Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Vannak rózsabogarak, de aki ennyit zabál, az közben ürítene is, annak meg nincs nyoma. Egyébként azóta elraktam máshova a növényt, úgy látom, nem szabdalják tovább. Elég gyorsan nő, majd kiheveri.
Kertes hazban lakom. Kivulrol, a kertbol (vagy lefolyobol?) jon, mert hogy a pinceben, es a teraszon, egy lefolyo kozeleben latok egy uj szornyeteget. Fekete, kb. 4-5 cm hosszu, nagy dog, nagy csapjai vannak, a potroha hosszukas, hosszu labu, es jellegzetessege, hogy mindig reggel talalok beloluk az emlitett helyen, haton fekve nehanyat. Mindig azt hiszem, mar doglott, de aztan megmozdul. Papucsszeru kicsinyek veszik korul.
Meg soha sem lattam ilyet, pedig itt lakom 5 eve. Most ugy ket hete jelent meg. Nem tudom, mi ez, de a csotanyra meg veletlenul sem hasonlit. De undorito! Tudja valaki mi lehet ez? Es hogy lehet tole megszabadulni? Mar nem merek a pincebe lemenni miattuk.
Ilyen nálam is jár minden évben, elviszi az összes vadszőlő levelem, ha elfogy akkor jön a gyöngyvirág, és tavaly megtépte az árnyliliomom, amit idén nem fog, mert sajna már nincs meg. Aranyos kis jószágok, főleg mikor túl sokat akarnak és nem bírják el a zsákmányt :)
Szerintetek ezt ki követte el a fuksziámmal? Hernyó nincs rajta, ürülék nincs alatta, szép szabályosan le vannak kanyarintva a levelek. Gyanakszom a kaktuszaim cserepeit bélelgető méhekre, de nem sikerült senkit tetten érni.
Én meg ezt a csodálatos pók-példányt találtam ma az állataimnak vetett kukoricásban. El kellett távolítsam onnan szegénykét, mert nem akarom, hogy véletlenül is bekerüljön az állataimhoz. De azért lefotóztam! :)
Él még egyébként, csak átköltözött a petrezselymek közé! :D
Meg tudja valaki mondani, milyen pók őfelsége?
Egyébként egy igen harcias darab! :) Nem hittem el, hogy él még, annyira mozdulatlanul őrzi a petéit. Megböktem egy fűszállal, és azonnal ráfogott! :D
Lehet, hogy ez lenne az? Valójában jól megvilágítva látszik, hogy barnás, amúgy szabad szemmel feketének láttam. A mérete 2.5-3mm körüli. Sajna nekem a konyhában van, egyik pillanatról a másikra kerültek elő és nem találom se a forrást, se az ellenszert (takarítani mi is szoktunk) Szóval én sem tudom mi ez és főleg hogy honnan jön... Néha van a plafonon is, de jellemzően a konyha (patyolat tiszta) munkalapján és a mosogató körül :( Az alkoholt jól bírja, azzal próbáltam fixálni a fotózáshoz de miután elpárolgott egy nagy csepp róla, vígan elindult az asztalon.
Nekem is van egy rovarproblémám, amihez kéne egy kis segítség.
Rendszeresen felbukkan a házban egy pici jószág. Nagyon vékony, max fél mm, a hossza úgy 4-5mm. A színe vöröses, előszeretettel mászkál a fehér gipszkarton falon és néha belepottyan a gyerek tányérjába, amitől a nejem teljesen kikészül.
A kép ma készült. November elején vettem észre őket egy ház északi falától 2 méterre álló fa törzsének déli oldalán. Másfél méter magasságtól kb. 5 méterig. Szó szerint milliós nagyságrendben gyűltek össze. Helyenként 6-8 rétegben egymáson. A szomszédos fákon is van 1-200, de valamiért ez a fa tetszett meg a többségnek. (Az ujjam viszonyítási alapként szolgált volna, de pontatlan, valójában 4-5 milliméteresek lehetnek.)
És hogy a francban tudtak így összegyűlni? Az arányokat tekintve ez olyan, mintha minden pestinek a Margitszigeten kellene összejönni, de sem a tévé nem mondhatná be, sem az újság nem írhatná meg, de még az egyes emberek sem beszélhetnék meg a helyet, legfeljebb, hogy valahol, valamikor lesz egy találkozó. :)
Semmilyen kárt nem okoz, csak állítólag a szívókájukkal fájdalmasan képesek szúrni. Én még nem próbáltam megfogni őket :-). Talán van erkélyed, amin keresztül bejuthattak, vagy fák az ablakaitok közelében stb, de nem hiszem, hogy a lakásba petéztek volna.
Persze, elfelejtettem, hogy tettél be képet. Ezek már kifejlett példányok. Szerintem csak behúzódtak hozzátok átvészelni a telet. Tavasszal, maguktól is kimennének, ha módjuk lenne. Most a tavaszias időjárás miatt jöhettek elő. Szerintem ők is a kijáratot keresik, mert hogy a telelésből felkeltek, enniük kellene.