Most Vasarnap nem lesz VT, mert utazom, ugy, hogy abban az idopontban van egy programom, amit nem tudok elhalasztani. A kovetkezot idoben be fogom jelenteni.
Egyenlore ugy nez ki, hogy meg fogom tudni probalni a VT-t. Vegre megjavitottak az internetet ebben a kis szallodaban ahol vagyok. Most már csak a laptop-om kapacitasan mulik hogy letre tud jonni-e a kapcsolat vagy nem. Es persze attol is fugg, hogy kozben nem kell-e bemennem egy gyereket a vilagra hozni vagy sem.
Na mindegy......akik nem tudjak esetleg: Skype talalkozorol van szo. Aki be akare szallni es nem vett reszt mult heten, gabor4740 a Skype nevem, jelentezzen le elore 11:00 ora USA CST elott. Kb 10-kor szandekszom vonalra menni (magyar ido 17:00 ora).
Nem váltál te is egy kicsit agymosottá? Az American Dream már a szülőhazájában is sokak számára szitokszóvá vált,
Az American Dream valaha az volt, hogy "dolgozzal kemenyen es eljel jol" (leegyszerusitve persze). Most meg az van hogy "eljel jol, es ha minden kotel szakad, dolgozzal is meg erte". Igy nem lehet.
"Roviden: az emberiseg a tortenelem legelejetol keres mesterseges tudat-modositast."
Keresni keres (főleg beavatási szertartásoknál és az adott kultúra papjai által használva), ám ezt ne keverjük össze a fogyasztói társadalmak (USA, Kanada és Ny-Európa) utóbbi 40 évével... amikor a kábítószerek termesztése az egyik legjövedelmezőbb iparággá vált a fegyveripar mellé nőve és annyi, de annyi ember halt meg és ment tönkre ebben...
Pedig pontosan ugyanarrol a jelensegrol van szo: az ipari szinten valo kitermeles sokkal nagyobb mennyiseget hozott letre. Ami azelott csak a papoknak es/vagy kivalasztott keves embernek volt elerheto, az most sokkal tobb embernek elerheto.
A "....de annyi ember halt meg és ment tönkre ebben..." meg nagy szazalekban az illegalitasnak koszonheto. Tiszta, nem felhigitott formaban, megallapitott es kontrollalt dozisban, semelyik tudatmodosito kemiai anyag sem halálos, vagy akar igazan veszelyes.
Olvassd ha meg nem olvastad Samuel P.Huntington:The Clash of Civilizations and the remaking of the World Order, magyar cimme:A civilizaciok összecsapasa es a vilagrend átalakulasa Europa kiado,2001
A németeknél egy nagyon jól kiépitett szociális háló van. Jelenleg ugyan éppen arról van a vita, hogy kicsit már tulzásba is vitték a segélyezést. A lényeg viszont az, hogy valamennyire mindenkiről gondoskodva van.
Az nyugateuroppai országokban többnyire jó szociális ellátottság van. Lassanként már Svájc is felzárkózik, ahol 30-40 évvel ezelőtt még elég rossz
állapotok voltak ilyen szempontból
Nem véletlenűl akartam mindig Europában élni. Nekem az amerikai viszonyok elviselhetetlenek lettek volna. Igaz nem voltam elég fiatal és talán kalandvágyó sem, mikor kijöttem.
Er valamit a szorgalom es becsulet, ha eladjak a gyarat a fejed felol? Mit csinalsz, ha a munkaadodon keresztul volt egeszsegbiztositasod de elveszted a munkad?
Elmehetnel esetleg mas orszagreszbe de lakasod eladni nem tudod mert nem adnak erte annyit mint amennyivel tartozol rajta?
Szigorú magánvéleményem szerint azért tudták megcsinálni, mert a népet egy meglehetősen fegyelmezett és szorgalmas nép. Az időseknek vannak emlékeik a háború utáni időkről, amikor igen ossze kellett szedniük magukat. Feltehetően a szorgalmas élet szemléletét adják tovább a gyerekeiknek és unokáiknak.
A jelenlegi munkanélküliek igen nagy része unqualifikált bevándorló, valamint gyerekét egyedűl nevelő nő. Ugyanakkor qualifikált munkaerőben máris hiány van.
Egyrészt ez csak szubjektív magánvélemény, másrészt azért nem kell temetni az országot! Csak az átmenet pár évtizedét valami jobb helyen kéne kihúzni. Amit most Orbán játszik, kétesélyes hazardjáték. Kisülhet belőle valami nagyon jó is, csak az átalakulás, felfejlődés folyamatának mellékhatásait nem mindenki akarja bőrén érezni... ;)
A XX. században, főleg kommunizmus alatt szerintem elmenekült az értelmes magyarok kb 70%-a. A rendszarváltás után, akik hamar átlátták a helyzetet, gyorsan és okosan távoztak, ezek az értelmes magyarok maradéknak kb felét teszik ki. Most az a kevéske aki még maradt, akinek esze van menekül, még mielőtt az orbáni vasfüggöny lezár. Maradnak neki a bólogató birkái...
Nem tudom ott tudok-e lenni - nekem a vasarnap delelott nem a legidealisabb idopont. De gondolatebresztonek beteszem ezt a cikket. Sajnos angolul van de biztos vannak magyar es nemet gazdasagi ujsagok is amelyek hasonlo temat targyalnak, konkretan a nemet gazdasagi csodat, miert sikerult nekik ami Amerikanak nem. Honapokkal ezelott hallottam egy analizist errol a radioban, probaltam is beirni valahova itt az indexen, sajnos csupa negativ valaszt kaptam mert itt Europat kommunistakent kezelik. Valamit azonban megis jobban tudnak mint mi mert Nemetorszag munkanelkulisegi rataja jelenleg 7.2 szazalek mig Coloradoe 8.2. (A tobbi allamot nem figyeltem.)
Nemetorszagban be tudtak vezetni a csokkentett munkaidot, nalunk inkabb a tomeges elbocsajtast, outsourcing megy tovabb ezerrel.
Nekem is van egerem a laptophoz és majdnem mindig azt használom, bárhol is ülök. Könyvet rakok magam mellé és azon egerészek. Simogatópad csak végszükségben.
Vasarnap 11:00 orakor (18:00 magyar ido szerint) megprobalom osszehozni a masodik VT-t. Aki vonalon lesz a Skype- on azt ugy fogom venni, hogy reszt akar venni.
Ugyanakkor: nem vagyok/leszek otthon a gyors desktop-omon, egy regi laptop mashol, lehet hogy nem lesz elegseges a kapcsolathoz. Meglatjuk.....mondta egy vak baratom.
Nem mondom, hogy aki olyan beteg, hogy mar minden mindegy neki (vannak HIV betegek, haborus serultek es egyeb tenyleg betegek is a pot hasznalok kozott, ok szedjenek amit akarnak. De egeszseges fiatal emberek? ez nekem magas es hogy miert kell ehhez allami segitseg....
Az allami segitseg.....egyetertek, hogy arra nincs szukseg. Ha valaki akar marijuanazni, az csinalja a sajat bőrére es a sajat penzen. Az "egeszseges fiatal emberek" miert visszamegy arra, hogy mitol van az, hogy mar az osember is keresett tudatmodosito anyagokat.
de a mai ujsag irja, hogy allamunkban eltorlik a marihuanan a sales taxot is a raszoruloknak. Hogy ki a raszorulo azt meg nem tudjak. Erdekes modon a kenyeren nem torlik el a sales taxot....
Ez jo poen, nagyot mosolyogtam rajta, es egyet is ertek.
Igen, tudom - toled, az esetet is. Ez nem indokolja a pot legalizalasat, a jelenlegi kuncsaftok tobbsege nem terhes no.
Nem mondom, hogy aki olyan beteg, hogy mar minden mindegy neki (vannak HIV betegek, haborus serultek es egyeb tenyleg betegek is a pot hasznalok kozott, ok szedjenek amit akarnak. De egeszseges fiatal emberek? ez nekem magas es hogy miert kell ehhez allami segitseg az meginkabb. Valoszinuleg azert, hogy ha mar veszik legalabb az allam is megkapja a reszet belole.