Szia BEA!
Igen, tegnap!
A mellette levo iras;Pallag pellengeren. Jun.19.22:03
Harom cim volt a PERCROL PERCRE cim alatt:
1)amit keresek, Harmincmilliardot... 0:14
2)Kozel a Vivendi-Seagram eggyesules 0:10
3)Lekaptak az internetes aktahamisitot 23:51
Az 1-so ugy eltunt, mintha nem is lett volna.
Koszi!
Elnézést kérek, hogy visszakanyarodok a topic indulásához, de csak most olvastam végig, és van ott néhány dolog, ami bosszant.
Többen jöttek azzal a hülyeséggel, hogy mindenki ott szavazzon, ahol adózik. Ha ez így lenne, akkor a "külszolgálatos", azaz az átmenetileg külföldön dolgozó magyarokat is ki kellene zárni a szavazati joggal rendelkezők köréből, ugyanis azok - mint BEA is helyesen megemlítette - a kettős adóztatást kizáró egyezményeknek köszönhetően általában helyben adózzák le a jövedelmeiket. Gondoltatok erre, kedves ellenzők?
A másik kérdésem: egy külföldön élő magyar kevésbé magyar-e, mint egy magyarországi? Mert ha nem, akkor milyen alapon zárnátok ki őket a szavazásból? Egyáltalán, miért kell feltételezni azt, hogy az ország rosszabbul járna ilyen módon?
Nem tetszenek azok a kitételek sem, hogy a "patkányok menekültek a süllyedő hajóról", meg hogy "mindenki döntse el, magyar lesz-e vagy gazdag". Az előbbi kijelentés SZVSZ a pofátlanság határait feszegeti, az utóbbi a demagógiáét. Miért kell megpróbálni mindent és mindenkit beskatulyázni? Rám sem igaz egyik sem.
Aztán itt a színházak kérdése. Jönnek a demagógok azzal, hogy ha nem tudják magukat eltartani, menjenek tönkre! Elárulok valamit: ez még Albániában sem így működik. Az államnak többek között az a feladata, hogy az adókból és járulákokból folyó pénzt visszaforgassa a köz szolgálatába, azaz működtesse a közhivatalokat, a teljes infrastruktúrát, a színházakat stb... A kultúra fenntartása, a művészetek támogatása mindenütt komoly részben állami feladat, ha tetszik, ha nem. És ez így van jól.
Hirtelen ennyi...
Vitaember
ui: Hazalátogattam, tehát pillanatnyilag én is magyarországi magyar vagyok.
Probald meg a http://www.nepszabadsag.hu -n.
A dolog lényege annyi, hogy ha eltörlik a szamtech. cikkek vamjat es forg. adojat, ekkora kozvetlen anyagi veszteseg eri a budzset. Az informatikai fejlettseg meg kb. ekkorat lep elore :)
BEA!
Tegnap este olvastam a PERCROL PERCRE cim alatt, (0:14 )
"Harmincmilliardot veszithet az allam a szingapuri egyezmenyen"
Probaltam kiprintelni, nem hagyta magat!
Probaltam ra kattyintani, az error jott valaszul!
Kis kamerammal lefotoztam, meg van lemezen.
A keresem, tudsz-e segiteni abban, hogy hol olvashatok bovebbet errol a cikk(i)rol?
Koszi!
Na csak lassan es a kivancsisag ,maradjon csak az, es ne tessek itt dramat ,tragediat csinalni belole , --- JO?!
Sajna a kerdesedre valaszolni nem tudok koromnal fogva ,de annak szivbol orulok ,hogy latom itt vagy ismet es ,neha kiralytagtars is beles !!!))))es jonek itt ujak ,+ujabbak csevegni ,+ segiteni is ,ha kell .
II.George
En nyaron meg telen erek ra a leginkabb. Idoben tudasd, mikor szandekozol jonni, aztan majd egyeztetjuk idoben. Olyan ritkan teved erre magyar, hogy nyugodtan megigerhetem, ha erre jarsz, hozlak viszlek egy-ket napot. Teged meg akarkit. Udv mindenkinek!
Szia "Kiraly" !
Orulok ,hogy latlak ,hallak es nem KIcsaltam felsegedet , (mint macit a barlangjabol ),-----csak +jelgyeztem ,hogy vagy , +hogy honnan a garnituraban .
Es tudom ,hogy minden erodet a localis ugyek veszik el es a szabadidod javat is ,amiert mindigis tisztellek .
Hat ,hogy Hawaii iden kimaradt ? ,istenem mondhatnam , ------- next time ?!
A "sogoroknal" toltendo idodhoz + minden yot kivanok !!!)))
(es mivel eddig sem volt szegyelni ,+bocsanatkerni valod ,mondhatni felhotlen es vidam lesz a holydays !)
Csak most fedeztem fel ezt a topicot, nemigen látogatok a Politikába, inkább az autókról csevegek, az kevésbé problémás. :-)
"Nagyon túlbecsülik az emberek Magyarországon észak-amerikát."
Hát, nem tudom... SZVSZ fikázásból jóval többet látni, legalábbis az autós rovatban. Sokan a mai amerikai autókat például a 70-es évek Kojak-filmjeiből ismert járgányokkal azonosítják és halvány fogalmuk nincs az egészről. Kár. Te például tudtad, amit heti gyakorisággal lehet hallani a PBS-en, miszerint a munkanélküliség 30 éve a legalacsonyabb (4 %-os), míg az EU-beli ennek tudtommal több, mint kétszerese? Az átlagórabér $13 dollár, ez természetesen szintén alaposan meghaladja az EU-ét. Tudtad azt, hogy az Euro például fenállásának első 1 éve alatt elveszítette értékének negyedét a dollárral szemben? Azért ezeken a dolgokon el kellene gondolkoznod egy kicsit. Mellesleg Amerika a világ vezető gazdasági és katonai hatalma.
A gazdasági alapokon nyugvó okfejtésedben van igazság, de az egész mögött inkább némi tanácstalanságot vélek felfedezni. Ha érdekel, kifejtem, miért...
"Tudtok-e olyan szervezetről az USA-ban, amely foglalkozik az ötvenes években kivándorolt magyarok családi újraegyesítésével?/Weblap, emil cím/"
Címet és telefont ugyan nem tudok, mert elutaztam, de talán segít: az 56-os Magyarok Világtanácsának elnöke, a Magyarok Világszövetségének amerikai tanácsának elnöke Bánkuty Géza, egy floridai üzletember. A hasonló problémákat szívén viseli, és tudtommal rendelkezik a tisztségeiből kifolyólag elegendő infrastruktúrával ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjon. Próbáld megkeresni őket valamelyik internetes keresővel, de ha vársz egy hetet, ismét Virginiában leszek, és leírom a pontos telefonszámot és címet.
R-vin!
Kicsaltad belollem, hogy jelentkezzek.
Eleg elfoglalt vagyok mostanaban, meg amugyis tudod a szegedi tema foglalkoztat.
Kalap47 legyel udvozolve.
A multevben nem sok valasztott el a HAWAI-uttol.
Az utazasi iroda rugalmatlansagan mulott csupan.
A 2001-re tervezett utazasom elott megkereslek, hatha tudsz 1-2 jo otlettel segiteni, termeszetesen ha ez nem lesz teher szamodra.
Sajna az idei nyari szabimat, a sokak altal elitelt HAIDER-orszagaban fogom tolteni.
Roviden ennyit mara, mert mennem kell, hiv a "kapanyel"!
Udv, mindkettotoknek,
II.George.
Kanadabol mar forditottak vissza " C " betuvel megtoltott repulogepet !
Ezek ugy hianyoznak Kanadanak mint a pup a hatunk kozepere . Becsuletesemberek
csak nagyon nehezen jutak at az emigracio " RED TAPE " - jen ! Most ezeket
minden tovabbi nelkul be kellene fogadni mert ok a " mindenki altal uldozott CIGANYOK " !
Amikor az elso Cigany hullam Kanadaba erkezett , a zsebmetszes szokatlanmeretekben
utotte fel a fejet a repuloteren es a foldalattikon . Ezek rosszabbak mint a feketehimlo !
Grani(a)tom !
Szoval akko` emilke ,nincs otthon ,csak allofogadas a Coraban,-bol ?!
Pedig en irtam ,mar ahogy eszrevettem itten ,hogy elsz , es vagy !
Micacska; en irtam volna az emiledre ,de valami nem muxott !
otlet meg a wizesen kivul ;van egy olyan nemzetkozi kikoto ,hogy KISOKOS ,ha pl. gondolod ,es oda is irsz ,mert arrafele is sokfelol jarnak es van magyar + nemzetkozi firkahelye is .
http://kisokos.org/index.html -------- Faliujsag
Kalap-os ;legy udvozolve ! ,van egy ritkan itt szereplo George II . tan Californiabol ,de oll`an messzirol meg senki nem irt ide ,mint most te (USA) !
comodore; kedves komam ,de jo ,hogy ujra itt latlak !!!)))))
A romakat meg lehet,hogy hangyanyi tranzitban ucsingeles utan roppalyara bocsajtjak .Huszarjelszoval !; nyergelj ,fordulj !!!
Ha jol tudom a "viharoskimenetelu" 97-es ugy utan es ota ,"C-tomegeket" nem fogadnak be .
Akko`anno kijelentettek itt ,hogy nem pl. Canada ugye a C-kerdesnek a megoldasa !
Az akkori MNemzet aprilisi XX napi szama +van valahol ma is ,es akkor a tudjisten mennyibol osszesen 11db-ot fogadtak be .
Es FFlori le, +hajtott fovel vehette es vihette(hazudos ) nyajat magaval vissza ,persze a magyarok- kincstari-penzen ,amit nem igen kotottek ,es kotnek a poornep orrara .
Es En az idei "kannas+ kocsogos" nepunnepelyes tuntetesen ezt is az orruk ala dorgoltem volna a szapora parazitaknak .
Egy kifejezetten roluk szolobol tudom ,hogy van oshazajuk ,TEHAT a sikeres hazatalalasuk erdekeben Sri-Lankat egyiranyujeggyel celutkent ,
----- es akkor , ott egymas kozott el lehetne eldegelni , + intezni kozos dolgaikat a sajat kulturajukkal ,-ban es ugy egyaltalan . .........
A dolog legnagyobb pikanteriaja szvsz ,hogy ez ugye tortent az MSZP-SZDSZ uralma alatt (97) most + ok az ellenzek karoljak fel az ugyet (,na a sajatos eszkozeikkel es a sajat celjaikra is ,mert ugye ezek a C-k folyton megvehetok ezert ,azert , es csak azutan van lelkuk ,erzekenyseguk telehassal, +" felhomalyolva" !)
Kalap47
Böduletes, hogy mennyien csödultetek össze ott.Ennek az a hátránya, hogy rögtön surlodás keletkezik.Mi Hawaii-bol repultunk át a Big Island-ra es ott egy minibus-al vittek körbe bennunket. Ott kodoroktunk a még nagyon lassan folyo láva tetején, ahol átfolyik az uttesten és utánna meredeken le a tengerbe. Többet nem láttunk a szigetböl, mert este már repultunk vissza Hawaii-ba. Csak az érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy mikor a Pearl Harbourt-néztuk meg, ennyi boldog japánt meg nem láttam. Boldogan szorongattak egymás kezét és veregették egymás válát. ( Papáék komoly munkát végeztek itt )
ALOHA
Az "EDEX" "FEDEX" szeretne lenni.
COMODORE-nak valasz:
Kb. 7 eve vagyunk itt. Ugy keveredtunk ide, hogy azt mondtuk: "Na innet egy tapodtat se!"
Rajtunk 3-unkon kivul meg 8 magyar el itt. Ebbol 7-tel beszelek is. A 8-ik a szomszedom, avval 6 3/4 eve nem beszelek.
Mi a Nagy Szigeten (ez a neve) lakunk, a nedves oldalon. Naponta tobbszor esik az eso, aztan kisut a nap, szivarvany,stb. Itt van oserdo, aktiv vulkan (tolunk par merfoldre folydogal a lava bekesen), telen hovihar a hegy tetejen. A masik oldalon meg van sivatag kaktusszal. Barki magyar, ha erre jar, elviszem olyan helyekre, ahova turista sose jut el. E-mail:Doxa47@Aol.com
Nyugodtan add meg barkinek.
Az otthoniakban azert nem vagyok olyan biztos. Ezzel az szavazasi dologgal egy kicsit felidegesitettek. CSAK VICCELEK! Udv!
Kisse bovebben! Ezek szerint hany "kaszt"-ba tartozunk mi magyar allampolgarok a 21-ik szazad elejen? Mert volt olyan, hogy ugye a nok nem, meg a rabszolgak nem, meg akinek nem volt semmi vagyona, stb. En, ismetlem, en nem ohajtok szavazni MOST, mert tenyleg nem ismerem annyira az otthoni helyzetet. Viszont, nem latom semmi akadalyat, hogy ha valaki tenyleg be akar folyni az otthoni politikaba kulfoldrol, miert ne tehetne. En MOST ITT SE BIZTOS, HOGY FOGOK SZAVAZNI, mert az egyik kutya, masik eb, de ha lenne valami fontos, biztos odafigyelnek es szavaznek. Utojara Ross Perot-ra szavaztam. Ha megint ugy nezne ki, hogy az MSZP-nek eselyei vannak, bizony szeretnek szavazni. (impotens venemberek veresszaju gittegylete)
Az igaz, hogy az otthoniak isszak meg az en szavazatom levet. Meg az en rokonaim, peldaul az edesanyam. Aztan meg a mai felgyorsult vilagban, lehet, hogy mire a le megivasahoz erunk mar en is otthon leszek. Aztan meg itt. Ha MO belep a kozos piacba, akkor ki lesz a kulfoldi magyar?
Tehnikailag megoldhato-e? Erre csak volt torna tanaromat baro Cz....y J-t tudom idezni (a KISZ titkarno volt a szeretoje): "Uraim, gatyat lehuzni fejen keresztul is lehet, CSAK AKARNI KELL." (telefon, level, fax, e-mail, EDEX)
Mar letezik a vilag mobil telefon (muholddal mukodik), csak draga. Meg az Eszaki Sarkon is mukodik. Na mara ennyit! Udv mindenkinek
Tudatom mindenkivel, akit érdekel (és azzal is akit nem), hogy még nem müködik az emilem.
Ezért reggeltől estig kénytelen vagyok a Corában
(van aki e helyet nem ismeri???) inter-(potya)netezni. Lassan helypénzt szednek tőlem. Pedig az "állóhely" még a football pályán is ingyenes.
Csak az vigasztal, hogy valaha a könyvelők is állva dolgoztak
.
Kalap47!
Látod, EZ-AZ!!!!(üzenet a 06.17.ei első mondatodra)
Egyébként jó HAWAII-zást!
Comodore!
Hidd el drága comodorkám, jók vagytok. Főleg Te.
De mi a véleményed a Kanadába igyekvő romákról?
A helyzet az, hogy maradnának, csak kapjanak családonként egy házat és 3000000.- /hárommilió/ Ft-ot, életkezdéshez. Eddig nem tudom mit tettek, de valószinüleg ugyanugy tarháltak, mint most. Kelet-Magyarországon egy polgármester bevezette, /volna/, hogy csak az a roma kap segélyt, aki felássa a kertjét. Erre négy órán át tartó éhségsztrájkba kezdtek.Lehet, hogy emlitettem már, de ismétlés a tudás anyja.
Amugy hideg lett, az eddigi kánikula helyett.
A Matáv meg folyamatosan elnézést kér, és igérget, amiért nincs E-mailom. De majd lesz.És akkor olvasok és irok...
Valamikor réges régen minden ember koborolt ezen a földtekén. Aztán feltalálták a kunyhokat és el kezdett mindenki letelepedni.Aztan kialakultak a XX. századra a jelenlegi országhatárok melyet bizonyos fajtává alakult nepfaj lakott. Es ez elfogadott volt. Aztan megalakult egy bizotsag (ENSZ) melynek goréi szinesek és ök kiadták az ukászt, hogy szineseké a jövö, ök a szépek, ök az okossak, övéké a jövö és ezért nekik jogukban van ott élni ahol ök akarnak, a többinek pofa be, dolgozzatok, mi addig táncolgatunk. Most pillanatnyilag itt tart a történelem.
Kalap47
Nekem egy kicsit meglepetés, hogy HAWAII-ban is élnek magyarok. Bár mikor ott voltam nem is volt eszembe, hogy magyarok utan kutassak és miért ne élnének ? Hogy keveredtél te oda és mikor ? Erre kiváncsi vagyok.
ALOHA
Ez nekem uj, hogy kulfoldon elo magyarok otthon nem szavazhatnak. Nyugi, nem akarok belekotnyeleskedni az otthoni politikaba, bar az en szavazatommal is legalabb egy szavazattal kevesebbet kapna az MSZP.
En olvastam egy pasasrol, aki nemhogy ket orszagban szavazott, de KET ORSZAGBAN SZAVAZTAK RA. Es mindket helyen nyert. Del Amerikaban volt polgarmester a falujanan az egyik heten, a masik heten meg Washingtonban kepviselo. Szegenynek allando "jet-leg"-je lehetett az allando repkedestol. NA EZT VEDJETEK KI!
Amennyire en tudom, a vilag osszes orszagaban aki allampolgar, annak szavazati joga is van, fuggetlenul attol, hogy epp hol lakik. A kovetsegeken vannak az urnak felallitva.
Ha tevedtem az "osszes"-ben, bocsanat.
Addig is osztalyharcos, elvtarsi udvozlettel,
HAWAII-bol! ALOHA