Már egy ideje hol lázs, hol jobban, hol hőemelkedés, hol lázas.....
Tegnap az ügyeletet kellett kihívni, ma megbe kellett vinni a kórházba (Fehérvár). Kicsit már a fülére is ráment. Valami, aminek 10 alatt kellene lennie, 120. De nem sírt se a vérvételnél, se a kanül beszúrásánal.
Én meg addig futottam körbe a velencei tót. De lehet, hogy ezt már mondtam.
Vasárnap van, az biztos, mert tegnap volt a szombati piac.
Vettünk rózsaszín kesztyűt négyszázért. Nem kellett volna annyira, csak bazi hideg volt, a kofa meg már szezonvégi kiárusítást tartott. Nem tudom: szerintetek lehet őstermelésből rózsaszin zseniliakesztyű? Banán az lehet, az tisztán látszik. És mondták is pénteken a rádióban, hogy Magyarország banánexportban nagyon erős.
És szerintetek lehetséges, hogy tegnap úgy 1-2 között éreztem itt a földrengést? Hozzátezuem ez a ház akkor is mozog egy picit, ha elmegy előttünk a Spar kamionja.
Egy liter olajjal -1l=92 evőkanál- kb 92 adag krumpli süthető! A hagyományos fritőzben kb 3-4 adag, utána az olaj kiöntendő. (de addig is kell pótolni)
A fritőz tényleg egy kanál olajjal megcsinálja a krumplit. De csináltam már benne sokféle kaját.
Az edény az szerintem nagyon jó. Szinte mindent csináltam benne. Sülthús, stefánia, rakott cuccok stb. Sőt, már kenyeret is sütöttem benne. Nem tudom összehasonlítani, nem ismerem a légkeveréses sütőt.
Fritőzünk sosem volt (illetve anyámnak van, de nem sokat használja), ez a légkeveréses jópofának tűnik. Miben más, mint egy légkeveréses sütő?
Közben reggelire kipróbáltuk ezt az izét. Gyakorlatilag egy rezsó, meg egy tepsi házasítása. Jó nagy tepsi, egyszerre megcsinálhatod benne a család ebédjét, és közben látványkonyhát játszhatsz, de aztán semmi több. Hétvégi játéknak, vagy ha vendégeket hívsz, akkor vicces.
Egyszerre megeszünk hármat. Ha négy nap múlva újra csinálok -és nincs garancia, hogy újra kérnek-, akkor az hat. És egy hétig büdös a lakás, mert nem egyszerű a konyhánkat szellőztetni. Szóval maradok a drágább, de egyszerűbb megoldásnál.
Tegnap jót piacoztunk a csajokkal. Volt lángos (és ezzel ügyesen letudtuk az ebédet), vettünk jó sok gyümölcsöt, meg mangalica tarját, mert a múltkori sparos csirkétől kis mértékben megutáltuk az előre csomagolt húst. Múlt héten Binzunsteinné elkezdte sütni a fellcsíkozott mellet, mire az kieresztett magából vagy egy bögre vizet, a maradék meg felvette a rugalmas fűrészpor állagot. Úgyhogy ma beüzemeljük a másfél éve kapott, és két hete végre előkerült sütőlapunkat (valami ilyen), és lesz nagy közös sütögetés.
És rájöttem, mi a különbség az 1500 forintos és a 3000-es kolbász közt. És a francba: megéri, mert a drágábból nyugodtan lehet kevesbbet is tenni a kenyérre, akkor is megeszik a gyerekek.
A plaza előtt egy limuzin. Egy bácsika mindenképpen el akarta nekem mondani - mint ez első arrajárónak - hogy ez is van olyan, mint egy trabant. És én egyetértettem.