Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Na, hogy a homályt eloszlassam (meg hogy dicsekedjek egy kicsit):
A bal oldali nyaki verőerem kezdett eldugulni, és amikor elértem a 80 %-ot, akkor szóba került egy jövő évi műtét, de a doki biztosra akart menni, így múlt szerdára beutalt érfestésre.
Ott kiderült, hogy a 80 % egyenlő 99,9-del, ezért - arra hivatkozva, hogy életveszélyben vagyok (meg az összes autós az utakon) - bennfogtak azonnal a kórházban - bár lehet, hogy ezt a rengeteg dögös nővérke akarta.
A dokim csak pénteken került elő, akkor tudta csak elkezdeni a műtét megszervezését, ami miatt beköltözöm egy budai klinikára holnap reggel.
Ha megérem, akkor a jövő héten már talán találkozhatunk is.
Röviden ennyi.
Eddig azért nem részleteztem, mert kipurcant a laptopomon a mobil internet, és telefonon meg hosszadalmas lett volna.
Ács állomást megterveztem neked, 545cm az össz. hosszúság, így a 3. vágányon elfér egy 2 méteres vonat, az átmenőkön meg 3 méteres is :) Bevásárló lista: 13db balos váltó 10db jobbos váltó 1db angol váltó 21méter flex sin
Elbizonytalanodtam, mert a fába fúrt lyukak sem pontosak, így a lemezben lévő lyukak megnehezítik a csatlakoztatást. Inkább 10-es de nem normál, hanem nagyméretű alátétet fogunk használni.
Más:
Tudom, hogy a szabvány a 10-es lyukakba 8-as rögzítőcsavart javasol, de ezzel nem értek egyet. Saját moduljainknál ez nem lesz probléma. Más klub illesztésénél, meg 8-asat fogunk használni.
Érdeklődöm,kell-e nekünk laposvas még a lábak felfogatásához?Igéretet kaptam,ha hajlandó vagyok itthon mosogatni és elpakolni magam után, akkor igen olcón hozzájuthatok vasáruhoz...
Ja és a kiállításon egyetlen árus volt. Igen kevés méretarányos áruval. Sajnos. De kapható volt nála különböző méretű és fajtájú Thomas mozdony. Abból úgy rendesen el volt látva.
Egy jó órát töltöttünk a kiállításon, utána körülnéztünk Győr belvárosában, a sétáló utcában. Rengeteg kis faház, tele árusokkal. Szinte minden másodikban pálinkát, és forralt bort árultak.