Kage!
gyaaaaaaa az vmi rohadt jó hogy nem kell bejárni a suliba :)))) és 72ponttól veszenk fel igaz? felvételi van?
és melyikkel lehet most jobban elhelyezkedni? a gazdaságival vagy a műszakival?
De talán segíthetek azzal, hogy javaslom, használjátok a videokazikat is!
Ugyanis sokat segítenek! Nekem legalábbis segített.
A programozás I jól ment, de aztán tanárcsere volt, és a ProgII mindenkinek halál volt, mivel a "tanár" előttünk járt pár leckével, és nem volt programozási gyakorlata.
Ezután kivettem a progos videokat, meg fogtam a könyvet, és ültem a számítógép elé. Ezzel a módszerrel sokkal jobban ment a prog...
Ugyanez volt matekra is. Sokkal egyszerűbb, ha a videóról a könyvet író tanár előadását nézed, és emellett olvasod a könyvet, mintha nekiülsz egyedül, és próbálod bedörgölni az anyagot...
Idén kezdtem először a már említett "segédanyagokat" használni. Nem tudom a pontos címet (több oldal is van), de biztosan megtalálod, ha a GDF Supportnet-et (szerintem ez a legszervezettebb) keresed valamelyik keresővel (egy újratelepítésnél elvesztek a címeim). Ott mindenféle cumó van, a tavalyi (korábbi) vizsgasoroktól a tankönyv kivonatokon át a kidolgozott szigorlati tételekig.
25 éves vagyok. Általában a keményebb vizsgák idejére 2-3 nap szabit szoktam kivenni, ez többnyire kiegészül a vizsga előtti hétvégével. Az eddigi legkeményebbnek tartott vizsgára (közgáz szigorlat) 5 napot készültem (maga a vizsga vasárnapi napon volt). Viszont a könnyebbnek ítéltekre általában elég szokott lenni egy-két nap is, főleg, ha tudod, hogy nagyjából milyen lesz, esetleg találsz "segédanyagot" hozzá.
Az is igaz, hogy ennyi idő (többnyire) nem elég a jobb jegyekhez, de nálam mondjuk a "lényeg, hogy megvan" a szempont. Az összes jegyet megnézve úgy 3-as körüli lehet az átlagom (Nagyjából egyenlő a 2-esek és a 4-esek száma...)
köszi, ez igazán megszivlelendő, nnál is inkább, merthogy én is hajlamos vagyok a halasszuk csak el attitűdre...
Mégis kb. mennyi idő a tanulás? Nem tudom Te hány éves vagy, én 41, utoljára 10 éve tanultam suliban, azóta csak ugy autódidakta módon. a matektől félek a legjobban...
Meg attól, hogy nem lesz elégidőm rá.
Teljesen igazad van!
De ami engem kiborít az egyrészt az, hogy sokszor nincs hetekig/hónapokig vizsga egy adott tárgyból amit pont meg szeretnék csinálni így csúszok, valamint általában elég sok idő amíg kijavítanak egy vacak vizsgát, minimum 2 hét, de volt már 2 hónapnál öregebb vizsgám is. Ez pedig szintén azért gáz, mert mire megvan az eredmény, ami esetleg épp bukta, akkor kezdhetem előlről az egész tanulást, mert 2 hónap után már fullra elfelejtem.. :/
Egy jó tanács: nem szabad felhalmozni az elmaradt vizsgákat. Az ember hajlamos erre a kötetlen vizsgarendszer miatt ("áh, úgyis megcsinálom, de majd később, valamikor máskor"). A kieső emberek nagy része ez miatt hagyja abba, amikor már túl sok a "majd máskor". De nagy hajtással vissza lehet hozni az esélyeket. A saját példámat tudom mondani: idén év elején kb 20-22 elmaradt vizsgám volt (ebből 5 házi dolgozat), plusz még a tavaszi félév 6-7 vizsgája, ami februártól következett. (Hogy hogyan jött mindez össze? Egyszerűbb volt sok mindent későbbre hagyni, és nem foglalkozni vele... Foghatnám arra, hogy munka mellett csinálom a sulit, de én inkább simán lustaságnak nevezném...)
Kritikus pont volt, de változtattam a hozzáállásomon. Irtózatos hajrával (havi 3-4 vizsga az aktuálisakon kívül: szinte minden héten volt valami) mostanra ez a szám 5-re csökkent; a tavaszi tárgyakat pedig az aktuális időpontokban mindet megcsináltam (így kellett volna az elejétől fogva). A házikra is, ha tetszett, ha nem, rákényszerítettem magam, mostanra mindet leadtam, java részét el is fogadták. (Húsvét környékén háromfélét írtam meg két nap alatt, egyszerűen nem álltam fel addig a géptől, amig kész nem lettem velük.)
Jövő héten várhatóan 4-re (módszertan szig), szeptemberben (matek szig) 3-ra csökken a hiányzó tárgyak száma. A maradékot (számvitel II és III + szig) az utolsó félévben már meg tudom csinálni. Szóval, a szakadék széléről hoztam vissza az esélyeket.
Okuljatok a példámból: könnyű a dolgokat elhalasztgatni, de egy szint után már nehéz a visszatérés. De pont az én esetem bizonyítja: azért nem lehetetlen; de sokkal fárasztóbb, mintha mindent szépen megcsináltok, a maga idejében...
igen jól tudod és én nem is jelentkeztem máshova, mert nekem csak a távoktatás fér bele, ha belefér az időmbe.
És pontosan ez a válasz a kérdésedre. Nagyon szeretném,de nem tudom, lesz-e lehetőségem elkezdeni. mert ha elkezdem akkor be is akarom fejezni.
Távoktatás: azt jelenti, hogy hetente egyszer van egy egész napos előadás, konzultáció bizonyos kihelyezett városokban és mindig szombaton. sok ilyen város van, így Pécsett is. Nem is tudnék eljárni máshova.
Hát a tankönyvet beiratkozáskor megkapod, ha abból meg tudod tanulni, akkor nincs semmi gond. Természetesen előnyös ha ott vagy az előadáson, de a távosoknak ebből kevesebb van, az pont az otthoni tanulásról szól. Nem tudom azoknak mikor van előadásuk, a nappalinak általában kettő van egy héten és hétköznap természetesen. Vagy 8-tól 2-ig, vagy 2-től 8-ig. A táv az nem tudom hogy van, talán az szombaton..
Amúgy ez a rendszer, hogy nem kell kötelezően ottlegyél az előadásokon, és hogy akkor vizsgázol amikor akarsz (nincs ugye vizsgaidőszak, csak kiírt vizsgaidőpontok vannak, és arra jelentkezel amelyikre akarsz) nekem nagyon bejön.. :)
Akkor ez így nagyon nehéznek tűnik,és honnan szerzem meg az anyagot a vizsgára,ha nem járok be?
Én mindenféleképp befogok járni,mert gondolom sokkal könyebb ha az előadásokon figyelek,vagy tévednék?
Az előadások csak nappal vannak,hétközben?
Köszi
bolond nőszemély: Ez mit jelent? Ha jól tudom ahova elsőként felvettek oda kell menjél, nem?!
hulla: Így van, ez a két szak van. A műszakis szakon több a számítástechnikával kapcsolatos dolog, és van több programozás, electrotechnika is, stb. A Gazdaságin meg értelem szerűen közgazdász képzés folyik, némi informatikával fűszerezve.
De a honlapon biztos van sok infó róluk. (www.gdf.hu)
Tomi13: Én nappalira járok, de a táv is szinte tök ugyanaz. A lényeg: NEM kell SEMMIKOR sem bent lenned az iskolában, csak tedd le a vizsgáidat. Nekem ez tetszik a legjobban az egészben. :)
Tehát végülis akkor mész be amikor akarsz (bemehetsz nappalis előadásra is), és akkor nem amikor nem akarsz, senki nem kéri számon hol voltál ha a vizsgát leteszed.
Én is most kezdem szeptemberben a GDF-et BP.-n.
Arról érdeklődnék tőlletek,hogy távoktatásonál mennyit kell lenni a suliban és milyen napon(napokon).
Köszi:Tomi
Hali!
ugye most a GDF-en két szak van: a gazdasági info, meg a műszaki info. ezek mit jelentenek pontosabban? mik a követelmények miket kell tannulni stb vki meséljen már róla pls :)
Nekem is pont 5 vizsgám van hátra (+ az utolsó félév a diplomamunkával). Remélem jövő kedd estére ez négyre csökken, mert aznap lesz a módszertan szigorlatom:) Egyébként Győrben járok GI szakra.