Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Éppen ellenkezőleg!!! A szélső csíkokat NEM célszerű feketére állítani a beégés miatt!!! Egyébként nem kell foglalkozni a beégéssel, Panasonic tévéken, normál használat mellett észrevehetetlen!
Ugye nem erre vadászok, de érdekes a fogyasztása és valóban függ a kontraszt beállítástól. Mondjuk az hogy 30 ezres kontrasztja van a PZ85U-nek, és leveszem 50%-ra és máris 50% a névleges fogyasztása. Néztem az amerikai PZ85U árt, olyan 360 ezret ér, itthon biztosan 400 ezernél áll meg.
pv70-nel mennyire kell tartani a beegestol? A menuben nem talaltam kulon vedelmet. Mondjuk egy teljes film alatt beeghet valamelyik sarokban a logo? Vagy ne is torodjek vele, csak allokepet ne hagyjak hosszu ideig? Szinten a beeges miatt, 4:3, 14:9-nel feketen erdemes hagyni a keretet?
Nem a képminősége a kérdés. A gondom az, hogy ez a 2 adó wss jelel ellátott nativ 16:9-ben ad, viszont a tv-m nem jól kezeli le a képet. Alul-felül lelog a kép, oldalt meg van 2 fekete csik. Tök mindegy milyen aspectre állitom, mert ahogy elmegyek-visszamegyek megint rossz lesz.
Szóval ezért kérdezem, hogy másnak milyen tapasztalata van t-kábeles területen ezzel a 2 adóval.
Nekem GeForce 7600GT kártyával + Sharp LC-32AD5E TV-vel mûködik a DVI-HDMI kapcsoltat. Egy hátránya van: nem natív felbontáson megy, hanem 720p vagy 1080i-n. És van 5% overscan is. De mégis inkább így használom, mert így szebbek a szinek mint VGA kapcsolattal. (Az overscan meg kompenzálható az NVidia Control Panel-ben.)
Ja a szolgáltatás szerintem attól még lehet NAGYON jó, de amint esély van rá, csúnyán meg akarnak fejni! Nekem az volt a szerencsém náluk, hogy egy kedves Fórumtárs, aki ott dolgozik, kisegitett, mert egy éves szerződés és kifizetett 6 hónap után, a la 6 eft/hó, elmaradtam azt hiszem kicsit több, mint két havi számlával. Lekapcsoltak, és 80 eFT-ot számoltak ki rám.
A UPC....kérlek az olyan korrekt, most mondtam le...10 - én van hózárás, 12-én mondtam le, le is kapcsoltak a rendszerről, erre kijött egy 5980-as számla...arra a két napra:-(( - na bementem, érdekes jajjj bocs...és fizettem 220 Ft-ot, nemmindegy!!!
Ha valaki lusta bemenni, több mint 5 ezret veszít.
Én szerencsés embernek érzem magam, hogy upc direct előfizető lehetek itt külföldön, amióta megismertem a nyugati árakat. Pl. a görög haverom 10 eFT felett fizet a görög szat. programokért. A digitálist nem hiszem, hogy meg kellene venni, opció. Az UPC szerintem eléggé kedvező árakon adja a szolgáltatást, csak fizetési késedelembe nem szabad esni, mert akkor aztán elszabadul a pokol!
Nem volt találgatás, hanem találat! . :) Van egy közel 10 éves pana NV-HD630 -om, és arra, hogy évente 4 f-1 futamot, amit egyébként kihagynék, felvehessem, arra jó. Persze, ha majd megveszem a 42" vagy 50"-es plazmát, majd lehet, hogyérezni fogom az upgrade szükségét. :)
Nálunk a digitális párszáz forinttal olcsóbb lenne, viszont 2 STB kellene a felvevő miatt, valamint 1-2 csatorna nincs benne, amiket most tudok fogni. A minőségét mindenki dícséri.
Nálunk 4800 körül volt az alap csomag tavaly. Már-már azon voltunk, hogy az új házunkba nem rendelünk meg tévészolgáltatást, amikor előállt a UPC az őszi 2700 forintos akciójával. Költözéskor lemondtam a panelben a UPC-t. A telefonos ügyfélszolgálatos nagyon ajánlgatta, hogy költözéskor nem kell lemondani, nagyon szívesen áttelepítik egy csekély akciós dijért. Mondom köszönöm, de hülye azért nem vagyok majd ötezret fizetni ezért a tré szolgáltatásért tovább, inkább lemondom, és új előfizetőként (új háztartás) az új otthonomban megrendelem 2700-ért. Most nézem hogy még mindig 4800 a listaára.
De hogy 7 meg 8 ezer forintot fizessek, csak azért mert digitális, nevetséges. Alapcsomag mellett meg azért is döntöttem, mert nem kell hozzá az utálatos settopbox.
Egyébként a UPC honlap szerint Fehérváron is lesz digitális adás, csak éppenséggel a cstornakiosztásból nem derül ki, hogy mi tartozik a Digital Silver, meg Digital Gold, ill. Digital HD Silver csomagokba.
Egyben bízhatunk csak, hogy Szőke kapitány jóárasítja a digitális kábeltévét is, ha már megtette az analóggal és a tányérossal.