Keresés

Részletes keresés

juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4890
Ne kivand, nem olyan jo dolog az.
Előzmény: cosmopolitan (4889)
cosmopolitan Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4889
"Nem is en bosszankodtam rajta, mert en nem buszoztam meg itt, de a felesegem igen, amig Philadelphiaba jart iskolaba"

Igy már értem. Ritkán én is szoktam kivánni a feleségemnek, hogy bárcsak buszoznia kellene Philadephiában. :)))

Előzmény: juanhu (4888)
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4888
Nyilvanvaloan nem ezert koltoztem :)))
Nem is en bosszankodtam rajta, mert en nem buszoztam meg itt, de a felesegem igen, amig Philadelphiaba jart iskolaba.
Előzmény: cosmopolitan (4887)
cosmopolitan Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4887
"Ezert nem is anyagi kerdes, hogy hol eljek"

juanhu,

Te vagy az első akiről hallottam, hogy azért költözött Amerikába, hogy bosszankodjon a philadelphia-i buszközlekedésen. :-)))))

Előzmény: juanhu (4882)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4886
Szeretnem megkerdezni, volt mar valaki Amerikaban faluban?
Milyen volt? Milyen a magyar falukhoz kepest?
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4885
Persze, ebben teljesen igazad van.
Előzmény: kisfekete (4884)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4884
Biztos rossz lehet. De ehezni, es nelkulozni sem lehet kiraly.
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4883
Es meg annyit, hogy nagyon-nagyon orulok neki, hogy nem (elsosorban) anyagi kerdes. Szerintem az nagyon rossz lehet, ha valaki anyagi szempontok miatt el ott, ahol egyebkent nem akarna.

Előzmény: kisfekete (4881)
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4882
Na igen... kar hogy nem akarok karriert :)
De az igaz, hogy otthon is meg lehet elni belole.
Ezert nem is anyagi kerdes, hogy hol eljek.
Előzmény: kisfekete (4881)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4881
Programozokent barhol jo karriert lehet csinalni. Itt Amerikaban is, de meg otthon is meno szakma.
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4880
Persze, programozo vagyok.
Előzmény: kisfekete (4879)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4879
Volt otthon zene, focim zene, meg reklam. De otthon ez tenyleg nem egy megbecsult szakma, neha mar azt is ciki volt kimondani, hogy zeneszerzo.

juanhu!
Megkerdezhetem mivel foglalkozol?

juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4878
PA, es 2,5 eve.
Előzmény: Törölt nick (4872)
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4877
Valahányszor Amerikáról olvasok, eszembe jut Stephanie Faul: Miért nem birjuk az amcsikat? cimü könyve. (Van ilyen konyv a magyarokrol is, szivesen elolvasnam:)

Aki nem szereti sem az angol humort, sem az Al Bundy-féle örültségeket, annak PageDown és elnézést. A többieknek pár jo mondat a könyvböl:

"Az amerikaiak beszéde egyenes beszéd. A nyelvi csalafintaság, a burkolt célzás és az ironikus kifejezésforma, amelyben más nemzetek örömüket lelik, mind zavarba hozza az amerikaiakat, akik “egy az egyben” veszik mások állitásait. Ök nevén nevezik a dolgokat, az ásó az náluk ásó (vagy esetleg "egyéni kézi erövel müködtetett talajmozgató berendezés", ha kormányhivatalnok az illetö), s a bonyolultabb metafórákba beletörik a bicskájuk."

"Az amerikai szülök olyan alázatos tisztelettel bánnak csemetéikkel, amely a legtöbb európai családban egyszerüen elképzelhetetlen: “Gyümikarikát vagy Ropi Robit kérsz a tejbe? Elég a tej? Jó, áttöltöm a macilacis tálkába.” A gyerekkultúra - Madárbadár, Dilinyószaurusz és hasonlók képében - elfoglalja az otthont, diktálni kezdi, hogy miröl beszélgessen és mit nézzen a televizión a család. Házi feladat alig van, igy a gyerekeknek böven jut idejük televiziót nézni."

"Ha az amerikai férfi választhat, leginkább sportsztár szeretne lenni, olyan, mint Michael Jordan, a csodakosaras vagy Joe Montana, a futballszélsö. Hétvégéken az egész országban vasárnapi sportemberek dobálnak kosárra a játszótereken, azzal áltatják magukat, hogy profi sportoló lehetett volna belölük, ha nem kellett volna dolgozni és kenyeret keresni."

"Az amerikaikat lenyügözi az illemtudás és a jó modor, részben azért, mert belölük ez hiányzik. Számos középosztálybeli apa és anya döbbent rá, hogy gyermekeik nem tudják, hogyan kell használni a villát az ünnepi vagy hivatalos vacsoraasztalnál, söt jószerével azt sem tudják, hogy mi fán terem a villa, mivel gyakorlatilag sohasem használják. (McDonald’s)"

"Hálaadás napján, november harmadik csütörtökén a család egymástól távol élö tagjai összegyülnek a közös asztalnl. A felnött fiúk és lányok az ilyenkor óriási forgalommal dacolva megtérnek az ösi fészekbe, ahol túl sokat esznek és isznak, és ott folytatják a veszekedést a család többi tagjával, ahol egy évvel ezelött abbahagyták. "

"Az amerikai pénzérméket és pénzjegyeket kifejezetten azért tervezték, hogy összezavarják velük más nemzetek fiait és lányait. A penny, a nickel, a dime és a quarter, azaz az 1-5-10-25 centes érme egyikén sincs számjegyekkel feltüntetve, hogy hány cent az értéke. Az amerikai papirpénz minden cimletben zöld, ezenkivül méretre és rajzra egyforma; mindegyiken valamelyik halott amerikai elnök arcmása látható. "

"Az amerikaiak rettegve ülnek le minden tál ételhez, mert attól félnek, hogy az kiugrik a tálból, és végez velük, vagy - ami ennél is rosszabb - meghizlalja öket. Ugyanakkor mindenféle gusztustalan és rossz izü dolgot megesznek, ha meg vannak gyözödve, hogy ettöl egészségesek és soványak lesznek. A szupermarketekben polchosszat sorakoznak a “sóban szegény”, “kalóriaszegény”, “zsirszegény”, “koleszterinmentes”, “diétás” vagy “-pótló” feliratú élelmiszercikkek. (Az “izszegény” felirat nem szerepel, mert ez magától értetödik).

Vakbuzgón vásárolják a szójababból extrudálás útján nyert “szalonna” egyenméretü szeleteit, folyékony halmazállapotú mütojást kis müanyag dobozban, zsirmentes sajtot, amely újrahasznositott futócipöre emlékeztet, szénsavas üditöitalkat, amelyeket kimondhatatlan nevü vegyszerekkel izesitenek, és rostanyagban gazdag kenyeret, amelyet fazúzalékkal tettek “kiadóssá”.

"A kukoricadara tösgyökeres amerikai étel. Kukoricából készül, amelyet vizben áztatnak, majd marólúggal kezelnek, hogy vegyileg eltávolitsák belöle a szinnek és a zamatnak az utolsó nyomait is. Amikor tányérra kerül, fehér és ragacsos zabkásának látszik, s nagyjából annyira izletes, mint a tapétacsiriz, hacsak nem sózzuk meg jó alaposan, rakunk rá böven vajat, és locsoljuk tocsogósra zafttal. A déli államok lakói odavannak érte. Az északiak szerint viszont a déliek kukoricadara fogyasztása miatt vesztették el a polgárháborút."

"A root beer, bár sörnek hivják, nem szeszes ital. A gyömbérsör amerikai megfelelöje. Maguk az amerikaiak is úgy vannak vele, mint a spenóttal: valahogy megszokták, s idövel - állitásuk szerint - megszerették. Más, épebb elméjü nemzetek fiai rá se birnak nézni."

"A televizio akkor ért fel a csúcsra (vagy akkor ért le a mélypontra?), amikor beindult a kábelteleviziózás, amely 50 csatornára való nézhetetlen zagyvalékkal szerencsélteti a nézöt.
A szakosodott csatornák között ott van az Idöjárás Csatorna, a country MTV, a soul MTV vagy a C-Span, amely az USA Kongresszusának üléseiröl ad közvetitést (ezt a csatornát tömegek használják altató helyett)."

"Az amerikai illatszerboltok polcai roskadoznak a hajápolási cikkektöl: vannak itt samponok, kondicionálók, bemosókrémek, gubanckioldó sprayk, állandó hajfestékek, ideiglenes hajszinezök, rögzitözselék, formálóhabok, hajfényezök, hajhullám-kiengedök, hajhullám-visszaugrasztók és hajlakkok. Ez azt jelenti, hogy az átlagos amerikai fején több vegyi anyag található, mint Bhopalban. "

"Mivel vesziteni nagyon amerikaiatlan dolog, ha valami balul üt ki, ez sohasem a hozzá nem értés következménye, s még csak nem is a balszerencse az oka. Az amerikaiak mindig másvalamit vagy másvalakit hibáztatnak a maguk kudarcáért, többnyire azt, ami vagy aki kéznél van: a szüleiket, a kormányt, a hitvesüket, a szomszédaikat. Amikor valami kinos helyzetbe kerülnek, elsö gondolatuk nem az, hogy “Miként tegyem túl magam a dolgon?”, hanem az, hogy “Beperelem a rohadékot!”. Ebböl számtalan mulatságos peres eset adódik, például azé a férfié, aki egy New York-i metrószerelvény elé ugrott, majd beperelte a metrót az öt ért sérülésekért; vagy azé az asszonyé, aki beperelte a pennsylvaniai állami lottót, mert nem nyert."

"Az amerikai alkotmány szellemében a bünözök elvben ártatlanok, ameddig rájuk nem bizonyitották bünösségüket, joguk van gyors birósági tárgyaláshoz, s joguk van ügyvéd nyújtotta jogi képviseletre. A gyakorlatban az ártatlanság azt jelenti, hogy “az újságok már elitélték, de a biróság még nem”, a gyors eljárás azt, hogy a " tárgyalás még a vádlott élemedett kori végelgyengülés következtében beállt halála elött véget ér, hacsak nem volt a vádlott eleve nagyon öreg, mert akkor gyorsabban lezajlik a dolog”, a ügyvéd pedig azt, hogy “tessék minden pénzét odaadni ennek a hajszálcsikos öltönyös alaknak.”"

Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4876
meg nem tudok helyesen irni :)
Előzmény: Classic Girl (4875)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4875
hamburgert..

a metroban meg vannak csovesek. ott melegszenek. bent a metroban. nem az aluljaroban. 7 evig MINDEN reggel es delutan (kiv hetvegen) megtroztam. es nagyon sokszor volt ott csoves. de a legjobban utaltam (utalom)amikor kiszur maganak egy bolond, es hangosan beszel nekem. az nagyon kinos. meg tobbszor elkapott mutogatos. de akkor nagyot szoktam kiabalni, es akkor leugrik a metrorol ahogy megall. peches vagyok. mindig latog mutogatos pasast.

Előzmény: Abszolút Nulla (4874)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4874
A metróban nincsenek csövesek, erre van a metrórendőrség. Na persze mi még nem tartunk ott, mint amit philadelphiában láttam, hogy jött egy furgon egy rakás rendőrrel, bepakolták a padokon alvó vagy 10 csövest, aztán elvitték őket isten tudja hova... Tényleg, nem tudja vki, mit csinálhattak velük? Jobbnak láttam nem megkérdezni.:)
Előzmény: Classic Girl (4873)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4873
a csovesekre gondoltam, meg a pias csovesekre.
Előzmény: Abszolút Nulla (4870)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4872
Hol? City? State? County? Mióta? (2-4-6 hét?)
Előzmény: juanhu (4817)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4871
Akkor meg nem volt semmi siker otthon? sorozat focim, vagy valami? Hallhatam valahol valami?
Sok sikert amugy, remelem tenyleg bejon. Ha itt nem akkor sehol. Most mennem kell.
Előzmény: kisfekete (4868)
Abszolút Nulla Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4870
Igazad van, a magyarok büdösek. Én pl. rendszeresen hányok a saját szagomtól, ettől aztán még büdösebb leszek, pokol az életem. Az amerikai kutatólaboratóriumok erre a problémára még nem találtak valami megoldást, nem tudod?
Előzmény: Classic Girl (4832)
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4869
Igen, meg itt vagyok. Az, hogy Magyarorszag mellett dontottem, az amiatt kellett, hogy elkezdje-e a munkahely intezni a zold kartyat, vagy hazamegyek idovel. Emiatt kellett dontenem. De ez nem azt jelenti, hogy azonnal haza is kell mennem, a munkahelyen illik elore szolni bizonyos idovel, hogy mikortol nem leszek. Kb. 1 ev mulva megyek haza vegleg.
Előzmény: Classic Girl (4866)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4868
Konnyuzene, filmzene. Otthon a "csucs" bekerulni a Daridoba.
Ezert is vagyunk itt.
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4867
jut eszembe. a parom apja is hazakoltozott (vagyis meg csak folyamatban van, fel ev itt, fel ev ott) 50 ev utan, de nagyot csalodott. csalodott az emberekben, a burokracian nagyon kiakadt, de lehetne meg sorolni. szoval megbanta. csodalkozott hol van az emberi kedvesseg, a baratsagossag, a szeretet. mindenki csak a penz utan megy, nem torodnek egymassal, felszinesek (haha)..szoval...
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4866
az itteni fizeteshez igen olcso az etterem. az otthonihoz kepest mar nem annyira.

amugy meg nem ertem. azt mondtad magyarorszagnal dontottel. most akkor megis itt vagy vagy mi van?

Előzmény: juanhu (4863)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4865
milyen fajta zene? imadom a zenet. az is itt az egyik baj nekem. a nekunk megfelelo zene itt nem igazan van. az MTV borzaszto.
Előzmény: kisfekete (4864)
kisfekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4864
Mjuuzisen, vagy kompooozer. Vagyis zeneszerzes. A 3 ev nem fix idopont. De ez alatt ki kell derulnie, hogy van e ertelme maradni, vagy nem.
juanhu Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4863
Ne is folytasd a finomabbnal finomabb magyar etelek felsorolasat :)

Az adagok kicsik? Mar ahol! Magyarorszagon egyebkent is viccesen olcso az etterem.

En most voltam otthon 1 honapja, tobb etteremben is voltam (4-5), es sehol nem volt panaszom az adagokra.
A salatakat sajnos nem nagyon szeretem.

Előzmény: Classic Girl (4859)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4862
karriert? karrier 3 evig? vagy 3 ev alatt, aztah haza? vagy hogy gondoljatok? most mar megkerdezem mi az a szakma. mi az a szakma? :)
Előzmény: kisfekete (4860)
Classic Girl Creative Commons License 2001.11.09 0 0 4861
karriert? karrier 3 evig? vagy hogy gondoljatok? most mar megkerdezem mi az a szakma. mi az a szakma? :)
Előzmény: kisfekete (4860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!