Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3864

Persze, ez is világos.

Előzmény: Törölt nick (3862)
Isthy1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3863

Kis Gergő nagyon gyenge volt... Gyurta Gergely viszont dicséretesen teljesített, egyéni csúcsot úszott. De döntőbe ő sem tudott kerülni.

A férfi 4X100-as vegyes váltó viszont bejutott a döntőbe. Jó lenne egy 6. helyet elcsípniük, ahogy ma este ugyanezért szurkolok Boginak.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3862

ki tudja, mi lett volna Eric, az angolnából, ha megkapja azt a hátteret, amit a magyarok. kezdetnek például egy 50 méteres medencét

bár azért lehet sejteni, mert Sydney után levitte 57 másodperc alá a rekordját :D

Előzmény: Törölt nick (3861)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3861

Mondom, én egyetértek ebben veled. Nem használ illegális dolgokat, de a legális dolgokra nagyobb lehetőségei vannak.

Előzmény: Törölt nick (3860)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3860

ha illegálisat használna, már lebukott volna. persze lehet jönni a sportpolitikával, de ezzel a feltételezéssel már végképp nem lehet mit kezdeni. csak magunkat hergeljük vele

Előzmény: Törölt nick (3859)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3859

Nyilván nem hangzik el vádként, mert az nem illegális, míg a "doppingot" annak hiszik. Holott valószínűleg nem doppinglistás szereket használ, tehát legális az egész.

A vád lényegében az, hogy illegális szereket használ, szemben Lacival, aki a szabályoknak megfelelően szedi a hörgőtágítót. De engem nem találsz meg a vádaskodók között, mégha nem is örülök neki, hogy Laci pont olyan szerencsétlen volt, hogy Phelps pályafutásával egybeesett a sajátja.

Előzmény: Törölt nick (3856)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3858

Még Sydney vagy Athén idején olvastam, hogy az olimpiai úszók egyharmada asztmás volt. (TdF kerékpárosok helyzete hasonló.) Gondolom azóta se változott. Az asztmások szedhetnek hörgőtágítókat, amik normál esetben tiltott teljesítményfokozónak számítanak, és egyesek szerint (weasel word, haha) esetleg előnyben is vannak a nem-asztmásakkal szemben. A jóindulatú magyarázat, hogy az asztmára a sport a terápia része lehet, orvosok ajánlják, az asztmás kisgyerekek nagyobb hányada kezd el sportolni, ill. motiváltabb, hogy folytassa a sportot. Én inkább a rosszindulatú magyarázatban hiszek, szerintem hét-nyolcévesen már látni az úszásban, ha tehetség, és akkor meg úgyse hagyja abba, akár asztmás, akár nem. És egy olimpiai bajnok szerintem nem nyolcévesen kezd úszni.

Előzmény: Törölt nick (3857)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3857

neked nem gyanús, hogy egy asztmás hogy tud ilyen jól úszni?

Előzmény: Törölt nick (3854)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3856

az sem egyértelmű, hogy a legális (hogy azt ne mondjam: egészséges) lehetőségeik is egyformák. azt mégis kivesszük az egyenletből. ill. szoktunk panaszkodni, de vádként nem jelenik meg

Előzmény: Törölt nick (3853)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3855

Remélem nem írtam hülyeséget azzal, hogy mi előnyös (csak olyan laikus öt percnyi okoskodás, ami lehet rossz is), de a konkrétumtól függetlenül is a lényeg, hogy kell egy ideális testalkat. Lehet abban is jobb Phelps másoknál.

Előzmény: Törölt nick (3854)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3854

Meg a testalkat. Nem vagyok szakember, de az úszásban a vízfekvés nagyon fontos, amihez viszonylag (testmagassághoz képest) hosszú törzs kellhet szerintem (azaz rövid láb), de ugyanakkor a lapát kezek és óriás lábfej előnyt jelent, sőt szerintem a karja is előnyös, ha hosszú. Általában viszont a hosszú karú embernek hosszú a lába is, ezért elég szerencsés genetikai vagy fejlődésbeli együttállásra van szükség, amit akár tizenévesen elő is segíthettek itt-ott ezzel-azzal.

Előzmény: Törölt nick (3853)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3853

Egyáltalán nem egyértelmű, hogy az ellenfeleik ugyanazokat a cuccokat tolják, mint ők, így a doppingot nem biztos, hogy ki lehet venni az egyenletből.

Másrészt én is azt írtam, hogy a technikájuk nagyon jó, ami legalább annyit számít, mint bármiféle vegyipar vagy géntechnológia.

Előzmény: Törölt nick (3851)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3852

Nem olvasom, annyira nem érdekel az egész. Vedd úgy, hogy megnyerted a flame-et.

Előzmény: Törölt nick (3850)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3851

jó, segítek:

nyilvánvalóan mindannyian doppingoltak, mármint hétköznapi szemszögből, ha az épp aktuális wada-nézőpontból nem is. ahogy a riválisaik is. mégis csak ők csinálták meg. egész egyszerűen ki lehet venni a doppingot ezekből az egyenletekből

erre azt írni, hogy én "a doppingkérdéssel foglalkozom", részben óvodás leegyszerűsítés, részben ocsmány csúsztatás

Előzmény: Törölt nick (3842)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3850

olvasd el megint, amit írtam az előbb

Előzmény: Törölt nick (3842)
borcsok1 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3849

Kb 5 lépéssel járnak a kokszosok orvosilag előrébb mint a WADA belnyúlnak egy molekulaláncba megváltozik a cucc,és ezt kiscsillió féleképpen lehet nyomatni mire egyet felfedeznek lemegy a nap,és akkor megint lehet a következőt nyomozni:) Lacika milyen érdekes asztmás mint vagy 50 úszó:) olyan ez mint a maffia elleni harc sansztalan:)

GAM3R Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3848

Ne légy biztos benne.

Előzmény: Fradista Utazó (3847)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3847

Biztos vagyok benne, hogy semmi illegálisat nem használ. A tiltólistán lévő szerek már elavultak, ők annál sokkal jobb, újabb, a WADA által még nem is ismert szereket használnak. 

Előzmény: GAM3R (3844)
GAM3R Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3846

Ha tiltólistán szereplő dolgokat tolna, akkor használna olyan fedőszereket, amik miatt a teszt nem mutatná ki a tiltólistán szereplő dolgokat.

Előzmény: Törölt nick (3845)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3845

Szerintem ha tiltólistán szereplő dolgokat tolna, már lebukott volna. Nyilván olyan akármit adnak neki, ami (még) nincs tiltólistán.

Előzmény: GAM3R (3844)
GAM3R Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3844

:))))))))) Ilyet kijelenteni naivság. Ha azt írod, hogy a szemedben csak akkor doppingol, ha lebukott, akkor megértem, mert én például így állok hozzá, de arra is mérget vehetsz, hogy Laci sem kizárólag sok edzéssel, meg tudatos táplálkozással lett harmadik.

Előzmény: Törölt nick (3843)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3843

Phelps szerintem nem tol semmilyen illegális cuccot.

Előzmény: ssmore (3837)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3842

3815-ben reagáltál az implicit vádakra. Előtte végig a doppingról ment szó, és a hozzászóló 3814-ben azt írta, hogy egyáltalán nem emberi az, amit Phelps csinál, a normális az, amit Cseh Laci csinál. Erre reagáltál a példáiddal, hogy mennyire normális és emberi Phelps teljesítménye, hiszen még Kristin Otto is elérte ugyanazt. Ez nem volt jó válasz, amit meg is jegyeztem, mire közölted, hogy az egész téma téged nem érdekel. Ahhoz képest mégis hozzászóltál.

Egyébként annyira engem sem érdekel a doppingtéma, nyilvánvalóan tolnak rengeteg táplálékkiegészítőt, azok között lehet valami speciális hormonális vagy akármilyen hatás is. A technikája is nyilván nagyon jó, a fordulói különösen, a forduló meg ugye arról közismert, hogy akkor lényegében nem is úszik, csak ellöki magát a medence falától, és egy jó darabig minimális rásegítéssel megy. Még én is meg szoktam tenni vagy öt métert így úszás nélkül (pedig kimondottan nem szoktam figyelni erre, mivel úgyis hosszú távú szabadvizes úszásra edzek), gondolom Phelps a táv egyharmadát lényegében úszás nélkül, minimális delfinlábakkal teszi meg, miközben gyorsabb is másoknál. Ami egyébként a jó technika definíciója: nem is fárad el annyira, mint a többiek, és mégis gyorsabb náluk. Aki szokott néha úszni, az ennyit biztosan tud, a medence falától elrugaszkodva sokkal gyorsabban úszik, kevesebb energiabefektetéssel, mint a medence közepén, ahol lassabb és mégis több energiát használ.

Előzmény: Törölt nick (3833)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3841

ez egyrészt nem olyan biztos, elég nagy előnnyel nyert Phelps

másrészt meg: és? sőt, ha nincs Phelps, akkor sincs sporttörténelem. vagy ha nincs olimpia. vagy nem fedezik fel Amerikát

Előzmény: gugugaga (3840)
gugugaga Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3840

Nem erre akartam célozni. Ha nincs a 200 hát, ami végülis rányomta a bélyegét Lochtera, akkor nincs sporttörténelem se.

Előzmény: Törölt nick (3836)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3839

Előzmény: axxxa (3798)
ssmore Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3838

igen kb ...persze csak remélni merem ,hogy ő tiszta

Előzmény: Jani29 (3814)
ssmore Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3837

Akkor is gáz a dopping ,de mindig volt és így tovább.....egy biztos azért felpszikokszi már nagyon gáz.

A Vada ott szivat ahol  nincs mit ill kicsi népeknél  pl a két atlétánk . 

Előzmény: Törölt nick (3829)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3836

a hozzászólásod azt implikálta, hogy Lochte a (csak) bronz tudatában döntött a két úszás mellett. így könnyű hülyének beállítani

Előzmény: gugugaga (3835)
gugugaga Creative Commons License 2012.08.03 0 0 3835

jaj mintha nem tudnád h az egész történet utópisztikus

Előzmény: Törölt nick (3834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!