Nálunk a kavics alatt van a fütés,azon időkapcsoló van és nyáron nincs is rá szükség.Világítás a tetőn van és azt mindig lekapcsolom,ha elmegyünk.
Viszont az egyik gekkonk az ablak előtt van és a fűtőteset közelében,annak semmi külön berendezése nincs és 8 éve vígan él.
A nagy tücskök hangját el lehet venni,ha a szárnyát éles ollóval majdnem tövig levágod!Így viszont rövidebb életűek.Nekem csak a frigo vált be!
Üdv és sok örömötök legyen a trióban!
Nekik nincs élősködőjük most, legalábbis tegnap voltunk a dokinál, és semmi ilyesmit nem látott. A nemek állása: 1 fiú (a kedvencem - "örökmozgó", zabagép, érdeklődő), 1 lány (a legnagyobb- és leglustább), 1 pedig majd kiderül, ő még kicsike ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani róla (ő olyan a kettő között van vehemenciában).
Pénteken a Lutherből kicsi tücsiket hoztunk, azokkal nem volt gond, de tegnap a másik üzletből nagyokat, és azok kikergetnek a világból a ciripeléssel. Most nem ették meg az összeset kb. 12-t, csak 10-et, és most találtunk meg még egy kicsit a pénteki etetésből- jól elbújt a kis piszok.
Vettem nekik lámpát. Szerintetek otthon lehet úgy hagyni egész napra, égve a lámpát, vagy inkább vegyünk időzítőt, hogy néha kikapcsoljon, pihizni aztán meg bekapcsoljon? Mert félek, nehogy vmi gond legyen belőle, hogy felügyelet nélkül ég a lámpa nekik.
A tücskökről írt dolog csak a nagy afrikai tücskökön lett kipróbálva!!!
Egyszer tenyésztettük is őket,de olyan mennyiség nőtt fel egyszerre,hogy /akkor még 3/ gekko nem tudta felenni őket.Nyáron,hőségben gyorsan romlanak,ráadásul szívesen lakmározzák egymást.
Örülök,hogy sikerült.
Pénteken láttam őket,akkor az egyik vedlés előtt volt.
Ezt még figyelni kell,nehogy megijedjetek amikor olyan színtelenek lesznek és az ujjaiknál elkezd pöndörödni a bőr.Ügyesen megcsinálják egyedül.Ha marad rajta,2-3 nap múlva érdemes leáztatni.
Élősködőik is szoktak lenni ,kezdetben,de nagyon jól irthatók.Én csak nagyítóval láttam,de a fiam anélkül is látta.Olyan,mint egy minikullancs.
Olyankor beakasztottunk a terráriumba valami irtószert tartalmazó lapocskát,amit a kereskedők árulnak.
Most már évek óta mentesek.
A vedlett bőrüket pedig megeszik.
A tücskökhöz tojásdoboz darabot ti is tegyetek.Én a hűtőben tartom,lelassulnak és a ciripjük sem veri fel a házat.Pici száraz kenyér,alma,krumpli de csak kicsit,mert penészedik.
Szóval egy héten háromszor esznek, és júli-aug.körül születtek. Egy etetésre 20 közepes (sztem inkább kisebb) tücsit szórtunk be, és még van egy-kettő a terr-ban. Ezt hárman eszik.
A tücsiket most veszem majd meg először előre, és úgy tervezem, hogy befőttes üvegben adagonként tárolom majd őket. :-) Egy heti mennyiséget akarok előre megvenni, és azt belerakni az üvegcsébe (valószínűleg még a kereskedésben). Kilyuggatott tetőt kell neki csinálnom, némi kaját beleszórni, aztán elvileg ennyi. Persze, lehet, hogy lesz majd nekik doboz, de egyelőre csak az üveg.
A koponyát Kukker azért vette, mert milyen jól mutatna a terráriumban (kis fehér, üreges, mindenféle nyílással), imádja az ilyen dolgokat (rockker a lelkem) ezért kellett csak megvenni. Búlyóhelynek a műsziklát vettük, ami alúl üreges, de az nem tetszik nekik. :-( Lehet, hogy majd koponyákat kell még telepíteni nekik? Hmm... rokonlelkek a drágámmal? :-)))
coney
Micsoda élmények!
Elnézegetni még elnézegetném őket, de a bogarászás nekem se való..:(
Majd mesélj róluk, hogy alakulnak a dolgok, képeket is készíthetnél.
( Hol tárolod a tücsköket, ha előre megveszed? Hányszor esznek egy nap?)
Szia! Köszönöm még egyszer. Elmentem oda, és valóban volt fiú is lány is, (végülis két lány volt).
Így még gyorsan pénteken megvettem a drágákat. :-) Aznap megetettük őket, ma is megyek kaját venni, nem mertem több napra eltárolni a tücsiket. Hiába, szoknom kell a rovarok gondolatát. :-)
Azért az első etetés mókás volt. A párom levágta a zacsi száját, és úgy ahogy volt beszórta a tartalmát. Ami aztán volt tücsi, egy nagyobb fekete bogár, meg tojáspapír. :-) A tojáspapírért végül én voltam a hős, aki benyúlt. Pedig... az etetést is azért bíztam rá, mert nekem elég hát eléggé necces a rovarokkal a viszonyom. :-)
De nagy élmény volt. Viszont azóta kettő csak pihikél, az egyik viszont néha aktivizálja magát. Asszem este mászkálnak, mármint nem este, hanem éjszaka. :-( Így túl sokat nem látok belőlük, lévén, hogy a dísznek vett koponyába ami kb. 7x7cm-es bezsúfolódnak mind a hárman, pedig vettünk nekik külön sziklát, hogy oda elbújhassanak, de ők egymáson tömörülnek. Nagyon lükék.
Már most van egy, aki többet mozog, vagányabb, mint a többiek, egyelőre ő az ügyeletes kedvenc. Asszem, ma veszek nekik több adag kaját, hogy legalább egy hétig legyen. :-)
Most beszéltem a kereskedővel.Vannak egy éves leopárd gekkoi.Fiúk is lány is.6.500/ db.Sietni kell,mert egy lány van csak.Emilben elküldöm a telefonszámát és a címet.
Üdv.
coney
Kitartás!
Megszületik az idei generáció, lesz miből válogatni!
Tudod, hogy állatot kimondottan alkalomra venni nem lehet úgy, mint a virágot.
Előlegbe adjál neki egy gekkós képet, azzal a felirattal:
"Ilyeneket kapsz a születésnapodra, csak várd ki a végét!:)))))))))"
Halihó mindenkinek! Hát, úgy néz ki, párom szülinapjára nem biztos, hogy megkapja a gekkókat, mivel eddig nem sikerült a beszerzés. Persze próbálkozom még több helyen, amiket itt leírtatok, hátha sikerrel járok. :-( Most egy kicsit rossz lett a kedvem, de elég jól látom, hogy ez most egy holtidő, mert mindenhol most vannak még csak tojások. Úgyhogy lehet, hogy csak a jövő hónapban lesznek új családtagok.
Mindenesetre ha valaki tud fiatal gekkokat, az szóljon, lehetőleg jövőhét keddig, ha csak utána akkor az sem gond, de lehetőleg minél előbb.
Ha én valamin éveket gondolkodom,abból nem lesz semmi!!Kaméleon sem.
Nekem nagy élmény volt,amikor egy befogott sikló váratlanul lerakta tojásait nálunk.Elengedése előtt egy nappal.Így maradt még egy kicsit és a tojások keltetőbe kerültek.Nagy gondosságot igényeltek és amikor a kicsik világrajöttek az egy csoda volt!
Ugyan ilyen csoda volt tavaly nyáron amikor a Duna partján ülve kihalásztam egy szitakötőlárvát!Két órán át tartottam a kezemen,amíg kibontva és megszárogatva szárnyait elszállt!Az a születés csodája volt!Ritka pillanat.
Igazad van. Valóban kár.-meg éjfél is van mindjárt!:)
Tehát megmaradunk az öncélú,a saját kedvtelésünket és kiváncsiságunkat kielégítő természetes életteréből kiszakított élőlények, állatfajták szaporitásánál, és mesterséges, -a természetest imitáló körülmények közt minél tovább életbentartanjuk az állatokat, _akiket minek is nevezhetünk? Nevezhetjük őket társállatoknak? Azt mondtad, hogy "azért tartjuk, minél tovább társaik legyünk!"
Ha mégsem, mivel nem sok kontaktust tudunk velük kialakitani akkor, milyen minősitésben tartjuk őket? Házikedvencek?
Tibbe ez igy túl filozófikus. Szerinted egy természetes életteréről kiszakitott több ezer km távolságban egy üvegklocniban élő állatnak mi lehet a fő célja ha nem a túlélés. És vajon mi miért tartjuk, ha nem azért hogy a lehető leghoszabb ideig társai legyünk?
Szerintem kár ilyen mély filozófiai kérdésekbe belemenni...
Akkor pusztán öncélúan tartjuk ezeket a hüllőket,és azon kísérletezünk, hogy kinek az állata mennyi ideig, hogyan marad életben? Ez a SIKERünk?
Nem tartom igazán felemelő érzésnek.
Vagy túl pesszimistán látom a helyzetet?
Nocsak!
Azt mondtad, hogy a kaméleonba némileg több intelligencia szorult, mint a gekkokba, és mégis nehezebb a tartásuk?...
Aztán miért?
És siker ebben a szituációban miben valósul meg?
Szerintem nem is találhattál volna jobb érdeklődési területet.Igazából a saját vágyamat vetítettem ki Rád,mert én már évek óta kacérkodom a kaméleonnal.Sőt óriáskígyó is megfordult régebben a fejemben,de a férjem elköltözést helyezett kilátásba,ha ez megvalósul.Egyedül a kutyától nem irtózik,minden más állattól betegesen undorodik.
A siklónk állítom,hogy megismert,mert más kezére nem tekeredett.És a tapintásuk nagyon kellemes,nem hideg és átveszi az ember testhőmérsékletét.Legalább is így éreztem,amikor napoztattam.
Két hét múlva szaporodtok?Jesszuskám!Azt meg tudják előre mondani,hogy hány fővel?
Gyarapodni fog a kis családom kb két hét múlva, ha az UH igazat mondott, héttel:))
De nem hüllőkkel:)
Engem nagyon érdekelnek az állatok, és az is, hogy az emberek milyen elgondolás alapján teremtenek kontaktust, és élnek együtt egy hüllővel (aki pl. még sakkozni sem tud!)
Az az igazság, hogy engem érdekelnek az állatok, legyen az afrikai elefánt, vagy nilusi viziló, netán gekko, vagy kaméleon.
Mást a csillagászat, vagy a Himalája megmászása érdekel, ....
Még ha csak elméleti szinten is.
Én az állatokkal vagyok így:))))