Keresés

Részletes keresés

chgergo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4299

Kösz, ez igen hízelgő, pláne a nemrég kapott kritikák után.

Ennek ellenére úgy vagyok vele, hogy minél többet látok, hallok, olvasok a témáról, annál bizonytalanabb vagyok. :(

Az olcsóbb kamerákat meg már az elején átugrottam, nem is szívesen adok konkrét tanácsot.

A Sony viszont érdemelhet egy próbát.

Szerintem oltári nagy különbségek nem várhatók low-end vonalon, leginkább a szolgáltatások, ergonómia, akku időtartam, ajándék táska terén. :)

Ezeket kell mérlegelni, fölösleges dologért ne fizess felárat.

Ha teheted, nézz ki 2-3 számodra tetsző és megfizetrhető kamerát, és olvasd végig a cikkeket róluk a korábban belinkelt oldalakon. Ott nagyjából képet kapsz róla, melyiktől mit várhatsz el...

Előzmény: Otool (4288)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4298

birefi,

a Hitachi EISA 2004-05 díjas. Biztos, hogy jó választás.

Előzmény: birefi (4286)
LuigiT Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4297
A Pana GS250-ről nincs véletlenül valakinek kézzel fogható tapasztalata, infója? Milyenre sikerült az kép stabilizátora? Képminőség?
laveusa Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4296
Szia.Tanácsot kérnék.Sony DCR-HC17 kamera mini dv 100 e ft.Családi videózásra,a gyermekeimet felvenni.Megéri-e?Köszi.
Előzmény: chgergo (4287)
stevie wonder Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4295

Igen, az enyem 93-as.

Meg mindig nincs valasz a szervizbol. (Pontosabban a Nomaticatol a szerviz fele, hogy megcsinalhatjak.)

Előzmény: _Pisti (4293)
HT Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4294
Ott a pont, de a poént nem hagyhattam ki :-)))
Pláne, hogy nem is figyeltem eléggé :-(((
Arról nem is beszélve, hogy nálam is a 93-as állt leginkább versenyben a 750i-vel. És én is a Nomaticánál vásároltam....

Ergo: nem kell itt olvasgatni, Samsungot köll venni!

***HT***

mikróban legalábbis...
Előzmény: _Pisti (4293)
_Pisti Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4293
Stevie-e 93-as (ha jol emlekszem).
Előzmény: HT (4292)
HT Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4292
Látom Stevie van vevő a kamerádra :-)))))
Márklár Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4291

Ha békét és nyugalmat akarsz, akkor nyugodtan vegyél DVD-s kamerát. Ma már,

nagyon jó szerkesztő progik vannak MPEG2-re. Ráadásul a kamerában is lehet

szerkeszteni. A 640x480-as fényképezési lehetőség, egy jó minőségű állóképnek

felel meg. Temészetesen, a jobb felbontás előny. Ez nem fényképezőgép! Szvsz,

mind a kettő jó márka, a Hitachi-nak előbb volt DVD-s gépe.

rage5 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4290
Kedves Otool! A JVC kamerákat nem ismerem, de Samsungal van tapasztalatom. Hasonló cipőben jártam egy pár hónappal ezelőtt. Olvasva a forumokat a Samsung kamerákat mindenhol lehúzták. Én nem hallgattam rájuk így egy VPD103i-t vettem. Ez annyival másabb, mind 101, hogy tud kezelni memória kártyát. Aki negatívan vélekedett a kameráról azt mondta, hogy nagyon rossz minőségű felvételt készít beltérben. Én próbáltam bent is, kint is és megvagyok elégedve vele. Az igaz, hogy kevés fénynél zajosodik a kép, de engem nem zavar, gondolom ebben az árkategóriában egyik sem csinál sokkal tisztább képet kevés fénynél. A kültéri felvételek szerintem szépek, tiszták. Nagy zoom-nál a képstabilizátor egész tűrhetően működik, bár stabilan kell tartani. Felvételnél én egy problémával találkoztam csak: előfordul, hogy a fokusz lassan állítja élesre a képet. Erről a kameráról eddig més sok pozitívumot nem hallottam, de nekem megfelel. Nálam a vásárlásnál a pénztárca szabta meg a határt, így komolyabb gépek szóba sem jöhettek. A kamerához kaptam minden kiegészítőt: pót aksi, kazette, táska, így úgy gondolom jó vételt csináltam
Előzmény: Otool (4288)
Otool Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4288

Látom, te értesz hozzá, Gergő!

Én most szeretnék mini DV-t venni. Lenne egy alig használt Jvc grd 73 e vagy egy új Samsung vpd 101 uo. árban (90eFt). Azt hiszem, az utóbbiban a fényképet csak szalagra lehet rögzíteni, memóriakártyára nem. Ill. ezt a különbséget ismerem  a kettő között. Te melyiket javaslod?

Előzmény: chgergo (4287)
chgergo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4287

Legalább pár hozzászólást olvass vissza!

Szépen le van írva, mennyit ér a CCD méret, pixelszám, és hogy mi köze a képekhez.

Az éjszakai fölvétel elég használhatatlan ezeknél a kameráknál, többnyire kis zársebességgel vagy infra ledekkel oldják meg a kérdést. Minden márka máshogy hívja a "találmányát", egy árva buznyákot sem adnék az egészért. Inkább egy reflektor...

Fényképezésre még egy akciós 30e-es kamera is sokkal jobb választás. Csak marketingre jó a videokamera fotó módja, vagy effektek alkalmazására, nem fénykép készítésre.

Kedvencem e tekintetben a Samsung 2 az egyben kétlencsés kamerája. Emlékeztet a Bitchin' fast VGA card-ra...

Egyébként feltett szándékod egyből DVD-t felvenni?

Kényelmes meg minden, de utólag feldolgozni meg effektezni nem szerencsés választás...

birefi Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4286

Sziasztok,

tegnap beírni ide, de lehalt az index. Na most újra próbálkozom.

Szóval sürgősen tanácsot kell kérnem, mert épp egy DVD-s videokamerát vennék, és nem igazán értek hozzá. :(

Rengeteget néztem már, de alapvetően kettő maradt fel a rostán. A Hitachi DZMV 550t és a Sony DCR-DVD 91.

A Sony-ról úgy tudom egész jó márka, de a Hitachit nem ismerem.

Számomra alapvetően lényeges, hogy mindkettő újraírható DVD-t használ, ha jól értem.

Ami a Sony-nál nem igazán nyerő, hogy csak video/audio kimenet van, de se USB se video/audiobemenet (ezek a Hitachinak vannak).

Ami tetszik, az supernight shot plus, bár vakuja egyáltalán nincs. (talán nem is kell?)

A szuper (elektronikus) steady shot nem tudom többet jelent e mint a Hitachi szerény "elektronikus" stabilizációja.

A Sony 7 órás készenléti ideje remek, és érthetetlen a Hitachi 1 órás max felvételi ideje.

A Sony 1/6 CCD-t és 800.000 pixelt ad meg, a Hitachinál 720ezret írnak videóra és 1 milliót állóképre. (nem világos hogy a Sony adat mire vonatkozik.)

A képeknél mintha a Hitachi lenne jobb mert 2 ezer 1280*960-as kép jobban hangzik mint a Sony 640*480 max képmérete. (Bár nem tudom. Ez mennyire rossz képminőség?)

Előre is köszönöm a magyarázatokat, véleményeket, segítséget!

chgergo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4285

Ez érthető, csak szerintem elég kicsi rá az igény, ezért nincs sok ilyen proggi. Egyszerűbb kézzel nekilátni a dolognak. Virtualdub-bal átméretezheted, keretet rakhatsz a filmre (hogy teljes PAL felbontást kapj), aztán a frame rate-et is át kell konvertálni 25-re, hangot 48kHz 12/16bitr PCM-be, a videót meg megfelelő DV formátumba. Már csak 20GB szabad hely kell, és kész.

Az adattárolás meg ízlés kérdése miniDV-n. Pótolhatatlan adatokat azért nem bíznék rá...

Előzmény: _AiRMAN_ (4283)
chgergo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4284

Szia Appia!

Erről már volt szó, ne tegyed!

Ez a GS120 butított változata, még DV-in sincs benne. A lencséről nem is beszélve, már az sem a Leica Dicomar.

Ja, és drágább is, mint a GS120!

A helyedben én naggyon sürgősen csípnék még az utolsó 120-asok közül, ha 150e-ért keresnék kamerát. Esetleg a GS140, ha van 200e rá, annak már nem 540e-es, hanem 800e-es CCD-i vannak.

Előzmény: appia (4279)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4283
Hát igen, kírhatnám dvdre, viszont az mpeg2 kódolás legalább annyi idő, mint normál sebességgel felvenni a szalagra, de sztem inkább több... A másik meg, hogy divxben hagyom, mert ugye van asztali divx, viszont szvsz elég gagyi minőségben játsza le az olyan filmeket, amik gépen full szépek az utólagos deblocking meg ilyesmik miatt. Szal ezért lenne jó a divxet géppel kitömöríteni, aztán DV-re írni. Másik, hogy ezt lehet nézni útközben, és gondolom megérted, hogy ha van digit kameréja az embernek, nem akar feltétlenül egy hordozható dvdt. Hiába nagyobb a képernyője.<br>
Rákerestem az adatmentésre, eddig egyet találtam, valami DVSpoof, csakhogy nem tud PAL-t, szóval kiesett. Egyébként annyira nem rossz az adatsebesség, azért kb 2x-es dvd olvasásnak fele meg. igaz, hogy másfél óra, de azalatt 10-20 giga megy át!
Előzmény: chgergo (4275)
appia Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4282

Szia én itt szereztem be igaz nem sonyhoz

de ezen a címen keress

http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=286&lid=21

appia

Előzmény: Mantidea (4280)
trolipotlo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4281
ebay.de, 15 EUR + 6,90 pósta.
Előzmény: Mantidea (4280)
Mantidea Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4280
Tud segíteni valaki Sony HC-40-es kamerába való utánygyártott NP-FP50 típusú akksi beszerzési helyét illetően?
appia Creative Commons License 2005.02.24 0 0 4279

Sziasztok

Segitsetek jotanácsal /kezdö vagyok/

kamerát szeretnék vásárolni,1 kérdésem  panát vagy sonyt vegyek

Nekem a pana  NV-GS75 öst szemeltem ki.

Kérlek jotanácsal segitsetek.

Kössz   appia

Márklár Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4278

Látom, jól körüljárod a témát. Úgy tűnik, kicsit aggódós típus vagy. Ez nem baj!

Csak érdekelne, hogy akkor mit akarsz a Nomatica-tól? Vagy nem olvasod a topicot?

Előzmény: Rayman15 (4277)
Rayman15 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4277
Igen, ő a másik kiszemeltem! :)
Épp most írtam egy levelet a Nomaticanak hogy most akkor mennyi is az ára a GS200-nak (a két oldalon két különböző ár van feltüntetve)
Előzmény: chgergo (4276)
chgergo Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4276

A HC90 nagyon jó kamera. Mindenütt egészen jónak mondják a képminőségét. Ennyi pénzért viszont már GS200-at is kaphatsz, aminek a képminőségére többnyire alig találnak szavakat a tesztelők...

Előzmény: Rayman15 (4274)
chgergo Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4275

Avisynt.

Dobsz egy hanyag scriptet, ami a bemenő fájlt DV formátumba küldi. Nem kell a 13GB, egy 0 hosszúságú file-ba emulálja a cuccot. Csak az a baj néha, hogy a célprogram ide-oda olvasgatni akar a file-banb, és akkor gond van. Szal nem müxik mindennel.

A VirtualDub is tud frame server üzemmódot, az is hasonló.

Egyébként valahogy nem túl életszerű nekem ez az erőlködés, mi a halálnak akarsz egy CD-nyi filmet 13GB-ra másolni? Dobd ki egy újraírható DVD lemezre, ha már hurcolni akarod PC mentes övezetbe...

Keress rá a "DV-in" és "streamer" szavakra. Van ilyen proggi, de a mai DVD áraknál idejét múlt.

Egyébként a szalagon is tömörített anyag van, és valamennyi hibajavítás is van rajta.

"nem egy orát, hanem legalább másfelet LP-ben"

Ennyit kapsz, igen, de ennyit várnod is kell lementésakor vagy betöltéskor.

És a szalag akkor is csak egy vékony, sérülékeny mágnescsík...

Előzmény: _AiRMAN_ (4273)
Rayman15 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4274
Tulajdonképpen azért fontos, mert HC90-et szeretnék venni, de nincs szélésvásznú TV-m... :( És így feleslegessé válik a 2,7"-os kijelző (de még azt hiszem így is a HC90 mellett maradok...)
Előzmény: _AiRMAN_ (4271)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4273
Köszi a kérdésemre a válaszokat, látom, kisebb vita keveredett belőle! :)))
Igen, arra gondoltam, hogy realtime kéne divx-ből DV-t csinálni, és renderelés alatt azt értettem, hogy előtte valami temp fájlba kitömöríteni, na ez az, amit nem szeretnék! Már ha egy normális proci meg tudja oldani realtime a DV tömörítést. A tömörítés fokából gondoltam, hogy nem túl nagy megterhelés.
A másik a fájl mentés: a DVD tényleg olcsóbb, nem azért, igazából csak próbaképpen, meg így mégis egyben van a sok adat, nem több lemezen. Ja, és biztos kevesebbet lehet menteni adatból, mint ami a videó, ha normálisan megoldják a hibajavítást, mert azzal számolni kell, hogy a szalag gyűrődik, ugyanúgy, mint hogy a lemez karcosodik.
Ja, és 1000Ft-ból én 8mm szalagot veszek, nem egy orát, hanem legalább másfelet LP-ben...
Előzmény: chgergo (4253)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4272
Szerintem is csak szélesvásznú videóval próbálkozz, vagy valamennyire lekicsinyítve a 4:3-at, mert ilyenkor 1000kbps alá kell menni az meg a technika jelen állása szerint nem igazán működik észrevehető blokkosodás nélkül még divx5.2-vel vagy xviddel se.
Bár esetleg megpróbálhatod a makrofos(TM) WMV 768kbps változatát, ha van gusztusod hozzá... :)
Előzmény: otisz100 (4259)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4271
Most ez neked tkp. miért is ilyen fontos? Akármi is van az lcd-n, az a SANYI manuálok szóhasználatával élve "a felvételt nem befolyásolja". Egyébként szerintem a két szélét feketén hagyja a képernyőnek, vagy esetleg széthúzza 16:9-re, vagy ezt a kettőt lehet beállítani. De ha letöltenéd a használatit, abban biztos benne van.
Előzmény: Rayman15 (4270)
Rayman15 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4270
Jelen esetben az én kérdésem nem a CCD-re, hanem az LCD-re vonatkozott!
Tehát a 16:9-re optimizált szélesvásznú 2,7"-os LCD-n mi történik ha átkapcsolok 4:3-ra? Az LCD-n is kitakar a kép széléből? Vagy egy kerettel jelzi, hogy az LCD-n láthatóból csak mennyit vesz fel? ....
Előzmény: chgergo (4263)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.23 0 0 4269

Én MainConcept MpegEncoder-rel szoktam tömöríteni, szerintem nagyon jó minőség, lényegesen jobb, mint az Ulead. De kezdésnek az Ulead is jó.

Utána Ulead WorkShoppal DVD formátum.

90 perc homevideóból még 1 DVD-re is határeset. Inkább csak max 70-80 perc.

Üdv.

Előzmény: otisz100 (4264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!