Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
ma utána számoltam a gáznak is, ha csak annyit hegesztek mint szoktam 1 évben. akkor kb 7-8 évig elég a 20 kg os széndioxid töltet, úgyhogy mindegy hogy van e vagy csak kevés a nyomáspróbája.
én ma is 4-5 literrel hegesztettem bent mühelyben viszonylag huzatmentes.
Gorilla, meg alfa simán jó gép otthoni melóra; ár/érték arányban meg verhetetlen. Nem mondom hogy hibátlan, nem mondom hogy nincs jobb ... de ebben az árkategóriában elég nehéz belekötni.
Sajnos nem várt esemény miatt eladó az iWeld pocketmig 205 gépem, gyári csomagolasaban, kb 1 órát használtam eddig. Gyári felszereltségű, tehát awi kábelek nincsenek a csomagban. BP 2.kerben. Új ára 190 -260 között, nem sokkal olcsóbban, de vihető.
Én mig tipusú gépre gondoltam ami azt illeti vastag anyagot amúgy se tudok 1 fázissal hegeszteni ilyen 6-7 mm es kazánlemezre gondolok én a vastagon. Amire nekem kell az többnyire zártszelvény vékonyabb anyagok lemezek ilyesmi. Pálcával mindig az volt a gond hogy éget olvaszt taknyol salakot hagy ebből én már kinőttem.10 éves korom óta hegesztek azóta eltelt 16 év, volt már dolgom inverterrel is amit 2 hét alatt tönkre tettem mert nem birta a terhelést a panelja ropogósra sült apa házilag csinált trafója verhetetlen nyáron 40 fokba egyhuzamba akár 5 kiló pálcát is elolvasztok akkor se ég le nem füstöl le inverteres co sem kell ez miatt.
Egy minősített hegesztő ismerősöm is megnézte a munkáim lát bennem fantáziát, pálcából elküldtem már vagy 100 kilót Sok a munka gép meg nincs ezért kell a CO gép
Nagyon rátok vagyok utalva mert tapogatózok a gépek között de nem tudom melyik lesz a jó nekem. For mig gép is szóba jöhet erről is beszéltek már elég sokat.
Lényegében most fogok megvenni mindent a gépet a munkakábelt palackot nyomáscsökkentőt
Az első gép amit linkeltél a gyártó elmondása szerint magujjul, és már nem lesz kapható ebben a formában csak az újabb verzió. (legalábbis nekem telefonon ezt mondta) Valószínű hogy még a Kranomnál van raktáron ebből a régebbi fajtából. Ilyen lesz az újfajta, nincs rajta fokozatkapcsoló csak a huzalelőtolással lehet szabályozni. Ha érdekel a gép az Elektro mig kft keresd a neten ők gyártják Nagykőrösön vannak. Vagy ha trafóst akarsz még a Formiget is megnézheted, ők Pesten vannak a Fortrans kft. Vagy drágább árkategóriában van a Weldi mig 181-es, és a Bmax mm161-es.
Az első gép érdekel jobban a tudása miatt. Mivel 3 fázis nincs csak egy fázisu jöhet szóba.
Minőségi hosszú életü gépet szeretnék de csak és kizárólag MIG tiípusból a alfaweld iweld és társai nem igazán érdekelnek. Mig gépekkel vannak tapasztalataim de azok 3 fázisú ipari teljesítményüek nekem otthonra kell akár napi használatra is elég sokat kell hegesztenem és a pálcázást már nagyon unom.
Nagyon hálás leszek annak aki tud értékelhető tanácsot adni.
a varrat ugyanolyan mint a nagy alfával, szép és jó.majd teszek fel képet hétvégén, mert ma max 3 cm es varratok voltak, addig meg még hegesztek többet, legalább is úgy tervezem
szia, az előtolót nem tudom megitélni szemre mert nem látom a motort, mivel átesik olyan helyre ahol nem látok rá, de amugy bírja tolni a huzalt stabilan. a huzal is jó, a korábbi gépem a külsődobos volt alfaweld, ahhoz képest adja amit kell, teszi a dolgát, de még nem sokat hegesztettem vele, eddig jó kis gépnek tünik. a nagy alfa nyilván erősebb meg nehezebb, bár amperban nem volt sokkal több. ez a kicsi tud 130 ampert folyamatosan, a nagy külsődobos meg 155 öt. én ma 99-100 amperral toltam kb 1 órát, de nyilván nem folyamatosan, mert volt ide teszek oda teszek . ez ilyen ez a vasas meló
Gratula a géphez,és használd egéséggel,remélem én is hamar felépülök már és én is vehetem meg az Mma-t,de még az is elképzelhető hogy várok kicsit és én is kombit gépet veszek,majd kiderül.
Az az igazság hogy én csak ezt a fajtát használtam idáig, és most is ez van a gépbe. Úgyhogy nincs összehasonlítási alapom másfajta huzallal, nekem jó. Kíváncsi vagyok hogy neked milyen tapasztalatod lesz vele, mert te hegesztettél másfajtával is, igaz az másik gép volt.