A trdersden oldalon fent van egy mostani koncertfelvétel: Riders On The Storm 2007-05-04 Bell Centre, Surrey, BC 05-04-07. Még nem hallottam, de a kommentárok szerint jó volt a koncert. Bittorent program kell hozzá.
Hivatalos kiadvány, a Bight Midnight kiadó adta ki. Ez a Doors cége, amit azért hozták létre hogy archiv koncertfelvételeket jelentessenek meg. (így akarják a bootlegeket visszaszorítani, ugyanezért hozták létre Jimi Hendrix örökösei a Dagger Records nevű kiadót, ami Hendrix koncerteket ad ki.)
A lemezt itt meg lehet rendelni és bele is lehet hallgatni.
Nem tudom, mennyire ismert ez az album (és azt sem, hogy hivatalos-e), de (állítólag) ez volt a leghosszabb Doors-koncert - és ez a legjobb koncertlemez, amit valaha hallottam. Olyan feelingje van, hogy hihetetlen.
Ha már itt tartunk a Stones vagy a Beatles egyik zenészét sem tartom az átlagosnál jobbnak...de nem ezen múlik! Lennon egy interjúban azt mondta hogy igencska közepes mind az ének mind a gitér/zongora tudása de valahogy mégis sikerül olyan dalokat írnia amik bejönnek az emberkenek és ez a lényeg:) Itthonról meg HObo tökéletes példa erre, mert hát inkább mormogs amikr énekel de igen mély gondolatai vanank.
Imádom a lemezeiket én is, tényleg egységes és zseniális (majdnem) minden számuk. (Persze hála Morrisonnak.) És nem is von le belőlük semmit, de tényleg nem túl jó zenészek.
Manzarek már az első albumon is mellényúlogat, de pl az Absolutely Live-on nagyon sok helyen. A lejjebb említett Peace Frog outtake-et pedig tanulságos meghallgatni, azt is hozzászámítva, hogy ez az utsó előtti album felvétele, túl sokszáz koncerten.
Én is vitatkoznék ezzel a kijelentéssel. Nem vagyok zenész, de számomra nagyon egységesek és jók a Doors felvételek. A koncertek meg változóak, vannak jobbak meg kevésbé sikerültek. Gondlom a hivatalosakon azért javítottak.
Mondjuk az hozzátartozik, hogy meglepően gyatra zenészek a Doors-tagok. Manzarek botrányosan rosszul játszik, állandóan mellényúl (még a 97-es Storytellers-en is), viszont annál nagyobb az arca, ha pofázni kell.
Densmore is elég bénuska, rendszeresen szétesik, nem húz. Még Krieger a legjobb közülük.
Ha tehetem mindig megnézem a The Doors emlékzenekar koncertjét a Szigeten, de nem tudom eldönteni, hogy az énekes be van rúgva, vagy csak ennyire hitelesen "játsza" a részeg Morrison-t.
Persze, erről is beszéltünk. Elég gyakran dolgozzák át az albumokat :-) A bónusz videók nagy része pedig megjelent hivatalos DVD-ken, csak egy-két újabb felvételt tettek fel.Én a '99-es remstereken gondolkodtam sokáig, de valószínűleg egyszer majd szt az újat veszem meg. De a régiek is nagyon jól szólnak, azokat is Bruce Botnick keverte. A könyvet látta már valaki? (amit a dobozzal egy időben jelentettek meg)
Persze, jogos. :-) Az az igazság, hogy idáig 3 példányban vettem meg a komplett Doors-életművet: remaster előtti CD-k (külön-külön), 1999-es Complete Studio Recordings (remaster) box set és majdnem mind megvan bakeliten is (de pl az első album több kiadásban is). :-)
Holnap, 2007 április 14én szombaton, kb. este 9től fellép a Benczúr klubban a THE DOORS MEMORIAL BAND!!! A The Doors Emlékzenekar előző énekesének, Rafinak az új zenekara!!!! Gyertek!!! Azt hiszem eléggé jó lesz!!!! Naggggyon jó zenészekkel kiegészűlve!
Szécsi Rafael - ének (ex- Doors Emlékzenekar), Prohászka Zsolt - dob (Chameleon Band, In-Fussion), Ratkóczi Huba - gitár (ex- Azokon a napokon, 6 Beat Band, Sonja és a Sápadtarcúak), Miklós Milán - basszusgitár (Jazzékiel, 6 Beat Band) Hegyi Áron - billentyű (Jazzékiel, 6 Beat Band), Mándli Endre Vazul - szájharmonika (ex-Doors Emlékzenekar, Blues Rádió Budapest)
no milyenek?mármint minőségileg meg a bónuszok?csak azért kérdem mert erősen gondolkodom h frissítsem e a gépemen lévő Doors gyűjteményt...szal megéri vesződni vele?