Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a Samsung képe normál tv adás esetén zajosabb. Jó minöségü jel esetén nem igazán láttam különbséget. Ha a Samsung drágább, én nem adnék érte több pént. Van egy EISA díjas Panasonic, amit minden általam elérhetö tesztben csak dícsértek. Ezzel szemben van egy Samsung, ami drágább és nem tudom, hogy valamiben egyáltalán jobb-e.
Az számomra is kérdés, hogy a pixeleltoláson kívül miért nincs vmiféle beépített beégés elleni védelem a Panasonic-ban. Azt értem, hogy normál használat mellett manapság már nincs beégés, de ha az ember véletlenül rossz jelet hagy rajta és megtörténik a baj, akkor ilyen "fehérmosás" stb. miért nincs benne?
Kösz a tippet! Megnéztem a samut. Valamivel drágább ugyan, de láttam a leírásába olyat, hogy beégés elleni védelem. Nem tudom, ezen kívül mennyivel tud többet, mint a Pana, illetve megéri-e a plusz pénzt a Samu?
Tv vásárlás előtt állok (mily meglepő :). Nagyjából végignyaltam a topikot és arra jutottam, hogy plazmát vennék inkább, mint LCD-t. Amit kinéztem magamnak: Panasonic TH-42PV70. Amire használnám: 60% hd rip(mkv),dvd - ezek ugye pc-ről, 30% tv, 10% játék. Persze meggyőzhettek ennek az ellen kezőjéről is (LCD). A max ár a 250.
Ha jól tudom az Astrán is fönt van az RTL Klub. Mindenesetre egy ismerősöm a digitális műholdvevőjével fogja, amivel a Pro7, Premiere, Sat1 és a többi HD adást.
Nem kell besértődni :) Csak tudod a cikkekben sem mindig a valóság van. A "belső" infót sem célszerű mindig készpénznek venni (kivéve ha az infó közvetlenül a legfelső szintű irányítástól jön).
Jo, nekem ennyire nem fontos hogy igazam legyen. Upc dolgozo ismerosok, meg mondhatnak amit akarnak, valoban nem hivatalos info, majd elkuldom oket a francba, hogy ez nem is hivatalos.
"A UPC elkezdi kábelrendszere digitalizálását, jövő tavasztól merevlemezes dekódereket kínál, hogy vissza lehessen nézni az élő tévéműsort, plusz jönnek az ingyenes HDTV-adások. Egyelőre Budapesten és négy vidéki nagyvárosban."
Ez a cikk egy akkori újságírói elképzelésen alapult. Semmilyen hivatalos álláspontot nem adott ki a UPC. Még a márciusban módosuló ÁSZF-ben sem tesznek említést se digitális adásról se HDTV-ről. A napokban kapott számlalevél melletti levélben is csak sejtetik, hogy hamarosan indul de konkrétumot eddig a UPC nem publikált.
Egy ezzel kapcsolódó cikkben is csak feltételezést lehet olvasni:
"Az első minden bizonnyal a UPC lesz, a cég már tavasszal elindítja új, digitális szolgáltatását Budapesten és négy vidéki nagyvárosban. "
Majd akkor lehet bármit is biztosra venni ha a UPC hivatalosan elkezdi kommunikálni a dolgot. Addig ugyanolyan mint a DVB-T ahol is jelenleg ahány cikk annyi feltételezés és hivatalos közlemény meg csak annyi, hogy a pályázatot 2008-ban kiírják (sok újságíró ezt már úgy cikkezi, hogy 2008-ban indul a DVB-T ami ugyebár lehetetlen mert az adóhálózat most csak a jelenleg is működő kísérleti sugárzás területére ad lehetőséget). Szóval türelem és majd azt hidd el amit a UPC az oldalán ill. a neked küldött levélben (szerződésmódosítási ajánlat) közöl.
Biztosan lesz benne HD, egyreszt nehany dolgozo mar otthon azzal nyomja, masreszt nem jofejsegbol indit elsokent az upc, hanem a bevetelnoveles egyetlen utja a premium szolgaltasok bevezetese.
Egyelőre csak annyi biztos, hogy abban az öt városban elindítanak digitális csomagokat. Az, hogy lesz-e benne HD az még nem ismeretes. Még az sem eldöntött, hogy milyen STB-k lesznek kiadva a csomagokhoz és milyenek lesznek amiért fizetni kell. Amit tudni az annyi amit a UPC közölt az érintettekkel (akiket érint azok a mostani számlalevéllel megkapták azt, hogy hamarosan elérhető lesz a digitális átvitel is). Még az ÁSZF-ben is csak a márciusi módosítások vannak benne azaz digitális csomagokról meg egyebekről még nincs szó.
Földi sugárzású HD csak akkor lesz ha kész lesz az adóhálózat átalakítása és meglesz az átállás digitális sugárzásra. De ez sem jelenti, hogy lesz HD adás Magyarországon. A földi sugárzású teljes átállás várhatóan 2011 végére lesz meg. KábelTV fronton kísérletileg ebben az évben kezdik a digitális csomagok összeállítását. Hogy ott lesz-e HD az jelenleg még ismeretlen.
"ha az adók hamarabb szeretnének váltani, akkor milyen módon fogják a fullHD jelet továbbítani?"
Amíg a törvényi szabályozás nem készül el addig nem lehet földfelszíni digitális sugárzás. Jelenleg is csak kísérleti adás van (az AH oldalán eléérhetőek a vételhez szükséges paraméterek)
Bennem még az merült fel, hogy ha az adók hamarabb szeretnének váltani, akkor milyen módon fogják a fullHD jelet továbbítani? Mert az egy dolog, hogy esetleg müholdon keresztül megoldható, de ugye a földi/kábeles sugárzásnál van egy adónak egy sávszélessége, abban belefér a PAL, emellett szerintem már nem fér bele egy HD adás is. Az RTL Klub pl. nem is érhetö el müholdon, akkor csak a földi csatornák állnak rendelkezésére, amiken nem fog csak úgy átváltani PAL-ról HD-re, mert akkor elég rendesen visszaesik a nézettsége :-)
Én meg lennék lepődve, ha a Formula-1-et FullHD-ben nyomnák, mert erre semmi jel nem utal. Ecclestone múlt nyáron még szt nyilatkozta, hogy nem sürgős az ügy. De ha megtennék, azonnal sürgősen beruháznék én is.
Én anno vettem egy számomra nagyon szépen szóló Jamo elsö hangfalszettet akciós áron. Utána próbáltam hozzá keríteni hátsó sugárzókat, de abban az árkategóriában, amiben kerestem, nem találtam. Hazavittem egy párat kipróbálni (Németországban, ahol ezt meg lehet tenni), de 1-2 nap után visszavittem mindet, hogy nem passzol az elsö hangszórókhoz. Mikor megúntam eladtam a Jamo elsö szettet és vettem egy komplett elsö-hátsó-közép szettet, ahol az elsö lehet, hogy egy árnyalattal gyengébb, mint az a Jamo volt, viszont legalább homogén a hangtér. Persze ha valakinek lehetösége van rá biztosan tök jó kísérletezni, de nekem így egyszerübb volt.