Keresés

Részletes keresés

hulla Creative Commons License 2003.07.29 0 0 240
Kage!
gyaaaaaaa az vmi rohadt jó hogy nem kell bejárni a suliba :)))) és 72ponttól veszenk fel igaz? felvételi van?
és melyikkel lehet most jobban elhelyezkedni? a gazdaságival vagy a műszakival?
Előzmény: Kage (228)
JWalker Creative Commons License 2003.07.26 0 0 239
Sziasztok!

Én már túl vagyok rajta...

De talán segíthetek azzal, hogy javaslom, használjátok a videokazikat is!

Ugyanis sokat segítenek! Nekem legalábbis segített.

A programozás I jól ment, de aztán tanárcsere volt, és a ProgII mindenkinek halál volt, mivel a "tanár" előttünk járt pár leckével, és nem volt programozási gyakorlata.

Ezután kivettem a progos videokat, meg fogtam a könyvet, és ültem a számítógép elé. Ezzel a módszerrel sokkal jobban ment a prog...

Ugyanez volt matekra is. Sokkal egyszerűbb, ha a videóról a könyvet író tanár előadását nézed, és emellett olvasod a könyvet, mintha nekiülsz egyedül, és próbálod bedörgölni az anyagot...

MarcoVB Creative Commons License 2003.07.26 0 0 238
Idén kezdtem először a már említett "segédanyagokat" használni. Nem tudom a pontos címet (több oldal is van), de biztosan megtalálod, ha a GDF Supportnet-et (szerintem ez a legszervezettebb) keresed valamelyik keresővel (egy újratelepítésnél elvesztek a címeim). Ott mindenféle cumó van, a tavalyi (korábbi) vizsgasoroktól a tankönyv kivonatokon át a kidolgozott szigorlati tételekig.
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.26 0 0 237
köszi.
Azt hiszem jogosangondolom azt, hgyx TE még könnyebben tanulsz, mint én, magyarul jobban fog az agyad:-)

Interneten keresztül férhetők hozzá tananyagok?

Előzmény: MarcoVB (236)
MarcoVB Creative Commons License 2003.07.26 0 0 236
25 éves vagyok. Általában a keményebb vizsgák idejére 2-3 nap szabit szoktam kivenni, ez többnyire kiegészül a vizsga előtti hétvégével. Az eddigi legkeményebbnek tartott vizsgára (közgáz szigorlat) 5 napot készültem (maga a vizsga vasárnapi napon volt). Viszont a könnyebbnek ítéltekre általában elég szokott lenni egy-két nap is, főleg, ha tudod, hogy nagyjából milyen lesz, esetleg találsz "segédanyagot" hozzá.

Az is igaz, hogy ennyi idő (többnyire) nem elég a jobb jegyekhez, de nálam mondjuk a "lényeg, hogy megvan" a szempont. Az összes jegyet megnézve úgy 3-as körüli lehet az átlagom (Nagyjából egyenlő a 2-esek és a 4-esek száma...)

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.26 0 0 235
köszi, ez igazán megszivlelendő, nnál is inkább, merthogy én is hajlamos vagyok a halasszuk csak el attitűdre...

Mégis kb. mennyi idő a tanulás? Nem tudom Te hány éves vagy, én 41, utoljára 10 éve tanultam suliban, azóta csak ugy autódidakta módon. a matektől félek a legjobban...
Meg attól, hogy nem lesz elégidőm rá.

Előzmény: MarcoVB (233)
Kage Creative Commons License 2003.07.26 0 0 234
Teljesen igazad van!
De ami engem kiborít az egyrészt az, hogy sokszor nincs hetekig/hónapokig vizsga egy adott tárgyból amit pont meg szeretnék csinálni így csúszok, valamint általában elég sok idő amíg kijavítanak egy vacak vizsgát, minimum 2 hét, de volt már 2 hónapnál öregebb vizsgám is. Ez pedig szintén azért gáz, mert mire megvan az eredmény, ami esetleg épp bukta, akkor kezdhetem előlről az egész tanulást, mert 2 hónap után már fullra elfelejtem.. :/
Előzmény: MarcoVB (233)
MarcoVB Creative Commons License 2003.07.26 0 0 233
Egy jó tanács: nem szabad felhalmozni az elmaradt vizsgákat. Az ember hajlamos erre a kötetlen vizsgarendszer miatt ("áh, úgyis megcsinálom, de majd később, valamikor máskor"). A kieső emberek nagy része ez miatt hagyja abba, amikor már túl sok a "majd máskor". De nagy hajtással vissza lehet hozni az esélyeket. A saját példámat tudom mondani: idén év elején kb 20-22 elmaradt vizsgám volt (ebből 5 házi dolgozat), plusz még a tavaszi félév 6-7 vizsgája, ami februártól következett. (Hogy hogyan jött mindez össze? Egyszerűbb volt sok mindent későbbre hagyni, és nem foglalkozni vele... Foghatnám arra, hogy munka mellett csinálom a sulit, de én inkább simán lustaságnak nevezném...)

Kritikus pont volt, de változtattam a hozzáállásomon. Irtózatos hajrával (havi 3-4 vizsga az aktuálisakon kívül: szinte minden héten volt valami) mostanra ez a szám 5-re csökkent; a tavaszi tárgyakat pedig az aktuális időpontokban mindet megcsináltam (így kellett volna az elejétől fogva). A házikra is, ha tetszett, ha nem, rákényszerítettem magam, mostanra mindet leadtam, java részét el is fogadták. (Húsvét környékén háromfélét írtam meg két nap alatt, egyszerűen nem álltam fel addig a géptől, amig kész nem lettem velük.)

Jövő héten várhatóan 4-re (módszertan szig), szeptemberben (matek szig) 3-ra csökken a hiányzó tárgyak száma. A maradékot (számvitel II és III + szig) az utolsó félévben már meg tudom csinálni. Szóval, a szakadék széléről hoztam vissza az esélyeket.

Okuljatok a példámból: könnyű a dolgokat elhalasztgatni, de egy szint után már nehéz a visszatérés. De pont az én esetem bizonyítja: azért nem lehetetlen; de sokkal fárasztóbb, mintha mindent szépen megcsináltok, a maga idejében...

Kage Creative Commons License 2003.07.26 0 0 232
Ez így van, máshogy nincs is értelme elkezdeni, csak ha végig is akarod csinálni, nagyon sokan abbahagyják mégis..
Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.26 0 0 231
igen jól tudod és én nem is jelentkeztem máshova, mert nekem csak a távoktatás fér bele, ha belefér az időmbe.

És pontosan ez a válasz a kérdésedre. Nagyon szeretném,de nem tudom, lesz-e lehetőségem elkezdeni. mert ha elkezdem akkor be is akarom fejezni.
Távoktatás: azt jelenti, hogy hetente egyszer van egy egész napos előadás, konzultáció bizonyos kihelyezett városokban és mindig szombaton. sok ilyen város van, így Pécsett is. Nem is tudnék eljárni máshova.

Kage Creative Commons License 2003.07.26 0 0 230
Hát a tankönyvet beiratkozáskor megkapod, ha abból meg tudod tanulni, akkor nincs semmi gond. Természetesen előnyös ha ott vagy az előadáson, de a távosoknak ebből kevesebb van, az pont az otthoni tanulásról szól. Nem tudom azoknak mikor van előadásuk, a nappalinak általában kettő van egy héten és hétköznap természetesen. Vagy 8-tól 2-ig, vagy 2-től 8-ig. A táv az nem tudom hogy van, talán az szombaton..
Amúgy ez a rendszer, hogy nem kell kötelezően ottlegyél az előadásokon, és hogy akkor vizsgázol amikor akarsz (nincs ugye vizsgaidőszak, csak kiírt vizsgaidőpontok vannak, és arra jelentkezel amelyikre akarsz) nekem nagyon bejön.. :)
Előzmény: Tomi13 (229)
Tomi13 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 229
Akkor ez így nagyon nehéznek tűnik,és honnan szerzem meg az anyagot a vizsgára,ha nem járok be?
Én mindenféleképp befogok járni,mert gondolom sokkal könyebb ha az előadásokon figyelek,vagy tévednék?
Az előadások csak nappal vannak,hétközben?
Köszi
Kage Creative Commons License 2003.07.26 0 0 228
bolond nőszemély: Ez mit jelent? Ha jól tudom ahova elsőként felvettek oda kell menjél, nem?!

hulla: Így van, ez a két szak van. A műszakis szakon több a számítástechnikával kapcsolatos dolog, és van több programozás, electrotechnika is, stb. A Gazdaságin meg értelem szerűen közgazdász képzés folyik, némi informatikával fűszerezve.
De a honlapon biztos van sok infó róluk. (www.gdf.hu)

Tomi13: Én nappalira járok, de a táv is szinte tök ugyanaz. A lényeg: NEM kell SEMMIKOR sem bent lenned az iskolában, csak tedd le a vizsgáidat. Nekem ez tetszik a legjobban az egészben. :)
Tehát végülis akkor mész be amikor akarsz (bemehetsz nappalis előadásra is), és akkor nem amikor nem akarsz, senki nem kéri számon hol voltál ha a vizsgát leteszed.

Előzmény: Törölt nick (225)
Tomi13 Creative Commons License 2003.07.26 0 0 227
Sziasztok

Én is most kezdem szeptemberben a GDF-et BP.-n.
Arról érdeklődnék tőlletek,hogy távoktatásonál mennyit kell lenni a suliban és milyen napon(napokon).
Köszi:Tomi

hulla Creative Commons License 2003.07.26 0 0 226
Hali!
ugye most a GDF-en két szak van: a gazdasági info, meg a műszaki info. ezek mit jelentenek pontosabban? mik a követelmények miket kell tannulni stb vki meséljen már róla pls :)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.25 0 0 225
én is, csak Pécsett. Ileltve még nem tudom kezdem-e, de lehetőségem van rá...
Előzmény: Kage (224)
Kage Creative Commons License 2003.07.25 0 0 224
Akkor az első végzősök között vagy, gratula! :)
Milyen amúgy? Nehéz? Jók a tárgyak? Szeptembertől én is kezdem! Csak BP-n.
Előzmény: MarcoVB (223)
MarcoVB Creative Commons License 2003.07.25 0 0 223
2000. őszén kezdtem. De tényleg ez volt az első GI-s évfolyam:)
Kage Creative Commons License 2003.07.24 0 0 222
A Gazdasági szakot végzed? Már olyan "régi" volna ez a szak? :) Úgy emléxem csak pár éve vezették be..
Előzmény: MarcoVB (221)
MarcoVB Creative Commons License 2003.07.24 0 0 221
Nekem is pont 5 vizsgám van hátra (+ az utolsó félév a diplomamunkával). Remélem jövő kedd estére ez négyre csökken, mert aznap lesz a módszertan szigorlatom:) Egyébként Győrben járok GI szakra.
Kage Creative Commons License 2003.07.24 0 0 220
Vagy csak nyár van? :)
Előzmény: Kage (219)
Kage Creative Commons License 2003.07.24 0 0 219
Pörögjön már ez a topic, nincs elég GDF-es?!?
Kage Creative Commons License 2003.06.19 0 0 218
Már csak 5 vizsgám van hátra! Yeah :)
Kage Creative Commons License 2003.05.28 0 0 217
Adatbázis vizsgán voltam nála 1x. Ott rendes volt..
Előzmény: daby (216)
daby Creative Commons License 2003.05.28 0 0 216
ok, ok....csak azt hittm valami előadásán voltál, vagy hogy hallottál ról vmit! :))))
Előzmény: Kage (215)
Kage Creative Commons License 2003.05.28 0 0 215
Azt honnan tudjam, nem diplomáztam még.. :))
Előzmény: daby (214)
daby Creative Commons License 2003.05.27 0 0 214
És milyen az a tag?
Úgy általában...bent szokott lenni záróvizsgán, diplomáztatáskor?
Előzmény: Kage (213)
Kage Creative Commons License 2003.05.24 0 0 213
Ja, ő az. Adatbázisból tart vizsgákat (a többit nem tudom:), én is hozzá akarok menni..
Előzmény: daby (212)
daby Creative Commons License 2003.05.23 0 0 212
Ok, megvan...
Ő az
Előzmény: daby (211)
daby Creative Commons License 2003.05.23 0 0 211
Kerestem a gdf-es site-okon (a hivatalosokon) egy Karácsony Péter nevű úri embert. Semmilyen elérhetőséget nem találtam.

Meg tudná vki mondani, nekem tudatlannak hogy ki az?
Kösz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!