Keresés

Részletes keresés

Paco155 Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1189
Mihelyst társasház leszünk a közgyűlésen meg lehet vitatni. :)

Személy szerint ellene vagyok a házakban a lakások bármilyen üzleti célú használatának, de sajnos az a gyanum, hogy nem fogjuk tudni megtiltani. Legalábbis alapból szerintem nem tiltott így az szmsz módosítsa kellene hozzá. Az meg ha jól emléxem abszolut többséget igényel tehát nem a jelenlévők, hanem az összes lakó szavazatának 50%-a + egy főt.
Előzmény: az optimista (1188)
az optimista Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1188
A társasház engedélye kell ahhoz h valaki irodát, rendelőt, egyéb helyiséget működtethessen. De hát mi nem vagyunk társasház....viszont akkor mit keres itt egy rendelő.....A hirdetője pedig durván zavaró, csúnya és gagyi.
Előzmény: hupm (1186)
hupm Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1187

Már korábban is előhoztam a lámpák ügyét, de mivel tegnap felkapcsolták a 2 és 3-as közötti 2 lámpát, kicsit ideges vagyok emiatt, megint írok. KONKRÉTAN NEM LEHET ALUDNI attól az elcseszett lámpától, ami az árkádtól 40 cm-re van. Teljesen bevilágít, teljesen felesleges. Iluék azt mondják, nem lehet "változtatni", meg különben is mozgásérzékelős lesz a kandeláber is (ami nem vigasztal, sőt). Most elkezdtem keresgélni a neten, hogy milyen kötelezettségek vannak és mivel védekezhetek lakóként (túl erős fény, stb). Valakinek ötlete van?

hupm Creative Commons License 2008.11.05 0 0 1186
A rendelővel az a gond először is, hogy kiakasztottak egy gagyi molinót az erkélyre, Bőrgyógyászat felirattal, fúj :). Ez nem befolyásolja a homlokzatot? nagyon nem jó irány, hogy ilyesmit "engedünk".
Előzmény: gpz (1182)
kikitu67 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1185
Mi már egyszer "megküzdöttünk" ebben a témában, és már tudom, hogy nem is vagy Liliomdombos.

Amit írsz, az teljesen logikátlan. Hiszen aki ideköltözött, valószínű azért jött, hogy zöldövezetben, csendesebb környéken lakjon. Az első házak szerződéskötésekor, még az építkezés megkezdése előtt ennek a busznak még híre sem volt.

És mint írtad az itt lakó emberek nagyrésze kocsival jár, másik fele pedig lesétál a Nagytétényire. TEhát pont ők azok, akiknek csak hátránnyal jár ez a busz. Ez a járat reggel nagyon korán jár már, tehát zavarja azokat akik még aludhatnának kicsit (esetleg nyitott ablaknál). Van időszak amikor a 114-es járattal 4 percenként járnak. Délután pedig amikor az ember hazajön a munkából újra indul a menet.

Mi itt (legyen szó Liliomdombról, vagy családi házakról, de még a lakótelep szélén élőkről) nagyon sok mindenről lemondtunk és adósodtunk el azért, hogy itt élhessünk. A csuklós busz egy ilyen környéken zavaró, károsítja a házakat, és az értékéből is veszít az a ház ill. lakás, aminek ablakai alatt csuklós busz jár.

És hidd el, ez nem csak engem zavar. De ezt nekünk tényleg nem ezen a fórumon kellene megvitatnunk.
Előzmény: 504LACI (1184)
504LACI Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1184

Akik pont ott laknak az út mellett, azok akkor költöztek/költöznek oda amikor a busz már ott járt.

Nem vagyok szociológus, de szerintem egy lakópark átlagos lakója a belvárosból jön ahol még több busz jár és nem a tanyáról költözik be.

Ezek a lakók nem veszik igénybe a járatot, mert egyrészt autóval járnak, másrészt nekik közelebb van a lenti megálló, ahol többféle busz is jöhet.

Nagy valószínűséggel dolgozó emberek, akik reggel elmennek, este meg haza. 

A busz csak a reggeli és a délutáni csúcsban jön fel a hegyre, miért zavarná őket?

Elég furcsa, hogy aláírásgyűjtést próbálsz szervezni egy olyan közösségben, ahol pillanatnyilag nagyobb probléma az új lakással kapcsolatos átadás/átvétel és garanciális gondok, mint a Téged zavaró busz.

De tényleg nem vagyunk egyformák. Pedig ha a nickedben szereplő szám évjáratot jelöl, akkor annak kellene lennünk...

Mondtam én, hogy az autó törés a megoldás? Ezek nem tőlem függő dolgok, hogy akarom-e vagy sem, ezek tények.

Nem kívánom senkinek, hogy összetörjék vagy ő koccanjon, az első havas napon majd kiderül. Aztán utána majd nem fog odaállni senki. Okos ember a más kárán tanul.

Előzmény: kikitu67 (1183)
kikitu67 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1183
Szerinted azok is úgy gondolkoznak a buszról, akik pont ott laknak az út mellett?

Én nem is értem hogy gondolod megoldásnak, hogy majd összetörnek a kocsik és kész. Én nem szeretném összetörni sem a saját, sem más kocsiját ahhoz, hogy hazajussak.

Kicsit meglepődtem a stílusodon, dehát nem vagyunk egyformák.
Előzmény: 504LACI (1180)
gpz Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1182
"Akkor szerintem szintén bárki bemehet majd arra hivatkozva, hogy a rendelőbe jött."
Az ilyen rendelőkbe általában előre be kell jelentkezni, majd kaputelefonálás után engedik be az embert. Gondolom, itt is így lesz megoldható...
Előzmény: kikitu67 (1179)
gpz Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1181
Amennyire én látom, a Rózsakert utcában a munkások autói állnak, nem a lakóké. Amint ők levonulnak, remélem, megoldódik ez a probléma.
504LACI Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1180

Szerintem ne agitálj itt a busz ellen, valahogy nem érzem úgy, hogy itt lenne a helye...

A parkolás az első hó alkalmával fog megoldódni, lesz pár autós aki tényleg nem fog tudni feljutni és kicsit összetördeli a parkoló autókat, aztán majd utána nem fognak odaállni.

Nagyjából a kereszteződés lesz a feljutási határ, ahogy minden évben. A probléma, hogy egy-két okostóbiásnak nincs szüksége téli gumikra, ezért azokat is feltartják, akik egyébként fel tudnának jutni.

kikitu67 Creative Commons License 2008.11.04 0 0 1179
Én nem a lakóparkban lakom, de megmondom őszintén nagyon szép lett az új otthonotok. Remélem jól fogjátok érezni magatokat itt.

Ha a parkolásról esik szó most a fórumon én azt a problémát vetném fel,hogy a Rózsakert utcában előttetek álló autók sajnos nagyon útban vannak. Aki a dombra megy fel nehezen jut előre, mert a parkoló autók miatt nem lehet elférni a szembejövőktől. Bár most még elég jó az idő, de ha leesik a hó nem lehet feljutni a dombra, csak egy lendülettel, ha fékezni, vagy megállni kényszerülünk, nem lehet újra elindulni.

A Rózsakert utcán járó szuper állapotú csuklós buszról mi a véleményetek? Biztos nem számítottatok rá, mikor zöldövezeti lakást vettetek. Mi itt feljebb a dombon sem. Ez a monstrum 2007. nyarán jelent itt meg a semmiből, senkivel nem egyeztettek. Azóta itt dübörög, állítólag addig, amíg a Szabadság-hidat át nem adják. Kérdezném, hogy amennyiben esetleg aláírást gyűjtenénk segítenétek-e? Azt szeretnénk, hogy ez a járat csak a Nagytétényi úton közlekedjen a belvárosig, ne jöjjön fel ide a hegyre a kertes házak, zöldövezeti óvodák, iskolák közé.

Láttam, hogy kiírták, hogy valamilyen rendelő is lesz ott a lakóparkban. Akkor szerintem szintén bárki bemehet majd arra hivatkozva, hogy a rendelőbe jött.
hupm Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1178
egy szurke skoda superb is ott alldogal.
Előzmény: Agrár (1177)
Agrár Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1177

Juhéééééééééééj, ismét megjelent az opel a kapu előtti úton.

Paco155 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1176
Elhiszem, hogy a lakók állnak oda, és belülre más helyére meg a közlekedő részre. Nálunk is ez folyik csak itt még nem lehet megkülönböztetni a bliccelő lakókat a munkások autóitól. De eljön annak is az ideje.
Előzmény: Pancsáék (1174)
Paco155 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1175
Még ha csak a lakók közül,akkor is helytelen az eljárás. Elhagyom kint a kapu előtt és bemegyek veszek egy másikat? Valaki megtalálja és ..... lásd lentebb......

A biztonságos az lenne, hogy az adott távirányító csak az adott házhoz tartozó kaput és csak azt a garázsajtót nyitja. Pont emiatt lehet felprogramozni őket. És amikor elhagytam akkor lejelentem, azt a távirányítót letiltják a rendszerből ÉS CSAK EZUTÁN kaphatok másikat - akár 7000 forintért, hogy ne gyakran hagyjam el.
Előzmény: Belabatyo (1173)
Pancsáék Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1174

Szerintem is téved!

De ami még nekem szemet szúr amikor a garázson belül nem a parkoló részben állnak, hanem fal mellett meg közlekedő úton. Ez leginkább a bejárattól balra lévő részre érvényes. Így gyakorlatilag "ingyen garázsa" van annak aki odaáll. Nem korrekt!

Belabatyo Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1173
Bocs, a lakok kozul...
Előzmény: Paco155 (1171)
Paco155 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1172
A hármas előtt nem tudom, de a négyes és ötös előtt így van.
Előzmény: Belabatyo (1170)
Paco155 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1171
"Taviranyito - fuggetlenul attol, hogy vasarolt-e a delikvens mélygarazsban helyet - ~7000 HUF-ert szabadon vasarolhato."

MIVA??? Ez az info honnan van? Gyengébb idegzetűek és gyermeteg lelkűek most ne olvassanak tovább, mert nyilvánosan fogok káromkodni.

Nebasszamármegazacifrafarkúkurvaúristen, hogy IfjKolompár Renátó bejön az utcáról és vásárol egy távirányítót ami minden kaput és garázst nyit, majd másnap elvisz egy autót az A épületből, megint másnap egy másikat a C-ből, stb ÉS SEMMI SEM AKADÁLYOZZA A KIHAJTÁSBAN ÉS A BEJÖVETELBEN!!!!

Előzmény: Belabatyo (1167)
Belabatyo Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1170
Paco, ebben most - a mi hazunk tajat illetoen - tevedsz...
Előzmény: Paco155 (1169)
Paco155 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1169
Nam. Akik éjszakára hagyják ott azok a biztonsági őrök.
Előzmény: Pancsáék (1166)
Pancsáék Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1168
Ha jól tudom neked is van szép nagy autót:) Majd szólok ha kell a segedelem:) Oké?
Előzmény: Belabatyo (1167)
Belabatyo Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1167
Taviranyito - fuggetlenul attol, hogy vasarolt-e a delikvens mélygarazsban helyet - ~7000 HUF-ert szabadon vasarolhato. Azok a taviranyitok sajnos nyitnak mindent, szoval ez nem oldja meg a problemat. En sem ertem egyebkent - es egyetertek Pancsaekkal es a tobbiekkel akiket ez zavar - hogy miert kell parkolonak hasznalni a lakoparkot. Van egy parkolo a lakopark folott, tessek ott parkolni es nem a lakoparkban. Vagy, amennyiben beall valaki egy ures helyre akkor irja oda az autora, hogy ha utban van, akkor a jogos tulaj hova mehet.
Pancsaek, nagy autoval szepen odebb kell tolni :D
Előzmény: Paco155 (1162)
Pancsáék Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1166

Ez az autó szerintem nem a melósoké, mert azok nem éjszakára hagyják az autójukat az úton.

Előzmény: peter_agardi (1163)
hupm Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1165
A fehér astra és a fekete fiat van a feketelistán hónapok óta. Nem távirányító kérdése, mert bejönnek valaki után. Drukkolok a terepjárók bozótrácsainak :)  na jó, ez talán túlzás volt részemről.
Pancsáék Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1164

Ennek az autótulajdonosnak van távirányítója, mert máskor meg bent áll, csak nem a saját helyén a garázsban.

Ami a kapu bezárását illeti tökéletesen egyetértek! De ezt a problémát nem oldja met!

Előzmény: Paco155 (1162)
peter_agardi Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1163

Mióta kiragasztottam a rendszámomat a helyem elé a falra azóta oda nem állnak meg mások, szerintem ezt mindenképpen érdemes megcsinálni, mert ha szerelők vagy munkások jönnek autóval, akkor be szoktak állni az üres helyekre.

Előzmény: Pancsáék (1161)
Paco155 Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1162
"Vagy van akinek erről más a véleménye?"

Van. Be kellene már zárni végre azt a ku* kerítéskaput és kiosztani a távirányítókat. Akkor ezeknek az anomáliáknak a nagy része megszűnne.
Előzmény: Pancsáék (1161)
Pancsáék Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1161

Sziasztok!

Nálunk, ha fúj a szél valamit csapkod a szagelszívónál (gondolom a tetőn) és egész addíg amíg el nem áll a fuvallat hallani a csapkodást. (3-as ép)

Más téma!

Ma reggel a fehér opel astra megint a belső úton parkolt, de most a garázs kapu előtt. Én komolyan nem értem, hogy miért nem lehet megérteni, hogy az amúgy is keskeny úton nem lehet parkolni (kint van a tábla is), és azt sem hiszem, hogy nem lehet megérteni, hogy mindenki a sajátmaga által kifizetett (és nem más által fizetett) parkolóba álljon.

Egy nagyobb terepjáróval elég érdekes lesz a ki- és beállás, ha az astra nem áll arrébb, és mielőtt a kedves autótulajdonos megjegyezné, hogy vegyek kisebb autót, inkább azon gondolkodjon el, hogy be kéne tartani az együttélés írott és iratlan szabályait!

Vagy van akinek erről más a véleménye?

Előzmény: Belabatyo (1159)
peter_agardi Creative Commons License 2008.11.03 0 0 1160

Köszi! A konyhairól beszéltem - remélem hamar meg tudják majd csinálni...

A másik típusú elszívó, ami a WC-ben meg fürdőben van csak szimplán hangos volt, pont a visszacsapódó műanyag miatt, de ezt még átadás előtt megoldották szerencsére.

Előzmény: Paco155 (1158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!