Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2018.09.30 0 0 2229

Fácsén is fenn vagy vagy csak a radicspeter.hu oldalad van?

Előzmény: Törölt nick (2228)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.30 0 1 2228

vissza az egész!!!

a miditester önmagában elég (csak nem vettem észre hogy felül van a sáv mute (m))

az F1-F12 billentyűkre Cx YY formátumban lehet hangszínváltást programozni (pld. C0 18 - az 1-es csatornán orgonára vált (legalábbis GM hangszínkészletnél az van ott))

sört szeretem :)

Előzmény: prisoft (2223)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.30 0 1 2227

próbáld meg ezzel, a miditesterben kimeneti eszköznek beállítod a virtuális portot (xxx-OUT), majd a midi lejátszóban beállítod bemenetként a virtuális portot, és kimenetként a szintid (az USB MIDI-t)

a miditesterben F1-F10 re felprogramozod a hangszínváltás parancsokat és mehet

egy teljesen másik irány, ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a szintin szóljon a zene, akkor az egész problémát is megfordíthatod, azaz a PC-n szólna a MIDI, és a szintivel mint midi billentyűvel rájátszol arra

mondjuk itt meg késés/késleltetés problémák lehetnek, de azokra is van megoldás

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.30 0 0 2226

ja, abban volt mindenféle port, nem is nagyon tudtam, mi mire való:

Előzmény: djuice (2225)
djuice Creative Commons License 2018.09.30 0 0 2225

Vmi ilyesmi derengett ja.

Előzmény: Törölt nick (2222)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2224

ja, hát ezzel ennyire gyorsan lehet:)

a legegyszerűbb, ha veszel egy ilyet - nem én árulom: http://www.menemszol.hu/aprohirdetes/midi-vezerlo/akai-lpd8-r18577/

v. egy ilyet, és ráprogramozhatod a kedvenc / használni kívánt hangszíneket, aztán egy olyan lejátszóval, ami a MIDI IN-t is kezeli, tényleg 1 gombnyomással tudod váltani, amikor akarod

(v. beleásod magad a virtulási kábel dologba, és a billentyűre váltást küldő programot összekötöd a lejátszóval - azaz szoftveresen megoldod)

prisoft Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2223

"és a hangszínváltás egérrel gyorsan megy"

Hogyan tudod gyorsan? Én csak úgy tudom, hogy a bal oldali nyilacskával lenyitom az ablakot, és három számot beírva vált át a hangszer. Három számmal a szintetizátoron is át tudom váltani, csak ez sok idő. Egygombos megoldás lenne jó.

Előzmény: Törölt nick (2217)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2222

SB LIVE-n volt ilyen inkább: http://www.flaterco.com/kb/audio/PCI/SB0100_CT4780zip_synths.png

és ott 2 független szintetizátort jelent(het)ett, alapvetően hogy 32 csatornát lehessen használni (de bizonyára erre is megoldás volt)

Előzmény: Törölt nick (2221)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2221

az még XP-n lehetett úgy, nem? (de lehet ott is más miatt volt A és B)

Win 10 alatt 1 eszköz látszódik

Előzmény: djuice (2220)
djuice Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2220

"MS GS Wavetable synth is ilyen"

Ezen már sokat gondolkoztam régebben hogy mit jelent mellettük az A és B megjelölés, de akkor ezt. :)

Előzmény: Törölt nick (2219)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2219

gyakorlatilag abból derül ki, hogy a 2. program (amiben beállítanád, hogy használni szeretnéd a már az elsőben is használt portot), nem fogja tudni kezelni, jó esetben valami hibaüzenettel

a windows alap drivere (pld. amit egy sima USB-MIDI kábel használ) nem ilyen, azaz csak egy program használhatja egyszerre

ha multi client a driver, akkor gyakorlatilag egy szoftveres MIDI merge funkciót csinál az egyszerre küldő programoknak mielőtt tovább küldené a jelfolyamot

a MS GS Wavetable synth is ilyen, több programban is kiválaszthatod egyszerre MIDI eszközként, és küldhetsz rá adatot

Előzmény: djuice (2218)
djuice Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2218

Ez a multi client driver hogyan vagy miből derül ki? Vagy arra gondolsz mint a Midi Yoke-nál, hogy annak 8-8 i/o portja jelenik meg?

Nekem van itthon egy Yamaha PSR9000 Pro is. Ott pl. megoldották hogy szabvány PS2 klaviatúra csatlakoztatható a hangszer farához és a numerikus résszel rajta villámgyorsan lehet váltogatni bármit ami a hangszeren nehézkesebb volna. Bár külön a 8 regisztrációs memória gombjai + 2 bankváltó segítségével 64 gyorsbeállítás érhető el. Valami hasonló volna szép egy szoftverrel a többi hangszer vonatkozásában is.

Előzmény: Törölt nick (2217)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.29 0 0 2217

visszatérve az eredeti problémára: leteszteltem hipotéziseim az otthoni KORG microstation-el, ennek multi client drivere van 

1. ha két program használhatja a portot egyszerre, akkor a Miditester jó a 2. programnak - F1-F10-re 10 parancs (pld. hangszínváltás) felprogramozható, és teszi

2. az egy programos esetben:

- a korábban javasolt https://sourceforge.net/projects/miditool/, bár funkcióban jó lenne, nálam nem működött, mert nem lehetett a szintit MIDI eszköznek kiválasztani (vsz. rossz a program, látszik, hogy java hibákat ír)

- a legkönnyebben használható a MidiYodi, a "játszós" sáv könnyen lenémítható, de közben lehet a hangerejét (amit külön Te játszol) állítani, és a hangszínváltás egérrel gyorsan megy

Előzmény: Törölt nick (2205)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.28 0 0 2216

szívesen, hát igen, ezeknek a virtuális midi kábeleknek ez a lényegük, hogy egy MIDI eszköznek mutatja magát (a programok csak MIDI-IN és OUT eszközökkel tudnak beszélgetni), és így velük összeköthető 2 (sőt több) MIDI-t kezelő program

ez a vpk meg gyakorlatilag egy virtuális midi kontroller jellemzően küldésre, meg esetleg az érkező midi adat vizualizálására

Előzmény: djuice (2215)
djuice Creative Commons License 2018.09.28 0 0 2215

Köszi, sikerült! Így akartam körbedrótozni a Midi Patch Changer progit, mert lehet neki midi interfacet és szoftvert is (pl. Midi-ox) beállítani ki/bemenetként, viszont a Midi-oxet csak a Yokekal látja és végülis megszültem, monitorozza is az MPC. dolgait, de még a kpnkrét program changeig nem jutottam el. Közben meg válaszolt a fejlesztő, hogy lehetne-e normál pc keyboarddal is használni a szoftverét, íme: "That's not a bad idea but I don't have that functionality at this time."

Tehát mondhatni bogarat ültettem a fülébe. Bizakodjunk! :)

Azért elég érdekes a progi struktúrája, 16 csatornán bármi függetlenül beállítható és ez 1 presetnek elmenthető.

Párhuzamosan most ennek a presetváltási dolgait vizsgálom, ő is tud vmi hasonlót talán.

http://vmpk.sourceforge.net

Előzmény: Törölt nick (2213)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.28 0 0 2214

http://www.midiox.com/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=MOXInstall;action=display;num=1479640534

ugyanígy írják a telepítést, és 32bites programok látják

Előzmény: Törölt nick (2213)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.28 0 0 2213

nem, de itt https://www.youtube.com/watch?v=kORFzILrdmA kompatibilitási módban sikerül felrakni

hogy aztán használható-e, azt nem tudom, szerintem túl régi a fejlesztés a mai windowshoz, de persze attól működhet, a midi-ox se mai, mégis jól működik Win10 x64 alatt

alternatívákat nézted?

LoopMIDI
LoopBe
CopperLan

Előzmény: djuice (2212)
djuice Creative Commons License 2018.09.28 0 0 2212

Sajnos igen, úgy néz ki, de írtam egy mailt a fejlesztőnek, mert nagyon szimpatikus progi lenne. :)

Más: Midi Yoke-ot próbáltál már W10 alá telepíteni? Nekem nem engedi a rendszer.

Előzmény: Törölt nick (2211)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.27 0 0 2211

szerintem ez az editor (csak) a kütyü programozására (hogy mit is küldjön a gombok nyomkodására) való, tehát nem a program küldi a Program Change-t

az eszköz maga (ami gyk. egy külső programozható MIDI kontroller) tényleg jó lenne neki

persze kell még egy program ami egyrészt (le)kezeli ezt is (MIDI IN-ként) és továbbküldi a bejövő MIDI adatot a lejátszott MIDI fájllal együtt a MIDI OUT-on lévő szintijére

Előzmény: djuice (2210)
djuice Creative Commons License 2018.09.27 0 0 2210

Meg kéne próbálni ennek a szoftverével: http://www.musictechnologiesgroup.com/midipatch.htm

Előzmény: prisoft (2209)
prisoft Creative Commons License 2018.09.27 0 0 2209

Okay, várom a vizsgálati eredményeket :)

Előzmény: djuice (2208)
djuice Creative Commons License 2018.09.27 0 1 2208

Ne szaladj el, mert hasznos ötletet vetettél fel én is keresem rá a megoldást mert érdekel és érint is a dolog, illetve már vannak biztató megoldások, csak ellenőrizni is kell őket. Pl. eleve a Microsoftnak is van az IntelliType Macro megoldása, csak kérdés mi a helyzet ezzel midi patformon... Egyenlőre gyűjtöm az információkat.

A Varranger (magyarul csak varangy) egy kisérőautomatikát biztosító szoftver ámítógépre, de még sajnos több sebből vérzik, nem egy életbiztosítás, folyamatosan debugolják!

Előzmény: prisoft (2207)
prisoft Creative Commons License 2018.09.27 0 0 2207

Sok jó lejátszó, mindet ki fogom próbálni! Nagyon köszönöm.

De azért nem adom fel a varrangert se mert jónak tűnik. Továbbra is keresem, egyszer biztos meglelem :)

Előzmény: Törölt nick (2205)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.26 0 0 2206

csak hogy még bonyolítsam :) : igazából a 1. megoldás esetén is össze lehet a 2 programot hozni, de ehhez mindenféle virtuális-midi kábel dolgok kellenek, amiket itt nem ragoznék (és én se próbáltam még igazából)

a másik megoldás, hogy ha egy külső midi kontrollert veszel (gombok, tekerők), akkor ha tud küldeni program change üzenetet, a PC-n + programon keresztül tovább lehet a szintire küldeni a MIDI dal mellett

szóval irány van bőven, hátha más is besegít

Előzmény: prisoft (2204)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.26 0 0 2205

megnéztem pár ingyenes midi lejátszót, hangszínt mindegyikben lehet váltani real-time (gondolom az amúgy lenémított csatornára is működik), de egérrel kell átváltani, szóval nem csak 1 gombnyomás:

http://falcosoft.hu/softwares.html#midiplayer

http://www.grandgent.com/tom/projects/tmidi/

ez talán a legegyszerűbben kezelhető: https://sourceforge.net/projects/miditool/ - egy (1) egér gombnyomással váltható a hangszer, kérdés a muted sávon is működik-e (de illenék)?

az ini fájlban megadhatók az egygombos hangszerek

az eggyel komolyabb DAW-okból a reapert  nézném meg, azzal biztos meg lehet csinálni a PC gombnyomásra működőt is

ha meg a MIDI fájlba írnád be, ezzel  (http://www.canato.se/midiyodi/) egész egyszerűen meg lehet próbálni mit is kell csinálni, csak ez - az ingyenes - pont menteni nem tud, de ugyanezt kell a többi szekvencerben is csinálni

(elmenni a megadott helyre, és oda beszúrni a megfelelő sávon egy Program Change eseményt

(meg hátha hozzászól valaki jobban hozzáértő is, én nem nagyon használok MIDI-t, meg szekvencereket)

Előzmény: prisoft (2204)
prisoft Creative Commons License 2018.09.26 0 0 2204

Nincs hozzá driver, így a 2. megoldás szerint kell eljárnom. Most már tudom hogy a kérdésem-kérésem úgy lett volna helyes ahogy írtad: olyan midi lejátszó kellene, amiben lejátszás közben lehet további MIDI parancsokat (pld. a hangszín váltás) küldeni a szintire.

A midi fájlba beírás jó ötlet, csak nem igazán értek a midi programozáshoz.

A miditestert kipróbálom, köszönöm a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (2203)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.25 0 1 2203

akkor a bal és a jobb kéz ugyanazt a hangszínt használja?

USB-MIDI kábellel vannak összekötve? van hozzá külön driver, v. simán a Windows kezeli? 

1. ha van hozzá külön driver, akkor általában megoldható, hogy több program is használja egyszerre a MIDI-OUT-ot, ebben az esetben elég egy olyan program, ami tud Program Change (hangszín váltás) üzenetet küldeni (akár egy gombra ráprogramozva) és miközben a vanbasco küldi a dalt, a másik programból jelzed a hangszerváltásokat

2. ha nincs külön driver (azaz egy időben csak egy program tudja használni a MIDI portot), akkor valami olyan midi lejátszó kellene, amiben lejátszás közben lehet további MIDI parancsokat (pld. a hangszín váltás) küldeni 

ezzel talán mindkét esetben megoldható a dolog (CY XX üzeneteket kell küldeni, ahol Y a csatorna, XX meg a hangszer) ( a 2. esetben ebbe töltöd be a lejátszandó MIDI-t és lejátszás előtt a nem használt csatornák hangerejét leveszed 0-ra /csak utána lehet a szintin hangszínt kell váltani, hogy annak mégis legyen hangja, amikor majd Te játszol/

de vsz. a legtöbb DAW-al / midi szekvencerrel is megoldható ez

egy másik megoldás, hogy a MIDI fájlba a szükséges helyekre beírod a hangszín váltás parancsot, de ehhez valami MIDI szekvencer/editor program kell

ebben az esetben magától átvált a megadott helyeken a megadott hangszínre

Előzmény: prisoft (2202)
prisoft Creative Commons License 2018.09.25 0 0 2202

Igen, pontosan.

Pl. Vanbasco's playerrel a szintire küldöm a midit és egy-két csatornát kikapcsolok amit játszani akarok.

Előzmény: Törölt nick (2201)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.24 0 0 2201

Szia, pontosan hogy használod?

A szinti hangjai szólnak? 

A laptopról küldesz MIDI-t a PSR-re és közben rájátszol?

Előzmény: prisoft (2200)
prisoft Creative Commons License 2018.09.24 0 0 2200

Sziasztok!

Van egy Yamaha E323-as szintim, ezen laptopról szoktam a midi kíséretet lejátszani úgy, hogy bal kézzel az akkordokat adom, jobbal pedig a szólóhangszert. Azt szeretném megoldani, hogy egy zeneszám közben egyetlen gombnyomással lehessen szólóhangszert váltani mint a komolyabb szintiken. Ebben a videóban találtam egy nagyon drága szoftvert, a varrangert, amelyben ezt megoldja laptopról ugyanilyen szintin. Tudtok esetleg valami olcsóbb hasonló megoldást?

https://www.youtube.com/watch?v=z131cXtJ6Ig

Előre is köszönöm a válaszokat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!