Ajánlom a www.wormsing.hu oldalt, ott br. 12.000 Ft-ért kapsz a webshopban Lenmar gyártmányú utángyártott akksit, ami 1300 mAh kapacitású, kompatibilis az NP-FM30-50-70 akksikkal, és állítólag tökéletesen működik az infolithium szolgáltatása. Én is még csak ezután fogom itt megrendelni, de állítólag már több százat adtak el ilyet, és nem volt velük gond.
>Kipróbálni nem lehet semmit, kb 10 m2 az egész, egy csinos kiscsaj van ott.
Hat nem tom, en 1/2 eve amikor ott jartam megmutattak, es ki is probaltam a gepeket. Ketsegtelen, hogy nem minden van a boltban ami az arlistaban, de ha valaki telefonozik, akkor par nap alatt hozzak.
"Ne más mondja meg Neked, hogy milyen kamerát akarsz venni!"
Ez így elméletben jól hangzik, csak nem tudom azt a 15-20 kamerát minden elvárásom szerint tesztelni, ami az adott árfekvésben szóba jöhet. Aztán, ha az ember kicsit jobban a technikai paraméterek mögé lát, akkor kénytelen kicsit az árfekvést is újra átgondolni. Ekkor meg megint van 8-10 új szereplő, és borul minden, ami korábban körvonalazódott.
Sajna én is így vagyok. Kezdem látni, hogy videókamerát csak a SONY gyárt. Viszont az árai... Annyiért sokkal jobbat kapok más gyártóktól. Igazából innen kezdődnek a problémák. A kezelhetőség, kiegészítők SZVSZ mindegyiknél elfogadható, egy csomó mindenre nincs is szükség, ha az embernek van PC-je. Egyedül a kép és hangminőség az, amit a PC nem tud pótolni, ezért nekem 99%-ban ez számít. A Canon sajna kiesett, gyakori a mechanikai zaj, rosszabb fényviszonyoknál rendre igen zajos a kép. Ez kivétel nélkül szerepelni szokott a kritikákban. A JVC a hibás szériáival riasztott el, meg igazából a low end kategoriában tűnt jó vételnek.
Nagyon tetszett a középkategóriában a Sony HC40/42, de ugyanannyiért a GS120 már belépő egy magasabb szintre. Közepesből jót, vagy jóból egy alap készüléket?
A HC85-90 már a Sony legjobbja a kategoriában, de azonos árban a GS150-el, ami már a 3CCS kamerák derékhadába tartozik. Közepesből a legjobbat, vagy jóból jót? :)
Asszem a GS140 ami még megfizethető számomra, és bízom benne, hogy feltörik a DV-in funkciót is előbb utóbb. Bár az igazat megvallva, jóval olcsóbb még áttömörítés nélkül is 13GB-ot 3 adat DVD-n elrakni, mint miniDV szalagon őrizgetni...
Lehet, hogy már unjátok, hogy mint egy papagáj újra és újra felhozom a témát, de kérdezném, hogy Program AE üzemmódokat senki nem használ? Senkinek nincsenek tapasztalatai ezzel kapcsolatban? Pedig ez eléggé ONtopic téma lenne.
Ha nem lesz ilyen hozzászólás ígérem, most már nem firtatom tovább az ügyet. Csak tegnap este még majd két órát keresgéltem a neten ilyen témában, de sajna sikertelenül. Így már csak a személyes tapasztalatok maradnának reménysugárként.
A kipróbálás hiányát sajnálom, de az áraik nagyon korrektek!
És arról nincs vmi tapasztalatotok, hogy megoldható e az egy ilyen webáruházban, hogy a vásárló nevéhez egy vállalat nevét írom? (az ÁFA visszaigénylés végett)
Az AV Planet-nál raktáron is van cucc, de ha valamit akarsz telefonon érdeklődni kell hogy van-e, ha nincs , akkor a neten meg kell rendelni, utána ők felhívnak egyeztetni. Kipróbálni nem lehet semmit, kb 10 m2 az egész, egy csinos kiscsaj van ott.
Ja, magyar használati nem volt a gs140-hez, a 120-ét kaptam CD-n. A dobozban van több nyelvű, de angol nincs.
Az a véleményem, hogy kamera vásárlásnál, midenféleképpen kompromisszumot kell kötni, mert a gépek nem egyformák. Néha, még az egy kategóriával lejjebb lévő gép,
is jobb képet produkálhat. Viszont, esetleg nincs benne egy olyan funkció, ami a
drágábban benne van, de lehet, arra a leendő vásárlónak nincs is szüksége. Ha meg vagy elégedve, a 120-as felbontásával, ha nem, a teszteken akkor is jól szerepelt.
Suma sumárum, most is azt mondom, az a lényeg, a hogy olyan gépet kell venni, ami
a Te igényeidet (ha kompromissziumokkal is), kielégíti.
Ne más mondja meg Neked, hogy milyen kamerát akarsz venni!
És ez az AV Planet csak egy internetes webáruház vagy ott a helyszínen is lehet vásárolni? (esetleg kipróbálni a kamerákat?) Vagy ez csak úgy történhet, hogy a neten megrendelem és a boltban átveszem? Tehát a lényeg az, hogy lehet vásárolni ott is, vagy muszáj neten rendelni?
Akkor jól bezárult a kör, mert én meg "120 a 200 mellett" akartam írni, nem pedig "helyett".
El-körbenéztük.
A GS140 továbbra is érdekel, nagyon elkeseredtem a GS120 felbontásától.
Rá kellett jönnöm, hogy többnyire amerikás oldalakon írnak róla, ahol az NTSC miatt nem jön ki annyira az 540e-es CCD hátránya. PAL rendszereken, nagyobb képfelbontással a 800e-1.33M -pixeleses CCD-k viszont tényleg láthatóan élesebb képet adnak. :(
Márklár Bocsi de csak most jutottam odaig hogy gephez uljek.. Ismet koszi a vilagito pixel hibakkal kapcsolatos velemenyed. Megfogadtam,megbaratkoztam vele,elfer,igy egy het elteltevel mar annyira nem zavaro :) Most egy kicsit lesz idom tesztelgetni hogy mit is tud a gep,ugyhogy meg biztos lesz egy-ket kerdesem.(ha nem vagyok tolakodo:)Mint mar irtam ez az elso miniDV kameram ez elott csak egy nagy kazettas panam volt ugy 10 eve :) Megegyszer koszi
Nomatica: en az olcsobb szallitast rendeltem, az ara a honlapjukon a termeknel kikalkulalhato. Nekem kb 6e ft volt. Ket het alatt ert ide. A gyari doboz vastag nejlonba volt tobbszorosen beletekerve.
De en nem vasarolnek tobbet a Nomaticatol. A garancia problemas: a magyar markaszerviz erosen huzta a szajat (es elobb faxon egyeztetett a Nomaticaval), a masodik evben pedig mindenkepp vissza kell hozzajuk kuldeni a gepet javitasra. Az enyemet 26 ezer alatt nem vittek volna el biztonsagosan! (A Posta ara kb 10e lett volna, de nem lehetett toresbiztositast kotni ra!)