Attól, hogy Hévízen fotózta, még nem biztos, hogy vízinövény, sőt... :D Nem lótusz, hanem banán, kissé szétszórt vagyok ma... Musa lasiocarpa lehet. :P A fukszia viszont valszleg ül. :P
Olaszországban láttam ezt a fajtát, de a nevét nem tudom. Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! 20-30 méterre is megnőnek, viszont az átmérőjük legtöbbször csak 1- 1,5 méter. Szép látvány.
Sziasztok, itt is felteszem a kérdést, remélem tud segíteni nekem valaki.
A Bükkben járva fotóztam a mellékelt képeket két virágról, amikről nem tudom, mik lehetnek. Az első kép már este készült, kevés volt a fény, szép kék virág, érdekes mintázattal a szirmain. Egy árnyékos részen láttam egy mező szélén.
A második talán valamilyen rózsa lehet, csak abból gondolom hogy tövisek voltak a szárán. Több helyen is láttam ilyet, általában napsütötte helyeken:
Sokan biztosan kapásból felismerik, de én sajnos elég amatőr vagyok a botanikában (is). Ha valaki tudna segíteni, annak előre is köszönöm!
Gondolom, a nyugati ostorfa lehet, Celtis occidentalis. Ennek a termését én is szoktam az utcán eszegetni. Finom édes, csak elkopik tőle az ember nyelve.
Megtudja mondani valaki mi a rendes neve az édeske fának? Felénk csak így nevezik, ősszel apró vörös bors méretű édes bogyócskái vannak, egy nagy magon, inkább csak hély.
Így van, az utolsó 3 képen Nagy sárfű van, amit neveznek Vakondűző növénynek és Hasindító kutyatejnek is. A vakondot amúgy a hírével ellentétben nem riasztja. Inkább csak dísznövénynek alkalmas, már akinek tetszik. Én inkább maradok a liliomnál, az is hasonló alakú, de ezzel ellentétben gyönyörű virágja van.