tudom hülye a kérdés, de milyen jó távolság videomagnó--tv--videokazetták--hangfalak viszonylatában? ha pl. van egy kétcentis fa közöttük, az már elég?
Igen, meg se nézték, igaz szakbolt (elsősorban Sony márkaker.) volt, nem nagyáruház vagy elektronikai áruház.
Lehet, hogy nem én vagyok az első, meg az is lehet, hogy majd más megveszi :), de ne tételezzünk fel rosszat. max. lehet, hogy a 730-ast máshol olcsóbban megkaptam volna (így br.50e volt).
Szuper! Eszerint megállapítható két eset bizonysága tükrében, hogy a Panasonic új videói KÉPTELENEK normálisan lejátszani egy kazttát még abban az esetben is, ha arra saját maguk készítettek, bizonyíthatóan jó minôségű, drop-out mentes felvételt!
Ez igazán szép hír. Meg az is, hogy a gépedet szó nélkül VISSZAVETTÉK, azaz elismerték hogy szar. Mármint a márka. Mert ha ez egyedi eset lenne akkor bevizsgálnák, telefonálgathatnál hetekig, megnézné a FVF, stb. De nem. Visszavették mert vaj van a fejükön.
Egyik barátom vett egyszer egy Sonyt, amelyiknek az volt a hiája hogy az egész sorozat véletlenül száraz fejcsapágyakat kapott, és olyan hangja volt mintha el akarna repülni záros határidôn belül. Elfelejtették bezyírozni a golyóscsapágyait.
Hát így megy ez manapság.
Pana és Drop-out:
Igen, sajnos van ilyen. Minden Fuji, TDK TV és olcsóbb Sony kazival telis-tele van drop-outtal a felvétel akkor is, ha vadiúj a kazi. (Pana 632)
Ugyanaz a szalag egy 10 éves Sonyval príma, nulla drop-out. Ami érdekes, hogy a Pana felvételén SEM! Tehát a pana csak lejátszani nem képes a kazit normálisan, rávenni úgylátszik tud. Kedves mérnökök, ilyet hogy kell kifejleszteni????
Kép teteje elhajlás: mielôtt szétszeded, meg elviszed egy szervizbe ahol 5000ért megmondják hogy a komplett mechanikát sajnos ki kell cserélni 49ezer Ft-ért, mindezek elôtt egy jó SCART kábellel kösd rá egy MÁSIK TV-re...
A TV tetején a feleségem mini-hifije van átmenetileg, pont ma este csináltam meg a konyhában a kábelek kulturált elvezetésének lehetőségét, reggel fog kiköltözni a cucc a nappaliból.
Örülnék neki, ha ilyen egyszerűen megoldódna a dolog. :-)
Hülye a kérdés, tudom, de: nincs valaminek a tetején vagy valami alatt a cucc? (Mert a képen látom, hogy a a TV-n állnak a mini HiFi cuccaid!) ?!
Láttam olyan Thomson HiFi videót, amelyik egy TV alatt meghülyült - mellesleg: joggal - és ah egy picit érzékenyebb a fejerősítő, akkor egy nem is olyan közeli zavarás okozhat szvsz ilyesmit (ekkor pl. a sorszinkronjeleket a 'belépő élnél' ahol a szalag esetleg rosszabbul fekszik fel - de még elvileg jó lehetne a szalag-fej mágneses indukció - egy gyengébb koercitív jellegű kazettánál (azaz kisebb lesz az indukált feszültség) a zaj, mely épp az 50Hz vagy annak többszöröse lehet (kapcslóüzemű tápk, kép- vagy sorfrekik, stb.) mintegy ráül a sorszinkronjelre és elhúzza azt meg az erősítő áramkötöket és esetleg a szervót is... (hiszen a sorszinkronjel késik a többihez képest, ha jól nézem!)
Szvzs - és eddigi tapasztalataim alapján - a fejdobra a szalag márcsak a pörgő-szívó hatás miatt is elvileg jól tapad, azaz a bal (ami a felső boríték-forma hibát hozná be) és a jobb (ami az alsót) szalagvezető babák beállítása ilyen szinkronozási hibát nem is okozhat: zajcsíkort be tudna hozni, de itt CSAK szinkron-csúszás van. Anniyra meg nem lehet eltolva a szalag alsó belépési pontja, hogy meggyűrné a dob álló éle vagy épp arra húzódjon rá, mert akkor egyetlen kazettát sem tudnál épkézláb használni :-D
Szerintem HA valami hibádzhat, az a fejdob (a fejek) állapota vagy az erősítő beállítása!
Se saját, se másik Sony video felvételén nem csinálja észrevehető módon. 3 műsoros kazettánál csinálja, 3 műsorosnál nem...
Na mindegy, megmutatom a szervíznek, majd mondanak rá valamit.
ezt is mindent tud ami nekem kell.
nem fogok jog-gal képet kimerevíteni, és nem kell a dubbing sem, mert nem kamerázok. Programozni meg jobb nekem képernyőn, így is el tudom rontani :)
egyébként teccik!
Ősi, 10 éves felvételeket is szépen lejátsza!
Ha saját felvételeinél nem sinálja, csak kivétel nélkü lmindengyik másnál - érdemes "gyárilag" soxorosított kazettákkal is megnézni, hogy most csak egyetlen kazetta ilyen, vagy minden más, amit nem ez a videó vett fel. Mert ha ez utóbbi igaz, akkor hamar be kell állítani a szalagvezetést, mert ellenkező esetben a saját felvételeid összességét nem lehet majd utána lejátszani...
Nemtom, ha telleg sok a dropout, meg trackingolni kell /en azt se tudtam eddig, hogy azt mivel kell, itt olvastam a topicban :)/, akkor vidd vissza 3napos garosnak. Ha egy emtec-en dropoutos, akkor lehet, hogy valami tenyleg nem kerek vele...
Igen, a drágább videók ezt a verziót kapták, az olcsóbbik megoldás (ami pl az X70-esen is volt), hogy amíg ki nem veszed a kazettát a magnóból, megjegyzi, hogy mit, mikor, hova vettél fel rá.
Gyakorlatilag egy grafikus kezelőfelületet rendeltek az indexjelekhez, és így nagyon egyszerűen lehetett keresgélni a kismillió felvétel között.
A közelítős dolog egy speciális, 1-2 kB-os (talán) flash-memóriás dolog, azzal akár minden kazettádat felszerelhetted.
Ezen a 830-ason az a jó, hogy a Smart Dial Timer gombbal (mint a régi szép időkben...) OSD, azaz a TV bekapcsolása nélkül programozhatod be a felvételt, valóban kb 10 mp alatt. A video képernyőjén megjelenik a csatornához rendelt 4 karakteres adóazonosító, bepöttyented a dátumot, az indulást és a végét; és kész is.
Szóval a Smart Search hiányát leszámítva nagyon jó lenne a készülék, csak tudnám, hogy ez a képteteje-elmászás mitől van... :-(
Nekem nincs rajta dropout egyaltalan, nem csak emtec-en, meg kb 400 ft-os maxellen sem ;)
Az egyetlen ahol dropoutot latok neha, az a kep legeslegalja, es ott is csak akkor, amikor teljesen fekete a kep /leven, hogy az amugy szinten pana tv-m nem eppen jeleskedik a keptartasban, es amikor van rajta kep, akkor ez a dropoutos resz kinyomodik a lathato tartomanybol, amikor viszont full fekete a kep, eppen belog/.
Az csak az elején tisztít, néhány10 üzemóra után érdemes kidobni belőle.
Érdemes tisztítókazit használni, de még érdemesebb Video90-es tisztítófolyadékot venni, szétszedni, és papírzsebkendővel letakarítani a fejet.
Ha tisztítókazit veszel, legalább 2x annyi alkoholt csöpögtess bele, mint amennyit írnak, általában az addig elpárolog, amíg a fejig elér a szalag azon része...
Van lemágnesezős tisztítókazi is, de azt csak a vegyi tisztítás után érdemes alkalmazni.