Voltak ilyen egy darabos keresztbe adások aminek nem láttuk értelmét de volt.
Ilyen volt a 77-es busz amire Cinkota adott 9 kocsit (IK-260) és a Récsei 1 db-t .
Talán 2x vagy 3x nyertem meg ezt az db-os számot a sok cinkotás közé.
Próbáltam felkészülni rá.
Előző nap otthon memorizáltam.
Vitem magammal nagy Budapest térképet is.
Kimentem váltani a Bosnyákra.
Nem tudtam váltani mert a kolléga valamire hvatkozva két körrel előbb lelépett, a kocsit ott hagyta.
Befészkeltem magam, majd odamentem a bódéhoz az indító kislányhoz.
A Bosnyákon az akkori 24-es és 70-es vonalnak, ma 124 és 125 nagyon kultúrált, tartózkodója volt a szuterénben.
de az indító diszpécser hölgy, mégsem ott dolgozott hanem a járda szélén egy iciri bódéban.
Odamentem hozzá. Jelentkeztem szolgálatra és kértem egy kutyanyelvet, azaz indítási cetlit.
- Melyik végállomásról mikor kell indulnom?
- Mikor lesz műszaki pihenőm?
- És ugyan mondjon már valamit az útvonal sajátosságairól?
Nem tudott segíteni.
Mint kiderült, ez volt élete első önálló indító diszpécser szolgálata, előtte egyetlen napot se dolgozott a Bosnyák téren, nem ismeri a várost, oldjam meg máshogy.
Az útvonalat a Bosnyáktól kb Újpalota keleti végéig Késmárk utca túlsó végéig tudtam, de Sashalom belső kanyargásait nem.
Még ott volt az előttem álló 77-es (cinkotai kolléga) aki bátorított.
..."....Ne szarjál be Öcsi !
Sashalmon pont most kettő db csatorna építés is zajlik.
Terelések vannak.
Nem tudsz eltévedni.
Az Örsről meg azonnal forduljál vissza, mert Te rövidre fordulsz..."
Órákkal később kiderült, hogy épp vicces kedvében volt és szórakozott velem...................:-((((
Mentem mint a golyó, nem tévedtem el (utasok segítettek) de volt bene kettő tolatás is az én balfaszságom miatt.
Sashalmon - költői túlzással - minden kis utcájába bekanyarodtunk a két egymástól külön álló csatorna építés miatt.
Mindegy átértem.
Ahogy mondta egyből a treffre mentem. Ott szállítottam ki.
Leszálltak, felszálltak, csöngő és már indultam is vissza.
Így ment el két kör.
A harmadik körben az Örsnél egy idősebb cinkotás kolléga leállított.
Ő mondta el, hogy fiatalabb kollégája pár órája csak szívatott engem és amikor első alkalommal megérkeztem az Örsre, a többiekkel az Örsön lévő tartózkodó előtt állva, csoportosan röhögtek rajtam, hogy express fordultam vissza, pedig nem is kellett volna.
Ez az idősebb cinkotás kolléga azután az Örsi indító diszpécser hölggyel iratott nekem kutyanyelvet, amiről tudtam, hogy a két végéről mikor kell indulnom.