Keresés

Részletes keresés

InfraRED Creative Commons License 1999.02.20 0 0 390
IMHO (nem vagyok jogasz) azert nincs igazad, mert a szerzodesben a korlatlan jelzot nem lehet korlatlanul ertelmezni :-)) ilyen erovel azt is kovetelhetned, hogy korlatlan legyen a savszelesseged..
Kozben utanagondoltam egy picit.. szerintem jogi szempontbol ezt a "korlatlan" jelzot ugy ertelmezhetjuk, hogy nem olyan, amilyet a "korlatozott" kapcsolat alatt a szerzodes megkoteseskor ertettunk.. Konkretan tehat idoben akarmikor hasznalhato es transferert nem kell fizetni (emiatt tehat imho _nem_ lehet forgalmi dijat bevezetni szerzodesmodositas nelkul!).. Viszont ezenkivul mas "korlatok" fellepnek, amiket nem tudsz athagni.. (pl. kulf kapcsolat 256kbit!) ezeket a korlatokat azonban szvsz a tvnetnek joga (es kotelessege! az esszeruseg hatarain belul) igazsagosan terhelni az elofizetoi kozott..
---------------
Megegyszer megismetlem!!! en nem shaperrol beszelek.. hanem forgalommal forditottam aranyos sulyozasrol!! nagy kulonbseg!!!!
Előzmény: Kok222 (388)
InfraRED Creative Commons License 1999.02.20 0 0 389
IMHO (nem vagyok jogasz) azert nincs igazad, mert a szerzodesben a korlatlan jelzot nem lehet korlatlanul ertelmezni :-)) ilyen erovel azt is kovetelhetned, hogy korlatlan legyen a savszelesseged..
Kozben utanagondoltam egy picit.. szerintem jogi szempontbol ezt a "korlatlan" jelzot ugy ertelmezhetjuk, hogy nem olyan, amilyet a "korlatozott" kapcsolat alatt a szerzodes megkoteseskor ertettunk.. Konkretan tehat idoben akarmikor hasznalhato es transferert nem kell fizetni (emiatt tehat imho _nem_ lehet forgalmi dijat bevezetni szerzodesmodositas nelkul!).. Viszont ezenkivul mas "korlatok" fellepnek, amiket nem tudsz athagni.. (pl. kulf kapcsolat 256kbit!) ezeket a korlatokat azonban szvsz a tvnetnek joga (es kotelessege! az esszeruseg hatarain belul) igazsagosan terhelni az elofizetoi kozott..
---------------
Megegyszer megismetlem!!! en nem shaperrol beszelek.. hanem forgalommal forditottam aranyos sulyozasrol!! nagy kulonbseg!!!!
Előzmény: Kok222 (388)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.20 0 0 388
InfraRED: ha az internet eleres mar nem korlatlan, hanem feltetelekhez van kotve, azt nem kell hogy a szerzodes tartalmazza? (En nem tudom, azert kerdezem)

Koko
Előzmény: InfraRED (385)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.20 0 0 387
Kedvel Leslie99!

Ha nem a TVNet-rol lenne szo, hanem egy gazdasagilag stabil cegrol, ugy neked 100%-osan igazad lenne (van igy is, csak ebben az esetben hasznalhatjuk ezt az igazat toalett papirnak, mert ha akarnanak sem tudnanak bagyot lepni). A cegek es a maganszemelyek igenyei talan olyan sokban nem ternek el egymastol, en is pont ugyanazt szeretnem: biztos kapcsolatot, nagy savszelesseget. (Legfeljebb nekem nem okoz anyagi kiesest egy halozatkimaradas.) Nem tudom pontosan mekkora elonyokkel jarna a forgalomdij (vagy shaper...) bevezetese a halozat stabilitasara nezve, de el tudom kepzelni, hogy meger egy szerzodesmodositast(foleg ha titeket a limit amugy sem befolyasol anyagilag). (Nem beszelve arrol, hogy ez az egyetlen megoldas amit a tvnet penz nelkul is meg tud oldani, azaz van ra esely hogy megvalosulhat.;)

Koko
ui: ettol fuggetlenul Neked van igazad!
Előzmény: Leslie99 (384)
Black Death Creative Commons License 1999.02.19 0 0 386
Bánom is én mi lesz, csak menjen. :))))))))
InfraRED Creative Commons License 1999.02.19 0 0 385
ez a level meg egy jo erv arra, hogy miert nem forgalmi dijat kell bevezetni, hanem inkabb igazsagos savszelessegmegoszatast..
mert a forgalmi dijnal modositani kell a szerzodest.. az igazsagosabb savszelessegmegosztasnal meg nem..
Előzmény: Leslie99 (384)
Leslie99 Creative Commons License 1999.02.19 0 0 384
Kedves Kok222!

Cegemmel SOHA nem hasznaltuk warez-re a net-et sot a kulfoldi software updateket is lehetoleg magyar site-okrol toltottuk le. (Minket a betak nem erdekelnek). Ellenben naponta levelzgetunk partnereinkkel, vagy FTP-zunk ahol min. 1-2M megy at, de van hogy 20 is. Namarmost nem igazan ohajtok uj szerzodest kotni, vagy modositani a TVNet-tel azert, mert nem kepesek savszelesseget szerezni, vagy egyeb mukodesi problemajuk van. En elhiszem, hogy a maganszemelyeknek mas az igenyuk, de eleg sok ceg log a TVNet-en, szinten nem szorakozasbol kell az online kapcs. Lehet dijat emelni, de akkor garantalni is egy minimum savszelesseget (belfold/kulfold) es minimum 99%-os mukodesi biztonsagot, elvegre megis furcsa, hogy sokszor az eles rendszeren megy az allitgatas uj rendszer probalgatas. Ja es meg mindig: kiszolgalas!!! Az e havi sok leallas, rovid lehalas utan egy ficni emil sem jott, hogy sorry, v. ilyesmi.
Na hol a Seduxenem?!
Előzmény: Kok222 (362)
EasyRider Creative Commons License 1999.02.19 0 0 383
Melyik rackmount gepek? Hol vannak?
Előzmény: N e t S h a r k (382)
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.02.19 0 0 382
Vannak azok a rackmount gepek. Ipari PC-k. Olyan nem lenne jo?
Előzmény: EasyRider (355)
John Zero2 Creative Commons License 1999.02.19 0 0 381
AnarchoiD:
Na nem teljesen.
Azert az itteni problemakban neha az is benne van, hogy a TVnet egy 'magasabb szinvonalu' internet kapcsolat, mint a modem. Olyan ertelemben, hogy 24h-s, es elofordulnak neha 5-10 kbyte/sec-es letoltesek.
Ha most a 24h-t nezzuk: ha modemed van, es 1-2 oraig nem tudsz este belepni, akkor az ok, kibirod. De mi nem birjuk ki ;) Mert mar hozzaszoktunk ahhoz, hogy mindig internet. Igy mar par ora is tud fajni.
Persze jogos, mert 24h-ra fizettunk elo, stb. De valami ilyesmit is erzek az egeszben.

Ettol fuggetlenul teny, hogy a savszelesseg mindig keves, vagy pedig tul draga...
Remelem ez azert elobb-utobb valtozni fog, ugy egesz magyarorszagon globalisan. Nem is tudom, hogy ki meri olyan iszonyu dragan a berelt vonalakat... a MATAV! ;-)
Előzmény: AnarchoiD (378)
zomby Creative Commons License 1999.02.19 0 0 380
Koko: Igen trukkos modon... Username es password kell hozzá. Contact me by ICQ
Előzmény: Kok222 (372)
zomby Creative Commons License 1999.02.19 0 0 379
Koko: Maga a szerver az megy... Csak a kábeltv.......... sux.
Előzmény: Kok222 (370)
AnarchoiD Creative Commons License 1999.02.19 0 0 378
Tvnetesek : eddig magamat sajnaltam kis modemest... de olvasva ezt a forumot egyre jobban elhatalmasodik rajtam az erzes, hogy inkabb tikteket kene sajnalni.... ;) szerintem feleslegesen spekulaltok megszorito intezkedesekrol.. ha nemtalaltok gyorsan olcsoert savszelesseget/Hardware -t , akkor felkothetitek(a gatyatokat).

------
signo : ha azt irom, hogy a Trianonista zsido-neger fideszes csurka f*szt puntizik, akkor en "rasszista irredenta antiszemita kommunista pufajkas es tragar" vagyok? (es perverz?)

ui : bocs ha zavartam, de egy tvnetes kerdezte, hogy "te kukorekoltal bele a tvnet forumba az inetton?" ? nos mostmar igaza van, envoltam

pusszanas
Kok222 Creative Commons License 1999.02.18 0 0 377
:) Nem vitatkozom veled! Jojjon a connection shaper! :P

Koko
Előzmény: InfraRED (375)
InfraRED Creative Commons License 1999.02.18 0 0 376
szerintem az altalam javasolt rendszer tokeletesen megoldja amit szeretnel :-))
Előzmény: Black Death (373)
InfraRED Creative Commons License 1999.02.18 0 0 375
kok222: szerintem nincs igazad... hiaba van egy napig... nem er vele semmit... utana amikor el kezd d/l-elni.. akkor az elso nehany mp-ben valoban eleg gyorsan jonne neki az adat.. de aztan folyamatosan elkezdene csokkenni.. szal nem nyerne semmit azzal, hogy 1 napig nem toltobb le..
ha az a celja, hogy minel tobbet szedjen le, akkor az en rendszeremben is azt kell tennie, hogy folyamatosan tolt le... akkor jar a legjobban (havonta letoltott adat szempontjabol)... es..
az, hogy az elozo nap vagy honap forgalmat vesszuk nem szamit nagyon.. az egyik esetben nagy hatran er(het) rovid ideig.. a masik esetben kissebb hosszu ideig..mindkettonek lehetnek elonyei/hatranyai.. en szemely szerint a honapot tamogatnam
A forgalmi dijjal egy problema van...
nem tudod kontrollalni.. Ha egy amerikai szerveren elinditok egy programot ami folyamatosan kuldi neked a packeteket.. akkor egy honap alatt eleg szep forgalmat tudok produkalni.. es _semmit_ nem tudsz tenni ellene.. ez a gaz az ISDN-ben is (hacsak nem a tied mindket vege :-)) Persze ez az en esetemben is megtortenhet.. de megiscsak kisebb gond ha lassu.. mintha sok-sok penzt kell fizetned...
Black Death Creative Commons License 1999.02.18 0 0 374
Hehe. Az utolsó pár mondatom jól ellent mond egymásnak. :))
Black Death Creative Commons License 1999.02.18 0 0 373
Én semmilyen nagybani korlátozást nem tartok ésszerűnek, mivel inkább azt kellene elérni, hogy az adott pillanatban közel azonos sávszélességet kapjon mindenki. Vagyis, ha bírja a vonal, akkor miért ne mehetne gyorsan? Ha meg nem, akkor próbáljuk kiegyenlíteni a dolgot.
Ez meg lehet, hogy egy kicsit bonyolult lenne a kivitelezés szempontjából. Ugyanakkor egy kevésbé jó megoldás szerintem nem megoldás.

Ha már mindenképpen szükséges valamilyen korlát, akkor a forgalomdíj "igazságosabb" lenne. Ha valaki olyan fanatikus, hogy milliónyi programot le akar szedni, hát tegye! Csak fizesse meg. Erről szól a mai világ sajnos.
Előzmény: InfraRED (369)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.18 0 0 372
Zomby: a Zomputert valami trukkos modon kell elerni, mert eddig akarhanyszor neztem, ures volt (most is az). TCP/IP van rabindelve, de most megneztem hatha csak ipx vagy netbeuin van kint a share, de nyema.

Koko
Előzmény: zomby (368)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.18 0 0 371
Marha jo, richtig felrenyomtam ketszer egymas utan. a Mondat az elozo levelben helyesen:

...(0.x kbyte/seccel toltottem le toled, azt mondtad akkoriban, hogy kabelproblema).
Kok222 Creative Commons License 1999.02.18 0 0 370
Zomby: no, azert a www.net-t.tvnet.hu idotlen idok ota nem megy, es az ftp servereddel is gondok voltak mar rogton az elejen, ha visszamemlekszel! (0.x kbyte/seccel toltottel le toled, azt mondtam akkoriban kabelproblema). Egyebkent meg kivancsi vagyok, hogy a satimex 250 embere is icq-n beszeli-e meg, hogy Pista leszedte a turok2 demojat, nosza mindenkinek send ala icq...;) komolyra forditva: 5-10 giga anyag siman lehet egy ilyen szerveren, te vallalod, hogy a net-t-n naponta frissited a cuccost? A masik meg, hogy a zugloiaknak vagy satimexeseknek stb is jobb lenne, ha tvnet kozpontban helyezkedne el a szerver, nem a net-trol toltene az egesz tvnet, mert akkor a berelt vonal is edeskeves lesz egy pillanat alatt. Arrol nem beszelve, hogy a halando tvnetes nem orul, ha valaki nekikezd leechelni a geperol, es ezert o nem tud internetezni rendesen(keseru (najo, felkeseru) tapasztalat).
Szerintem... Persze nekem jo ha a net-t-rol toltok le/fol, csak kerdes hogy ez-e a legidealisabb megoldas az egesz tvnetre nezve.

InfraRED: az otleted amugy jo, csak nekem ugy tunik egyszerubb megoldani a forgalomdijjal ugyanazt az eredmenyt. A shaperes dolognal ki kell talalni azt is, hogy melyik esetben nem zavarja az atlag usert, de ugyanakkor nem jatszhato ki a gigaszok altal sem (24 oras periodusokban szamolva ha gigasz lennek azt csinalnam, hogy 24 orat toltenek egyfolytaban 100 dolgot, majd egy 24 oras pause(ki a dugot a falbol), es aztan tovabb. Az egy honapos mar sokkal jobb, de akarmilyenre is csinalnank, kotottseggel jarna. Ez mar szubjektiv dolog, de szabadabnak erzem magam, ha en vallalom a feleloseget a forgalmamert - penzben.

Koko
Előzmény: zomby (368)
InfraRED Creative Commons License 1999.02.18 0 0 369
Az az egy letoltes max 24h-ra befolyasolja a sebessegedet..
Amugy lehet, hogy igazad van.. egy honapra kene inkabb kitolni... de vedd eszre, hogy az a 150 M-es letoltes akkor 1 teljes honapon keresztul "lassitja" a kapcsolatodat.. csak kevesebbel.. mivel az atlagban kevesebbet nyom..
mondjuk lehetne egy olyan kitetel, hogy azok akik az elozo honapban az atlag 30%-anal kevesebbet forgalmaztak, azok a sulyozas szempontjabol 30%-nak minosulnek..
zomby Creative Commons License 1999.02.18 0 0 368
Koko: Volt is ilyen es lessz is... Egy kis idom lesz akkor a www.net-t.tvnet.hu hasznalhato lesz erre ismet.
Egyebkent nem szoktuk letolteni a jatekdemokat mert altalaban ICQn kiderul hogy valakinek mar megvan....
Egyebkent a zomputer nevu gepen egy csomo ilyen van most is (MS Netw)
xgaddalf Creative Commons License 1999.02.18 0 0 367
Valaki tudja, hogy a XI. keruleti szolgaltatonak hol van homepage-e?
Kok222 Creative Commons License 1999.02.18 0 0 366
Meg egy kerdes: mi hir a XVIII. keruletrol? Ugyanis en nemsokara koltozom a Malev palya kornyekere, es elofizetnek, ha erdemes. Kabeltevet huztak mar be par honapja a hazba.

Koko
pic Creative Commons License 1999.02.18 0 0 365
Koko :)))
Előzmény: Kok222 (364)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.17 0 0 364
...perszer csak ha lapattal verhetjuk le a mikrot a haztetorol :)
Előzmény: Kok222 (363)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.17 0 0 363
A sört tartom és emelem egy korsóval!

Koko
Előzmény: pic (361)
Kok222 Creative Commons License 1999.02.17 0 0 362
InfraRed: bent lehetne hagyni a korlatlan hozzaferest, 10 megabites szoveg mellett mar ugyis eltorpul :) Viccen kivul, lehet a limit 500 Mega, de akar 1 Gigabajt is, a lenyeg hogy az az 5 vagy 10% amely a forgalom 50%-at magaenak tudhatja a havi 5-10 GByte-javal talan lemond a tvnetet warez stb. csereberere hasznalni, es a helyukre lephet tizszer annyi uj felhasznalo, a halozat azonos terheltsege mellett. A connection shaper azert nem tetszik, mert tegyuk fel letoltom a lotus notes uj betajat ami kb. 150 mega, de a havi atlagom 1 Giga alatt lenne. Namost egy ilyen letoltes utan mennyi ideig valna hasznalhatatlanna az internet eleresem, mikor a tovabbiakban ugyis csak szokasos webezessel toltenem az idot?
A jovore nezve: kulfoldon egyre olcsobba es kevesbe kototte valtak az internet szolgaltatasok, szabad-e az itthoni helyzetbe is hasonlo tendenciat belekepzelni, vagy a relative kisszamu szolgaltato es felhasznalo kiszamithatatlanna teszi? Ha szabad, ugy a szamomra nyilvanvalonak tunik, hogy a technikai fejlodest a lehetosegek gyarapodasa kovesse, azonos arszinvonalon. Valoszinuleg ha eljutunk 10 Megabit/foldresz kulfoldi vonal szintjere, mar korberohognenek egy szolgaltatot 1 Gigas limit mellett.(Javitsanak ki a marketing szakemberek, ha tul egyszerunek latom a helyzetet!;)

EasyRider: az uj vonal nagyszeru hir, en reszemrol boven meg lennek elegedve ennyivel - egyelore - hiszen a gond Kispesten eddig is a kispesti halo es a tvnet kozpont kozott volt, a kulfold mas kerdes.

Mindenki+EasyRider: lenne-e ertelme szerintetek egy ftp szervert futtatni valahol a tvneten, ahol a gyakran letoltott (nem copyrightos) programokat a tvnetesek letolthetnek? Gondolok itt a jatekdemokra, winsock utiltities, driverek, linux stb. dolgokra, mert ahogy latom egy-egy demot csak kispesten is akar 10 ember letolt kulon-kulon. Lehetne erezhetoen tehermentesiteni ezzel a halozatot, illetve a gyors helyi letoltessel kellemesebbe tenni a napjat sokaknak?

EasyRider: mit tudtok a Matav leendo kabeles internet szolgaltatasarol, nincs fosi a cegnel?

Koko
Előzmény: InfraRED (351)
pic Creative Commons License 1999.02.17 0 0 361
EasyRider, Zomby
ha elkészül a vonal és elhajíjjuk a mikrót, aznap meghívlak benneteket egy sörre.
(Beer mat - proxim rl2)

pic

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!