2 szériában Harmnak egy másik női partnere volt (Meg Austin) hogy végülis ő miért került el és jött helyete Catrhine Bell? (ezt a részt sajna nem látam és kiváncsi lennék a válaszra, mert szerintem jobb volt a régi csaj)
Azért néhányatokat nem értem, mi a fene bajotok van ezzel a sorozatal,mert lehet, hogy amerikai de nagyon jó színészek játszanak benne és a történetek is frankok.
De ha történetesen nem tetszik nektek, akkor hogyhogy ilyen sok mindent tudtok rola?
Másrészt szerintem a világon eddig 5 sorozat volt amelyik normális szereplőket tartalmazott jó történetekkel.
1, T.J. Hooker
2, Twin Peaks
3, 3-ik műszak
4, Hegylakó
5, JAG
Azért csak ugy kiváncsiságból mondjátok meg ti milyen sorozatokat néztek?
Amitől meg én megyek mindig falnak, az az, hogy a fordítónak a "lawyer" mindig "ügyvéd". Ha vádlóként járnak el, akkor is - a katonai ügyészségen is. A francért nem tűnik már fel senkinek ez a baromság??? :-(
A megboldogult 90-es evek elejen volt egy Angyalborben cimu, remek kis sorozat az MTV musoran. "Olajbogyok, sorakozo!" mondat es Usztics Matyas kikepzoormestert formalo figuraja egy eletre megmaradt bennem. Sajnos a sorozat eltunt a sullyesztobe, az MTV egyetlen egyszer sem ismetelte meg, ami pedig nagy hiba (legalabbis szerintem). Kar erte, mert sokkal jobb volt, mint a Kisvaros...
Raterve a JAG-re, en sok mindent megbocsatok ennek a sorozatnak, espedig ket okbol: az egyik a Sarah Mckenzey-t alakito szineszno :), a masik pedig az egesz sorozatot atlengo finom humor es azok a karakterek, akik eletet lehelnek az egeszbe (hopp ez mar osszsen harom ok). A tortenetek altalaban eleg jok es emberiek, bar neha van egy ket meresz huzasa a forgatokonyvironak (pl ahogy Webb allamtitkarhelyettesbol CIA nagykutya lett...).
Viszont az rohely, hogy a Mayort es a Lt. Commandert is ornagynak forditottak (hiaba no, nincs nekunk igazi haditengereszetunk :( )...
>>Arről szól az esetek nagy többségében, hogy valaki, aki történetesen az USA fegyveres erők kötelékébe tartozik, valami rosszat csinál, és a katonai ügyészség képviselője megoldja az ügyet. Se többről, se kevesebbről. Na most ebbe belemagyarázni valami USAfóbiától vezérelt ökörséget, hát elég elborult elmére vall.
----------------
Fene tudja... En multkor beleneztem egy reszbe valamelyik dojcs csatornan, az ugy kezdodott, hogy Szerbia folott valami baja lett egy amcsi vadaszgepnek, a pilota katapultalt, mire megjelent egy szerb Mi-24, es elkezdte geppuskazni az ejtoernyon logo fickot. Meg szerencse, hogy ott volt ket masik made in USA vadaszgep, akik miutan kiszornyulkodtek magukat ezen a vadallati brutalitason, gyorsan szilankokka is lottek a helikoptert.
Nem sokkal kesobb informaltak az esetrol a foszereploket, es amikor ratertek a lezuhano repulore, az egyik jelenlevo dobbenten rakerdezett, hogy csak nem lottek le azt a gepet? Nem, hangzott a valasz, ilyesmi nem lehetseges, csak muszaki hiba volt... Na, itt valtottam csatornat. Attol meg, hogy nem kell idiota ruszki propagandafilmeket neznem, meg nem feltetlenul kell atternem hasonloan idiota, csak tobb penzbol megcsinalt amcsi propagandafilmre...
Nem hiszem, hogy az lenne a cél, hogy a US Armyba menjünk. :-) A TV2 meg a többi csatorna meg azért veszi meg, mert
1) olcsóbb, mintha saját sorozatot gyártana, pl. az US Army támogatása miatt is, hiszen ezért a gyártó olcsóbban adhatja el
2) viszonylag érdemes és értelmes sorozat, amit jópáran néznek is - pl. mondhatod rám, hogy hülye vagyok (lehet, hogy igazad lenne :-) ), de én, mint hobbiszinten a katonai dolgok iránt érdeklődő jogász, kifejezetten szeretem.
Szóval, engem nem különösebben érdekel, hogy mi volt a US Army célja a támogatással, nekem egy hati kellemes egy óra a TV előtt. Más sorozatok meg, különösen Dél-Amerikából, hááát :-))). Végülis azt sem akarja senki, hogy vakuljunk meg, vagy legyen gonosz ikertestvérünk, azok a sorozatok is mégis mennek. :-)))
Egyébként a kisváros tényleg kalap szar. De amiatt nem is megy senki rendőrnek vagy határőrnek. :-))))
Az ordit rola, hogy a sereg nyomja bele a penzt... De nem nekunk. Konyorgom, mi a raknak nyomja a madzsar TV madzsarorszagi nezoknek? Menjunk mi is az US Armyba?
Ja... Kisvaros is sux, hadsereg mindenenstol sux :)
Van folytatás, a mostani rész "Goodbyes" a 4. sorozat utolsó része volt, de van 5. sorozat is, kérdés, hogy a TV2 megvette-e. Végignézegetve az epizódlistát, erősen úgy tűnik, hogy Harm a továbbiakban repkedni fog bőszen. Ez jó, mert imádom a repülős dolgokat. :-)))
Hát, úgy tűnik, hogy nem sok részt láttál a sorozatból, de ez nem is nagy baj, csak nem kéne akkor véleményezni, oké?
Arről szól az esetek nagy többségében, hogy valaki, aki történetesen az USA fegyveres erők kötelékébe tartozik, valami rosszat csinál, és a katonai ügyészség képviselője megoldja az ügyet. Se többről, se kevesebbről. Na most ebbe belemagyarázni valami USAfóbiától vezérelt ökörséget, hát elég elborult elmére vall.
Tudod, Magyarországon is történnek ilyen esetek, tudod itt is van katonai ügyészség, és szinte minden, amit a sorozatban láthattál. Csak tudod itt nincs tengerészet, légierő, és úgy egyántalán nincs hadsereg, nincs megbecsülése a katonai pályának, nincs elismertsége, van helyette köztisztviselői meg közalkalmazotti illetmény meg lófasz, már elnézést.
És ez nem ettől a sorozattól, vagy a többi amerikai filmtől van így. Persze Te is tudod, hogy az amerikai hadsereg, tengerészet stb. miért szponzorálja az ilyen filmeket - de könyörgöm, nem jobb az a rendszer, ahol csalogatják a srácokat a seregbe (ahol a nagyon nulla hátterúek igenis komoly karrierlehetőséget, oktatást stb. kapnak) mint az a rendszer, ami miatt egy ország hadköteles ifjúsága több mint felének olyan "egészségi problémái" támadnak, hogy alkalmatlan lesz a szolgálatra?
Úgyhogy utálhatod Amerikát, én sem szeretem, az ottani emberektől, stílustól sem vagyok elájulva, de ebben sokkal-sokkal-sokkal jobbak, mint mi! És ha akarják, mutogassák nyugodtan, még ha egy idealizált képet is adnak róla. Büszkék lehetnek rá.
Azért megnézném azt az amerikai tengerészgyalogost, aki Hamletet szaval az esőben, mikor a legtöbb a NATO tagjait sem tudja felsorolni. Pragmatikus ismeretekben az amerikaiak tényleg verhetetlenek, na de műveltségben (s tisztelet a kivételnek!)?
azért elcsodálkozik a szerencsétlen amerikai honvéd, amikor bevonul és kérdőn tekint fel az égre:
"fiúk, nem ezt vetítettétek:)
nekem egy sorozat volt a többi közül (a szokásos butító "tiszt a fedélzeten!"), amit nem érdemes nézni, mert csak szikla(fal) mászásra ösztönti az embert, ami viszont drága mulatság.
a reneszánsz ember a maga kis szentalizmusával együtt tényleg jó film volt.
Bezony, bezony, kedves BloOm, az a helyes, ahogyan a "Kisváros" mutatja be egy ország védelmi erejét! Igazad van, éljen a Kisváros...
Egyébként millen érdekes, régebben azt mondták, hogy a Szovjetúnió olyan nagy, ugyi, annak is lehetett hátsót nyalni, jött is a "Tavasz 17 pillanata"...! :-))
Véletlenül nem az egyszerű irigység ír belőled, hogy azok a tökfejek ügyesebben próbálják odahaza a zászló, stb, stb. szeretete felé irányozni a plebset?? Szerintem, ha ez a mi hazánkban arra folyásol be (pardon...) valakit, hogy emiatt legyen elájulva az amerikaiak nagyságától, hát azt az illetőt nagyon sajnálom.
Nekem pl. egyszerűen egy olyan filmsorozat volt, amelyik megpróbált egy újabb, eddig nem ismert szemszögből nézve, bűnügyi filmet készíteni.
Viszont, ha már itt tartok: nem tudom, láttad-e a Reneszánsz Ember c. filmet. Danny deVito a főszereplője, és arról is szólt a számomra (tehát nem maga a teljes történet érdekes mostt!!), hogy az a nyavalyás hadsereg annak érdekében, hogy az önkéntesei bizonyos szintig legalább bírjanak tudással, foglalkoztat egy tanárt, sat, sat. sat. Azt a végeredményt vontam le, hogy milyen szép is lenne, ha a (remélhetően persze nemsokára ugyancsak profi) magyar hadsereg is jó lenne arra, hogy a bezupáló, tudásszintben nagyon alul álló közlegényeket akár "parancsilag" is, rá tudná venni tudás- és kultúrszintjének növelésére. Tudom, hogy ez iszonyú sok pénzbe kerülne, de ha - akár a leszerelő, akár a későbbiekben zsoldos - katonáknak jobb esélyük lenne az elért bővebb tudással, kulturális szintemelkedéssel az életben, nos, az csak jó lenne mindenkinek.
Tudom persze, hogy a Reneszánsz Ember "csak" film, de valahogy gyanítom, miszerint valóban létezik valamilyen formában a továbboktatás, nevelés a US Armyban.
üdv,
Ghanima
JAG = nyelvet bele jo melyen Amerika irtozatosan nagy (Amerikaban minden olyan nagy) es retkes seggebe, mert Amerikanak mindig igaza van, Amerika mindig a jo oldalon all, ha meg megsem, akkor jon az amerikai US Army, es mindjart megtudjuk, hogy melyik is a jo oldal!