Keresés

Részletes keresés

Stms Creative Commons License 2005.09.29 0 0 1246
Várgesztes és Szárliget között egyszer jártam, télen. Nagyon szép. Kezded a várral, utána a falu határában a sziklákat (mellette megy el az út). Van egy várrom is, most nagyon nem jut eszembe a neve.

Vértesben szép még: bajóti Öreg-Kő, Mogyorósbánya sziklák (hihetetlen hangulat, az előzővel egy hegyen, csak a másik oldalt).
Vértes alja - igazából már a Móri-árok: Csókakő. A vár mögötti völgy nagyon szép.
Előzmény: viszkasz (1245)
viszkasz Creative Commons License 2005.09.28 0 0 1245
Sziasztok! Remélem, nem csak egy hónap múlva fog erre jönni valaki, ahogy most is (én)... A feléig olvastam el a topicot, de most már szorít az idő: szombaton mennénk valamerre. Lesgyanús lett Vértes, Majkpuszta, Várgesztes, Tata környéke, valahol ott. Lehet túra, lehet laza séta, lehet a kettő, lehet a kettő végén Tata, szóval még képlékeny. Aki járatos ezen a környéken, attól kérnék ötletet, javaslatot: milyen útvonalat válasszak itt, hogy ne a keresgélés-eltévedés kettősét ismételgessük egész nap? :-) Van túrista térképünk, úgyhogy ha valaki ír, akkor jöhetnek a kis településnevek, jellegzetes "helyi" elnevezések, már hogy tutira menjünk. Előre is kösz. :-)
ballamiki Creative Commons License 2005.08.26 0 0 1244

Balatonkenesén a Honvéd Üdülő strandja nagy, gyönyörű ősparkos környezet, tisztaság és nem drága.Igaz az idén már kevés lehetőség lesz rá, sajnos. 

Előzmény: Stms (1243)
Stms Creative Commons License 2005.08.26 0 0 1243
Állatkertben olyan tizenegykét éve voltam utoljára. :)
De volt mellette egy jó kis étterem. A keszthelyi strand árai után felüdülés volt. :D
Előzmény: ballamiki (1242)
ballamiki Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1242
Veszprémet szinte külön egy nap, ha a Tescot kihagyod.:-)))  De tényleg külön programként illik hagyni, de az állatker igen mérsékelten fejlődik, de javuló tendenciát mutat.
Előzmény: Stms (1240)
nagypapi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1241
Ha nekem ennyi euróm lenne.... :-)
Előzmény: ballamiki (1239)
Stms Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1240
Tegyük mellé még Veszprémet is... :)
Előzmény: ballamiki (1239)
ballamiki Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1239

Balatonfür€d: Lóczy barlang, Jókai kilátó a Balaton K€l€ti látképév€l, Jókai múz€um, Papsoka t€mplom rom

Örvény€s: vizimalom, m€ll€tt€ kápolna, a határban római kori rom

Balatonudvari: szív alakú xix.sz-i sírköv€k

Zánka f€l€dt: H€gy€stű kilátó h€ly a Balaton nyugati látképév€l, g€ológiai kiállítá, bazalt oszlopok

Dörgics€: €gy t€mplom rom, k€ttő kápolna rom, Kű*völgyi mészkő fal, római kori híd

Tihany:"Barátlakások" "barlang", Apátság, Babamúz€um

Pécs€ly: Zádor vár

Nagyvázsony: Kinizsi vár

Tapolca: csónakázó tavasbarlang

Sziglig€tvár: vár

K€szth€ly: F€st€tics kastély és sok más múz€um

Hirt€l€n €nnyi d€ ha €lőv€szit€k a Balaton túrista térképét még további h€ly€k€t is találni fogtok ami n€m jutott az €sz€mb€. Bocs rossz a bill€ntyüz€t€m.

Előzmény: Emi2 (1232)
Távcső Creative Commons License 2005.08.20 0 0 1238
Tihany, Balatonfüred és Siófok között rendszeres hajójárat van. A füredi Tagore sétány a Balaton-partnak talán a legszebb része. 
Emi2 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1237
Nagyon köszönöm a segítségeteket, hasznát veszem!
Neked is MRTigra!!
Ha még esetleg valami eszetekbe jut írjatok!
Előzmény: gyongyhaju lany (1236)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1236
MRTigra Creative Commons License 2005.08.17 0 0 1235

Túrázzatok sokat!

Ezt a játékot ismered?

A Magyar Tenger tuti kilátóhely!

Tihanyi Barát

Magyar Tenger
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1234
Itt nézz körül: www.vendegvaro.hu
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1233
Balatonfüred: Lóczy barlang, és lehet a környékén kirándulni is. Tihany körbetúrázása úgy 2 kényelmes nap.
Emi2 Creative Commons License 2005.08.16 0 0 1232
Sziasztok!

Szeptember 17. -én Tihanyban fogunk pár napot megszálni.
Segítsetek, milyen látni való van arra felé? Mi még nem nagyon jártunk arra, és hát jó lenne minnél több szépséget felkutatni. Természetessen nem csak Tihany szépségei érdekelnek, hanem a környéké is.
Eddig a tapolcai tóbarlangot találtam meg a neten...
Segíjetek!
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1231

Megjöttünk a keszthelyi nyaralásból, szolgálok nektek helyzetjelentéssel.

2 helyen voltunk túrázni, a Rezi várhoz felmásztunk, és a Tátikát megkíséreltük. Ami a szövőlepke-hernyókat illeti, aggodalomra nincs ok, a fák gyönyörűek.

Hétfőn felkirándultunk a Rezi várhoz, felfelé viszonylag könnyű terepen, jól járt földes kocsiúton mentünk (a kék L jelzésen), visszafele az erdőn át, majd egy jó hosszú úton a hegy aljában a szántóföldek mentén vissza a faluba. A vár régészeti feltárása még folyik, így csak részben lehet megnézni, de a hegytetőről gyönyörű volt a kilátás (és ha felkészülünk, a vár melletti jól karbantartott szalonnasüto helyet is ki tudjuk próbálni).

A másik vártúránk a Tátikához vitt volna, viszont mezítlábas (szandálos-rövidnadrágos) turistaként az igen rossz útviszonyok visszafordulásra kényszerítettek. Zalaszántóról a mindenféle színű O jelzéseken indultunk fel, minden rendben is volt, míg elértük az utunk 1/3-ánál egy széles erdei kocsiutat. Innen a jelzés teljesen másfelé vitt, mint amerre a térkép (Balaton-felvidék és a Keszthelyi hegység túraatlasz) jelölte, és az út hamarosan eltűnt a térdig-derékig érő csalánban-szederindákban, így sajnos visszafordulni késnyszerültünk. A továbbmenve próbálkoztunk a tanösvényen tovább kirándulni, de a hasonló aljnövényi helyzet miatt inkább az autóút mellett visszamentünk a faluba.

(Ez ugyan másik topicba tartozna, de hadd említsem meg a faluszéli Turul vendéglőt, ahol nagyon jót ebédeltünk a túra után.)

uzsgyiremot Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1230

Szia!

9 ágyat számoltam most fejben össze, lehet, hogy 10 ágy ez igazából.

Plusz esetleg sátorhelyek a kertben dögivel.

Nagyobb csapatnak is ideális, jól elszeparált hely, két tábortűz-hellyel, nagy társalgóval.

Előzmény: gyongyhaju lany (1229)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1229
Hány férőhelyes?
Előzmény: uzsgyiremot (1228)
uzsgyiremot Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1228

Sziasztok!

A szép helyek közül ezt sem lehet kihagyni:

Egy hangulatos panzió/apartmanház Balatonvilágoson, közvetlenül a vízparton. Ideális nyaralóhely nagycsaládosoknak, horgászoknak, pihenni vágyóknak.

Júniusban és szeptemberben szokott lenni szabad hely, esetleg július elején.

Ilyenkor 2500 HUF egy éjszaka, sztem elég olcsó. A nyár többi részén már évekkel előre lefoglalják!

További infók a kleiber@axelero.hu címen.

stupiddog Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1227

szia,Víz!

csak 1 ötlet:próbáld meg felhívni e 2 falu polgármesterét,add elő nekik a kérésed,és ha ők nem is tudnak szállást,de lehet hogy adnak újabb telószámot(pl.falu kocsmárosa,boltosa,postása,helyi idősek klubja stb.-vagy ha nem ad hát kérj ilyet)és ezekkel próbálj beszélni.

Ilyen kis falvakban tapasztalataink szerint az emberek még segítőkészek és beszédesek.Egy próbát megér...esetleg írd majd itt meg,sikerült-e.

Előzmény: Víz (1224)
nagypapi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1226

Odaát a Kéktúrás topikban régebben Váci (későbbi sínszögvadász) hírdetett Tótújfalun szállást. Az is ott lehet a közelben.

gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1225
Szerintem kérdezősködj a környékhez legközelebbi Tourinform irodánál.
Víz Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1224

Sziasztok!

Sürgős!!!!!

Apósom Heresznyén esetleg Vízváron (Dráva mente, Somogy megye) szeretne magának szállást találni szeptember eleje-közepére 2-3 napra. Sehol sem találok a neten ajánlatot.

Olyan helyet szeretne, ahol idős emberekkel tudna beszélgetni, Ő most 77 éves. (az Ő családja állítólag arról a környékről ered, ott volt a nagyapja a Dráván molnár) és ahonnan elvinnék a Dráva part legszebb helyeire, ahol esetleg még láthatna halászt munka közben, ahol kaphatna egy tál meleg ételt.

Ha valaki tud ajánlani ilyen helyet, kérem iziben irjon!

Kösz:

Víz

Stms Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1223
"sokszáz ember között"
Na igen. Elborzadtam amikor fentről 40 ember, lentről egy teljes iskola közeledett, én meg középen vízesést akartam fotózni.

A Kevély-nyergi th-nak már a köveit is elhordták. Túl közel kerültek a városhoz.

Mostanság az a kirándulás, hogy "kimegyünk autóval, fut a kölyök két kört a réten, sör, virsli. Aztán siet haza, mert meg kell nézni Tilda hátsóját a tvben."
Előzmény: nagypapi (1222)
nagypapi Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1222

Aztán meg hiába újítják is fel a létrákat, néhány hét alatt úgyis tönkreteszik a vandálok.

Még szerencse, hogy annyi szép hely van az országban, abszolút nem muszáj épp a Rám-szakadékhoz menni.

Arról nem beszélve, ha már egyszer eljutok az erdőbe kirándulni, akkor ott szeretek inkább magányosan (vagy legalábbis a családommal) lenni, nem sokszáz ember között - persze ez az én egyéni véleményem....

Furcsa, hogy épp a fővároshoz közel eső, népszerű turistaházak működtetése gazdaságtalan. Anno sokat jártunk a Lajos-forrási th-hoz is, jó volt ott egy hosszabb túra közben meginni egy sört. Ezek szerint az is a Kevély-nyergi vagy a nagykovácsi th. sorsára jutott. :-((

Előzmény: gyongyhaju lany (1220)
Víz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 1221

........madár se.

Úgy néz ki, hogy körömcipőben, extra magas sarkú papucsban sem lesz vizes, ne adj Isten sáros a lábacskájuk. Még megcsúsznának!

Bizonyára valami íróasztalnál ülő, közpénzek elosztása felett URALKODÓ fenegyerek döntött úgy, hogy a haver majd megcsinálja hogy mindketten jól járjanak, annak a koszos kis szakadéknak meg úgyis mindegy.

Kár a Rám-szakadékért, Kár a Zengőért, Kár a Balatonért, Kár-Kár-Kár.

Mi vagyok én, varnyú?

Előzmény: gyongyhaju lany (1220)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1220

Hát igen, szerintem is :)

Csak azabaj, hogy a létraépíttetők másként gondolják. Azt pedig megint mondanise merem, hogy valakinek nagyon jó üzlet ez :-/

Sok más fejlesztenivaló lenne akár a Pilisben, pl. Lajosforrási turistaház is használaton kívül van, már a busz se jár oda, lassan a madár se :-////

Előzmény: Stms (1219)
Stms Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1219
Lehet hogy kemény vélemény, de aki olyan hülye, az törje is össze magát. Vigyék le a mentők, varrják- gipszeljék össze, és utána üsse valaki addig, amíg azt nem mondja hogy "legközelebb átgondolom mit csinálok".

A híradóban meg nem azt kéne mondani, hogy "jajszegényszerencsétlen túrista balesetet szenvedett"; hanem azt, hogy nem vett fel rendes túracipőt, meg különben is annyi egyensúlyérzéke van mint a pöttyös labdának.

(ilyenből a legjobb történet 2 éve volt, amikor valami óvónéni eltévedt a Börzsönyben egy rakat gyerekkel, és "milyen jó, hogy volt nála mobiltelefon, be tudták mérni, és kimentették" - szerintem senki nem húzta meg a haját a felelőtlen kis libának.)

Amúgy az EUkonformizálásról: 3-4 éve a Garda-tónál nyaraltam, kirándultam a hegyen (2700-3000 m). Ott helyenként 800 méter van az ember lába alatt, és ez a hivatalos festett túristaösvény (nem hegymászóút). Nincs lánc, kerítés. Az összes leírásban benne van, hogy figyeljen oda az ember. Ugyanezt elmondhatjuk a Tátra túristaútjairól. Aki odamegy, igenis készüljön fel.
Előzmény: gyongyhaju lany (1218)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1218
Igaz, de hiába a tábla, ha mindenki azt hiszi, hogy hú Rámszakadék milyen nagyon jó hely, életébe nem volt még túrázni, de életébe először hova megy? Hát oda. Amikor aztse tudja, mifán terem a túrabakancs.

És mit lehet ilyenekkel csinálni? Eukonformizáljunk. Kapnak létrát, rácsot, mászókötelet, liftet és 100 m-enként telepített mentőszolgálatot, akik majd leviszik Dömösre, ha még ígyis kitörik a nyakukat.
Előzmény: Stms (1216)
R.Marcsi Creative Commons License 2005.07.27 0 0 1217
http://www.domos.hu/
http://www.visegrad.hu/
Előzmény: ilzo29 (1211)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!