Keresés

Részletes keresés

ívhegesztő1977 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 421

Igen!mennie kell neki váltóáramú trafóról is:)

Előzmény: laci19791202 (407)
tenkes29 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 420

Alfaweld 185-ösöm van 3. éve használom,  probléma nélkül,  0,8 1,0-ás méretű huzallal.

A munkakábelt lecseréltem Binzelre, ez "masszívabb" érzést ad. A gyárit átalakítottam afi-ra.

Szervíz: garanciaidőn túl (akkor 1 év volt) telefonon keresztül kaptam instrukciókat a hiba feltáráshoz. Mivel nem találtam a hibát, így mondták, hogy juttassam el a gépet hozzájuk. Kérdeztem az árat, mondták, csak küldjem majd megoldják. Korrekt.

(itt nem írom le, hogy a csomagolásnál kiderült,  az idiot kutyám megrágta a tápkábelt:) 

Előzmény: Törölt nick (373)
tenkes29 Creative Commons License 2015.05.26 -1 0 419

Alu bevontelektróda.

Vállalkozó szellemű, lelkes, kellő önbizalommal rendelkező amatőr hegesztőket keresek a képen látható elektróda teszteléséhez!                                                                                      

ÁR: 3 db  /  3 fénykép a próba eredményéről, ide a fórumra.  ( semmi sincs ingyen )

kotyesov1700  gmailra küldjetek címet, ahova postázom a pálcákat!

Rahed Lee Creative Commons License 2015.05.26 0 0 418

Ja, és még egy finomság, fejlesztés alatt áll egy a felső polc alól előre kihúzható pisztolytartó konzol.

Ez nekem folyamatosan problémát okoz, hogy hová akasszam a pisztolyt. Akárhová nem rakhatom, mert a tüzes kerámia kiégette a munkakábel köpenyét, megégette az asztalt stb. Így most megoldódik a probléma.

Mint ahogy a hozaganyag elhelyezése is. A palacktámasztó háromszögek sem azért készültek ilyen steam punk stílusban, mert a dizájner lelkem nem fért a bőrébe, hanem azért vannak rekeszelve, mert így négyféle pálcát tudok a palack mellé betárazni.

Előzmény: Rahed Lee (411)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.05.26 0 0 417

A gyalum még nincs kész. Pont amiatt, mert ahogy épült úgy jöttem rá, hogy nekem kellene egy rendes awigép a finom részletekhez, amit MMA-val már nem nagyon lehetett megoldani. Ekkor félretettem a gyalu projektet, eladtam az MMA invertert és vettem egy HF awit.

Aztán beköszöntött a tél, hideg volt, nem tudtam dolgozni a fűtetlen garázsban, de az agyam az bezzeg pörgött ezerrel. Addig pörgött, amíg rávettem magam, hogy megint adjam el a gyakorlatilag használatlan awi masinát és vegyek egy AC-DC awit. Megtettem, így már tudok alut is, meg minden egyebet hegeszteni.

De aztán megtapasztaltam, hogy hegesztő trógli nélkül állandóan összerakni, szétszedni, pakolgatni a cuccot nagyon fárasztó. Kell egy hegesztőkocsi. Amíg ezen dolgoztam, addig a gyalu állt az asztal sarkán (az egyik fotón látható is, a Hilti koffer alatt) De most már innentől végre foglalkozhatok azzal, amiért ezt a nagy hegesztős projektet bevállaltam :-)

Előzmény: laci19791202 (412)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 416

amúgy meg látni azt szemre is hogy milyen a varrat, én pl soha nem néztem annyira a kijelzőt az alfánál mig 200, néha ránéztem , úgy hogy hulladék anyagra hegesztve   az ivfényt kitakarva ránéztem a kijelzőkre és láttam az értékeket

Előzmény: maseratisti (410)
refse2 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 415

Szép, precíz munkának látszik. Majd festés utáni állapotról is tegyél fel képet.  

Én az utóbbi egy hónapban hegesztő asztalomon dolgoztam.

Majd készítek képeket róla.

maseratisti Creative Commons License 2015.05.26 0 0 414

Elég fasza lett :-)

maseratisti Creative Commons License 2015.05.26 0 0 413

Sokkal egyszerűbb úgy kalkulálni hogy a motor ami az alfában vagy a gorillában van 2-15m/perc közt tud (az adatai szerint)

A 185-ös ha jól tudom 15 és 24v feszültség közt állítható a potival. Kb egy osztás egy volt az 1-10-es skálán.

Ezt már csak a használt huzal tulajdonságaival kell összhangba hozni.

laci19791202 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 412

Majd még az lesz hogy én is kedvet kapok egy hegesztőkocsi készitéshez :)

Gyalud működik faszán?

Rahed Lee Creative Commons License 2015.05.26 0 0 411

Úgy tűnik, elkészült a trógli. Holnap még egy kis kézi reszelgetés és jön a festés, összeszerelés. Megy még egy polc is a feneke meg a felső közé, de az csavarral szerelhető. Nem akartam fixre behegeszteni, mert ki tudja, hogy mit hoz a jövő, ha kiveszem, akkor még egy jó nagy gép is belefér.

maseratisti Creative Commons License 2015.05.26 0 0 410

Így hirtelen én sem :-( Mondjuk sajna abból a táblázatból - ha egyre gondolunk - nem lesz sokkal egyszerűbb a gépet belőni.

Én is kb egy-két hónapot bosszankodtam a gorilla kijelzőn hogy miért nem mutat értéket tekergetés közben, mire rájöttem hogy azért mert ugye ő csak áramerősséget tud A-ben. (mondjuk azt MMA-ban még mutathatná is)

MIG módban viszont állítunk egyszer huzaltolást, valamint feszültséget. Na most bármelyik potit tekerjük el, azzal változtatunk az áramerősségen, és mivel nem szinergikus a gép (fogalma sincs milyen huzal van befűzve - átmérő/anyagfajta - , milyen védőgázt használunk) valamint mindkét állítható értéket külön is el tudjuk állítani, a gép külön kijelezni nem tudja (mint pld jasic 200) egy harmadik fajta értéket kiszámolni és kiírni a kijelzőre az meg végképp nem megy. Ebben az árkategóriában nem. Sőt 4x ennyiért is kb tájékoztató jellegű szokott lenni.

Előzmény: Törölt nick (409)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 409

nem találtam táblázatot de norbi biztos tudja hol van. 

itt vannak jó anyagok le lehet tölteni, köztük a hegesztési zsebkönyv is

http://familyinvest.hu/index.php/letoeltesek/category/1-hegleirasok

Előzmény: Riex (390)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 408

én nem állítom hogy pontosan egyenértékű, de nekem a magmaweld amire kell nekem tökéletes.

Előzmény: laci19791202 (406)
laci19791202 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 407

Most vettem pár szál UTP 8-as öntvény elekrtódát,váltóáramú trafóról is hegeszthető,van valakinek esetleg tapasztalata róla?

laci19791202 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 406

Teljes mértékban van olyan jó mint az előbb emlitett 46.16?

Előzmény: Törölt nick (405)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 405

Én bevontelektródát csak magmaweldet használok.nekem bejön. A 2.5 ös 720 ft kilója

Előzmény: laci19791202 (404)
laci19791202 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 404

Jóval olcsóbb mint pl az ok 46.16.Ki kellene próbálnom.

Előzmény: Törölt nick (403)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 403

Akkor oké. Felénk magmaweldet lehet kapni huzalból meg bevontból is amik jó árban vannak. Köszi az infót.

Előzmény: Pete-weld (402)
Pete-weld Creative Commons License 2015.05.26 0 0 402

Én használtam! Semmi gond nem volt vele, igaz nem tudtam úgy belőni hozzá a gépet, mint az Esabhoz. De teljesen korrekt. Debrecenben a nagy Magmaweld forgalmazó nagyon sokat elad a 15kg-os tekercsből! 5kg-os is filléres az Esabhoz képest.

Előzmény: Törölt nick (401)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 401

Magmaweld sg2 huzalról vannak tapasztalatok?

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 400

Értelek. Én az izzadásra irtam.

Előzmény: Rahed Lee (397)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.05.26 0 0 399

Ez a megoldás számomra is nagy talány, hogy ennek így mi értelme. Pedig nem megoldhatatlan, mert pl. a BLM gépeimen úgy volt és van, hogy amikor beállítom a hegesztőáramot, akkor azt a beállított névleges értéket mutatja, hegesztés közben pedig a pillanatnyit.

Előzmény: Riex (398)
Riex Creative Commons License 2015.05.26 0 0 398

Köszönöm.

...és még valami: a kijelző nem tudom minek van a gépen, mert amikor meg tudom nézni akkor mindig "0000"-át mutat.

Előzmény: Törölt nick (392)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.05.26 0 0 397

Lehet venni erre a célra izzadságfogó pántburkolatot. Nekem is van, Weldas gyártmány, két db van egy csomagban. Nedvszívó anyagból, tépőzáras, univerzális, mosható. De a párásodást ez nem oldja meg.

Előzmény: Törölt nick (393)
ívhegesztő1977 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 396

Kivülről nem kell lefújni az egészet mert,elég jó a festése.Csak a köszöbökhöz kell szint kevertetnem meg a motorháztetőt

esetleg még lefújom.Az alja volt csak szétrohadva.Azt meg lealvázvédőzöm.Az egészet lefújni nem vállalnám be.Egyrészt mert nem is az enyém az autó,másrészt meg  ingyen dolgozom rajt.Közeli rokonomé:).Úgymond már ezt is sokallom egy kicsit amit dolgoztam rajt.Aztán még jön a műszakira felkészítés....fékek,kormány,stb..féltengely csere ilyesmik.

Ja és nem hegesztő a szakmám:)hanem gépszerelő.Na de nem akarok tovább OFF-olni.

Előzmény: vaz05 (389)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.05.26 0 0 395

Én nem veszek levegőt. Vagy ha mégis rászorulok, nem fújom ki :-)

Viccet félretéve, valahol mégis itt van a megoldás. Pajzsa válogatja, a kínai pajzsom nekem is nagyon párásodott, az Optrel az nem. Ha nyitott szájjal lihegsz, akkor biztosan párásodik. Próbálj az orrodon keresztül kilélegezni, vagy köss valami kendőt az orrodra, olyan western bankrablós stílusban, az valamennyire lefogja :-)

Előzmény: Riex (391)
ívhegesztő1977 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 394

Amúgy jó bele másfajta mágneskapcsoló is,nekem a régi Jó magyar Ganz-dil 052-es volt

benne szerintem még az eredeti,de hibátlan volt.Aztán sikerült szerezni egy Siemens-t/újat/.Mondom akkor

legyen kicserélve.Hátha ez kicsit finomabb,pontosabb. Azt mondják a villanyszerelő szakemberek lehet hogy ez pontosabb meg finomabb műkédésű, de a Ganz-dil 052-es szinte a legjobbak közé tartozik meg még igazi anyagból van,strapabíró,megbízható.Szóval ők még a régi Ganz-dil re esküsznek.De ebből is van itthon kettő,vagy három zsír új.Szóval mágneskapcsoló gondom nem lesz egy ideig az tuti:).

Előzmény: vaz05 (389)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 393

Ahol éri a hegesztőpajzs pántja a homlokod .oda szoktak tekerni rá nedvszivó ruhát. Olyan széles mint a fásli. Rá kell tekerni a pánt teljes szélességében

Előzmény: Riex (391)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.26 0 0 392

Szia köszi az infót. Este majd keresek neked egy táblázatot paraméterekhez.

Előzmény: Riex (390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!