Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Így van ahogy írtad, a lényeg hogy megvan. Ha beválik akkor tényleg tartsd meg egy jó ideig. A huzal az milyen márka, ahol én vettem az enyémet ott 4000ft-ért adták az 5kg-ost, ezt mennyiért sikerült megvenni?
ha gépről van szó én nem viccelek. szóval úgy történt ahogy megirtam, visszamondtam de már késő volt, a csomag tegnap már úton volt.a futár ma hivott telón hogy csomagom van, átvettem, felhivtam a boltot, és mondtam átvettem, de nem haragszom rájuk mert én szóltam későn.
a lényeg hogy megvan a gép, és a palack meg jövőhéten jön.
az utólsó képen dirket csináltam egy fotót, mert először mikor kinyitottam azt hittem valami fémszál lóg, na mondom jól kezdődik, de közelebről megnéztem ,,valamelyik kábel szövetanyaga, gondolom csupaszoláskor ott maradt, de azóta már lepókhálóztam
köszi szépen. csütörtökön lesz gáz. de ma azért kipróbáltam hogy van e ív csak pár heft hogy mégis jó e a gép nem lehet soha tudni, bevontal is húztam pár hernyót, jól hegeszt. csak elsőre kicsinylettem a gép nagyságát, de ha nekem jó amire kell és bírja a 120 ampert folyamatosan akkor nem megfelel.
Hülyitel itt minket. Amúgy gratula a géphez, sok sikert és hegeszteni valót kívánok. Szerintem jól döntöttél hogy ezt választottad. Mennyi a postaköltsége egy ilyen gépnek?
Az enyém ottragadt a szinterezőknél. Éppen egy kamionnyi korlátot festettek szürkére, ha jó lett volna nekem is a szürke, akkor már tegnap kész van. De ragaszkodtam a BLM piroshoz, így csak a jövő hét első napjaiban lesz kész.
Nekem már a 4 méteres is sok :-) Állandóan botladozom benne, kiégettem a PVC köpenyt, amikor hozzáért itt-ott a forró fémhez. Ezért is csináltam a kocsira mindkét oldalra jó nagy kábeltartókat, innen csak annyit tekerek le, amennyi éppen szükséges. Meg kicseréltem a kábelszetten jó masszív Binzel kábelköpenyre a gagyi PVC-t. Ez gumírozott textil, jól bírja a megpróbáltatásokat.
Ja, bár van olyan hely ahol aggregátor sem mehet, de erre meg pld a Kemmpi-nél ott a "supersnake". Gép, aggregátor, palack kint, és szépen behúzod az akár 25 méteres munkakábelt :-)
Még jó, hogy lehet kapni. El tudom képzelni, hogy milyen tülekedés mehet érte. Szerintem max. az űrállomáson jól jöhet :-) Mert az árát és a vélelmezhető teljesítményét alapul véve, inkább vennék egy aggregátort az inverter mellé.
Kicsi, könnyű, elmegy a semmi közepén 2 vagy 3 dv 12 voltos kocsi akksiról. Amcsi cucc, az iweld a fő forgalmazó. Biztos van olyan terület ahol számít hogy csak egy kis táskát kell cipelni épületen belül (és esetleg nem lehet csak törpefeszültség) én még nem fogtam fel hogy ez (árát/korlátait figyelembe véve) hol válthatja ki a "rendes" hegesztő gépeket.
Remélem nem egészségügyi probléma. Nekem meg pont fordítva adták volna a tavaly, a gépet nettóban a kiegészítőket meg bruttóban. A tavasszal mikor voltam akkor meg a huzalt is bruttóban adták volna. A palackot is ősszel veszed?