E topik témája: Egyedül a Biblia, amely mind az Ó-, mind az Újszövetséget magába foglalja.
Felekezet mentesen csak a Bibliáról, illetve a Bibliában foglaltakról:
- Eredete
- Tartalma
- Értelmezése
- Ige magyarázatok
Kiknek lett nyitva ez a topik?
1. Azoknak, akiket érdekel a Biblia.
2. Azoknak, akiknek őszinte tudásvágyból fakadó kérdéseik vannak a Bibliával kapcsolatban.
3. Azoknak, akik nem megcáfolni akarják mindenáron a Biblia létjogosultságát, hanem tanulni, és épülni szándékoznak általa.
4. Azoknak, akik nem más írások, és nem a teljes Biblia szövegkörnyezetéből kiragadott részek alapján, hanem a Biblia egészét figyelembe véve értelmezik magát a Bibliát.
5. Azoknak, akik hajlandóak saját, de téves nézeteiket józan és logikus érvek hatására hátuk mögé dobni.
6. Azoknak, akik szelíd, egymást tisztelő hangnemben, egymás épülésére meg kívánják osztani a Bibliával kapcsolatos tudásukat. ("Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal…" Mt. 7:12)
7. Azoknak, akik a másik embert is embernek tartják...
"... tételezd fel, hogy nem igaz az állítás (azaz tételezzem fel, hogy a Biblia nem igaz), és erre a feltételezésre keress igazolást. Ha találsz, akkor tényleg nem igaz, ha nem találsz, akkor igaz..." (zárójelezett rész tőlem)
Ezt tettem kb. úgy 20 éven keresztül... de minden érvem - amely a Biblia ellen szólt - tévedésnek bizonyult.
Indirekt módon: tételezd fel, hogy nem igaz az állítás, és erre a feltételezésre keress igazolást. Ha találsz, akkor tényleg nem igaz, ha nem találsz, akkor igaz.
Ha nincs benned "élő" hit, akkor nem azt teszed, amit hited szerint helyesnek tartasz. Így lenne? (Mert ha a hited nem nyilvánul meg a cselekedeteidben, akkor "holt" hited van.)
Véleményt kértél, az enyém csak annyi ,hogy abszolútt igaz az észrevételed. Ha olvastad a Bibliát, akkor tudod,hogy nagyon sok a hamis vallás a Földön. Ezek mind azok,ahol azt látod amit lejjebb leírtál. A baj ott van ,hogy sok embernek elég annyi,hogy templomba jár. De hogy utánna olvasson ,helyesen-e cselekszik az már hidegen hagyja. Gondolj bele ,Jézus csak az utolsó vacsora napját adta meg mint megemlékezési napot. A többi ünnepet a papság és a pápák találták ki, csak hogy valamilyen úton -módon megfeleljenek a pogány nemzeteknek, amelyeket befolyásuk alá akartak vonni.
Tisztelettel Péter
Persze ez igaz. Csak nehéz követni, egyszer isten és szenved meg meghal, aztán kiderül, hogy mégsem hal meg, vagyis meghal de nem úgy, eltemetik aztán két nap után előbújik a barlangjából mintha mi sem történt volna pedig még jól hasba is szúrták, hogy biztos legyen - egy színjáték az egész. És mennyien elhiszik ezt ráadásul logikát is találnak benne...
Isten is adott megoldást, hogy ne kelljen meghalnod. Pont azért, mert szeret. Ráadásul számunkra felmérhetetlnül nagy áldozat árán szerezte meg ezt a megoldást.
Te most semmibe veszed, kigúnyolod, de nem mondja azt, mmonitor nick mögött élő emberért Jézus nem halt meg, merthogy ő a zindex-fórumon csúnyán megbántott.
"Miért beszéltek örökké a kereszténységről? A kereszt a halálbüntetés jelképe volt, úgy mint a bitó. "
Erdekes dolgot feszegetsz itt. Azt olvastam valahol, hogy tilos az aranyborjut (balvanyokat) imadni. De ha bemegyek egy templomba egy csomo balvanyt latok. (festett kepek, szobrok, feszulet stb.) es elottuk terdeplo embereket.
(mielott tulzottan belemennenk: a baratnom, eletem tarsanak a beceneve Angyal, kis szoviccnek szantam, de valoszinuleg Te akkor nem olvastad a topicot, amikor actiomannal "vitaztunk" par dologrol es elokerult a paraznasag temaja is)
(a 2000 csak azért van, mert upi nick már mindenhol szerpel... upi:)
Szeretem a "tudósokat", a te véleményed pedig általában is érdekel:)
Az előkép dologgal szerintem is úgy van a dolog, ahogy írod, de ezt a zsidók nem tudták, tudhatták, tehát nekik annak kellett megfelelni, amit ismertek.
Azt, hogy felesleges volt-e, nem igazán tudom de a Zsid. 10,4: "Mert lehetetlen, hogy a bikák és bakok vére eltörölje a bűnöket.", ugyanakkor azt is olvashatjuk, hogy a törvény tanítómesterünk, és ha nem lett volna, fel sem ismernénk a bűnösségünk, nem is éreznénk szükségét a szabadulásnak....
Isten "késéséhez" meg csak annyit, hogy nehéz ilyesmit az időnélküliségbe belebiggyeszteni.
Mondd már meg, mitől mentette meg az emberiséget?! Azóta nincs halál, nincs szenvedés, nincs igazságtalanság? Visszakerültek a dolgok a paradicsomi mederbe? Dehogyis!
Csak mellébeszélés és mese az egész! És erre építettek egy ezidáig prosperáló céget, ennyi az egész.