Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Én ugyan mondottam rád, hogy vagy egy hülye, te ugyan mondtad rám, hogy vagyok egy fasz, ám én érveltem, helyesen, hogy miért nem éltél, nem is léteztél 1500-ban, te viszont nem érveltél, illetve tévesen, szarul, ostobán, bután, logikátlanul, nagyon hülyén tév-érveltél.
Nemigen jó: És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; AZ legyen néktek eledelül...És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó.
A hústevést a vízáradat után engedé meg kényszerből, amikor nem látá Isten, hogy minden igen jó. Ha igen jó lenne a hústevés, engedte volna Ádámnak, mikoron látá, hogy minden igen jó. De nem engedé, inkább "diétáztatá" őtet. Tehát a hústevés, állításoddal szemben - logice - nemigen jó...
Te aki meg egy f... vagy ráadásul balgatag és rest szívű, mindannak az elhívésére, amit a próféták szóltak, tudhatnád, hogy ahogyan a halál után is van élet, (és ha ebben tudsz hinni abban, miért nem, hogy születésed elött is voltál valahol?)
Amikor a bölcsességet mérte az Isten az embereknek, ti nem álltatok az első sorban, na az már bizonyos, na de azért megpróbálom nektek valahogyan elmagyarázni.
Talán, ha sikerülhetne...
Szerintetek az, hogy Jézus Krisztusban hívő emberek, azaz hogy üdvözülők lehetünk arról vajon mikor döntöttek a Mennyeiek?
1. Amikor előre mentünk valamelyik felkezet ébredési Istentiszteletén megtérni?
2. A világ alapjainak felvettetése előtt az elhívásunk, már egy eldöntött tény volt?
Úgy vélekedek, ha az Isten valakit nem hív el, abból legfeljebb képmutató lehet, vallásos felekezeti tag, de üdvözült: sosem lesz.
Igen, kérlek téged is, igaz szolgatársam, légy segítségül ezeknek, mint a kik az evangyéliom dolgában együtt viaskodtak velem, Kelemennel is, és ama többi munkatársaimmal, kiknek neveik fölírvák az életnek könyvében.
Fil. 4,3
.
Annakokáért imádják őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe, a mely a Bárányé, a ki megöletett, e világ alapítása óta.
Jel. 13,18
A fenevad, a melyet láttál, volt és nincs; és a mélységből jő fel és megy a veszedelemre. És a föld lakosai csodálkoznak (a kiknek neve nincs beírva az életnekkönyvébe e világ alapítása óta) látván a fenevadat, a mely vala és nincs, noha van.
Jel. 17,18
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.
Jel. 20,15
És nem megy abba be semmi tisztátalan, sem a ki útálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak a kik beírattak az életkönyvébe, a mely a Bárányé.
"Születésem előtt nem volt emberi testem így világos, hogy nem tudtam még semmit se csinálni."
Születésed (pontosabban fogantatásod) előtt nem csak emberi tested nem volt, de növényi, gombai, angyali tested sem volt. Szellemed sem volt. Lelked sem volt. Semmid nem volt. Nem is léteztél.
Ez az amit nem vagy képes felfogni, butatroll.
De egy óvodás képes rá. Te nem.
Ha ezt az állapotodat elmebetegség okozza, és nem hányaveti primitív bunkó hozzáállás, akkor nem tehetsz róla. Ha nem az, akkor tehetsz róla.
Születésem előtt nem volt emberi testem így világos, hogy nem tudtam még semmit se csinálni.
Halálom pillanata után sem fogok itt a földön már semmit sem tenni, se jót, de rosszat sem.
A gazdag zsidó bácsi, aki bár Ábramám magva volt Jézus példázatában igen csak szeretett volna tenni azért, hogy a rokonai ne jussanak szintén az ő sorsára, de ezzel dologgal már igen csak elkésett.
Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat...
(ez volt a válasz az extrém kérésre...)
Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek!
Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket...
Lk 16,31
Na ezért kell hirdetni az Igét, mert sokan viszont hallgatnak rá.