Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Értem. Csak többektől hallottam, hogy tv-re, videózásra jobb a plazma(azonos kategóriában persze). Mivel az ár az mind a kettőnél 200e (+-5e), így az nem döntő. Viszont a pana az nagyobb ugye. Azt is hallottam, hogy gépre kötve inkább lcd. De végül is csak a filmek miatt lenne rákötve, másra nem használnám. Viszont a pana nagyobb(107cm). Megjelenítő technológia szempontjából gondolom nincs különbség a pv7 ill a pv70 között...
Nekem 1 x1950pro-s kártyám van 2 dvi-s kimenettel. Így kötném össze. dvi-hdmi. Felmerült még a samu LE37R82 lcd is. Ezek egy árban vannak. Az az igazság, 200-nál többet nem szeretnék költeni. Félő viszont, hogy az lcd nem lesz olyan jó a tv képe.
Tudtommal a két készülék között elég minimális a különbség, leginkább a csatlakozókban. Szerintem elég pofátlanság, hogy 2-3 csatlakozó miatt 50e-el többet kérnek el. A rossz hír a számodra, hogy a 7-röl pont a PC csatlakozó hiányzik. Azaz a PC-n kell legyen vmiféle tv kimenet, amit össze tudsz kapcsolni a tv-vel. Az így kapott kép minösége attól függ, hogy a PC-n milyen kimenetet tudsz produkálni (kompozit, komponens, RGB stb.) Azt nem tudom, hogy a felesleges D-A-D átalakítások mennyire befolyásolják a kép minöségét. Azt sem tudom, hogy ha a PC-n van DV csatlakozó, az közvetlenül ráköthetö-e a HDMI bemenetre.
Én pl azért nem vettem meg eddig a 7-et, mert nekem egy egyszerübb notebook van, amin nincs tv kimenet, csak PC. Ha nem is túl gyakran, de idönként azért szeretném összekapcsolni a két készüléket (pl. nyaralás képeinek nézegetése).
Nem, nem, nem! Mozizni csakis vetítő és vászon!!! A 1,2 millióba kerülő LED-es Samu sem közelíti meg azt az élményt, amit egy ugyanannyiét, vagy akár feléért megvehető projektor nyújt!!!
Hasonlítottunk Sharpot Sonyhoz, az előbbi a fasorban sem volt, pláne tévéadással!
LCD-k kapcsan azert nem art tudni, hogy mozgokep eseten a felbontas ugy a felere, harmadara esik vissza. Az uj 100Hz-es csucsmodellek ugy tudom ebben is jobbak, de azok dragabbak is mint a plazmak. A valos kontrasztrol meg ne is beszeljunk.
A Panasonic alkalmazza az összes létező beégés elleni védelmet, nem kell aggódni. A tévéadást tényleg nagyon klasszul gatyába rázza, viszont BD-lejátszót rákötve nem volt olyan jó, mint a Samsung Q92. Ezt egymás mellett, egy összehasonlító teszt alkalmával volt szerencsém látni. Az EISA díj nem garancia a kiváló képminőségre, lásd Philips!!!
A Sony LCD-k közül a W, méginkább az X sorozat tagjait lehet egy napon emlegetni a plazmákkal, a többiben sajnos rengeteg a digitális anomália (artefakte).
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a Samsung képe normál tv adás esetén zajosabb. Jó minöségü jel esetén nem igazán láttam különbséget. Ha a Samsung drágább, én nem adnék érte több pént. Van egy EISA díjas Panasonic, amit minden általam elérhetö tesztben csak dícsértek. Ezzel szemben van egy Samsung, ami drágább és nem tudom, hogy valamiben egyáltalán jobb-e.
Az számomra is kérdés, hogy a pixeleltoláson kívül miért nincs vmiféle beépített beégés elleni védelem a Panasonic-ban. Azt értem, hogy normál használat mellett manapság már nincs beégés, de ha az ember véletlenül rossz jelet hagy rajta és megtörténik a baj, akkor ilyen "fehérmosás" stb. miért nincs benne?
Kösz a tippet! Megnéztem a samut. Valamivel drágább ugyan, de láttam a leírásába olyat, hogy beégés elleni védelem. Nem tudom, ezen kívül mennyivel tud többet, mint a Pana, illetve megéri-e a plusz pénzt a Samu?
Tv vásárlás előtt állok (mily meglepő :). Nagyjából végignyaltam a topikot és arra jutottam, hogy plazmát vennék inkább, mint LCD-t. Amit kinéztem magamnak: Panasonic TH-42PV70. Amire használnám: 60% hd rip(mkv),dvd - ezek ugye pc-ről, 30% tv, 10% játék. Persze meggyőzhettek ennek az ellen kezőjéről is (LCD). A max ár a 250.
Ha jól tudom az Astrán is fönt van az RTL Klub. Mindenesetre egy ismerősöm a digitális műholdvevőjével fogja, amivel a Pro7, Premiere, Sat1 és a többi HD adást.