Anno a médiában is benne voltunk......nem véletlen,hogy csend van.Érdekes minden ami ott zajlik,de főleg a válogatási rendszer és a gazdálkodás.Persze,hogy nem akarják nagydobra verni.A Nemzetközi Szövetség ugyanezt csinálja,szerintem ott a főnökök se akarnak az olimpia közelébe se kerülni.Addig nincs ellenőrzés.Itt is így gondolkodnak valahogy.Elég butusok......A srácok akik elutaztak(most már mindegy ki hogy került oda)sok pénzt,időt és energiát áldoztak.Megérdemelnének egy kis figyelmet.Mindenesetre elkezdhetnénk a tippelgetéseket!Egy kis játék....Norvégia elleni eredmény?
Azért ez őriási, hogy ma elutazott a válogatott a VB-re, de sehol egy sor se a hunfloorballon. Egy riport a finn szakácsgyerekkel, vagy valamelyik apuka kisfiával, mégis mit várnak stb...
Sebaj, majd az amatőr gálbajnokságról lesz pár cikk.
Anno azonnal ernyőszervezetet hoztam volna létre a szövetség alá, hisz a pályázatokkor külön kapalban van a szövetség és az egyesület, így két helyről generáltam volna a pénz! Nem értem miért nincs a floorball életben 12 éve radikális változtatás legalább valamelyik szintéren! Ezek a központi amatőr intézkedések sehova sem vezetnek!
Jaja, néha már én sem tudom kinek segítek, mert sehol sem tudok nemet mondani! :)
Komárom új városvezetése 2 évvel ezelőtt létrehozta a megszüntetett Komáromi Sportcsarnok és Sportiroda helyett a Komáromi Sport és Szabadidő Nonprofit Kft-t (nevét én javasoltam, elfogadták :), majd nem sokkal később a megszüntetett Csokonai Művelődési Központ miatt beékelődött a kulturális szó, azaz Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofit Kft lettünk! Ez a cég manapság 13 létesítményt tart fenn, szervezi a napi életét vagy épp jegeli egyik-másik épületet.
Sportlétesítmények amik "hozzám" tartoznak: Komárom Városi Sportcsarnok, Czibor Zoltán Városi Sporttelep (2 focipálya, atlétikai futópálya), Molaj Sporttelep (2 focipálya, 4 teniszpálya, lőtér), Molaj tornaterem és most fog hozzánk kerülni az új lőtér! Én, mint sportszakmai vezető-sportszervező titulusban tevékenykedem a cégnél, előtte a Komárom Városi Sportegyesület alkalmazásában voltam 8 évig, mint sportszervező (mindenes). Miután kiderült, hogy Németh elnök úr nem számít rám főtitkárként, felhagyva a kötetlen munkaidőt, az ügyvezető hívó szavára átigazoltam jelenlegi munkahelyemre, tehát eme állításod kis javítással helyes:
"Te, mint a Nonprofit kft. tagjaalkalmazottja üzemelteted a sportlétesítményeket"
"Ezen felül sportegyesületek számára írsz pályázatokat a kft-től függetlenül, mondhatnám magánemberként, amivel pénzhez jut az egyesület, majd utána ők értelemszerűen termet bérelnek, így végül a Nonprofit Kft.-hez is jut a pénzből és az egyesület is tud sportolni?"
"ez a dolgod, mint sportszervező, és ez független megint a Nonprofit-tól?"
Részben helyes, ugyanis a pályázatok, amit nonprofit cégeknek írnak ki azt mint alkalmazott írom meg, viszont a civil szervezeteknek, ahol valamilyen szinten érdekelt vagyok (egyesületek) magánemberként/tagként írom! Egyébként mivel nincs még két éves a Nonprofit Kft (most lesz januárban) ezért cégként aligha lehetett pályázatot írni állami szinten, mivel a két éves működés alapfeltétel! Januártól ez a lehetőség is megnyílik!
Nézzük milyen civil szervezetekben vagyok érdekelt.
Brigetio Lakosságáért Településfejlesztő, Közösségépítő valamint Szolgáltató Kiemelten Közhasznú Egyesület (Elnök)
Ezt az egyesületet meg akarták szüntetni, mert csak a parlagon hevert, az utolsó utáni pillanatban mentettem meg, hisz egy 10 éve létező egyesület óriási opciókkal indulhat egyes pályázatokon, s mivel jómagam is egyesület alapításán törtem a fejem, így millió bürokratikus utat megspórolva átvettem az egyesület irányítását. 1 év alatt közel 100 tagunk van, elindítottam egy FC Brigetio kispályás focicsapatot, FC Brigetio öregfiúk nagypályás csapatot, akik az MLSZ öregfiúk bajnokságában játszanak és ezen felül a Brigetio HC ballhockey csapatot, akik szlovák szomszédainkkal karöltve 20 fő felett vannak, s a Pavel által kiírt bajnokságban vitézkedtek. Idei tervben volt még egy Brigetio HC öregfiúk floorball csapat, de sérülésemből kifolyólag nem indult el! Célom a sport terén a kiöregedő sportolóknak szabadidős sportolási lehetőséget biztosítani, mely egyben remek, összetartó közösség is legyen! Az egyesület ezen felül mindenre pályázik, ami a tevékenységi körébe tartozik, így nyertük a Roma Tehetségkutató pályázatot is, s más kisebb pályázatokat...Cél Komáromban szabadidős programok rendezése, szervezése azaz a közösségépítés...
Sporttörténeti vetélkedő, Czibor Emléknap, Mini EB, VB, BL szervezése, Mozdulj együtt Komárom!, Szuperbajnok vetélkedő szervezése. Ezek fix egyesület által létrehozott programok, melyeket minden évben megrendez. A 6 milliós támogatást istenigazából a Mozdulj együtt Komárom! határon túli kibővítésére nyerte Komáromi Sportfesztivál révén. A pályázat nagyon sokrétű és összetett nem untatnám a publikumot.
Szőnyi Palánkdöngetők Köre (Pártolói tag)
Segítek, ahol tudok! Főleg csarnok dolgok vagy bíráskodás, de legfőképp igazságszolgáltatás! :) Egyébként egyre jobban háttérbe szorul a floorballtól való távolmaradásom és más elfoglaltságom miatt.
top-art produkciós Iroda Bt (Ügyvezető)
Minden, ami szolgáltatás!
Ezen felül folyamatosan agyalok újabb és újabb dolgokon és nyitok minden felé...
2013-ban lesz egy általam megálmodott "gigantikus" rendezvény, aminek a tárgyalásai jó úton járnak, de csak tényeket szeretek közölni, az viszont még nincs. Időben az is napvilágra kerül...
Sérülésemből adódóan, pedig orvosi tiltás/javaslat miatt két sportágat csinálhatok teljes erőbedobással az pedig az úszás és a kerékpározás. Mivel úszni nem szeretek, ezért marad a kerékpár, így jelen pillanatban a rehabon megszeretett spinning és spinracing oktatói vizsgámra készülök, majd az egyik komáromi edzőteremnek a 2013-ban induló "indoor cycling" részlegének leszek a vezető oktatója.
Asszem mindent jól összefoglaltam, nyitott könyv lettem... :)
Valaki nagy arcú lúzer,megkérhetné már végre ezt a palit,hogy segítsen!
Ciki?Szerintem az a ciki ami most van.Sumákolás.Mindegy veszítsük el a fontos embereket a floorballból.Nem kell senki tanácsa a főnökségnek.Pedig szívesen adjuk és ingyen.Inkább a harag és a szivatás.Füfke,Strausz,Nádor stb.... ezek nem értenek a floorballhoz,de az üzlethez se....Nem kellenek a jó játékosok se.Sőőőt,nem kell a csapatkapítány se Debrecenből,inkább legyen a fiúcska a csk 0 Vb rutinnal.Nehogymá egy Oli vagy Kovács G legyen akik ott voltak már pár Vb-n.Ugyan már a fiúcska mindent tud erről a sportról.Csak 2 éve nem látom a pályán az a baj......
Meg kell kérdeznem, mert nem világos, hogy akkor most kinek a színeiben is nyered a pénzt.
Te, mint a Nonprofit kft. tagja üzemelteted a sportlétesítményeket. Ezen felül sportegyesületek számára írsz pályázatokat a kft-től függetlenül, mondhatnám magánemberként (vagy ez a dolgod, mint sportszervező, és ez független megint a Nonprofit-tól?), amivel pénzhez jut az egyesület, majd utána ők értelemszerűen termet bérelnek, így végül a Nonprofit Kft.-hez is jut a pénzből és az egyesület is tud sportolni? Ez így helyes? És akkor magánemberként segédkeztél a Roma Tehetségkutató pályázatában is (vagy művelődésszervezőként, nem tudom pontosan a titulust)? Esetleg maga a Nonprofit kft. profiljába tartozik mind a csarnok üzemeltetés, mind a pályázatírás megbízók nevében?
Számomra ez nem derült ki az előző hozzászólásból, és nem érthető, hogy honnan merre megy a pénz és kinek a neve alatt futnak a pályázatok. Köszi!
Varga Gergő kollégáddal beszéltem a Nokia Kupán...egy esetleges LV Sport főszponzorálásról, ezek szerint még nem jutott el hozzád a hír messzibe. Ha hazajöttél le kéne ülnünk dumcsizni!
Nem, mint Nonprofit Kft nyertem, hanem mint szimpla Sportegyesület, így a terem és pályabérleti díjak ugyanúgy kifizetésre kerülnek eredeti áron! Hogy mire költöm? Tételesen le van írva mire költhetem!
Sportcsarnok vezetőjeként a sportegyesületi pályázatírással jót teszek a sportegyesületeknek, hisz szakmai pénzhez juttatom őket, s egy csapással bevételt is generálok a (munkahelyemnek) sportcsarnoknak, a futballpályáknak, lőtérnek...stb. ami mind a kezelésünkben van! A pályázatban 950.000Ft van betervezve létesítmény bérlésre, s mivel a Sportfesztivál nem csak egy helyen hanem több sportlétesítményben lesz, ezért elosztva ez pont kiteszi! (hisz így terveztem) Ergo a Nonprofit Kft 950.000Ft bevételre tett szert úgy, hogy még el sem kezdődött a 2013-as év!
Pont így játszódott le Roma Tehetségkutató is, ahol a megnyert 900.000Ft-ból 120.000Ft rögtön a Nonprofit Kft-nél csapódott le kulturális létesítmény terembérleti díja formájában.
Ha nem jön a bevétel, akkor generálni kell!!!
Újabb példa, ami nagyon is friss! Júliusban tartottam egy öregfiúk toborzót, ahol 2 hónap alatt 35 igazolt játékos jött össze, akik ugye focipályát bérelnek, télen termet, valamint öregfiúk létükre a legjobb büfébevételt generálják kéthetente meccsnapon! Szintén egy szimpla szervezéssel 3 helyre teremtettem meg a bevételt!
Ez mind itt Komáromban játszódik le, egy kis hal szorgos munkájának eredményeképp. A szövetségben, ahol a kapcsolati szálak bármeddig elérhetnek, (ha tesznek érte), miért nem működik ez? Nem véletlenül írom fel örömömet, bánatomat, mert tudja meg mindenki, hogy óriási nagyot hibáztak, amikor anno réges-rég nem én lettem a főtitkár!!! Akkor a tűzbe mentem volna ezért a sportért! A sportszakmai, vezetési, szervezési tapasztalatom idestova 10 éves és azt is kihangsúlyoztam többször is, hogy a főtitkárság számomra nem a pénzről szól (el is vitte volna a benzinpénz), hanem, hogy legyen a nevem mellett egy referencia és erősítsem, bővítsem a kapcsolati szálaimat, amit természetesen a floorballba forgattam volna vissza. Lehet önreklámozni, meg, hogy ego vagyok, de anélkül sajna nem megy! Most ebből a kis vidéki városból fogom kijárni a lépcsőfokokat, de a főtitkári pozícióból azért lényegesen könnyebb lett volna. :)
Ezeket az érveket hiába ecseteltem, süket fülekre talált a vezetőségben!
Garantáltam volna azt is, hogy egy év alatt megduplázom az utánpótlást..süket fülekre talált.
Teszem fel a mostani főtitkár fizetéséből lecsippentek 1 milliót, azt elosztom az 52 hét helyett, csak 25 hétvégével (szombat v. vasárnap) az ugye 40.000Ft. 4fő "hostesst" beültetek egy autóba, a palánkot feldobom az utánfutóra, s elmegyek egy városba toborozni utánpótlást, felépítem a suliban, vagy a főtéren a pályát és egész nap lehet püfölni, tájékoztatót adni a sportágról (zene se árt, arra mindig odafigyel az ember). Kezdetben A4-es lap is jó, később igényesebb brossúra a tájékoztatáshoz, mert a szó elszáll az írás megmarad (Hunfloorball!!!!)!
A 4 hostess kap fejenként napi 5000Ft-ot a maradék húszezer meg a benzinpénz, fénymásolás költsége. 1 év alatt 25 nagyvárosba jut el a floorballt népszerüsítő kampány, mindössze 1 misiből. Jah, hogy akkor nem volt még egy misi se csak mínusz? Hát kérem ezt is elmondtam, hogy megválasztásom másnapján 500.000Ft-ot tesz le az asztalra kezdeti támogatásként egy szállítmányozási cég vezetője, akivel pont az egyiptomi szilveszterezésem kapcsán kerültem kapcsolatba, s kiderült, hogy a barátnője épp Kartalon kézilabdázik (akkor kezdődött Kartalon a floorball), így hamar érdekelni kezdte a dolog és bár nem tudta mi ez a sport, de mivel anyagilag el volt eresztve azt mondta támogatja az ötletemet, s ha látja a munkát és az eredményeket további támogatásról is szót ejthetünk... Mint tudjuk ez sem érdekelte az elnökséget, csak a lényeg: a Füzi nem kerülhet oda! Azóta ez a kapcsolati rendszerem tovaszállt, már a barátnőjével sincs együtt az illető, sőt én sem beszéltem vele több éve...ezeken a dolgokon múlik sok-sok apró dolog. Az már csak hab a tortán, hogy a több milliós szövetségi mínusz miatt fél éven át fizetésemet sem vettem volna fel időben, hanem egy összegben az év végén kértem volna, hogy az évközi likviditási gondokat elkerüljük...süket fülek!
Azóta már eltelt jó pár év és egyes egyedül Kovács Gergely jött oda hozzám, hogy Füfke ezt akkor bevallom elkúrtuk!
No kicsit elkanyarodtam a témától, de baromira idegesít ez a nagy semmittevés a floorballban és most kiöntöttem egy kicsit a lelkemet. Pont neked ecsetelem ezeket, amikor te is szívedet-lelkedet kiteszed ezért a sportért...meg különben is kell nekem egy főszponzor! :)
Hogy a végét poénnal üssem el, pénzből lehet pénzt csinálni: azért 6 milla 1,01-es szorzóval is hoz napi hatvanezret! 1,10-zel számoljam? A Barca elég ritkán kap ki... :)
Hamarosan pénzhez jutnak a szakmai pályázatok nyertesei
A NEA testületei a 2012. évi szakmai pályázatokat elbírálták. A pályázatokon2.965 pályázat bizonyult érvényesnek, amelyek közül 652 nyertes részesül összesen 854.657.922Ft támogatásban.
Ebből szakítottam ki 6 milliót, míg az SZPK 750.000Ft-ot!