Keresés

Részletes keresés

juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4817
Tibor, ha elolvastad volna, amit irok, akkor lathattad volna, hogy USA-ban elek.
Előzmény: Tibor Arato (4816)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4816
juanhu; Azert tudsz te olyan sokat Americarol, mert sok TV-nezel Magyarorszagon rola.
See ya.
Előzmény: juanhu (4813)
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4815
"Ha nekem az amerikai buszsofőr soha nem felejti el leszálláskor mondani hogy legyen egy jó napom, a magyar meg mindig, akkor az amerikai ehhez jobban ért. "

Marmint a jonapkivanashoz ert jobban. A sofornek viszont nem ez a dolga.
Az viszont igaz, hogy az amerikai kozlekedesi kultura messze jobb mint a magyar, de ezzel nem mondok ujat azt hiszem.

"Összegezve amerikai szemmel nézve az a véleményem, hogy Mo.-n nagyon kevesen értenek igazán ahhoz, amit csinálnak. "
Nekem meg pont forditott a velemenyem. En is amerikaban elek. Tapasztalatbol beszelek en is.
Ezert is mondom, hogy kesz csoda, hogy ennek ellenere mukodik a dolog.

"A mindennapok sajnos sok ilyen apró dologból tevődnek össze."
Igen, pont ilyen dolgokrol beszelek en is. Talan azert mukodik, mert olyannyira be van szabalyozva, hogy nem kell gondolkodni, hogy ellassa a feladatat. 6-kor le kell tenni az ujsagot. Pont. Ezen nincs mit gondolkodni.

Előzmény: cosmopolitan (4814)
cosmopolitan Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4814
"Az amerikai poziciohoz szukseges tudas? Az pont olyan, hogy szinte mindenki olyan dolgot csinal, amihez mar eppen nem ert (kesz csoda, hogy mukodik). Magyarorszagon annyival masabb a helyzet, hogy szinte mindenki olyat csinal, amihez ert, csak nem szereti.

Az igaz, hogy ha valaki azt csinalja, amihez mar eppen nem ert, az rejt magaban kihivast egy ambiciozus embernek. Kerdes, hogy ez mennyire van kihasznalva."

Bizony, az amerikai pozicióhoz szükséges tudás. Sok időt töltök Mo., még többet itt, vannak tapasztalataim.
Példák:
Ha nekem az amerikai buszsofőr soha nem felejti el leszálláskor mondani hogy legyen egy jó napom, a magyar meg mindig, akkor az amerikai ehhez jobban ért. Ma reggel az újságkihordó rohant, mert 6 óra elmúlt 2 perccel, és neki 6-ra kellett az újságot pontosan az ajtóm elé tennie . A magyarnál soha nem tudom, mikor hozza (9-után valamikor), attól függ kivel találkozik beszélgetni egy kicsit. Itt a kertész szerdán az adott időben mindig pontosan megjelenik és elvégzi a dolgát amiben megállapodtunk. Mo. nagyon nehezen találok egyáltalán és vagy jön vagy nem, sokszor részeg is. Az amerikai szemorvos felhivta a fiamat két héttel a szemüveg elkészülte után, hogy jól lát-e vele. Mo.-n ezt nem várom el.
Összegezve amerikai szemmel nézve az a véleményem, hogy Mo.-n nagyon kevesen értenek igazán ahhoz, amit csinálnak. Ezzel egyidejüleg az ellenkezőjéről mélyen meg vannak győződve.

A mindennapok sajnos sok ilyen apró dologból tevődnek össze. Tudnék mondani magasan kvalifikált állásokat betöltő személyekre is összehasonlitásokat. Szerintem ha valaki betölt egy állást, akkor ahhoz értsen, minnél jobban. Ha még valami pluszt is tud az O.K. de először az elvárásoknak feleljen meg. Ha meg nem szereti, amit csinál, csinálja azt, amit szeret. Ha valaki eladó egy cipőboltban, az legyen eladó a cipőboltban és ne viselkedjen úgy mint egy meg nem értett drámairó. És ebben az amerikaiaknak többévtizednyi tudásbeli előnyük van. Ez a világ itt működik és ez nem egy csoda, hanem munka.

Előzmény: juanhu (4813)
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4813
Kedves Mr. Spock,

Itt se birom megallni, hogy ne szoljak hozza :)

"Magyar mondjuk tudja hogy Ausztrianak Becs a fovarosa, az azonos azzal, hogy mondjuk egy Kentucky-ban elo tudja hogy Virginianak mi a fovarosa. Mert azt azert tudja. "

Hat... kollegam jart texasban nemreg, ott beszelgetett egy amerikai holggyel, aki nem alulkepzett es nem felulkepzett, kb. egy magyar erettsegizettnek felelt meg. Nem tudta, hogy USA melyik ket orszaggal hataros. Ez foleg azert erdekes, mert Texas hataros Mexikoval. Ravezeto kerdesek segitsegevel (miert van itt ilyen sok spanyol ajku), azert meg merte tippelni Mexikot.
Persze ez nem egy felmeres, csak egy tapasztalat.

Itt az indexen irta valaki, hogy egy felmeres szerint Amerika lakoinak tobb mint a fele azt hiszi, hogy a II vilaghaboruban USA a Szovjetunio ellen harcolt.

"De nem tudom ki irta, itt, ebben a topikban, nem is olyan regen, hogy nem erdekli hogy a bolti elado ismeri-e Madach-ot vagy nem (vagy valami ilyesmi), hanem az erdekli hogy ismerje a poziciojahoz tartozo szukseges tudast (bocs ha nem jol idezek). Az amerikai alapmuveltseg mondhatni "praktikusabb"."

Az amerikai poziciohoz szukseges tudas? Az pont olyan, hogy szinte mindenki olyan dolgot csinal, amihez mar eppen nem ert (kesz csoda, hogy mukodik). Magyarorszagon annyival masabb a helyzet, hogy szinte mindenki olyat csinal, amihez ert, csak nem szereti.

Az igaz, hogy ha valaki azt csinalja, amihez mar eppen nem ert, az rejt magaban kihivast egy ambiciozus embernek. Kerdes, hogy ez mennyire van kihasznalva.

Előzmény: Mr Spock (4806)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4812
Koch, homokos? Ez nekem nyú. ('sten bocsá' nem vagyok new yorki.)
S mindjárt megragadom az alkalmat, az ilyenfajta "bespékelés" kimeríti a hitelrontás kritériumát.
Nem fair.
S nem is tartozik a témához.
Legyen Koch buzi, vagy straight. Most már mindegy. The demage is done. Lehet bocsánatot kérni.

Ezek a bulvár félhírek rontják el a dolgokat.

Előzmény: Mumu (4804)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4811
"...az átlag magyar kb. annyira érdeklődik mélységben USA iránt mint az amerikai Mo. iránt. "

Nekem más a tapasztalatom.
Csak átfogni nem képesek.

Pl.: Nagy hóvihar Denverben. Otthoni barátaink felhívnak, hogy látták az itélet idöt a TV-ben.
Mi Chicago-ban hallgatjuk a hívást.

Legjobb barátom, pesti fotoriporter. Bejárta a Világot, de képtelen tudomásul venni a 7 óra idöeltolódást Budapest és Chicago között. Minden pénteken de 10-kor hív. Itt reggel 3 óra van.

Élik a maguk kis életét a maguk kis Világában. Néha irígylem öket.

De bosszant is.

Előzmény: cosmopolitan (4802)
Tomthumb Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4810
Bocsbocs, csak tetszett, ahogy a tasztalon jöttek sorba a topicok:

...
Mi neked Amerika?
A pokol tornáca
...

Persze ez nem az én véleményem szerintem 8-)

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4809
"...az átlag magyar kb. annyira érdeklődik mélységben USA iránt mint az amerikai Mo. iránt. "

Nekem más a tapasztalatom.

Előzmény: cosmopolitan (4802)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4808
Mr. Spock; Olvasva soraidat egy dolgot kihagytal.
A kommunizmus alatt nekunk Magyarorszagon csak klasszikus zenet lehetet altalaban hallani. Minden utcasarkon bombolte a hangszoro. Ezert belelett vesve az emberek agyaban, hogy csak ilyen zenet erdemes halgatni. Abban az idoben csak ugy tudtunk halgatni amerikai zenet ha volt rovidhullamu radionk.

Virginiat emlitetted. Fovarosa Richmond.
En is VA.-ban elek mart 46 eve.
See ya Sky.
Előzmény: Mr Spock (4806)
Mr Spock Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4807
Kedves Mumu,

ha most a Grun es Bloomberg nevevel inszinualnal t.i. hogy mindketten zsidok

Persze hogy arrol van szo. Ami persze nincs megemlitve, hogy meg New Yorkban IS (ahol a legtobb zsido el minden mas amerikai varoshoz kepest), a nemzsidok vannak tobbsegben. Az, hogy a vegen a ketto kozul kellett valasztani, nem azt jelenti hogy csak ketten voltak ott. A valasztas csak a "donto" volt. Elotte az ugynevezett "primary"-ken, mindket partnak tobb jeloltje volt, a zomuk nemzsido. Green-t is, Bloomberg-et is az emberek valasztottak. Teljesen demokratikus alapon. Es a valasztok tobbsege meg igy is nemzsido.

Gabor

Előzmény: Mumu (4804)
Mr Spock Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4806
Kedves kisfekete,

Belatom, igazad van, lehet, hogy elfogult vagyok az en kedves kis orszagommal.

Nem vagy egyedul. Amikor kijottem (28 eve) en is eloszor megdobbentem, hogy az atlag amerikai mennyire nem ismeri Europat, Magyarorszagot. De aztan lattam (belattam), hogy mennyire nagyon nagy Amerika (Magyarorszag tobb mint 200-szor beleferne), mennyire mindenki "onmagukkal van korulveve", es mennyire nem realis az elvaras hogy jobban ismerjek a vilagot. Es foleg, rajottem, hogy magam sem ismerem jobban a vilagot. Az hogy az atlagos Magyar mondjuk tudja hogy Ausztrianak Becs a fovarosa, az azonos azzal, hogy mondjuk egy Kentucky-ban elo tudja hogy Virginianak mi a fovarosa. Mert azt azert tudja. Es raadasul Virginia (egy allam az otvenbol) nagyobb mint akar Magyarorszag, akar Ausztria.

Ha azt akarod mondani, hogy az atlagos amerikainak az atlagos alapmuveltsege alacsonyabb mint az atlagos europainak, akkor minden valoszinuseg szerint igazad van. Ez egy kulturalis adottsag. De nem tudom ki irta, itt, ebben a topikban, nem is olyan regen, hogy nem erdekli hogy a bolti elado ismeri-e Madach-ot vagy nem (vagy valami ilyesmi), hanem az erdekli hogy ismerje a poziciojahoz tartozo szukseges tudast (bocs ha nem jol idezek). Az amerikai alapmuveltseg mondhatni "praktikusabb". Fiatal orszag, mely kulturalis gyokerek nelkul, ahol 150 evvel ezelott meg a poros pusztan kergettek egymast. Ennek a nepnek a hagyomanyai nyilvanvaloan nem klasszikus zene hallgatasa es ismerese, hanem a sajat orszaguk eszmeletlen iramban valo felepitese, es minden ami azzal volt kapcsolatban. Nem azert erdekli oket kevesbe a klasszikus kultura mert butabbak vagy erdektelenebbek, hanem azert mert nagyszuleiknek, dednagyszuleiknek nem volt erre idejuk. Es ebbol a szempontbol 100-150 ev nagyonis rovid ido. Kepzeld el mi lenne most, ha Thomas Edison azzal toltotte volna az idejet, hogy allandoan operakat hallgat, es nagy klasszikusok regenyeit olvasta volna. Valamit valamiert.......

Gabor

Előzmény: kisfekete (4800)
Mumu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4805
Isten hozott korunkbe.
Előzmény: kisfekete (4792)
Mumu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4804
ha most a Grun es Bloomberg nevevel inszinualnal t.i. hogy mindketten zsidok akkor en mint protestans nehezmenyeznem.Attol eltekintve hogy lassan az USA-ban ahogy nonek az ott szuletett generaciok ezzek a kerdesek masodrenduek lesznek (legalabb is az igazi amerikaiknal es legalabb is ha az ipse,a kandidatus nem huzza ezt ala es akar vele elonyokhoz jutni).N.Y az o tobb mint 4 millio zsido szarmazasu valasztojaval (ha valami nem pontos javitsatok kerlek ki )teljesen normalis hogy nagyobb szamu zsido jeloltel rendelkezik es igy megvalaszhatjak oket nagyobb eselyel es termeszetesebben mint mondjuk Virginiaba.
Kulonbben elotte Giulliani sikeres polgarmester (akit keszen lettek volna harmadszor is megvalasztani a zsido szavazatokal is) egy masik nagy neptomeg kepviseloje volt meg annyi evig a zsido es tudtommal homokos Koch volt a polgarmester (rola sok jot es rosszat mond a fama...de a fama mar ilyen)
Előzmény: Dauphin2001 (4782)
Mumu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4803
Helyes,kedves Gabor,ugy latszik elhagy a humorerzekem.
Hja es csak hogy kotekedjek:
A masik velemenyet el kellene fogadni akkor is ha nem logikus szerinted,persze nem identifikalni Magadat vele de elfogadno hogy letezhet,hogy eppen annyi joga van a megjelenesre,hivek toborzasara mint a Tied vagy az enyem,csak eppen mi nem vagyunk vele egyvelemenyen sot ervelunk ellene.
Na jo.Orilok hogy a topicba most ervek es nem karomkodasok jelennek meg.
Előzmény: Mr Spock (4783)
cosmopolitan Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4802
"Hát ha arra van piac. Mert az3rt senki ne higyje, hogy az Indexen magyarország beszél. Nem ismerem a statisztikákat, de nem olyan soknak van elérése.
És ez a tény minden átlagot megváltoztat "

Nem erre gondoltam. Nem hiszem, hogy ezeket a dolgokat a piacra kellene bizni, a hülyeségnek mindig is nagyobb a marketing ereje. Nem is tudom a megoldást. Talán inkább valami ismeretterjesztés jellegű dologra. Mo. még mindig eléggé központositott ország, talán a mindenkori hatalom csinálhatna valamit, és nem csak az USA-t illetően. Sajnos azok meg nyakig ülnek a korrupciós ügyeikben, pártállástól függetlenül. Nem éppen azzal vannak elfoglalva, hogy hasznos mechanizmusokat bevezessenek, talán nem is érdekük.
Mo-n nem az Index olvasóit értettem, de tapasztalataim szerint az átlag magyar kb. annyira érdeklődik mélységben USA iránt mint az amerikai Mo. iránt.

Előzmény: Törölt nick (4801)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4801
"Valahogy Mo.-ra mindig csak a hülyeség jut el innen, a jó dolgok meg nem annyira."
Hát ha arra van piac. Mert az3rt senki ne higyje, hogy az Indexen magyarország beszél. Nem ismerem a statisztikákat, de nem olyan soknak van elérése.
És ez a tény minden átlagot megváltoztat
Előzmény: cosmopolitan (4788)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4800
Kedves Mr. Spock!

Belatom, igazad van, lehet, hogy elfogult vagyok az en kedves kis orszagommal.
De en ugy lattam Europarol sem tudnak tul sok mindent, es ahogy eszrevettem nem is erdekli oket. Lehet, hogy tevedek, eddig nekem ennyi jott le Amerikarol.
Azert is irok ide, mert kivancsi vagyok mas hogy latja ezt.

Mr Spock Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4799
Kedves kisfekete,

Azt hittem irni akarsz valamit Nebraskarol, es azert kerded mit tudok rola. Tenyleg semmi kulonoset nem tudok, de azt tudom, hogy hol van, es nem meresztek nagy szemeket, hogy az mogyoros, vagy mandulas csoki-e.

Oszinten, azon kivul hogy egy amerikai allamrol van szo, mit tudsz Nebraskarol? Valoszinu hogy semmit, es ha egy olyan terkepet eledtenne valaki amire nincsenek rairva az allamok nevei, valoszinuleg nem is talalnad meg. Ne izgulj, nem szegyen. Nagy a vilag, sok orszag van, azoknak sok fovarosa van, es kulonosen tanult embereken kivul talan senki nem ismeri a vilag osszes orszagat es az osszesnek a fovarosat. Es akkor nem is beszelek mas reszletekrol. Legyunk oszintek, Magyarorszag egy kis orszag, vilagszintu jelentosseg nelkul. Mitol ismerne az atlagos amerikai? Te tudod hogy hol van Suriname? Tudod mi a fovarosa? Tudod hogy egyaltalan melyik kontinensen van? Milyen nyelvet beszelnek? Es akkor meg semmi reszletet nem is kerdeztem. Egyaltalan biztos vagy benne, hogy ez egy igazi orszag, es nem csak kitalaltam egy nevet?

Sok magyar "fel van haborodva" azon, hogy USA-ban nem ismerik Magyarorszagot. Miert ismernek jobban, mint az atlagos magyar Suriname-t, vagy akarmelyik masik orszagot a vilagon.

Gabor

Előzmény: kisfekete (4796)
Mr Spock Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4798
Kedves pistigazda,

Semmi lényeges csak annyit várok el egy new york-itól hogy tudjon Magyarországról, mint tőled hogy tudjál Nebraska-ról :-)))

Jóóóóóó!

Gabor

Előzmény: pistagazda (4795)
Mr Spock Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4797
Kedves Parser,

Szoktatok nezni (Te is Mr Spock) a 'Boston Public' cimu sorozatot?

Nem. Miert, erdemes?

Gabor

Előzmény: Törölt nick (4786)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4796
OK pistagazda, vettem a lapot. 1-0 oda.
Azt hittem irni akarsz valamit Nebraskarol, es azert kerded mit tudok rola. Tenyleg semmi kulonoset nem tudok, de azt tudom, hogy hol van, es nem meresztek nagy szemeket, hogy az mogyoros, vagy mandulas csoki-e. Magyarorszagrol meg tenyleg nem is hallottak. Amikor kerdezik honnan jottem, es megmondom, hogy Mo, fogalmuk sincs mi az. Persze van aki azonnal ravagja, hogy huuu kommunizmus. Meg nehanyan azt is mondtak mar: Igen, igen, Bukarest!
pistagazda Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4795
Semmi lényeges csak annyit várok el egy new york-itól hogy tudjon Magyarországról, mint tőled hogy tudjál Nebraska-ról :-)))

Welcome !

Előzmény: kisfekete (4794)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4794
Kedves pistagazda!

Semmit!
Miert kerded?

pistagazda Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4793
kisfekete,

Te mit tudsz Nebraskáról ?

Előzmény: kisfekete (4792)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4792
Kedves Forumosok!

En 2 hete elek itt Amerikaban, New Yorkban, ezert is kerestem meg ezt a forumot, hogy megnezzem, kinek mi a tapasztalata az itteni elettel.
Nekem meg eleg keves, most ismerkedek a varossal, az emberekkel, a szokasokkal. Beleolvastam az eddigi hozzaszolasokba, van amivel mar most egyetertek, van amivel nem, de mint irtam, meg nincs sok tapasztalatom. Eddig sokkal nagyobb felszinesseget latok, mint Magyarorszagon.
A hiradokban alig van europai hir, csak annyit lehet megtudni, hogy itt Amerikaban mi tortent.
A tobbszaz tvcsatornabol osszesen kb. 10 nezheto. Kicsit ki vagyok akadva a reklamokon is, azon, hogy a Prozac-nak (ez egy eleg eros antidepresszans) ekkora reklamja van.
Az iskolarendszerrol nem sokat tudok, de ahogy en latom az is eleg felszines. Jo az, hogy amig Magyarorszagon mindent ugyanolyan szinten kovetelnek, itt lehet szakosodni, es a diakok mire kikerulnek az iskolabol tenyleg ertenek valamihez, de rengeteg felszinesen gondolkodo, ostoba emberrel talalkoztam, akik nemhogy Magyarorszagrol sem hallotak, meg Europarol is alig tudnak valamit.

Figyelem a tovabbi hozzaszolasokat!

kisfekete

cosmopolitan Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4790
Parser,

Kidobtam a TV-t néhány éve (jó nagyot csörrent mindegyik, a magyar is meg az amerikai is :-) ), igy nem tudom miről van szó. Ha összefoglalnád a lényeget, az érdekelne.

cosmopolitan

Előzmény: Törölt nick (4786)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4789
Classic Girl,
Azért nem kéne Cosmopoliannak neki menni, - mert amit leirt az otthoni könyvesboltrol, az valoszinüleg megtörtént.
Akkor pedig ismerjük el, hogy mindenütt vannak ignorant (tudattalan/érdektelen) emberek.
Még Magyarországon is.
Előzmény: Classic Girl (4787)
cosmopolitan Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4788
Classic Girl,
"szerintem te egy nagyon snob helyen elsz!

bocsanat hogy beleszoltam.

es tudod a butak boldogabbak. en egy nagyon boldog ember vagyok. szerintem Te nem."

Sajnos tényleg egy nagyon sznob helyen lakok, olyan hülye movie az egész, maguk az amerikaiak sem szeretik a környéken. Azért szeretek itt, nem mindenki sznob és a suli tényleg nagyon jó. Mentségemre legyen mondva, hogy Mo.-n is nagyon sok időt töltök, egy kevésbé movie kis faluban.

Örülök hogy boldog vagy, ez én boldogságom meg nem tartozik ide, nem is fontos a téma szempontjából -sőt egyáltalán nem- de a butaságom alapján jó esélyeim vannak . Ha az oktatást illetően van valami tapasztalatod, ami segiti az összehasonlitást, az viszont érdekelne. Szerintem oktatás az egyetlen módja a gazdasági lemaradás behozásának.

Azt nem állitottam, hogy az amerikaiak Tolsztojt meg ilyesmiket olvasnak tömegesen. Csak azt, hogy nem tudtam ezt már venni Mo-n, és az eladó (aki tulajdonos is volt és régóta ismerem) ezt mondta. Az amerikaiak nagyon unalmasak nekem ilyen szempontból, ezt már irtam itt nemrég. Egy-egy party után mindig előveszek egy könyvet, hogy regenerálódjak valahogy.

Azért ha bemegyek egy amerikai antikváriumba (átlag helyen), mindig nagyon sok klasszikus könyvet is találok (meg a sok szemetet is persze), valaki csak olvasta őket.

Meg még azt is akartam mondani, hogy itt minden fajta könyvet azonnal megtudok venni, tehát könyv az van (még ha senki nem is olvassa, csak akkor meg nem tudom, hogy az amazon.com mitől lett ekkora, 600 hit-tel csak Tolstoy-ról).

A lényeg amit akarok mondani csak az, hogy kár egyik országbelinek lenézni csipőből a másikat (pláne ha közben ki van a feneke és maga sem tudja világosan mit is akar tulajdonképpen), miközben azért annak is vannak jó iskolái, csak másfajta a kultúrája. Mindig érdemes tanulni a másiktól, és nem csak a hamburgert meg a Hollywood filmet. Leszólni persze sokkal egyszerűbb, de ha egyszer csak kiderülne, hogy a maga világa sem kulturálisan, sem gazdaságilag nem olyan jó mint azt hiszi, akkor az elég ciki. Célravezetőbb ehelyett talán megtanulni a jó dolgokat.

Valahogy Mo.-ra mindig csak a hülyeség jut el innen, a jó dolgok meg nem annyira. Ez is lehet egyik oka az amerikaellenességnek.

Előzmény: Classic Girl (4787)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.08 0 0 4787
Cosmopolitan egyik hozzaszolasa:

"Végezetül egy néhány héttel ezelőtti tapasztalat Mo-ról: Tolsztoj könyvet akartam venni egy vidéki nagyváros legnagyobb könyvesboltjában. Az eladó csak annyit mondott: "Uram, mit gondol, ki olvas ma már itt Tolsztojt ?" Itt ez nem volt gond. Könyv legalábbis volt..."

szerintem Mo-n tobben olvasnak Tolsztoj-t mint amerikaban. amerikaban nem is tudjak ki az! mi az! szerintem te is azert tudod ki az mert megyar vagy.

szerintem te egy nagyon snob helyen elsz!

bocsanat hogy beleszoltam.

es tudod a butak boldogabbak. en egy nagyon boldog ember vagyok. szerintem Te nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!