Látom nagyon böki a csőrödet az én fürdőnadrágom... Majd egyszer személyesen elmagyarázom, hogy miről is van szó. Nem azért, mert nem merem vállalni a véleményem, hanem azért mert nincs kedvem leírni.
Persze elsősorban arról van szó, hogy egy olcsójános, szarrágó pedagógus vagyok, de másról is.
Gézu, ezt az ötletet nem nagyon értem! Vetítsd le az ötleted mondjuk pedagógus szakmára. Keres mondjuk 110 eFt -ot az illető. Erről minden hónapban számlát állít ki (már itt bukott) + fizeti az egyéb egyéni és társas vállalkozásokat sújtó járulékokat és adókat. Ezzel szemben mennyi költségszámlát tudna állítani?????? Egy füzet egy csomag A4-es papír meg két csomag toll!!!!!!!!! Mire hazaérne a 110 eFt-os fizuból maradna 30. Persze ha mindent szabályosan csinál! :-))))))) De lehet, hogy rosszul értelmeztem valamit! Akkor bocsi!
AZt hiszem ez a legjobb hozzászólás pedagógusrészről eddíg! A fő probléma szerintem az amit a Bálint itt leírt. Ha szarul dolgozol egy gyárban, vagy rossz autószerelő vagy elhajtanak a halál fa...ra. Ha dilettáns pedagógus vagy, egy ökör barom, akire még egy birkanyájat sem bíznék, attól simán eltaníthatsz 20-30 évig is. Nem rátok gondolok, mindenki tudja kik azok a két iskolából akikket személyes tapasztalatom szerint már ma ki kellene rúgni. Nincs a pedagógus szakmában semmiféle kontrol. Többek között ezért ilyen hülyék a gyerekek!!!!! Rugjuk ki a béna-balfaszokat és a fizujukat osszuk szét a többi megmaradt pedagógus között. Max pénteken is be kell mennetek dolgozni, 2 x 45 percre! Na bumm!!!!!! :-)
Géza, ne haragudj, nem negatív példaként hoztunk szóba de ezt te is érzed szerintem. Azt, hogy milyen adók vannak, hidd el nagyon jól tudom, miként a nettó és a bruttó közti külömbségeket is. A lényeg az utolsó sorodban van, hogy a cég a kis borítékod elkészítésekor már levonja a különféle adókat és járulékokat, és te a fizudat már így kapod kézhez, effektív a cég adózik le helyetted! Nem te mész a póstára és adod fel kis sárga csekken! (vagy nem :))))))!!!!!
Az én hozzászólásom pozitív volt,arra akartam rávilágítani ,hogy lófasz mértékű emelést kaptatok 4 év alatt, amikor az infláció többszörös volt!Volt munkahelyemen mindig azt mondták ,hogy azért kapok (brutto 90000) több fizetést,mert vezető vagyok ,ezért ne számítsak túlórapénzre!Nálatok is a mérlegnek két oldala van :a kevés fizetés meg a hülye gyerekek az egyikben ,a másikban a sok szabadság,minden kifizetett túlóra ,étkezési hozzájárulás és a tényleges fizetés után kifizetett (állam által) járulékok!Én is jobban örülnék ,ha a tényleges fizetésem után adózna cégem.
Te meg egy kis fogalomzavarban vagy...látszik, hogy soha nem dolgoztál alkalmazottként... :o)
Az adózás előtti nyereségtől függően a multi (pl. Voda) fizeti az adót...ebben igazad van!
DE: Egy csomó adó van, ami független a nyereségtől és ÉN fizetem a BRUTTÓ béremből, és kézhez kapom a nettót!
Nincs lehetőségem trükközni, levonják a munkavállalói járulékot, személyi jövedelemadót, TB-t, szolidaritási adót, megmittudoménmit...És a végén megkapom a papíromon szereplő összeg felét. :o(
Egy könycseppet elmorzsoltam...ez olyan szép volt! :o)
Többször elhangzott a nevem, ezért reagálok valamit:
Nemrég beszélgettem a kollégáimmal erről a témáról és arra jutottunk, hogy úgy kellene visszaszorítani a számla nélkül dolgozást, hogy az embereket érdekeltté kellene tenni, hogy olyan munkaerőt, szakembert alkalmazzon aki számlát is ad. Mégpedig úgy, hogy a számlákkal igazolt kiadások után pl 10% adóvisszatéríttést lehetne visszaigényelni. Senki sem dolgoztatna számla nélkül, hanem gyűjtögetné szépen a számlákat a kiadásairól...És persze a vállalkozó is befizetné a jövedelmei után az adókat, hiszen számlát adott ki róluk...
Egy tény! Ha mindenki rendesen adózna, akkor kevesebb probléma lenne, viszont az is tény, hogy pont neked nem hiszem, hogy van erkölcsi alapod ezt szóvá tenni, mikor te is előszeretettel trükközöl ha a pénzedről van szó, lásd a fürdőgatya és a számla esete! Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy egy közép- vagy kisvállakozást elég botor dolog adózás ügyileg összehasonlítani a Vodafonnal. Szerintem minden kis- és középvállalkozó fizetne rendesen ha az adózás előtti nyeresége annyi lenne mint a Vodának. És azt is szögezzük le, hogy nem a Géza adózik, (mivel nem hiszem, hogy vállalkozói státusban dolgozik a cégnél) hanem a vállalat. De senki ne számítson arra, hogy bárki is tisztességes magatartást tanusít addíg, amíg a mindenkori állam 100 megkeresett forintodból 20-25 Ft-ot hagy ténylegesen a zsebedben ha minden járulékot rendesen befizetsz!!!!!!! Egyébként nagyon kiváncsi lennék, ha lehetőség lenne rá, hogy a tanárok vállakozóként tanítsanak januártól és az első negyedéves bevalláskor rájönnél, hogy havi 40 ezer Ft-al többet vihetsz haza ha minimálbérre jelented be magad akkor mit csinálnátok! Erkölcsösen inkább befizetnétek a 120 e Ft-al többet és járnál ugyanarra a szar-fos ellátásra a kórházba és a rendelőbe vagy zsebre vágnád a pénzt és vennél belőle mondjuk havi 10 úszónadrágot vagy orvosokra költenéd ha kell!!!!!!!! Az, hogy ti rendesen leadóztok, csak azért van mert nincs lehetőségetek kihasználni a kiskapukat és nem azért mert olyan k..va becsületesek vagytok! Azért ennél jobban ismerlek titeket!!!!!!! :-)) Tehát sztrájkoljatok csak tovább, én még támogatlak is titeket ha kell (viszek Nemzeti Sportot), úgysem értek el vele semmit!!!! Sajnos!!! :-(
A harmadik pontban nagy igazság van! :-) Egyébként meg az alábbi vitában sajnos én az egész magyarságra (vagy legalábbis elég nagy részére) jellemző magatartást vélek felfedezni - amibe megmondom őszintén én is beleesek néha -, aminek a szereplője én, a szomszédom, meg két tehén, amelyik közül az egyik döglött a másik pedig még él - legalábbis egyenlőre..., és azt hiszem mindegyik tudja melyik tehén kié...:-) Sok "köcsög" pedagógus van ez tény :-), de csak azért ne sztrákoljanak, mert vannak náluk jóval nehezebb helyzetben élők, jóval szerényebb (vagy éppen nulla) érdekérvényesítő képességgel? Bár kis országunkban ez az alaphelyzet sok esetben kap még egy csavart, miszerint van egy harmadik szomszéd akinek 120 tehene van és teljes mértékben azonosulni tud a döglött tehenes gazda véleményével....:-) vagy inkább :-(
Bálint, elutaltam ma a pénzt, a kompenzációval, ahogy megbeszéltük!:-) Tényleg nem lesz ma floorball? Én tudnék menni! nem leszünk hatan sem? vagy az Elnök úrnak sincs kedve játszani? Gyakorolhatnánk a helyezkedést! :-)
1. Ha "ki van a tököd", akkor húzd vissza gyorsan, mert rettenetesen hideg van...
2. Szerintem legalább annyiszor szóltok be, mint amennyit panaszkodunk. (Bár nem vezettem róla statisztikát.) Most egyébként nem is panaszkodásról van, szó... de mindegy, úgyis lepereg Rólad(Rólatok).
3. Nekem meg attól van ki a t*köm, hogy olyanok szólogatnak be, akik nem a tényleges jövedelmük alapján adóznak. Ha mindenki úgy adózna mint Géza (meg a köcsög tanárok), akkor jutna pénz az oktatásra meg az egészségügyre... Ennyi.
Én egyébként az írásbeli érettségi vizsgák hetére szavaznék, mint a leghatásosabb sztrájk-időpont.
Sajnos viszont ezzel sem érnenk el sokat, csak azt, hogy az amúgy is pedagógus-ellenes közhangulat még rosszabb lenne. (Lásd Tuji és Nagyi hozzászólását...) A jónép nem a kormányt hibáztatná, hogy a gyereke nem tudott leérettségizni, hanem a "BUZI PEDAGÓGUSOKAT", akik nem dolgoznak nyáron (se), meg délben otthon vannak, meg 13. havit is kapnak stb., és még van pofájuk sztrájkolni...
:-(
Egyébként meg, ha az értelmesnek gondolt barátainktól ezt kapjuk, akkor mi mást várhatnánk az egyszerű nép egyszerű fiaitól...
Van benne igazság!Nekem csak egy kérdésem van.Volt-e azóta fizetésemelésetek amióta a Medgyessy kormány megemelte a fizetéseteket és ha volt, akkor mekkora mértékű?
Konklúzió: Menjetek dolgozni az Audi gyárba vagy a MÁV-hoz akkor majd elértek valamit egy sztrájkal! :-) Ja, elfelejtettem, hogy ott érteni is kell valamihez!!!! :-))))) Tököm kivan, hogy állandóan csak panaszkodtok! :-) Sztrájkoljatok az őszi a téli a tavaszi vagy esetleg a nyári szünet alatt, vagy ne vegyétek fel a 13. havit! Arra tényleg mindenki felfigyelne!
A PSZ (a másik szakszervezet) erősen MSZP-közeli szerveződés. A PSZ elnökségének egyik tagja MSZP-s országgyűlési képviselő... (Ha jól tudom.)
A nyáron és az ősz folyamán a két szakszervezet folyamatosan tárgyalt egymással és egyeztettek (a sztrájkról is).
A sztrájk meghirdetése után viszont a PSZ kihátrált az ügy mögül és azt nyilatkozták, hogy a PDSZ veszélybe sodorja az "előrehaladott bértárgyalásokat" (!?) a sztrájk meghirdetésével.
Mindezek fényében tehát, szerintem hibáztatható a sztrájk kudarcáért a PSZ is. Nyilván nem csak ők a hibásak, de RÉSZBEN(!!!) feltétlenül. Főleg azt figyelembe véve, hogy a PSZ tagságának létszáma többszöröse a PDSZ-ének.
Azért tartom erősnek a "Brian élete" párhuzamot, mert esetünkben tényleg nem csak nevében különbözik a két szervezet.
Bennem már többször felmerült a kérdés, hogy a PSZ vajon tényleg a pedagósgusok érdekeit képviseli???
A nem pedagógusoktól elnézést kérek a belterjes polémiáért!
Milu és a Vili talán?????????? Szép kis sztrájkbizottság! :-))))) De én kitaláltam, hogyan fejezhetnétek ki nemtetszéseteket a rendszer iránt! Ne vegyétek fel a 13. havi fizutokat és sztrájkoljatok nyáron!!!!!!! :-)))))))
A pénteki szabadnapom már a múlté... Az idei tanévtől az én munkahetem is 5 napos.
Egyébként valóban "nemdolgozás" közben sztrájkoltam, ugyanis pont pénteken nincs első két órám. Mivel azonban ágyban fekve, otthonról nem lehet sztrájkolni, ezért ma 9 óra helyett bejöttem 7:15-re és a két lyukasórámban sztrájkoltam...
Na, erre varrjál gombot!
Csodálod, hogy meg voltam zavarodva???
:-)
Ja, és rajtam kívül még két kollégám is hasonló cipőben járt, vagyis ők is azért jöttek 7:15-re 9 óra helyett, hogy sztrájkolhassanak.
Gondolom, meg vagy zavarodva Te is rendesen! :-) Pénteken egyébként sem dolgozol, de sztrájkolni meg kéne ugye....... :-) Hogy oldod meg, hogy nemdolgozás közben sztrájkolsz? :-)
Ma 17.00kor foci a Bánkiban. Vasárnapra a hangosítás elintéztem, de az én autómba nem lenne jó bepakolni, mert szombaton elutazunk. Ki tud segíteni?? (Kocsi, garázs?)
Azt hiszem ez lesz ide ezzel kapcsolatban nekem is az utolsó hozzászólásom: Ez a válasz tetszett nekem, korban is illik hozzátok, ezt vártam eddig. Nekünk még van időnk megkomolyodni, hm? Mit gondolsz? Ez persze nem jogosít fel minket sem semmi szabálytalanra, sportszerűtlenre! Köszönöm az illő választ!