A Szükségállapot megint a nagy amerikai liberális multikulturizmus emészthetetlen reklámfilmje volt, jellegtelen szereplőkkel, buta dialógusokkal, logikátlan, valószerűtlen eseményekkel. Valódi érzésekre és valódi mondanivalóra vágyó európai néző számára teljesen élvezhetetlen, kusza alkotás súlyos csúsztatásokkal és álszent, hiteltelen leegyszerűsítésekkel fűszerezve.
Ennyi.
Kedves gintonic!
FYI: Star Wars = Csillagok Haboruja
Star Trek = Star Trek (v. "Urszekerek", de ez fortelmes)
Szoval annyi kozos van bennuk, hogy mind2 sci-fi, meg az urben jatszodik, mas nem sok. Ha esetleg erdekel a Star Trek, es meg nem lattad, akkor a TV3-on hetvegeken 2 korul lathato. Ajanlom figyelmedbe. Erdemes egy eselyt adni neki.
Szia Pisces!
Én úgy hallottam, hogy csak szeptemberben jön ki az új Csillagok Háborúja. De állítólag az usában azért ugrott meg a moziba járók száma, mert már adják a filmelőzetest.
Hancu!
Szerintem a Good Will Hunting felejthető.
A helyzet az, hogy nekem elég sokmindenről szólt ez a film. Íme néhány a teljesség igénye nélkül:
Túl sok hatalom összpontosulhat egy ember kezében. A "legdemokratikusabb" országban is kialakulhat olyan válsághelyzet, ahol a qtyát sem érdeklik az emberi jogok meg ilyesmik. A legegyszerűbb egy népcsoportot hibáztatni a konkrét bűnösök és okok felderítése helyett
Szó sem vol róla, hogy mekkora f@sz@ gyerekeknek tartják magukat az amik, mivel egyértelművé tették, hogy az egész "cselekmény" kiváltó okai pontosan ők, mivel midenütt "beavatkoznak" a világon, ha kell, ha nem és nem számolnak a következményekkel.
No ájmberek. Láttam a Szükségállapot című, mások szerint "förmedvény" filmet. Teljesen egyetértek Gen kartással a filmkritikát illetően. A kissé bosszantó technikai megoldásoktól, illetve hülyeségektől eltekintve egész nézhető film, sőt.... Neil kartárs, hát nem tudom....
No ájmberek. Láttam a Szükségállapot című, mások szerint "förmedvény" filmet. Teljesen egyetértek Gen kartással a filmkritikát illetően. A kissé bosszantó technikai megoldásoktól, illetve hülyeségektől eltekintve egész nézhető film, sőt.... Neil kartárs, hát nem tudom....
Üdv!
Ha jól figyeltem, A galamb szárnya c. angol filmről még nem írt senki, pedig figyelemre méltó alkotás.Kb két hete mutatták be, és csak a Puskinban játszák. Akik szeretik az irodalmi jellegű európai művészfilmeket, nem fognak csalódni benne. Romantikus-szecessziós háttér, meglehetősen bonyolult erkölcsi probléma. A forgatókönyv laposan indul, a végére azonba az igényes, sokféleképpen értelmezhető párbeszédek révén nagyokat villan. Az operatőpr egyszerűen zseniális.
Tiptoe,
Köszi a tippet, beiktatom a műsorterv elejére. (Bevallom, gondolkodtam már azon, hogy úgy kellene filmajánlókat/kritikákat írni, hogy viszonyítási pontként meg kellene nevezni pár filmet, hogy ha ez-és-ez tetszett neked, akkor valószínüleg ez is fog...)
Scottish accent egyébként itt (nevem Joe) is van, mondhatni komplett mondatrészek hangzottak el úgy, hogy egy "and" vagy "you" szócskát (és egyáltalán semmi angolt) nem bírtam elcsípni. Ha egyszer elszánnám magam, hogy rendesebben megtanuljak angolul, igyekeznék ilyen akcentust felszedni, abszolút király...
A Nevem Joe-t ugyan meg nem lattam, de egyetertek Akos stb.-vel, hogy jok a Brit filmek, fel ev londoni elet utan az a meglatasom, hogy szinte kuzdenek azert, hogy megmutassak, hulevúdon kivuls is van ertelmes termeke az angolszasz kulturanak. Meg hat obennuk azert van egy jo adag kontinentalis depi es realitaserzek, ami nem hagyja hogy hulyet csinaljanak magukbol meg egymasbol. Meg hat a hires -neves English sarcasm, az jot tesz a filmeknek.
Ja, es ajanlom meg a Teli vendeget, ez nem annyira jo, mint az altalad felsoroltak, de azert erdemes, kulonosen a Scottish accent miatt.
Haliho, TIPTOE
Nevem Joe - most néztem meg, korrekt. Mondhatni, ezért érdemes moziba menni.
Azt nem tudom, hogy hogyan van az, hogy a brit filmek (Fújhatjuk, Alul semmi, Trainspotting, Vesztettek) mind élvezhetők - úgy értem, hogy érdekesek míg nézem - és nem hagynak olyan hányás szerű utóízt, mint sok halivúdi. És hogyan van az, hogy a britek a UFÓ-k és vámpírok és egyéb nemlétező alapelemek nélkül, a mai életről is tudnak ilyen filmeket csinálni?
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A Patch Adamsat és az Őrület határánt mikor mutatják be nálunk?
Ja, és még egy. Mi ez a magyar "akciófilm" Dobó Katussal? Mert nekem csak mesélték, hogy lesz valami ilyesmi.
Sziasztok
Neil
Jó, elnézést, pontatlan voltam, Anette Bening addigi tevékenységére értettem a kritikát, amíg láttam a filmet.
Azt nem tudom, hogy az USA-ban mekkora viharokat kavart, de nem értem, mivel kavarhatott ez a film egyáltalán valamiféle érzelmet. Most nem kezdem el hangoztatni újra a véleményemet, egyszer már leírtam, és nem változik.
Csak azt nem értem, mi volt ezen a filmen elgondolkodtató? Mondanivaló? Körülbelül ennyi:"Mi, az Amerikai Egyesült Államok polgárai szartuk a spanyolviaszt, és persze, megint mi vagyunk a szuperek". Én ezt vettem ki belőle. Azt hiszem, hogy úgy kb az uccsó negyed óráról jöttem ki, de lefogadom, hogy D. Washingtonnak volt még egy szívhez szóló monológja a végén, ahogy az a tucat hollywood-i filmeknél szokás.
Bocsi, de én ebben semmi elgondolkodtatót nem találok, azon kívül, hogy miért is dobtam ki 600 Ft-ot plusz 2 órát az életemből.
Szia
Neil
RealQeuntin!
Kosz az infot. Bar a hiv. honlapon azt mondjak hogy Februar, de hat mit tudnak azok ott ! Remelem nem fog megint fel evet csuszni, mint a Generations. Es remelem nem szinkronizaljak.
Neil:
Honnan tudod, hogy Anette Benning mit csinált az "egész filmben", ha kijöttél a filmről? :-o
Egyébként szerintem korántsem volt olyan nagyon vacak a film, legalább is elgondolkodtató. Nem is olyan véletlenül okozott elég nagy viharokat a bemutatókor (mármint az USAban).
Willis bácsi, minimalista felfogásban játszotta a szerepét, pontosan ezért nem volt idióta a szerepében IMHO.
Nem rossssssz film és utána lehet töprengeni és nem csak azon, hogy mi a francért pazaroltam el 2 órát az életemből.
Igen! Végre egy élvezhető film! Vér,Humor,Nő,JóZene!....
Betegen mentem be és gyógyultan jöttem ki!! Az igaz, hogy vagy 6 filmből loptak hozzá ezt-azt, de jó össze rakták!!
Az Európa Expressz nagyon gáz! Tisztára, mint egy Szív-Tv-s z-katagóriás akciófilm! Annyi előnye van, hogy vicces. Sajnos azonban nem annak szánták. Én speciel visítottam rajta a röhögéstől! Hogy miért? Elég ha elolvassátok miről szól...
A 8mm-t most mutattak be az Usa-ban, ugyhogy nagy vonalakban 3-4 honapot meg varhatunk ra itthon. Egyebkent a kinti kritika meglehetosen vegyes volt...
Ronda ügy - kíméld meg magad ettől. Ez a film anélkül unalmasan idegesítő, hogy bármilyen tekintetben szórakoztató lenne. Semmi köze Tarantinohoz színvonalban, stílusban - csak annyiban, hogy ebben a filmben is van brutalitás. Csak az jut róla eszembe, hogy fos filmekben abból csinálnak feszültséget, hogy már épp megmenekültek vona hőseink, de a kutyus elkóborolt, és most még érte külön el kell mennie főhősünknek. Hát ilyen szar. Egy óra után kijöttem róla a Plázában kipengetett hat kiló ellenére.
Most jövök a moziból, megnéztem a Szükségállapot című csodát. Hát, lehet, hogy későn, de megcsömörlöttem a "tökös törvénytisztelő amerikai vagyok, akinek az országa a mindene, úgyhogy nem ajánlom hogy belémköss" típusú filmektől. Hihetetlenül szar volt, komolyan mondom. Anette Bening, akit pedig eddig színésznőnektartottam, az egész filmben mást sem csinál, csak bámul bambán. Denzel Washington gyönyörű fehér fogait villogtatva vérzik, és mellesleg iszonyatosan kemény és tisztességes. Bruce Willis megpróbálja eljátszani a gonosz tábronokot, de ez színészi képességek hiányában nem jön össze neki, úgyhogy a figurából kihoz egy megalomániában szenvedő szar kis idiótát.
Iszonyat, na, és azt hiszem, elég régóta ez az első film, amiről kijöttem.
Sziasztok
Neil