Keresés

Részletes keresés

landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 447
Azokat, miket belinkeltem.
Előzmény: Tafkó Birgut (444)
földiATYA Creative Commons License 2007.02.23 0 0 446

De hit által sem lehet véleménye?, úgy ,hogy NEM néz utánna csak elhiszi, hogy igaz ?, hogy sátáni ?

én voltam annó keresztény koromban a JézusKriszus útolsó megkisértése c film ellen tíltakozni a Művész mozi előtt, úgy, hogy NEM láttam a filmet, de aszt monták az Ördögtől van.

volt 1 faszi aki monta befizet csak menjek be vele hallgassam meg és utánna beszéljünk róla, asziszed bementem ?

NEM :D

Előzmény: landmine (443)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 445
Hát ez az....
Előzmény: földiATYA (442)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 444
Mit nem ismerek...?
Előzmény: landmine (443)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 443

Ezredszer is elmondom, csak a te kedvedért.

Ha nem ismersz valamit, arról nem lehet véleményed.

Előzmény: Tafkó Birgut (441)
földiATYA Creative Commons License 2007.02.23 0 0 442
kb 2 hetes kísérlet volt, de lehet, hogy 1 hónap, innentől relatív, hogy rövid vagy hosszú.
Előzmény: Tafkó Birgut (426)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 441
Ha nem kajabálnál, talán meghallanád mások véleményét is...
Előzmény: landmine (440)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 440

Jaj, hagyjad már.

A metálról és a jazzről van szó. Én ismerem mindkettőt (nálad mindenképp jobban), így tudom, miről van szó. Te még azt sem tudod, mik ezek, még azt a 2 klipet sem nézted meg, amiket linkeltem... miről beszélsz akkor?

Csak mondod a paneleidet, amit belédtukmáltak.

Ha majd meghallgattad őket, és tudsz hozni azokra (amit linkeltem) ellenérvet, miért a sátán zenéi, akkor majd visszatérünk rá, de ha nem hallgatod meg (=nem tudod miről van szó), akkor ne kötöszködj feleslegesen, szia.

Előzmény: Tafkó Birgut (439)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 439
Most is bizonyítottad, hogy nem érted, miről van szó...
Előzmény: landmine (437)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 438
Persze, hogy marhaság, csak iróniaképpen mondtam. 411
Előzmény: ikaljan (435)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 437

Sztem ne nekem címezd a válaszaidat, mert pont nem arra válaszolsz, vagy reagálsz, amit mondtam, vagy kérdeztem. Mintha mással beszélgetnél.

Előzmény: Tafkó Birgut (436)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 436
Ha felveszel egy marék homokot, meg tudod mutatni, melyik szemcse fog átmenni a rostán, s melyik fog fönnakadni...?
Előzmény: landmine (434)
ikaljan Creative Commons License 2007.02.23 0 0 435

Hát ráadásul mondjuk ez is marhaság, mert az afrikai zene sem okkult démoni izébizékről szól.

Természetesen, amennyiben a vallási, szellemi hit része, akkor előjöttek benne ezek is, de bármilyen érzelem, mondanivaló kifejezésére használták.

(Sőt... úgy általában nem tudom, de a jorubáknál pl. az un. "beszélő dobok" az ütem és a dob-dallammal összetett kommunikációs formát is jelentett. Híreket, történeteket közvetítettek szövegek nélkül. (vagy éppen a hülye angolt csúfolták, aki csak azt hallotta, hogy niggerek megint dobolnak).

Hát arról meg már ne is beszéljünk, hogy a ritmusos dobos ének (ami a blues alapja is) Afrikában kifejezetten a muszlim és (prekoloniális) keresztény vallási énekek alapját képezte.

nem véletlen, hogy Nyugat-Afrikában (Szenegál, Mali és tsai) kifejezetten nagy divatja van a muszlim vallási dalok - meg egyéb dalok - bluesos hanszerelésének. - abszolút nem kell hozzányúlni a dallamhoz és a ritmushoz., egyszerűen csak rányomnak egy akusztikus vagy villanygitárt és ott is van egy olyan nóta, ami mintha a Mississipi deltából gyütt vón'. (villanygitár esetén Chicagoból)

Csak éppen berberül vagy arabul van.)

Nem beszélve arról, hogy Nyugat-Afrikában pl. abszolút nem volt hagyománya a törzsi szellemhitnek, mint kicsit délebbre a jorubáknál.

Előzmény: landmine (427)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 434

Neked nincsenek érveid. Az az érved, hogy az rossz, és gonosz, mert az.

Szép érv.

(ellen)érvelni az tud, akinek van fogalma az adott témáról

Előzmény: Tafkó Birgut (433)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 433
Legyen meg a hited szerint. Érveimet meg sem hallod. Süketnek hogy magyarázzam el, mi a C-dúr....?
Előzmény: landmine (430)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 432
Tudom, és be is fejeztem. Felesleges bármit is mondani neki, menthetetlen, beszűkült. De nem akarom szekálni, ha neki jó így, akkor...
Előzmény: Törölt nick (431)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 430

:D:D

Tipikus hozzáállás. Nem tudsz mit mondani, mert már rég tudod, hogy nincs igazad, és kibúvókat keresel, félsz beismerni. Hoztam az előbb egy példát. Annyira egyszerű, hogy ennél egyszerűbbet már nem is lehet. Mégsem válaszolsz rá. Miért? Mert azt sem tudod miről van szó, csak hablatyolsz bele mindenbe. Tudod, hogy a jazz a sátán zenéje, mert ezt hallottad, közben életedben nem hallottál még olyat. Gratulálok.

Előzmény: Tafkó Birgut (429)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 429

"Mondd már el nekem, hogy van ez!"

Magyarázd meg a vaknak, mi a zöld...

Előzmény: landmine (427)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 428

Itt van egyik kedvenc gitárosom, Joe Pass. Nézzétek meg ezt a felvételt. Csak úgy süt belőle a negatív energia, mi? Az ördög zenéje... :)

http://www.youtube.com/watch?v=jgNcajMmMYY

landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 427

Akkor világosíts fel.

Van két zene: egy hangszeres népdal akusztikus hangszerekkel előadva és a másik meg egy jazz szám, ami szintén akusztikusan (zongora, bőgő duett, mondjuk)

Teljesen hétköznapi arcok játszák, nem hívők ugyan, de sosem foglalkoztak a sátánnal, meg ilyen marhaságokkal... élik a kis életüket.

Ezek szerint a második (jazz) negatívan hat, csak mert te úgy véled, hogy a jazz a néger okkult törzsek zenéjéből fejlődött ki? Az első pedig nem?

(holott ma már semmi köze hozzá, csak ezt tartják egyik forrásnak... a jazz az afro-amerikai és európai zene szintéziseként jött létre)

Mondd már el nekem, hogy van ez!

Előzmény: Tafkó Birgut (424)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 426
Miben? Rövid, vagy hosszú távon...?
Előzmény: földiATYA (425)
földiATYA Creative Commons License 2007.02.23 0 0 425

én láttam ojjan kísérletet a spektrumon ( nem tóm mennyire hiteles )

ahol növényeken kisérleteztek és a Metál-t hallgató nönény nyert :D

Előzmény: Tafkó Birgut (417)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 424

"melyikek?"

Nem mindig lehet azonnal, egyértelműen (sokszor persze igen) megállapítani egy zenéről, hogy "kóser". Sokszor egy zenét hallgatsz, s imaéletednek, s Isten vezetésének köszönhetően egy idő után tudod, hogy nem "kóser". És sokszor tényleg inkább azt utdod megmondani, melyik a nem "kóser", s nem azt, hogy melyik a kóser...

"minden zene negatívan hat, amit nem keresztény játszik, ugye?"

Egyáltalán nem. Nem érted az egészet...

Előzmény: landmine (419)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 423
417
Előzmény: földiATYA (422)
földiATYA Creative Commons License 2007.02.23 0 0 422

Persze, hogy 6.

Elmész 1 kiállításra és 1 festő képét nézed az is 6 rád, de ha a festő otthon veri az asszonyt és a gyereket akkó TE is a tájképei nézéze 6ására hazamész és verni kezded az asszonyt és a gyerekeket ?

Előzmény: Tafkó Birgut (415)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 421

Van vagy 3 :)

Azok is mind alapfekvésű moll hármasok. Mást nem igen ösmernek szegények:)

Előzmény: földiATYA (420)
földiATYA Creative Commons License 2007.02.23 0 0 420

Itt utalnék vissza a (243) hszre.

A metál nem az én műfajom, de aki ebben a két Űvőltős számban bizony vannak harmóniák !

Előzmény: landmine (414)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 419

"ezek a zenék"

melyikek? mind, amit elektromos hangszeren játszanak?

minden zene negatívan hat, amit nem keresztény játszik, ugye?

Igen, vagy nem?

Előzmény: Tafkó Birgut (417)
landmine Creative Commons License 2007.02.23 0 0 418

Jajj.

És mondd, mi hat bennük?:)

Kb, ami Mozart zenéjében is: művészi élvezetet.

Ha ennél többet magyarázol beléjük, akkor az a te bajod.

Amit itt alább linkelt földiAtya srác, az tényleg gázos, és tényleg sok-sok embert meghülyít (akármilyen primitív is), de felesleges általánosítani.

A ilyenek azokra hatnak, akik primitívek, és befogadják, és érdekli őket, meghallgatják, komolyan veszik. Nem mondom, hogy ez jó, és kell. De erre rájön az, aki értelmes egy csöppet, és belegondol.

De ezek miatt ne ítéljük már el a többi tartalmas, művészi zenét, csak mert egy skatulyával illetik őket...

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.02.23 0 0 417
egyértelműsítés: Ezek a zenék negatívan hatnak (akkor is, ha mintaférjek is művelik), ellentétben pl. Mozart zenéjével - és itt is közömbös Mozart életvitele...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!