Keresés

Részletes keresés

alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 419

33

amugy mostanaban a moderacio simogatta buksimat. maradtak is rajta nyomok...

valahogy valtozik minden...

en mindenesetre az eddiginel sokkal fontosabbnak erzem a 'normalis' jobbosokkal valo korrekt kapcsolatot.!

Előzmény: 33nev (415)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 418
Jajj, alfi, mi a franc koze van ennek a hülyének az szdsz-hez? Egy szimpla fikanick, aki veregeti a buksidat: "Ügyes vagy, alfi!" Ha ez neked bejön, legyen! Kivonulok.
Előzmény: alfredoo (414)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 416

wunder

nem vagyok se gyogyos se gyogyospedagogus.

de mi zarja ki a tolerans vitat? miert megy at a vita szemelyeskedesbe szinte rogton?

es amit a legjobban utalunk ha falkaban tamadnak rank...

es egyaltalan miert ilyen aadaaz ez a vita? mennyiben vezet kozelebb vagy visz tavolabbra wagner (esetleges) antiszemitizmusanak megitelesehez?

Előzmény: Törölt nick (412)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 415
Komolyan kérdem: te ettől jobban érzed magad? Kielégít a párt? Aranyom! Arra kéne reagálnod, hogy: egymillió háromezerrel megsimogatod alfredo buksiját. Tényleg annyira buta vagy, hogy nem érted, miért gáz ez? Vagy érted, csak nem akarod elismerni?

(Én nem bánom, ha folytatod. Ekkora égést szívesen lát mindenki. Végülis mind szeretünk nevetni.)
Előzmény: Törölt nick (411)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 414

33

lehet hogy rohejes a jopontosztogatas, bar tkp joszandekkal is fel lehet fogni, de szerintem 100x jobb mint amikor nekiallnak az embert kulonbozo stilusokban osztogatni. pl. andy capp ha mond e nev neked valamit.

amugy ahogy itt nekiesnek kucsmanak (persze megengedem hogy az o beugros libelleje is hagy kivannivalot maga utan) de maga a nekiesesi stilus nem allhat kapcsolatban peldaul az szdsz teljesitmenyevel a politikai porondon?

meg lehet keresni az allasontokban a hasonlosagokat es meg lehet vitatni az eltereseket. de falkaban lehulyezni valakit??? ocsarolni, hogy az anyja is valoszinuleg halaskofa volt a nem tudom melyik piacon? es itt nem erdekel hogy maga kucsma mit vezet elo. ez legyen az o es baratai felelossege...

vagy ugy gondoljuk hogy az az szdsz/mszp elkepeszto nepszerusegvesztesenek oka hogy nem tudott megfelelo kemenysegu, durvasagu riposztokkal eloallni?

Előzmény: 33nev (403)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 413
A kettő nem zárja ki egymást, úgy hogy te menj, ahova jólesik.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 412
Szegénykém!

Nem tűnt még fel, hogy alfi gyógypedagógus?
Előzmény: Törölt nick (404)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 409
Ja! Rákerestél, mi is az a reg? És hogy miért röhejes az egymillió háromezer akármennyivel eszet osztani?
Előzmény: Törölt nick (406)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 408
Húgocskám! Este van. Késő. Hajrá, hátha még elütök néhányat! Ettől te nem leszel se szebb, se okosabb. Ez baj, én megértem, de ez van.
Előzmény: Törölt nick (405)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 407
Mondd, te tényleg ennyire nem érted a magyar nyelvet? Jó, vannak ilyenek, de ez azért durva. Vaze, hamarosan érettségizned kell!
Előzmény: Törölt nick (404)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 403
Szóval nem érzed. Akkor mondom: nagyon röhejes vagy, ahobgy a jópontokat osztod.
Előzmény: Törölt nick (402)
33nev Creative Commons License 2009.07.30 0 0 400
Hát, ez kurva jó! Egymillió háromezervalamennyi a reged, és megsimogatod alfredo buksiját, mert jót szólt? Húgocskám, remélem mobilinternetezel a csillagos ég alól, mert a plafon az veszélyen lenne. Nagyon.

Mosyt komolyan! Te tényleg nem érzed, mennyire röhejes az ilyen nagyképűség?
Előzmény: Törölt nick (391)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 396
Szerinted ez a kocsmazsanér nickű izé meg tud különböztetni egy hegedűt egy zongorától? Már úgy hallás után, mert annyit azért még el tudok képzelni róla, hogy a méretviszonyokat fel tudja mérni.
Előzmény: alfredoo (388)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 395
Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár...

Kocsmazsanér te maxiarc, miniagy, zéróművelségű iskolapéldája a szorgalmas hülyének!

Mi redvásért nem vagy képes egy ILYENICIPICIT gondolkodni? Legalább próbálnád meg!

Mondd te, te legsiralmasabb példája iskolarendszerünk végletes lezüllésének, szerinted Mihail Pletnyev az Orosz Nemzeti zenekarnál micsoda?
He?
Alapító? Zongoraművész? Zeneszerző? A Conductor Collegium tagja? Karmester? Művészeti igazgató? He?

Avagy netántán, esetleg, feltéve de meg nem engedve, MINDEZ EGYÜTT, EGYSZERRE?

Vagy ez már magas neked, mint vakondnak a toronyóra?

(csak szólok, hogy az "árkot röhögök (röhögnek) köréd" H-turul szövege)
Előzmény: Törölt nick (371)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 394

kucsma

pedig erdekelt volna hogy mit mondasz a 388-ra.

az meg plane erdekelne hogy milyen kapcsolat volt weber es wagner kozott. a nevuk kezdobetujenek egyezesen tulmenoen...

Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 392
Julcsika, kérem
Előzmény: Törölt nick (389)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 390

kucsma

nekem erdekes es ertekes volt az informaciod hogy musical director volt az adott helyen ahol egyebkent vezenyelt is, es nem hiszem hogy megall az ervelesed hogy az izraeli phil. zenekarnak nem lenne megfelelo anyagi alapja.

orultem hogy utana olvashattam es a soltirol megtudott informacionak is orultem.

en orulni szoktam ha uj dolgokat tanulok.

Előzmény: Törölt nick (387)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 388

kucsma

szerintem egy ilyesmi zenei szokas sokaig fennmarad. ha egyszer ez a szokas akkor egy jol ellatott zenekar nem engedne meg hogy a zenepolitikaert felelos igazgato vezenyeljen.

mas

azt hittem hogy aki a viragot szereti rossz ember nem lehet. es mit latunk.

wagner gyuloli meyerbeert es mendelssohnt pedig mind a harman szerettek a zenet es mind a harman zsenialis zenet alkottak. valoszinuleg kolcsonosen gyuloltek egymast chopinnel mert az egyik nemet a masik meg lengyel volt es akkor mar jo emberek nem lehetnek. viszont egyutt utaltak musszorgszkijt aki meg orosz volt. azt viszont nem tudjuk hogy szerette e vagy utalta e lisztet es magyarnak vagy nemetnek tartotta e...

es az itteni zenet/viragot szereto emberek is fikazzak egymast. tkp mindegy is hogy mivel. a lenyeg a fika.

Előzmény: Törölt nick (382)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 386
Nem baj, mindenki jó valamire. Ha másra nem, elrettentő pédának.
Előzmény: Törölt nick (374)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 380

kucsma

solti directorsagara es vezenylesere nem tertel vissza ebben a duskal anyagiakban cimu toposzban.

Előzmény: Törölt nick (378)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 376

kucsma

regebben is ez volt a gyakorlat? mozartnak is mintha valamilyen adminisztrativ megbizatasa lett volna es megis az elso 10 alkalommal maga vezenyelte operait.

ha egy zeneszerzo (mondjuk erkel ferenc) az operahaz zenei igazgatoja ettol fuggetlenul vezenyelhet az operahazban? es tudtommal nem volt low budget zenekar.

Előzmény: alfredoo (375)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 375

kucsma

szerintem akkor is elofordulhat ez az eset ha a musical director vilaghiru. nezzuk meg hogy solti gyorgy volt e es hol volt musical director es vezenyelte e az altala igazgatott zenekart?

a magyar allami operahaz zenekaranal fordult elo hogy a musical director vezenyelte?

Előzmény: Törölt nick (374)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 372
Zubin Mehta vagy 2000 koncertet adott az izraeli filharmonikusokkal.
"Zubin Mehta war Music Director des Montreal Symphony Orchestra (1961-1967) und des Los Angeles Philharmonic Orchestra (1962-1978). 1969 wurde er außerdem musikalischer Berater des Israel Philharmonic Orchestra, wo man ihn 1977 zum Chefdirigenten und 1981 zum Music Director auf Lebenszeit ernannte. Mit diesem außerordentlichen Ensemble hat Zubin Mehta annähernd 2000 Konzerte auf fünf Kontinenten gegeben. "
Előzmény: Törölt nick (366)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 370
laGzi maga PLOLI!
Előzmény: Törölt nick (368)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 369
Kapj már ahhoz az izéhez ott a nyakad fölött, Kocsmazsanér!

Ki kezdett itt ajvékolni? Ki kezdte itt teregetni nem létező műveltségét? És ki az aki képtelen annyit leírni, hogy bocsi fiúk, ezt benéztem?

És ha a fejed tetejére állsz is, ha kiiszod a tengert, ha lenyeled a napot, azt a fószert, aki a zenekart vezényli, azt KARMESTER-nek (karnagynak) hívják.
Előzmény: Törölt nick (366)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 367
Egy lószart kezded érteni, te nemzetellenes, magyargyűlölő liberbolsi izé!

wunder = csuda
boy = fiú
shit = amit szeretsz kavarni
iron = vas

Nagy Lászlóról hallottál már?

(és még EZ akar beleugatni kulturális témákba)
Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 365
Te szerencsétlen csököttagyú!

Ha utulien (aki egyébként sokszor igencsak pongyolán fogalmaz) azt írta volna, hogy Mehta az Iz.Szi. ÁLLANDÓ karmestere volt, akkor lehetne igazad. (ÉN nem tudom, hogy volt-e hosszútávú, állandó szerződése, nem is érdekel)
De a faszi VEZÉNYELTE a zenekart, ergo a karmestere volt. Néhány próba és egy (kettő, n) előadás erejéig. Érted?
Előzmény: Törölt nick (360)
alfredoo Creative Commons License 2009.07.30 0 0 363

wunder

tolem mind a kettotoknek lehet igaza. furcsa helyzet mert szerintem a zenei igazgato nem igazan vezenyelhet ha a zenekarnak van egy allando karmestere akinek pont a zenei igazgato csap a tenyerebe, illetve jovahagyasa, meghivasa teremti meg a posztjat.

mehta viszont vezenyelgette a szimfonikusokat es egyebkent is alapjaban veve egy karmester es leginkabb karmesteri mivoltaban elvezhettuk tevekenyseget.

mindenesetre egy karmester karmesteri mivoltat illetoen felhordulni es kozolni hogy az illeto egy adott zenekarnal mint zenei igazgato mukodott, leginkabb sajat okossagunkra torteno ramutatasbol tortenik. es a tema szempontjabol sem lenyeges.

engem jobban erdekel hogy soltinak mi baja volt mehtaval? esetleg indiaisaga miatt nem tudta elfogadni?

Előzmény: Törölt nick (361)
ulánus Creative Commons License 2009.07.30 0 0 362
hali zonnenszájse!

"NE Wagner, Szabó Dezső, Ford etc."

Meg Iuvenalis, Tacitus, Diodorus...
Előzmény: Törölt nick (355)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 361
Beszarok!

Mi az, hogy igaza van?
Mehta VEZÉNYELTE az Izraeli Szimfonikusokat vagy sem?

És hogy nevezzük azt, aki zenekart vezényel? Jó, tudom, KARNAGY. De a karMESTER is hasonlót jelent!
Előzmény: alfredoo (359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!