akartok ma túrónak örülni? Vegyetek egy 25 dekásat, sózzátok meg, tegyetek bele egy-másfél kávéskanál szódabikarbónát, kb. ugyanennyi nem túl erős töröttpaprikát, illetve annyit, hogy az egész szép piros legyen. Az egészet eszementül keverjétek össze, tegyétek hűtőbe, amíg ebből a darabos valamiből összefüggő valami nem lesz. Remek kaja, anyai nagyanyámtól tanultam, gyerekkoromban szinte ezen nőttem fel.
Maminti, lehet hogy a cicának is ízlene.
Dr. ZirrZurr, Fog és Agyarbarát kérdezi ezt Szörnyeteg Lajostól, a legjobb szívű behemóttól A fájós fogú oroszlánban, mikor azt vizsgálja, hogy Lajos agyveleje beletörött-e vagy sem...
BikfiBukfenc&társai.. Tiszta nosztalgiahangulatom lett. No nem olyan mélabús, ebben a topicban csak örülni tudok.
Kanállal eszi ön a levest, vagy villával?! - Ez hol van?
Hogy hívják a ciccát?
Köszi Valentine, de a névkérdés rendeződött... :) Egyébként nincs ferde szeme a cicmareknek...
Hát sajnálom a könyvet, Zoárd, viszont tegnap sikerült megvennem a Bikfi Bukfenc Bukferencet! :) Utoljára hátulgombolós koromban volt ugyanis meg, de aztán elöröklődött...
Köszi az üdvözletet a macs nevében is! :) Ő is üdvözöl, amint sikerül levadásznia a madzagra kötött újságpapírgalacsint...
Ma annak örültem, hogy a társasházi beosztás alapján én locsoltam a közös kertet. Hozzá kell tenni, életemben először. Lehet, hogy a tapasztalt locsolásszakemberek rosszul lettek volna tőlem, de szerintem egész jól csináltam. Ugyanis az összes fát + bokrot + tuját + stb meglocsoltam, tetőtől talpig, hadd igyanak a sok kedves növények ebben a melegben. Nem dőlök be annak, hogy a növény a gyökereivel vesz vizet magához: az ember is a szájával iszik, mégis milyen jól esik ilyenkor egy kis hűs vízpermet a bőrön! Na ezt is kipróbáltam ám: spriccelősre állítottam a csőfejet, majd széllel szemben permeteztem. Jól meglocsoltam magam. :-)))))
a könyvesnéninek ma sem sikerült a könyvet beszerezni, valószínűleg már csak akkor lesz, ha új kiadás jelenik meg. :-(
Azért örüljünk továbbra is.
Remélem Te is meg a cica is jól vagytok, pusszanat.
Zoárd
a könyvet még nem sikerült beszerezni, a könyvesnéninknek azt mondták a beszerzőhelyen, hogy a szémítógép szerint még van 11 db. belőle, de a raktárban egyet sem találtak. (Lehet, hogy lopják?)
Ígérete szerint a néni megpróbálja más helyen is felkutatni. Minenesetre frusztrált lettem, mert ma ennek a könyvnek szándékoztam örülni.
azt nem írja az ÉS. Én megrendeltem a munkahelyi kajálda könyvesnénijénél, nála lehet részletre is fizetni. Majd megkérdem tőle, ő hol talált rá.
A ping-pong laszti jó ötlet, helyes irányba tereli a cica vadászösztöneit. Most volt a TV-ben egy film egy lakásban tartott macskáról, akinél defektes volt a vadászösztön, úgyhogy kimászott az ablakon, és a környékbeli házakból összelopkodta a plüss-állatkákat. Már volt neki egy kosárravaló, amikor kihívtak egy macska- vagy állatpszichológust(!!), aki négy hét alatt leszoktatta. Jó mi? Erről szólt a film. :-)
Köszi szépen a cica (tényleg, fiú, akkor cicÓ) név ötleteket. :) Az állatka a hétvégén már a Büdös Macska nevet is kiérdemelte, mert minden rábeszélésem ellenére múlhatatlan szükségét érezte a függönymászásnak... :)) Viszont kapott egy ping-pong labdát, és azóta nem tud betelni vele, én meg már gurulok a nevetéstől, ahogy a labda pattogását figyeli a fejével. (Ráadásul fáziskésésben.) Persze ennek is megvan a saját különbejáratú élvezete: amikor begurul a laszti olyan helyre, hogy nem tudja kipofozni, akkor keservesen nyávog egyet, én meg nekiláthatok ping-pong labdát keresgélni... :)
Zoárd, és azt írja az ÉS, hogy hol lehet a Lázár Ervin könyvet megvenni?
Annyira még jobb kedvem lett most, hogy ezt a hihetetlenül pozitív kisugárzású topicot végigolvastam. Csak így tovább!
A Lecsóka! nem rossz. Én úgy hívom a kutyámat, hogy Télapó, gyere már! A környéken már mindenki tudja a nevét.
Mi lett a cicc' végső neve? Szerintem nem érdemes a családra hallgatni ezügyben. Először a Télapó névre is furcsán néztek.. Mostmeg egyre többen jegyzik meg, hogy milyen jó. Csak a gyerekek néha számonkérik rajta a puttonyt meg az ajándékokat.
Én ma annak örülök (de nagyon), hogy ott lehettem a Találkozón, és megismerhettem sokakat azok közül, akiknek itt a Törzsasztalnál nap mint nap vártam & olvastam a hozzászólásait. Az életben legalább olyan rokonszenvesek voltatok, mint írásaitokban, sőt!!! Köszönöm mindenkinek!
utána néztem az említett Lázár Ervin kötetnek. Kisangyal a címe, az ÉS kritikusa szerint "vegyes műfajú válogatott lázárervineket tartalmaz", és az egyik legjobb írás benne a "Bartusek Géza, a kutya". (Osiris, 223 oldal, 920 Ft)
Ja, nem vagyok könyvügynök. Bocsánat, termékmanager. :-)
azt írta nemrég az Élet és Irodalom, hogy megjelent egy új Lázár Ervin kötet, talán fiatalkori mesékkel, de már nem emlékszem pontosan. Mindenestre utánanézek.
Ja, bocsi, elkerülte a figyelmemet, hogy a cica fiúból van. Valaki javasolta az egyik topicban fiúnévnek azt, hogy Topic. Szerintem az tök jó lenne a cicának. Az hogy Cica, az nem fejezi ki a kandúrságot. :-)
Nem nagyon van minek örülni, két darab iszonyatos nap elé nézek. Ha túlélem, jövök megtudakolni, lett-e végleges cicakeresztelő.
Azért egy fiú cicát nem fogok Puszinak elnevezni... :)) Egyébként a kis családomnak sem tetszik a Kobold név, inkább a Manót ajánlják... Lehet, hogy végül simán a Cica marad rajta... Még arra hallgat leginkább... No meg a Szépségemre... :)
Styx, nagyon szívesen! Én is szívesen elolvasnám újra Lázár Ervin meséit...
Én annak örülök, hogy eszembe juttattátok egy késő-gyerekkori barátnőmet, aki nagy Lázár Ervin-rajongó volt. Az én műveltségem e téren sajnos szerfelett hiányos, de azért dereng valami.
Ami pedig a kutyájukat szólongató szomszédasszonyok illeti, azok úgy látszik nem csak nálunk debilek... A miénk például Lecsónak hívta szegény négylábú társalkodóját, amit még azzal is súlyosbított, hogy becézte. A "Lecsóka! Lecsóka!"-felkiáltásokkal tarkított szombat délutánok kitörölhetetlen emléket hagytak bennem...
ezt a Koboldot gondold meg. Gyerekkoromban a szomszédasszony tacskóját Puszinak hívták. Kiállt az udvarra, és kiabált, hogy "Hol vagy Puszi?", "Hol van az én Puszikám?" stb.