0402 SMD LED forrasztása nem gond. Megtanultam a Bobo-n :)
Megköszönném, ha írnál róla, hogy miben kell változtatni a terven. (Oszlop belseje az üres, csak az oldalán vannak a lemezek a valóságban, ez az FDM nyomtatás miatt csináltam ilyenre.
A gyantás gyomtatásban az oszlop az szerintem elég erős lenne.
Nahát, hogy mennyi időd van!... :) Volt már úgy, hogy nekem is sok szabadidőm volt, csináltam prototípust. Sajnos a LED-ek beforrasztgatása rendkívül időrabló; meg picit még át is kellene rajzolnom, mert vannak rajta hibák, meg jó lenne találni valami masszívabb alapanyagot, meg... meg... azóta sem vettem a fáradtságot, hogy készre szereljek több jelzőt :(
Az ünnepek alatt elkészítettem a jelzők 3D-tervét a Linzbauer könyvben leírt adatok alapján H0 méretben. Sajnos nekem csak filamentes nyomtatóm van és azzal nem lehet megfelelő minőségben (ilyen kis méretben) nyomtatni. Ha valakit érdekel a nyomtatás SLA Resin nyomtatóval elküldöm a fájlokat neki. SMD leddekkel terveztem a világítást. Két, három és négy optikásak vannak a tervben oszloppal és tartóval.
Áramszedőhöz keresek vékony bronz lemezt. A mérete 55 mm hosszú és 3 mm széles kell, hogy legyen. 2 db kellene. Hol lehet ilyet venni? Volt régebben egy bolt (zz...)de sajnos ilyet már nem árul.
Megpróbálkoznék egy görgős tesztpad építésével. Van ehhez valami leírás? Honnan szerezhetnék be é milyen csapágyakat/görgőket? Esetleg vásárolnék is valakitől egy megunt darabot, de a bolti megoldások árát "kicsit" sokallom.
Ismerős találta hagyatékban a képeken látható régi szetteket: egy elemes Piko Junior szett dobozban és egy doboz nélkül, illetve egy Electra szett. Már nincs gyerek akinek oda lehetne adni. Nagyjából mennyit érhetnek ezek, mennyiért tudná eladni valakinek? Börze topikban nem láttam ilyeneket hirdetve, Láng börzén is kb. 15 éve voltam utoljára.
Ez elvileg akkor 0,4 modulos. Többször rendeltem már a https://shop.kkpmo.com/-ról, gyorsan, korrektül küldték a cuccot. Kis keresgéléssel szinte bármi megtalálható, én konkrétan megtaláltam amit keresel. (4 Eu).
Fogaskerék gyártást esetleg vállal valaki, vagy tudnátok olyat ajánlani aki foglalkozik ilyesmivel?
Kisebb méretű fogaskerekekre lenne szükségem, a képen láthatóan elrepedt fogaskerekek lecserélésére. A fogaskerekek külső átmérője 6mm, szélessége 1,5mm, tengelyátmérő 2mm, fogak száma 13.
Valakinek van a gyűjteményében egy C4-36-os kocsi (ahol az egyik középső ablak keskenyebb a többinél)? Le tudná mérni az ablakok és az ablakközök méreteit, különös tekintettel a kisebb páholy ablakára (de természetesen a nagy ablakok mérete és köze is érdekelne).
sziasztok, már több helyre feltettem.hátha tud valaki segíteni
Dioráma készítéséhez keresek használt (NEM ÚJ!) H0-ás csak EGYENES kalapsíneket (sokat) és azzal kompatibilis, használt kalapsín BALOS, ÁLLÍTÓMŰ NÉLKÜLI (alias roncs) váltókat (4-10 darab).
A sínek lehetnek régi papírtalpfásak is, azokat már egyre kevesebben használnak.
Ajánlatokat ármegjelöléssel, fényképekkel az emailcímemre várom!
47mikroFarad: így ebből legalább 20db-t kellene párhuzamosan összekötni, így sem lenne 1000. Ez kevés egy motorhoz!
16V a max feszültségük. Elvileg jó lehetne, mert ugye a modellvasút 12V-s csak, de mi van a motorok generátoros visszahatásával, amikor megszakad az áram ellátás? Ugyanis a motorok, pláne a régebbi dobmotorok hajlamosak akár 30-50V-s impulzusokat is generálni visszafelé!
Vannak most már elég komoly kapacitású kerámiakondik is. Ezek polaritásfüggetlenek... Ha nagyon akarod, megoldható. Minimális segítségre jók lehetnek...