a világcsúcs úszásban nem annyira nagy esemény, a történelmi esély a 200 mellen csak elméleti volt (nem is beszéltek róla túlzottan, szemben mondjuk a 200 pillangóval), az meg egyenesen vicc, hogy kevésbé volt izgalmas, mint a végig biztosan vezető Gyurta futama
Te kevered a szezont a fazonnal, de valami félelmetes, hogy mennyire. Az már kiderült, hogy számodra tök mindegy, hogy a honfitársad mit ér. Nem tartom magamat annak a nagy magyarnak, és amint tehetem lépek ebből az országból, de mégis ott ordibálok olyan magyar versenyénél is, akiről soha a büdös életben nem hallottam, de még csak a sportot sem nagyon láttam. Ja, hogy a 100 gyorson az ég világon senki nem érdekelt? Bocsáss már meg, nem vagyok az a nagy úszórajongó, még a vb-ket szoktam nézegetni, azon kívül max eredményeket. Amilyen sportok viszont érdekelnek arról általában meg van a véleményem, még, ha nem is feltétlenül az Index fórumain. Tehát mielőtt mindenképpen téves következtetésre akarsz kilyukadni, előbb győzödj meg arról, hogy nekem mi a véleményem a sportról, stb. Bár, ha figyelmesebb lennél, akkor felfogtad volna. Magyarokon kívül ott drukkolok másnak, amelyik sportág érdekel. Ahol nem, ott aztán úszhat, vagy futhat, vagy lovagolhat egyszerre 28 olimpiai bajnok is, nagy ívben teszek rá, még, ha arról a versenyről évekig beszélnek. Nekem az számított, hogy a honfitársam egy olyan tettet hajtott végre, amilyet nem mindennap láthatok. Ha téged ez a siker egyáltalán nem hat meg az nem baj, viszont szerintem ne terjeszd, mert elég hülyén állítod be magad.
80-nál masszívan vezetett Magnussen, mögötte volt Agnel-Hayden-Adrian hármas de nem volt szoros. Adrian jobban nyúlt be, semmi extra. Ennél Jamieson hajrája miatt a 200 mell izgibb volt. A tét ugyanakkora, lényegtelen, hogy 200 háton vagy 100 gyorson úszol olimpiai döntőt.
Egyébként szerintem senki se azt kifogásolta, hogy miért szurkolsz valakinek úgy általában, hanem hogy elvileg magyar létedre miért a külföldinek szurkolsz egy olyan versenyen, ahol indul magyar is? Te viszont szemlátomást nem érted a szurkolás pszichológiáját, hogy Gyurta szurkolói miért látták hatalmas versenynek a 200 mell döntőt, és miért nem látták annak a 100 gyors döntőt. Hát mert az egyikben volt valaki, akinek szurkoltak, ráadásul meg is nyerte, a másikban meg nem.
mint verseny beszéltem róla, ehhez elég a tét és a forgatókönyv, nem kell az idő is. vagy akkor mondjam azt, hogy Kitadzsima is gyenge volt az előző olimpiákhoz képest, ezért a 200 mell sem lehetett nagy verseny? na ugye
még csak azt sem, hanem hogy vele úsztunk, vagy mi. hát én nem. nem véletlen, hogy Czene is felhúzta magát ezen. a 15 milliózás meg eleve necces, de mondjuk ezt menthetjük azzal, hogy neki nem okosnak kell lennie, hanem gyorsnak
jaj, amikor már a spanglijával akarjátok leszólni, az már az utóvédharc utóvédharca
még a 100 gyorsokhoz képest is állati szoros volt, 80-nál még vagy 4-5 úszó nyerhetett volna, és nem lehetett látni, ki van elöl. ehhez jön még az 1 század, meg hogy a benyúlás döntött. meg hogy mennyivel nagyobb a tét a szám presztízse miatt
Gyurta sem azt mondta h a 15 millió magyar miatt jó, hanem nekik úszott. Valahogy nehéz elképzelni ahogy Phelps pasztázik meg pizzázik két spangli között.
Ha valaki szurkol valakinek, akkor nagynak lát egy olyan versenyt is, ami valójában esetleg nem az. Ahol meg nincs érdekeltsége, ott meg esetleg nem érdekli annyira, és hiába nagy a verseny, kevésbé foglalkozik vele.
De miért baj az, ha valaki szurkol valakinek bizonyos versenyeken, és nem szurkol senkinek egy másik versenyen?
viszont bárki más nyerte volna ugyanígy, nem nyomtátok volna a "csodálatos úszóverseny volt" bullshitet (mivel nem is volt az, egy szokványos "a nagy esélyes végig vezet" történet). majd fél óra múlva a valóban epic 100 gyorsnál meg se szólaltatok