Ezt írod: ...csont materialista es rendkivuli eloitelettel megvert ember...
Hát tudod pl. én csont materialista vagyok, s ebből a mondatodból - amit csak részben idéztem - az süt - bár és-t írtál, ami ilyen-olyan (pl. hw logikákban :-) nem egymásra, hanem egymás mellett teljesülő feltételeket szokot jelenteni -, hogy aki ilyen ember mint pl. én, az előítéletekkel legyen tele. Lehet, hogy nem így gondoltad - ez esetben előre megkövetlek -, de az bágyadt tudatom bizony emberi, s elég sok előítélettel találkoztam már a vallásos emberek részéről ahhoz, hogy ne hw logikára gondoljak...
Az én tapasztalatom szerint épp a vallásos emberek vannak tele - így mondom: előírt, lásd Biblia - előítélettel...
Ki tudná ezt az aprónak tünő kis eltérést kikorigálni az Apcsel és a Galata levélben leírtak alapján?
Apostolok Cselekedete 9,
17.Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia, az Úr küldött engem, Jézus, a ki megjelent néked az úton, melyen jöttél, hogy szemeid megnyiljanak és beteljesedjél Szent Lélekkel.
18.És azonnal mintegy pikkelyek estek le szemeiről, és mindjárt visszanyeré látását; és felkelvén, megkeresztelkedék;
19.És miután evett, megerősödék. Vala pedig Saulus a damaskusi tanítványokkal néhány napig.
20.És azonnal prédikálá a zsinagógákban a Krisztust, hogy ő az Isten Fia.
21.Álmélkodnak vala pedig mindnyájan, a kik hallák, és mondának: Nem ez-é az, a ki pusztította Jeruzsálemben azokat, a kik ezt a nevet hívják segítségül, és ide is azért jött, hogy őket fogva vigye a főpapokhoz?
22.Saulus pedig annál inkább erőt vőn, és zavarba hozta a Damaskusban lakó zsidókat, bebizonyítván, hogy ez a Krisztus.
23.Több nap elteltével azonban a zsidók tanácsot tartának, hogy őt megöljék:
24.De tudtára esék Saulusnak az ő leselkedésök. És őrizék a kapukat mind nappal, mind éjjel, hogy őt megöljék;
25.A tanítványok azért vevén őt éjjel, a kőfalon bocsáták alá, leeresztve egy kosárban.
26.Mikor pedig Saulus Jeruzsálembe ment, a tanítványokhoz próbált csatlakozni; de mindnyájan féltek tőle, nem hivén, hogy ő tanítvány.
27.Barnabás azonban maga mellé vevén őt, vivé az apostolokhoz, és elbeszélé nékik, mint látta az úton az Urat, és hogy beszélt vele, és mint tanított Damaskusban nagy bátorsággal a Jézus nevében.
28.És ki- és bejáratos vala köztük Jeruzsálemben:
És Apcsel 11,
22.Elhatott pedig a hír ő felőlük a jeruzsálemi gyülekezet fülébe; és kiküldék Barnabást, hogy menjen el egész Antiókhiáig.
23.Ki mikor oda jutott és látta az Isten kegyelmét, örvendeze; és inté mindnyájukat, hogy állhatatos szívvel maradjanak meg az Úrban.
És a Galátziabeliekhez írt levél 1,
15.De mikor az Istennek tetszett, ki elválasztott engem az én anyám méhétől fogva és elhívott az ő kegyelme által,
16.Hogy kijelentse az ő Fiát én bennem, hogy hirdessem őt a pogányok között: azonnal nem tanácskoztam testtel és vérrel,
17.Sem nem mentem Jeruzsálembe az előttem való apostolokhoz, hanem elmentem Arábiába, és ismét visszatértem Damaskusba.
18.Azután három esztendő mulva fölmentem Jeruzsálembe, hogy Pétert meglátogassam, és nála maradtam tizenöt napig.
19.Az apostolok közül pedig mást nem láttam, hanem csak Jakabot, az Úr atyjafiát.
20.A miket pedig néktek írok, ímé Isten előtt mondom, hogy nem hazudom.
21.Azután mentem Siriának és Ciliciának tartományaiba.
22.Ismeretlen valék pedig szeméyesen a Júdeában levő keresztyén gyülekezetek előtt;
23.Hanem csak hallották, hogy: A ki minket üldözött egykor, most hirdeti azt a hitet, a melyet egykor pusztított.
A Bibliába csak ellentmondásnak tünő igék vannak..., hisz mindent fel lehet oldani egy egy magyarázattal! Vannak:
Allegorikus értelmezések
Átvittértelemben értendők
szószerinti értelemben
drási értelemben
szimbólikus értelemben
jelképes értelmű
kétértelmű
több értelmű
egyértelmű
és van földi és égi megközelités
van emberi értelemben és van Angyali értelemben és van Isteni kijelentés és van Jézusi kijelentés
és van emberi kijelentés....
és vannak gordiuszi csomók a Görög és Héber-Arámi értelmezés terén
És vannak fordítások és vannak sugallatok, irányzékok és vannak feklekezetek és vannak teológiák
ennyire egyszerű a Biblia és csak hinni kell.... valamelyik teoriában és el kell fogadni valamely iskola dogmatikáját....
Egyet azért megkérdeznék: JÉZUS E AZ ISTEN?
NEM AZT KÉRDEM , HOGY JÉZUS ISTEN E?
HANEM JÉZUS E AZ ISTEN?
ÉS NEM AZT KÉRDEM, HOGY JÉZUS AZ ISTEN FIA..., HANEM JÉZUS E AZ ISTEN?
Szerinted Jézus e az Isten?
Egy Isten van e? vagy három?
Ha a három egy Istent alkot akkor létezhet e egyik a másik nélkül?
Mit jelent Istentől az a kijelentés, hogy rajta kivűl nincs más Isten.....?
/A nagybetű csak kiemelés és nem durva kiabálás...../
"A Bibliaban minden latszolagos ellentmondas feloldhato, csak a csont materialista es rendkivuli eloitelettel megvert ember nem latja be, hogy a Biblia a leglogikusabb konyv a vilagon (talan ezert is a legnagyobb bestseller 2000 eve?)! : )"
Nem ezert bestseller, hanem mert a biblia-kiadok uzletet lattak benne. Mivel az emberiseg nagy resze ugy 200 eve tud olvasni, a kereszteny - beetetes meg megvolt, igy tuti alapra epitettek marketing szempontbol. "Ez a konyv a mindenhato isten beszede, vegyetek meg!" ha-ha.
Ja, es nem csak a "csont materialista es rendkivuli eloitelettel megvert ember" nem latja be hogy a biblia igen logikatlan, hanem azok is aki 30.000 atirast - javitast eszkozoltek benne a mai formaig, pont ezeket az ellentmondasokat megkiserelve feloldani. Nem sok sikerrel.
Konkret peldakat akarsz? Es minek? Te vagy eloiteletekkel tele, szerinted aki azt mondja a bibliara hogy tele van logikatlan ellentmondasos reszekkel, az eleve tevelyeg.
2000 eve nem lehet bestseller a regenyed baratom, mivel az elso bibliakat is 1500 eve ha elkezdtek soxorositani masolasos / atirasos technikaval. :) Nagy-nagy joindulattal 1500 eve.
Van valakiben olyan ellentmondas, amit nem sikerult feloldani?
A Bibliaban minden latszolagos ellentmondas feloldhato, csak a csont materialista es rendkivuli eloitelettel megvert ember nem latja be, hogy a Biblia a leglogikusabb konyv a vilagon (talan ezert is a legnagyobb bestseller 2000 eve?)! : )
Szivesen megprobalok valaszolni, ha valakit valami tenyleg fogalkoztat, de csak ha nem osszevissza ellentmondas-feloldosdit jatszunk, arra nincs idonk, nem?
Senki sem kárhoztatja a másikat mert még nem hisz.
Hiszen nemrég mindenki olyan volt mint aki nem hisz.
Azért beszélgetünk ha lehet hogy hátha közelíteni tudjuk a dolgokat egymáshoz.
Úgy is momdhatnám ha már ismered az Igazságot akkor csak hinned kell.
Persze én megértelek én is szinte végig keresgettem mindent hogy hol van az Isten így én megtudok érteni mindenkit bár meg kell jegyezni azt szokatm mondani én is így tévelyegtem.
Tehát ha azért jól belegondolsz a hit és a Bilia az kell.
Mert teszem azt vegyünk egy példát ha valamelyik felekezet köti a saját ebét a karóhoz (direkt nem akarok konkrét példát venni)
Azt mondjuk lenne valami góg-magóg féle háború valahol ami után megjellenne az Úr(azért kell a feltétel hogy igei legyen ne lehessen kétségbe vonni) és nyílvánvalóvá válna mindenki előtt azt meg feddne egy két gyülekezetet honnan tudnák hogy ez valódi mármint a feddés.
Csak a Bibliából.
Így azért azok járnak a legjobban akik az isten Igéjéhez ragaszkodnak és nem emberek kitalálmányaihoz.
"Senki se mondta, hogy konnyu dolog, sot amint a vilag mutatja, a legnehezebb dolog a vilagon, pedig minden adva van hozza."
Hja kerem. Immaron felmagasztalom magam, mert a vilag legnehezebb feladataval birkozom. Meg aztan, aki nem hisz, az nem erdemes am semmi jora, mert meg sem probalkozik/-ott a legnehezebb feladattal. Aki nem dolgozik, ne is egyek (de ezeket mar csak en gondolom)!
Szerintem meg a legkonnyebb dolog a vilagon, mert megkimel attol, hogy magyaraznod kelljen ertelemben a latottakat. Ne lass, gondolkodj ... higgy! :-)
Ugy is lehet gondolkodni, ahogy te teszed. De az mire jo? (kerdezhetnek vissza)
Ezerrel propagaljatok a keresztenyi ertekeket meg a szeretetet, de ugyanakkor egymas velemenyet sem hallgatjatok meg, ha az ellentmond a sajatotokenak, mert meg vagytok gyozodve, hogy csak ti vagytok letetemenyesei az igazsagnak. Ezt persze ala lehet tamasztani a bibliabol vet idezetekkel, amire rogvest erkezik is a viszontvalasz, de ez nem valtoztat semmit a tenyeken.
"Az apostolok nem civakodtak azok egy igét hírdettek."
Haha. Azér' összeengedtem volna Jakabot meg Pált.
"Már mondtam a nem minden teológus hívő. Ahogy a zoo-ológus se nagyon :))))))"
Mit akarsz ezzel mondani? Hogy nem minden teológus hívő, és nem minden zoológus állat? Vagy fordítva?
Ezt viszont keres nelkul is megteszi:
"A kikben e Világ istene Megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne Lássák a Krisztus dicsôséges Evangyéliomának Világosságát, a ki az Isten képe. "
gondolom, tudtom (es a te tudtod es mindenki tudta) es akaratom (...) nelkul ugye... dehat hogyan kerjek tole valamit, amirol nem is tudok, es igy nem is akarhatom?
Udv
kanka
u.i. ez nem igemagyarazas. Az igemagyarazast te csinalod es a papok nomeg a teologusok.
Hát igen lehet így is okoskodni de attól mi lesz jobb.
Sokan mondták már míky nehéz az embernek megalázkodni Isten előtt föleg Úgy hogy nem láthatja nem hallhatja Tíltja bármiféle kép szobor stb farigcsálását stb.
Igen Izrael Istene Ilyen. HITET KÉR és CSAK HIT ÁLTAL LEHET MEGRAGADNI.
Senki se momdta hogy könnyű dolog sőt amint a világ mutatja a legnehezebb dolog a világon pedig minden adva van hozzá.
Azért majd megnézem az orczádat a Krisztus Ítélőszéke előtt.
:)))))))))))
Júdás levele 1:14 Ezekrôl is Prófétált pedig Énok, a ki Ĺdámtól fogva a hetedik volt, Mondván: ěmé, eljött az ůr az ô sok ezer szentjével,
Júdás levele 1:15 Hogy ítéletet tartson mindenek felett, és feddôzzék mindazok ellen, a kik közöttök istentelenek, istentelenségöknek minden cselekedetéért, a melyekkel istentelenkedtek, és minden kemény beszédért, a melyet az istentelen bűnösök Szóltak ô ellene.
egy kicsit beleszolnek:
"A kikben e Világ istene Megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne Lássák a Krisztus dicsôséges Evangyéliomának Világosságát, a ki az Isten képe. "
Tehat ez sem rajtunk mulik? :)
nahat....
Udv
kanka
Jézus Istensége megigazulás hit által kegyelmből...stb.
Az apostolok nem civakodtak azok egy igét hírdettek. Már mondtam a nem minden teológus hívő.
Ahogy a zoo-ológus se nagyon :))))))
Azaz van egy rakás teológus aki nem hisz Jézusban teremtésben stb.
A Biblia meg azért van hogy az emberek hitre jussanak és nem azért hogy doktoráljanak teológiából.
Mert a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéjéből.
Azaz elolvashatosd a különbözö teologusok írásait de azok csak arra jók ill az is az uruk célja hogy az emberek hitetlenek legyenek és így menjenek a kárhozat ítéletére.
tehát másból nem lesz az embereknek hitük csak a Biblia olvasásából.
Lehet olvasni nagyszerű könyveket a hitről Bibliáról stb de attól legfeljebb erre-arra kedved kapsz éhes leszel te hited az nem lesz csak a hallásból.
Meg azt már mindenki tudja hogy ISTEN IGÉJE AZ IGAZSÁG.
Ja hogy a diabolos mindenkit palira vesz és azt akarja elhitetni (mint itt is látható jó hatásfokkal teszi) az emberekkel hogy a Biblia nem igaz stb.
Ez nyíilvánvaló csak azok nem látják akiket :
Korintusi 2. 4:4 A kikben e Világ istene Megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne Lássák a Krisztus dicsôséges Evangyéliomának Világosságát, a ki az Isten képe.
Ezt a topikot át kéne keresztelni "ZSENIK" névre. Csupa apró-cseprő zseni, akik 10 mondatban eldöntik a keresztény teológia eldöntetlen problémáit (Jézus istensége, megigazulás hitből vs. cselekedetekből stb...) Istenem, ha az a sok civakodó apostol meg teológus is olvashatta volna a hozzászólásaitokat! Most már nem is merek megszólalni, piciny hangom el is nyomná az ti hatalmas szájatoknak boltozatában visszhangzó igazság......
Nem nekem kell megfelelni egy ponyvaregeny szavainak, egy megfoghatatlan lathatatlan istennek es a fianak akit meggyilkoltatott hogy a sajat hibajat jovategye.
Szoval rajtam nem tudom miert kered szamon a dolgokat. Tudod, a buszvezeton az utasok szamonkerhetik miert nem a kijelolt uton viszi az utasokat, vagy egy zoldsegesen, hogy miert nem a kirakatban mutogatott szep egeszseges gyumolcsokat addja nekik, miert fonnyadt satnya rohadt gyumolcsot...
En nem vagyok kereszteny, de te miert nem ugy beszelsz ha magadat annak tartod?
Szep a copy-paste, de ez nem eleg az udvosseghez. :)
Ugyanis ha szeretet nincs benned (marpedig ugylatom nincs), akkor ures bufoges amit mondasz... Jezust lehet emlegetni de nem mindegy mi van az ember sziveben ugye.